Inlägg

Inlägg som niro_the_crazy har skrivit i forumet
Av niro_the_crazy

Det finns ju redan 8GB per modul. Vissligen springer den bara i 677Mhz på ett pris på 7,8K.

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saturday_sun
Naturligtvist, naturligtvis - men ska man göra back-up på sin back-up på sin back-up? Det handlar ju om ekonomi också. Jag anpassar ordet "tillförlitligt" till rådande omständigheter. Fem år max! Det bästa är förstås att skriva ut datan (XML-filen till exempel) på arkivbeständigt papper. Men hur digitalt är det?

Lite roligt är det. Vi är inne på informtiontiden där allt kan och håller på lagaras digtalt men endå så sälj det mer papper än för. Hugg ner regnskogen istället för lagar det på smartare sätt.

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av slappyjoe
Har testat kört 64bits nu.

detta är vad jag kommit fram till.

Min dator flyter på snabbare med 32bit os än 64, märkbar skillnad faktiskt
har jag 2 stickor i så funkar datan prima men med 4 st så blir det bluescreens imellanåt osv.
har höjt ström på nord och sydbrygga, fick ordning på hastigheten då till 1066mhz
nu när jag kör som innan så kvarstår felet om minneshastigheten, fattar inte varför, funka prima innan jag satte i 4x1gb.

sen tyckte jag att 4gb inte gick så mycket fortare som man la märke till på tex 1gb till 2gb.
4gb i 64bits känns för lite. antingen säljer jag alla 4gb jag har o satsar bara på 4x2gb dvs 8gb.
men vet inte altså, tycker 2gb funkar bra till det mesta än.
I7 känns som nästa steget ändå, bara det ekonomiska just nu som sätter stopp där.

Om du kör med 4 stickor så blir hastigheten på alla 533MHz. Så det är inte konstigt att du inte märkt nån större skillnad sen kan inte hastigheten överstiga FSB.

Av niro_the_crazy

Windows har ju eget program inbyggt.

Av niro_the_crazy

Varför måste det ha fönster? Tänka på oss som har moderkort som ser ut som Lego har designat den(Gigabyte:P).

Av niro_the_crazy

Kunde de inte lägga upp en torrent fil istället. Skulle kännas lite säkrare att ladda ner också.

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Börjevandal
är alla amd ägare kassa matematiker som inte kan läsa ut 1ghz=1000mhz kan aldrig bli mer eller mindre,det är inte direkt som en hårdisk som är 1tb =930gb i slutändan så jag ska skratta åt alla som tänker anorlunda

Ser ett par fel där.

1. b=bite B=byte
2 Det ska vara stor bokstav på G, H, T.
3. 1TB=980GiB

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jerka^
300 000 000 m/s delat på 7 000 000 000 Hz = 3/70 m = 4,3 cm.

Detta är övre gränsen för hur långa ledningar man får ha i processorn. Om man har ett stort chips kommer inte signalerna hinna fram innan nästa klockcykel påbörjas, trots att de går i ljusets hastighet.

Men problemet är att det inte går i ljusethastighet.

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tipsaossgärna
"Förbi" 7 GHz är inte korrekt. Nära 7 GHz är närmare sanningen. 7000 MHz är inte 7 GHz, 7168 är.

Nu har du blandat i hopp binary byte med Hz. 1024MiB=1GiB, 1000MB=1GB.
1000MHz=1Ghz.

Av niro_the_crazy

Undra om dem räknar med konsolmarknaden också?

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tommy_h
För skillnaden är STOR mellan de i överklockning...

Det där moderkortet sergrymt ut, ndra bara varför de valt x16x8x8, kanske inte är så stor skillnad i prestanda och köra x16x16x16?

Det är bara Dubbla grafikkort som utnyttjar mer än x8 kan levera. Det maximum antal grafikkort du kan har är ju 4st så. En dubbelmacka på x16 och två st singel på dem andra pci-e=4st grafikkort eller kan ha tre singel eller två dubbel mackor eftersom två st pci-e delar på 16 banor så det blir x16+x16. Vet inte riktigt om den sista stämmer. Sen är man begränsad hur många banor I5 har ju.

Edit: Varför måste de ha så många fäger för limegrönt, ljusblå, vit, oranget, mörkblå(Den snyggaste färgen på moderkortet:P), rött, gult. Dem kunde åtminstone tabort den limegröna färgen.

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saddam
Ingen vet något om Win10. Men eftersom MS hittills alltid haft stora problem med kompatibilltet, och aldrig kunnat lösa det problemet under 20(?) år som Windows funnits så undrar man ju om Win10 lyckats lösa problemet med kompatiblitet. Samtidigt går MS ut och skryter om att deras kompatiblitet är bra. Vilket det inte är.

Jag tycker det är bra att man förbättrar sina produkter. Men när det gäller Windows är det kört. Det är bara att börja om från början. Kör på Midori. Men å andra sidan, om MS börjar om från början, varför ska man gå över till instängda OS då? Om MS börjar om från början kan man lika gärna gå till öppen kod. MS kan inte vinna i långa loppet, de måste börja om från början. Och då kommer många hoppa av MS tåget och gå till öppen kod istället. Tror jag.

Jag tror inte att dem kommer gå till öppen kod.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av saddam
Jag pratar om Vista, jag vet inte vad du pratar om. MS lovade guld och gröna skogar med Longhorn (dvs Vista) och efter några år, så slängdes all kod och all Vista utveckling började på nytt. Så Vista hade inte alls utvecklats i 5 år, det har bara utvecklats i 2-3 år. Därför kändes Vista ganska ofärdigt och ej optimerat och resurskrävande. Win7 är ju egentligen optimerad Vista.

Longhorn var igentligen tänkt som en uppdatering som ungefär 95->98. Men istället blev det ett helt nytt OS.

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saddam
Sista engelska stycket säger: Vista släpptes efter 5 års utveckling, men efter halva tiden slängdes all Vista kod och man började om all Vista utveckling från början. Första Vista versionen var för dålig.

Men nu ser vi resultatet av denna dåliga design, det går inte att få bra kompatibilitet med än mindre än att stoppa in hela WinXP inuti Win7. G

Microsoft hade först planer på att gör en uppgardering av XP men under tiden när det utvecklades så bestämde dem att göra ett helt nytt OS istället som helt uppbygd på helt annat sätt.

[QUOTE]Så du tycker det är bra att det finns 5 virtuella maskiner i Windows 10? Maskiner för XP, Vista, Win7, Win8 och Win9? Det är bara bra? Fattar du inte hur mycket resurser alla dom kommer att dra? Men Windows har aldrig varit känt för att vara resurssnålt.[/QUOTE]

Vem har sagt att XPM ska vara på hela tiden? Det är ju så att det funkar till drivrutiner om du tror det? Vem har sagt att du behöver de till W8, W9, W10 när det kommer?

Varför gnäller du när MS förbättra sina produkter? Det är ingen som har hindrat dig att sitta med nästan bort glömda OSet som inte många som vet om att det finns(Solaris om du inte förstår vad menar).

Om du inte vet så kan man installera Vista på en dator som bara 256MB arbetsminne. Det bara det endel funktioner stängs av istället.

Av niro_the_crazy

Radar skulle jag tro. Liknade backsensor på bilar skulle jag tro. Om det skulle vara värme så skulle den nog kosta ett par tusen till.

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thom.g
Jobbigt om man e vampyr o inte räknas som levande o skärmen stänger av hela jävla tiden

Citat:

Ursprungligen inskrivet av vaedehäfömupp

Men e det verkligen ir-avkänning i skärmarna då? Låter ju lite skumt, om man tex har ett värmeelement bakom stolen så sätts väl skärmsläckarfunktionen ur spel?

Det kanske en radar som de använder. Nåt likande som används på endel nya bilar kanske.

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wasabi
Undrar samma sak, eftersom äldre grejor inte alltid fungerar på Vista.

Någon Som VET??

Nej, det står redan i tråden.

Förstår inte folk är negetiv till detta. Det innebär ju att MS kan lägga ner mer tid att fixa buggar osv istället. s

Av niro_the_crazy

Grafikkort tar ström först från moderkortet sen tar från direkt från nätaggeratet det som fattas. Men PCI-express x16 är begränsad till 75W vilket är mer än tillräcklig att driva hårdiskarna.

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Paronfesken
Kan dom inte släppa nästa version av USB istället?

Vad är fel på firewire. Det ju både snabbare och kan förlängas längre.

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kidrobot
Jag tycker detta är bra och hade faktiskt hoppas på det. Dom är svintäta och trar åt sig allt för mycket publisitet. förhoppningsvis kommer många sluta fildela nu, vilket jag tycket är bra. Fildelning tar död på PC gaming och förminskar antalet bra filmer och tv-seriet.

Ska man fildela så är det private-trackers som gäller. Jag har skälv några TB fylda med godis på min dator så jag skyller inte på någon. Men jag önskar endå att fildelningen skulle minska bland "ej datanördar". Piratebay drog åt sig för mycket publicitet, det var faktiskt personer innom "scenen" som hjälpte polisen att få tar på piratebay 2006.

Nu kommer dock bara en annan sida ta deras platts..

Hmm... Detta påminner mig om en sak. aa, just det. Du låter som en 15åring som inte tycker om att internet har blivit så stort eller att så många har datorer. Det jag vill komma fram är att du försöker vara unik... på ett konstigt sätt.

Av niro_the_crazy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tempel
Sorgligt hur låg den ekonomiska medvetenheten är här.

Den som tror IBM är en räddare i nöden har missat att IBM dom senaste 15 åren gått från hårdvara till konsulttjänster och gör sjukt med pengar på det. Deras nätverks, hårddisk och PC/laptop-avdelningar har blivit sålda till andra företag.

IBM tillsammans med Toshiba och Sony gjorde ju Cell. IBM kom ju senare ut med PowerXCell 8i. De har även byggd ett superdatorn IBM Roadrunner. Så de är kvar bland hårdvaran fortfarande.