Inlägg

Inlägg som WDac har skrivit i forumet
Av WDac

jag som faktiskt äger en Jet Turbin som går på flygfotogen, tycker det blev väldigt löjligt å kalla den Jet, det är inte ens en EDF (Elektrisk Jet) xD

Av WDac
Skrivet av kaput:

Har en gammal Sony XZ1 Compact. Lackade stenhårt på deras egna uppdateringsapp What's New, som spammade notifications och laddade hem uppdateringar över 4G trots att telefonen var inställd på att inte göra det. Kört LOS på den sedan dess. Gillar vanillalaunchern, och LOS dito kommer rätt nära. Dessutom får man en del vettiga extrafeatures.

Det har också förstås förlängt telefonens livslängd. Ny build kommer varje gång Google sina månatliga säkerhetspatcher.

Är dock ingen flashoholic längre. Förr om åren testade man diverse customroms för testandets egen skull typ. Pallar inte hålla på så längre.

lite invecklat, men på min förra lur OnePlus 9, så körde jag in senaste uppdateringen, den döda massor med BT och Android Auto kompatibilitet och jag kunde inte göra en Roll-Back. Så nu när jag bytte jobb i April å fick min nya OnePlus 9Pro, så sket jag i den OS uppdateringen, stängt av OS auto updates å allt. men man får ändå pushnoticer som jag inte kan stänga av om den nya versionen.

så på så vis skulle jag vilja ha en Root eller ROM:ad lur. så jag kan rulla tillbaka eller bestämma själv.
meeen jag har inte häller haft intresset av att nörda in mig på smartphone´s.

Av WDac

Hade velat testa

Android: Jailbreak / Root
eller
Android: Custom ROM

Men jag har inte orkat sätta mig in i smartphone´s alls, jag är en vanlig simpel användare.

Av WDac

vill ha, men inte för 10K+ SEK, då kan jag köpa ett gäng AGM batterier av polarn på BRL istället för mina sommar behov

Av WDac

snart dags igen!

Av WDac
Skrivet av phanto:

vad gäller gamingdatorer så kanske fler känner som mig att man likväl kan invänta 4070/80/90 efter att 3xxx serien varit otillgänglig till vettigt pris så länge.

yepp, jag hade velat köpa mer eller mindre en helt nytt rigg till mitt befintliga chassie, men pga priserna, hur svårt de har varit att få tag på produkter övht osv så la jag uppgraderingen på hyllan. å nu när AMD pratar om en ny CPU så väntar jag tills den kommer instället för att köpa en 5900 / 5950 cpu.

Av WDac
Skrivet av Ozzed:

Om det är som "Dag och natt", borde du kunna säga ett antal områden där det är extremt stor skillnad. Hur märker du skillnaden och på vilket sätt är den väldigt tydlig.

Har själv 16GB idag och har inte upplevt att minnesmängden på något sätt flaskhalsar systemet så det är klart man blir nyfiken på om en uppgradering till 32 är värt det

min maskin fyller bara ut mer å mer av RAM utrymmet, så jag får en känsla av att allt över 16GB inte är någon större skillnad.
jag sitter med udda 24GB, för att jag köpte ram i 2 omgångar efter vad plånboken tillät just då.

jag fyller inte ens 24GB när jag renderar mina video´s som jag hobby klipper. visst går jag upp på 4K så äter det duktigt.
BF-V åt duktigt mycket ram för mig då försvann mer än 12GB i ram bara till BF-V, men de var inte så farligt då BF-V var mer kräsen på CPUn än RAM.

Av WDac

Hur mycket arbetsminne skulle krävas för att klassas som "Rolls Royce" i dagsläget?

ja, de är ju MAX, Rolls Royce är ju en maxad bil, då är det maxat volym som gäller på RAM.

Av WDac
Skrivet av JonasT:

Är helt orimligt taggad på ett nytt Monkey Island. Tror, och hoppas, att det kommer bli prima!

Bara att Murray är tillbaka alltså! <3

tyvärr så tror jag de blir lika som "Tales" serien, den var jag super taggad på då, blev ju så där..

Av WDac
Skrivet av Chromatic:

Jag vill ha en remake på The Curse of Monkey Island

The Curse of Monkey Island var och är på flera vis rocksolid game fortfarande. Men jag är lite trött på remakes

Av WDac

ån nej, är de samma grafik design som "Tales" serien så blir jag besviken, jag vill ha något som inte känns som att de to 15min att skapa grafiken i spelet. jag älskar Monkey Island spelen av flera anledningar förutom ungdoms nostalgi. men nu får de gärna vara lite mer FPV eller 3rd person view. å lite mer "solid" grafik.

Av WDac

jag har inga egna barn, men djur och systerson, kan säga att en bra mobilkamera där du kan ha kameran på snabb knapp på en fysisk knapp med förinställda inställningar. beroende på om du vill fota, fota bildserie eller video. för ögonblicket du vill fånga går så sjukt jävla snabbt över. ibland har jag själv undrat om man inte skall ha en GoPro i pannan hela dagarna för att verkligen få med roliga saker som spontant händer xD

Av WDac

Villa, som jag och min sambo ärvde av svärföräldrarna, 100kvm uppe, 100kvm källare, pannrum, tvättstuga, hobbyrum, matkällare, badrum med bastu ala 70 tal. osv. i källaren. men viktigast är mitt hobbyrum, där jag har en skit gammal VMware rig står år snurra på skit gammal SAN som borde dör vilken sekund som hälst, SAN:et är tillverkat 2006. sen en stort HP MDL disk chassie för 2.5"
men förutom de skräpet, så är det mina RC modeller som tar plats och äter pengar xD

Av WDac

tänk om de faktiskt kunde säljas till ett pris lägre än Graffikkort, så Mining folket kan köpa dessa istället.
jag är mest förvånad över att man fortfarande kör GPU riggar, att ASIC riggarna inte blivit billigare och vanligare.
jag haka på ASIC racet i början och har ägt ett gäng ASIC riggar åren 2012ish till 2015. men de var dyrt att komma igång men man fick tillbaka pengarna och tjäna en slant iaf.

Av WDac

Kommer inte vara den som står i kön för att köpa en Intel GPU, men jag välkomnar dem med förhoppning över lägre priser generellt för GPU:er.

Av WDac

Måste gubbgnälla lite, Jag flyger RC modeller, vi kör med bensin motorer osv. och som vanligt, på flygfältet så finns de grannar som stör sig, man flyger där med sunt förnuft.
Nu har jag gått med i en till klubb, för att kombinera två olika typer av fält. Där har de satt ljuddämpar krav på ALLA bensin motorer, oavsett storlek. små motorer mellan 20cc upp till 55-60cc behöver ingen ljuddämpare om man flyger som folk. och ljuddämparen dödar toppen på prestandan i motorn... så nu måste jag gå å köpa en massa ljuddämpare som gör motorerna slöare.....

istället för att ha regeln att flyga som folk... skit drygt.. jag riktigt hatar den där jävla regeln andra klubben har... men jag kan ju alltid flyga min Turbin Jet, som inte kan ha ljuddämpare

Av WDac

tänkte att min AMD TR skall få bli VM host och storage sen ja xD

Av WDac
Skrivet av Molgorain:

Det här lät intressant, måste jag kolla upp.

Själv närmare 50 än 40 och jag spelar 3-4 kvällar i veckan och en del på helgen. Har familj med två barn, varav jag brukar spela ibland med grabben(16år) och hans vänner. Men oftast spelar jag med mina vänner, vi är en liten grupp på 3-5st spelare som just nu är inne på Dayz och lite Scum.

Dayz, så skaffade vi en egen server bara för att leka runt, hänga och snacka skit medans vi spelar avslappnat.

kolla in DayZUnderground de är riktigt tuft i början att överleva, komman över den där tröskeln längs kusten så att säga.
men sen var på man skaffar sig vänner, allierade, fiender så kan man överleva i månader, mitt längsta är 2 månader innan ett mångo i min Klan mata mig med "Kuru"

men är man en grupp som 2 till 5st spelare på DayZUnderground så är de goda chanser till att överleva kusten å komma bort från den ganska så snabbt Ända naktdelen är att folk kan gömma sig för er, då de kan tro ni är Hostiles så att säga 2-3 manna grupper som helt plötsligt blir 5 för att 2 spejjat, å joinar gruppen när ni träffar andra å pratar i VOIP är shady stuff xD

Av WDac

Blir spelen bättre ??

Både ja å nej, spelen är snygga, häftiga funktioner osv. men det är inte allt. ett spel kan vara super kul utan Raytracing tex.
och de där enklare spelen som verkligen suger tag i en kommer inte lika ofta längre. Nu kommer det 1000tals ungdomar som hävdar motsatsen säkerligen, men jag som har spelat spel sen jag var 6-7 år, är 40 idag ser det så här.

Det är är ett exempel. ta det inte orda grant, försök se "mönstret / den röda tråden" istället

Ex1. WoW Vanilla, även om det var nytt stort osv. så var de ganska simpelt, men en stor del som gjorde spelet var att det var socialt, ingen var hjälten från början, alla kunde bli hjälten i spelet så att säga genom att spela sig fram i "community:t" på servern, guilden osv.

Sen när Blizzard ändra från att man som spelare var en "no-body" till "The Champion" så började de gå ut för, samma lika med att man efter Wrath of the Lich King lättare kunde få Epic´s, man behövde inte lika stora guilds längre för Raiding, LFR sabba jävligt mycket osv. WoW skar ned på antalet sociala kontakter som tidigare mer eller mindre krävdes av spelaren och fokuserade mer på att skämma bort den enskilde spelaren bara för att gäng P12:or med noll socials skills hade gnällt och krävde "Epix".
Blizzard sabba rätt mycket från och med The Burning Crusade genom att implementera Daily Quest´s. Man band spelaren till att
"bränna" en massa tid, Blizzard började "maska" så att säga för att vi skulle ha saker att göra och ursäkten att "har du gjort alla DQ´s i 100 dagar så kan du köpa 1 item" som vid nästa patch eller expansion var mer eller mindre värdelös.

på så sätt så hade man grind:at en massa tid helt i onödan. det är sådana saker som gör att spel är sämre idag.

Hade Expansions varit tillägg till WoW istället för uppgradering så att all tid i en Expansion inte kändes bortkastad, ja då hade de nog sett annorlunda ut idag för WoW, och spelvärlden i sig.

Detta tycker jag mig se ske i många spel kategorier och inte bara MMO. Spelen blir till utseendet jävligt snygga, men det finns inget "bakom" det.

Ex2. BF och CoD som tidigare krävde att man kunde spela i lag har försvunnit mer å mer. visst Squad´s finns, men inget krav.
Dock blir en Squad i BF som spelar bra ihop de spelarna som kan vända hela matchen. Men fortfarande inget krav.

Det är därför jag fastnade för "nya" DayZ, med modden DayZUnderground som är en "Organic RP" server. De påminner väldigt mycket om Vanilla WoW där sociala kontakterna är viktiga i spelet. Organic RP är absolut inte som en WoW RP server. Organic RP är mer eller mindre som WoW Vanilla PVP / PVE server. Spelet är i sig uppdaterat ja, Modden uppdaterar många funktioner också, men det är absolut inte så att DayZUnderground har den senaste tekniken, lösningarna, eller in-game funktioner / lösningar.
Men det är bra, de får en att tappa bort timmar per kväll väldigt snabbt. Man vet aldrig om man springer på fredliga spelare eller "task mörtar".

Jag blev så tagen på spel upplevelsen förra året när jag spelade och blev totalt hooked på DayZUnderground i 3 månader att jag gjort lite video´s på det, det blev 7 Episoder för den som vill se. Så vad jag vill säga är att det kommer massor med spel, men det är inte lika många som har det där lilla extra för att man skall fastna av rätt anledningar längre. Pure *Blizz Grind* råkar måånga spel ut för idag.

Ep-01 -> https://youtu.be/-D5AmoVwXEQ

Av WDac

Apropå det, någon som vet vad som hände med E-Sport arenan i Solna som de höll på att planera för 2-3 år sedan?
De var ett företag som vända sig till firman jag för tillfället fortfarande jobbar på (några dagar kvar) om att de ville ha servers, nätverk och div andra grejer.

Det var väldigt hysh hysh då från min chef men det verkade som att man kunde få fram lite mer info då online så de var ju inte så hemligt att ingen visste om satsningen.