Inlägg

Inlägg som sjobom har skrivit i forumet
Av sjobom
Skrivet av bgorn:

Jag vet som sagt fortfarande inte vad du vill få ut av din uppgradering, men en helt ny dator känns onödigt i min värld, jag skulle satsa på att överklocka processorn om du inte gjort det. Sedan ett begagnat 970 eller något åt det hållet sedan kanske lite mer ram

Samt tydligen ett nytt nätaggregat, det har bara 6pins pci-e så ett 970 funkar troligen inte med den PSUn

Prestandamässigt så vill jag till exempel kunna spela BF1 och The Witcher 3 med 60+ FPS på höga grafikinställningar.
Budget är kring 10-12k.

Av sjobom
Skrivet av bgorn:

Din länk går inte till någon list utan bara priser för Ram-minne

Sedan är du väldigt ospecifik med vad du önskar rent prestandamässigt, vad har du innan osv.

Sedan är jag tveksam till att du kan använda ditt gamla nätaggregat, iaf till grafikkortet inte säkert att ditt PSU har 8 pin PCI-e

Har uppdaterat länken nu.
Här är det jag sitter på idag
Ett Cooler Master Silent Pro ATX 12V 2.3 600W som nätagg

Skrivet av Sveklockarn:

@sjobom: Jag tror inte din produktlista fungerar, men generellt är det en dålig idé att återanvända så gamla grejer. Särskilt nätaggregat som potentiellt skulle kunna rosta dina nya grejer när det väl pajar...

Hmm ok. Hur lång brukar livstiden på ett normalt nätagg vara?

En fem år gammal mekanisk HDD lär inte ha speciellt länge kvar i livet heller, så om något är det dags att migrera den datan till en ny enhet. Vad har du för budget, och vad har du för mål att kunna göra?

Har ganska nyligen bytt ut HDDn så den borde vara fräsch. har dock en 5 år gammal SSD som systemdisk. Kan nog tänka mig att köpa en ny sådan också med lite mer utrymme. Vilka märken och modeller är bra och prisvärde på SSD just nu?

Av sjobom

Uppgradera 5 år gammal dator, tips och råd sökes.

Jag har en idag 5 år gammal dator med ett GTX 570.
Har tänkt att mer eller mindre byta ut hela datorn.
Min tanke är att flytta över HDDs och nätagg till nytt chassi med i övrigt nya komponenter.
Har funderat en del på vilka delar och tänkt mig något i stil med den här listan:
Prisjakt lista
Hur ser dessa komponenter ut? Är det en bra kombination? Kan jag göra något smartare val som inte förändrar priset alltför mycket uppåt?

Av sjobom
Skrivet av kinc:

Goda nyheter! Vi kommer att släppa nya vBIOS för Dual-korten nästa vecka som har semipassiv kylning

Detta var ju riktigt goda nyheter!
Tack för att du tagit dig tiden att kolla upp det här!

Av sjobom
Skrivet av kinc:

Har letat men hittar tyvärr inte bilden du letar efter. Jag har noterat att ta en bild om jag testar ett kort här.

Dual-kylaren är framtagen för att erbjuda ett något nedskalat alternativ (till ROG Strix med DC3) i segmenten där efterfrågan för ren pris/prestanda är stor. Kylaren i sig är helt ny har har två tjocka heat-pipes som sprider ut värmen direkt från GPU:n till kylflänsen. Baserat på information jag har är den kylningsmässigt i nivå med tidigare kylare för Strix GTX 970.

EDIT: Enligt ny info är även fläktkurvan och ljudnivå mycket lik Strix 970.

Är den nya kylaren halv-passiv?

Skickades från m.sweclockers.com

Av sjobom

Skillnad mellan ASUS Dual och Strix?

Jag är på g att inhandla nytt grafikkort och har landat i att ett ASUS 1070 verkar bra för mig.
ASUS har dock två varianter av 1070. Strix och Dual. Dessa verkar ha olika formfaktorer men jag undrar om någon vet om det finns något annat som skiljer korten åt?

Här är korten i en jämförelse på prisjakt
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=3789345,3718475

Av sjobom

Språkförbistringar

Har två funderingar på några språkförbistringar jag stött på.

Expansionsbussar - antar att detta betyder de expansionslots som finns möjliga att använda för montering av olika sorters komponenter på moderkortet. Eller kan det vara så att interna I/O-kontakter syftas på?

Externa kommunikationsportar - min slutsats är att med detta menas de I/O-portar som finns tillgängliga på utsidan av chassit.

Är jag helt ute och cyklar eller stämmer detta?

Av sjobom
Skrivet av tcntad:

Varför skulle man behöva ominstallera? Det är ju redan installerat, skriv in nyckeln så är det klart.

Tänkte mest om det var något speciellt med Academic Alliance-kopiorna eftersom de är för utvärdering men får man nyckel så lär det väl inte vara något problem som du säger

Av sjobom
Skrivet av Superlight:

Är du student kan du betala 150:- till Pellesoft och få tillgång till alla Microsofts programvaror helt gratis. http://www.pellesoft.se/ Du måste dock ha ett CSN eller Mecenat kort för att dem ska veta att du är student.

Låter ju nästan för bra för att vara sant!
Får man produktnyckel direkt efter "köp" på Academic Alliance-sidan så att man skriva in den direkt i en testversion eller blir man tvungen att installera om med den installationsfil man blir tilldelad?

Av sjobom

Billigast möjliga köp av Windows 7 Professional?

Har en nybyggd dator med testversionen av Windows 7 Professional installerad. Tidsgränsen på denna börjar ta slut och jag letar därför efter ett alternativ för att köpa en licensnyckel så billigt som möjligt. Fungerar en OEM-licens för att aktivera en testversion av Windows?
Och om detta är möjligt vart finner man en sådan billigast? Har kikat på några svenska återsäljare samt Amazon där man kan få det lite billigare ändå. Är det smart att köpa därifrån eller finns billigare/bättre alternativ?

Av sjobom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RasmusB
Valfri linux dist och Ps3 media server?

Jag har tänkt använda programmet "PS3 Media Server" för att streama från servern, jag undrade bara om någon hade ett tips på en dist där det flöt bra Du kanske har något tips på en bättre mediaserver?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SWE|OggEMythUbuntu kanske?

MythUbuntu verkar som ett intressant alternativ

Av sjobom

Vilken Linuxdist funkar bra som mediaserver

Har en dell poweredge 4600 server stående hemma. Har funderat på att börja köra den som mediaserver mot en ps3 samt använda den som back-up maskin och eventuellt printer-server. Vilken Linuxdist skulle passa bra till det? Har kikat lite på Ubuntu 9.10 Server men vet inte om den funkar bra till streaming osv. Tacksam för svar

Av sjobom

Funderar på att köpa ny dator

Hej Robin
Efter vad jag läst i tråden så verkar ditt företag seriöst och erbjuda väldigt bra priser jämfört med andra nätbutiker. Jag har en budget på cirka 8000-11000:- och funderar alltså på att köpa en ny dator. Jag undrar därför vad du tycker att jag bör satsa på för dator om jag skulle köpa från dig. Jag vill kunna spela dagens spel med hyfsade grafikinställningar. Har bland annat kollat på en Supergame R5.