Inlägg

Inlägg som Halogen har skrivit i forumet
Av Halogen

Känns konstigt att det enda som skiljer 32-bitarsversionen från 64-bitarsditon är lite annorlunda texturer. Som om det var där flaskhalsen satt, och inte i grafikkortsminnet.

Av Halogen

Har också en mini. Gillar utseendet, älskar tumhjulet. Kunde varit lite längre batteritid, men jag överlever.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apachez
Halogen:

Hur finner man panelnumret utan att skruva isär skärmen ?

Med lite tur står det i dokumentationen, isärskruvning rekomenderas inte.

Av Halogen

Helst skulle jag iofs vilja att någon photoshop-kunnig person gör en vettig bild i något okomprimerat förmat och slänger upp, istället för en internetanpassad skit-gif. Någon som känner sig manad?

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kevlar
En 18-bits-skärmar använder ju "dithering" för att emulera 16.2 miljoner färger. Ska åka till en datorbutik imorgon och kolla på skärmarna, för att se hur en 18-bits-skärm egentligen är. Vissa säger att man knappt ser skillnad, andra att bilden blir grötig och dålig tack vare dithering.

Kruxet är att jag, precis som trådskaparen än ute efter en allroundskärm, som kan användas både för grafik-mekande samt spel och film. PVA-skärmar med 25ms responstid känns inte så lockande.

Jag har väl nästan bestämt mig för en Samsung 172x eller 710t, men ska som sagt först se hur bilden är irl.

Bra tänkt. Om du har möjlighet, se till att kolla extra noga hur skärmen hanterar halvtoner och färgövergångar. Som denna t ex som jag snott från anandtech:

Citat:

The image below displays 256 different shades of blue across the top; it represents the 256 hues of blue that are found in an 8-bit sub pixel. No amount of dithering can render this square correctly on a 6-bit LCD.

http://images.anandtech.com/reviews/monitor/lcdroundup/sample_sc...

Av Halogen

Inte den bästa skärmen på marknaden, men samtidigt är det ju jävligt mycket skärm för pengarna... Inte ens 2000 spänn för en 17" 16ms skärm, det är ju skamlöst billigt egentligen.

Av Halogen

Står det något i dokumentationen som följer med skärmen om antaler färger? Eller kanske ett modellnummer på panelen som sitter i, det borde funka också.

Av Halogen

En relaterad fråga. Finns det socket 939-moderkort som har både AGP och PCI-e, och isf, är de något att ha? Jag går i uppgraderingstankar, men jag vet inte om jag har råd att skaffa nytt grafikkort i samma veva, och jag vet inte om det är så smart att sitta på ett moderkort med bara AGP om nåt år när det blir dags att uppgradera grafikkortet.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Travis
så sant, lägger till Darnassus på samma lista.

Hur kan du inte hitta i Darnassus? Det är helt platt, inga dubbla våningar som i Undercity, bara att ta ut bäring och trycka numlock ju.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kaah
Att hitta en bra skärm är en jävla labyrint, jag har nu har hittat ut ur den och beställt en Dell Ultrasharp 2001FP 20" performance LCD Flat Panel Monitor. 250cd/m2 brightness, 400:1 contrast, 16ms response time. Dual tone TCO03
Silver. Hoppas den håller till mina krav.

2001FP är ett jävla monster till skärm. Ett av de absolut bästa köpen i 20"-segmentet tycker jag, speciellt nu efter prissänkningen. Har man råd tycker jag absolut man ska gå på en 20" istället för små och fyrkantiga 19". 1600x1200 i windows är skönt.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Infin1ty
Definitivt.
Men utöver denna tråden verkar det inte vara speciellt många som fått döda pixlar (och i denna tråden är det la bara 3st?), eller är jag fel ute?
Har inte kollat runt så mycket på sistonde utan var mest aktiv innan jag gjorde mitt köp och då såg kusten klar ut, så att säga.

Finns det något sätt att testa sin skärm för döda pixlar, utöver att ta fram inspektionsglasögonen och titta på den i 30min?

Det enklaste sättet är att kontrollera mot en helsvart och en vit bakgrund. Om en pixel, eller subpixel, inte fungerar som den ska så kommer den synas mot någon av bakgrunderna. Vill man göra det ännu mer noggrant kan man kontrollera mot en röd, grön och blå bakgrund, men man borde se eventuella defekter mot svart/vit bakgrund rätt fort.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apachez
Som sagt det jag baserar mina uppgifter på är det jag lyckats hitta över google samt vad tillverkaren, dvs hyundai, själva säger.

Tittar man på faktabladen mellan L90D+ och 913N så är det inte bara färguppgiften som skiljer utan även betrakningsvinkeln. Varför skulle hyundai kopiera alla uppgifter från samsung utom betrakningsvinkeln samt färgåtergivningen ?

Att L90D+ har exakt samma panel som 913N har jag inte fått bekräftat mer än att det "antagligen" är "ungefär" samma panel.

Tittar man på en review av L90D+
http://www.behardware.com/articles/534/page4.html och ser på färgspektrat ser man att det är mer än tillräckligt "The result is perfect here!" när dom jämfört L90D+ mot en CRT Mitsubishi Diamond Pro 930SB.

Sedan har jag kommentarer från Cludden mfl som sett skärmen live och framförallt kunnat jämföra direkt med andra skärmar.

Vilka "fakta" har du att komma med ?

Läste du ens review:en du länkade till? Jag citerar:

Citat:

This panel manufactured by Samsung is also included in the excellent 913N tested further in this article.

Citat:

We could hope that it would be perfect for everything…but it isn’t. TN panel as usual only knows 260 K colors extended to 16.2 M thanks to the dithering. This trick might work with games but with movies and color scale sit doesn’t. We usually see a strong “twinckling” effect, pixels moving apparently randomly (fortunately in restricted areas). It is a rather unpleasant up to 2 meter distance. After 2m this effect disappears.

samt längst ner i denna lista:

http://www.behardware.com/medias/photos_news/00/10/IMG0010806.gi...

Huruvida Behardware har 100% rätt tänker jag inte uttala mig om, men recensionen stödjer inte din ståndpunkt direkt.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av definition
2.Hur auktionerar man ut items? Var i storm med min lilla paladin och förstod inte riktigt var man skulle auktionera saker om någon ville ha osv. Trade torget är ju stort som sören

Det finns inget auktionshus i Stormwind, ta tunnelbanan till Ironforge och prata med en vakt så pekar han ut vägen till auktionshuset där. Själva auktionerandet är mer eller mindre självförklarande, inga konstigheter.

Av Halogen

Om någon kunde skramla fram ett modellnummer på panelen så slipper vi gissa mer.

Av Halogen

...och där sprack det ja. L90D+ verkar alltså bara vara en i mängden av TN+film-skärmarna som finns. Frågan är hur förvirringen kring färgdjupet uppstått.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DJ_EDDIE88
Den röda pixeln lyser väldigt starkt. Dock bara under mörka bakgrunder, den lyser inte under vit bakgrund. Jag hoppas verkligen inte att jag fått nån skärm någon reklamerat. Jag tyckte sakerna låg huller om buller bara när jag packade upp den.

Den lyser bara vid mörka bakgrunder eftersom den röda subpixeln har "fastnat" i öppet läge och släpper igenom ljus hela tiden, mot ljusa bakgrunder syns den inte eftersom de två andra subpixklarna (grön och blå) också släpper igenom mycket ljus för att skapa en ljus färg.

Om du köpt den över internet kan du skicka tillbaka den inom två veckor och hävda distansköpslagen.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anderch
1/0,025s = 40 fps.
1/0,016s = 62.5 fps.
1/0,012s = 83.33 fps

Oavsett vad alla program säger så kan väl inte monitorerna visa högre uppdateringsfrekvens än detta? Det visar ju att 25ms inte duger att spela på. tycker inte jag iallafall. Man ska nog minst ner på tolv millisekunder om man är kräsen.

Sen är det ju så att en tft inte flimmrar vid lägre uppdateringsfrekvens. Går alldeles utmärkt att köra på 60Hz (och jag är en sån som spyr med 60Hz på en CRT). Detta beror på att en tft inte uppdaterar pixlar på samma sätt, dvs genom en "linje" som flyger ner för monitorn t.ex. 60 ggr. per sekund. På en tft är varje egen pixel styrd av egna transistorer.

Sen vad som duger är ju upp till varje individ att själv avgöra. det bästa är OUNDVIKLIGEN att testa.

Du säger emot dig själv där. Eftersom, precis som du säger, pixlarna uppdateras oberoende av varandra så har responstiden noll och nada att göra med fps i spel.

Dessutom är inte responstiden konstant. En skärm som är specad till 12 ms TrTf kan mycket väl ligga på över 50 ms i gray-to-gray.

Men jag håller absolut med om att det bästa är att testa innan man köper, en egen uppfattning smäller högre än benchmarks på internet.

Av Halogen

Lite gissningsarbete: Det sitter en 20.1" s-ips panel i den, mig veterligen så är det bara LG.Philips som tillverkar den sortens panel med de specsen. Den sitter för övrigt i 20"-modeller från Dell, Planar och Viewsonic (vilket jag sagt en miljon gånger nu känns det som). Iaf, den panelen är specad till 16 ms.

My $0.02.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jimmy_28
Ok, det verkar svårt det här med kontrast siffrorna alltså.

Men ifall jag bortser ifrån spelandet så verkar ju Eizo onekligen som en guldklimp, men detta med kontrasten oroar mig ändå. Även fast Dells mätningar är överdrivna så är ju faktiskt 1000 gentemot 500 en stor skillnad. Med Eizon lär jag nog få nöja migmed mörkgrått och det vill jag inte.

Jag tycker inte man ska stirra sig blind på kontrastsiffrorna, det finns viktigare egenskaper hos en skärm att jämföra än siffror som bara är mer eller mindre hitte-på från tillverkarnas sida.

Om du är intresserad så finns det en väldigt intressant artikel hos Anandtech där de testar en hög 19", mycket bra läsning.

Av Halogen

En fråga om rogues. Jag är lvl 20 nu och tänkte börja med poisons. Men, kravet för att träna första poisongrejen är dels lvl 20 (check) och "poison(1)". Vad betyder det sista där, behöver jag 1 i poison-skill eller nåt? isf, hur och var fixar man det?