Inlägg

Inlägg som nicklas1988 har skrivit i forumet
Av nicklas1988
Skrivet av hajdeff:

Ibland undrar man hur mycket vi rika länder ska behöva sponsra dessa fattigare och mindre stabila och förberedda länder.
Vi kanske borde producera våra egna diskar. Så slipper det slå åt båda hållen när det sker en olycka.

Sponsrar!? - Hur mycket tror du att arbetarna i fabriken tjänar? Snarare är det väl så att vi utnyttjar de fattigare länderna. Att de inte har beredskap beror väl mest på att vi vill betala så lite som möjligt och således har de inga pengar för det säkerhetsåtgärder. Det är ju lite av problematiken med den "fria marknaden" - alla vill ha så biligt som möjligt, då blir det problem liknande dessa förr eller senare..

Producera våra egna diskar? Om vi slutar utnyttja alla fattiga länder så hamnar vi nog ganska snart där själva.

Väx upp och sluta tänk på någon annan än dig själv.

Av nicklas1988
Skrivet av godspeed:

-------------------------------------------
Dessutom har ts fel i detta att man skall köra dubbelkort osv, för det är väldigt få titlar som nyttjar det på ett bra sätt, som vanligt (alltid numera?!) kommer ju bf3 fram som argument, vilket börjar bli både tröttsamt och tjatigt och likaså som du redan nämner att processorn inte har så väldigt stor begränsning i spelen som många vill påstå.
Dessutom är det ändå väldigt få som ändå sitter med ett gtx580 eller ett hd6970, alla har inte råd vilket gör att många återanvänder sina grafikkort vid uppgraderingarna, men återigen, köper men s2011 så lär man kanske ha råd, men tror ändå att de flesta gör rätt i att välja 2500k eller 2600k, de flaskar inte grafikkorten ändå, men ts har rätt i ändå att det vore ju intressant att se så där håller jag med om inte annat än ur ren nyfikenhetsvinkel^^

Finns många som kommer köpa denna plattform ändå, den presterar ju ändå väldigt fint i flertrådade applikationer och är väl många gånger roligt att vara värst i kvarteret:)

För det första - de flesta brukar enligt min uppfattning byta ut sina grafikkort minst en gång innan man byter ut den stora delen (MB+CPU+RAM)

För det andra - Min phenom på 3ghz flaskar mycket för mig i BC2. Det verkar inte spela någon roll hur mycket du tycker det är tjatigt och tröttsamt - det verkar ju ändå inte gå in.

Av nicklas1988
Skrivet av Zcenicx:

Och återigen en felaktig utgångspunkt.

Men folk i allmänhet tror fortfarande att "vatten är torrt", alltså att snabbare CPU och mer VRAM = jättesnabb speldator. Det kanske är självklart för dig, och för mig, men för alltför många andra är det inte det.

Självklart är speltesterna totalt ointressanta i ett processortest, i alla fall vad gäller just processorkraften, men det har de varit väldigt länge. Stör du dig på den delen - ignorera den då? De är inte felaktigt gjorda bara för att de inte lämnar någon vettig information för oss som redan vet vad det är de säger.

Faktum kvarstår däremot att vad gäller 99,9% av normal användning räcker vilken ~3 GHz quad core som helst, oavsett om den heter Phenom, Core2Quad eller Core i5/i7. Allt utöver det är ungefär lika intressant vad gäller vardagsprestanda som en skuff på en Ferarri.

Jo, vi förstår din poäng. Att köpa SB-E är onödigt om man bara ska spela.

Men faktum kvarstår - recensionen är inget bra test! Det är en bra vägledning för de gamers som inte har så bra koll på vilken cpu de ska köpa. MEN de visar inte vad CPU:n verkligen går för.

Jag tycker precis som TS att de ska i CPU testerna ska eliminera GPU delen som flaskhals - precis som de i GPU testerna fläskar in den fetaste processorn. Sen kan självklart sammanfatta med att ingen kommer ha någon nytta av detta inom snar framtid.

Av nicklas1988
Skrivet av RaZman:

Har inte överklockat så den ligger på 3 GHz men jag tror inte att processorn är problemet här, då skulle jag inte få så pass bra fps i Ultra. 6850 är dessutom en kompetent CPU som klarar spelets systemkrav mer än väl, man skall inte behöva ha Sandy Bridge för att få 60 fps i low.

Du tänker fel tror jag. Bara för att du höjjer/sänker grafikinställningarna ska inte de ge några skillnader i fps om det är cpu som flaskar. Du behöver kraftigare cpu för att grafikkorten ska få jobba och att det därmed blir någon skillnad när du höjjer upplösningen. Men kolla tester för att vara säker.

Av nicklas1988

Förmodligen processorn som flaskar om det är oberoende av grafikinställningarna. Vad kör du för klock?

Av nicklas1988
Skrivet av Baxtex:

Så går det ljud genom grafikkortet? Hade jag ingen aning om.

Visst har den Toslink/optisk, men är lite drygt att behöva 2 kablar, toslink är ganska ömtålig också. Ska bara sätta i kabeln när jag behöver den, så det blir en del ut och insättningar av kablarna, toslinken är ju rätt ömtålig.

Mm, stämmer bra - ljudet går att få via HDMI som är kopplat till grafikkort från AMD. Var väl typ ett halvår/år sedan som AMD la till den funktionen i sina drivrutiner. Kolla i CCC så tror jag det står där om den funktionen!

Av nicklas1988

Nätaggregatet räcker utan problem för de två grafikkorten, det skulle kunna gå att köra ett tredje också på det.

Av nicklas1988
Skrivet av Atlas Tasume:

Jo jag kan väl knappast tänka mig att det ligger och flyter på ytan, men: Hur klarar det trycket? Antar att det är där en hel del av dom där 300 miljonerna går till.

Trycket? Tänk på alla hungriga monster nera på havsbotten som äter fiberkablar - det lär ju vara ett problem

Av nicklas1988

Haf 932 är ju typ mest välventilerade chassi som finns. Tror inte det kommer bli problem. Mina två 5870 är sjukt lugna, varvar knappt upp. Hur det är med moderkortet vet jag dock inte.

Av nicklas1988

Jag kan lova att den processorn flaskar i t.ex. bc2 - men det spelet är iofs extremt processor hungrigt. Mina två 5870 blir till och med flaskade i bc2.

Av nicklas1988
Skrivet av phuonganh:

Återigen är vi där igen. Det hela blir som en ond cirkel, vilket är intressant.
Jag känner till det där om 30k, var väl någon som skrev 37k per år i någon annan tråd kanske.

1. Om jag lägger upp en sajt där jag erbjuder lite t-shirt och andra prylar i utbyte mot bitcoins.
Jag "ger bort" mina saker och någon annan ger bort sina saker till mig. Är bitcoins en oväsentlig påhitt? Om så är fallet har ingen "handel" ägt rum? Inte någonstans ser jag 30k i det här.

2. Eller antar att jag registrerar min websajt under företag och säljer prylar som bara tar emot bitcoins. Bitcoins är en del av vardagen och därför skall räknas in i skattesystemet? Staten har inte sagt sitt om ärendet (läs mitt tidigare om komplikationer mellan staten och bitcoins som valuta i så fall).

3. Staten går ut och säger rakt ut att "bitcoins" är totalförbjudet, allt som har med det att göra är illegalt. Kommer det att fungera i vår tidsålder?

Vilket utfall vill vi helst se? Kan någon göra en poll?

Därför tror jag att de som tänker starta websajt för ändamålet kommer igång snabbast (redan idag) med alternativ 1. Med alt. 2 får vi nog vänta länge.
Kanske man kan köra på alt. 1 och sedan går över till alt. 2 när staten säger sitt?

Så fort du växlar in dina pengar till sek så har du ju giort en vinst (förhoppningsvis) och du måste betala skatt om du stiger över gränsen på cirka 30k. Men så länge du inte växlar in så är det nog inga problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nicklas1988
Av nicklas1988
Skrivet av Fyren:

http://techreport.com/r.x/radeon-hd-5830/sapphire-card.jpg ett sådant.
Förövrigt har mitt XFX kort börjat ge ifrån sig missljud från fläkten. Hur länge ska man våga köra med det?

Letar även efter info om hur länge garantin gäller, men lyckas inte hitta. Någon som vet?

Okej, lyssna inte på vad jag skrivit då. Jag har en annan modell.

Av nicklas1988

Förstår inte varför du vill uppgradera? Ditt moderkort stöder ju redan crossfire??

Av nicklas1988

Det behöver inte alls vara så dyrt för ett bra paket som Leifson ovan pratar om.

Se t.ex.
http://indomo.se/11897-EK-KIT-H3O-Supreme-LT-360 1685 kr
http://coolingstuff.se/p/382/ek-fc6870---acetal---nickel 685

= 2400 kr

Dock skulle jag köpa 6870 från annat håll - t.ex. aquatuning - EK:s block med nickel är inte att rekommendera i dagsläget då många har problem med dem.

Av nicklas1988
Skrivet av omikjam:

Får inte plats med större än 360 i mitt chassi, tråkigt att höra det där om nickelpläteringen. Skall inte köpa grejerna förrän i höst någon gång, men undviker väl nickelprodukterna för säkerhets skull. Får se om jag hittar något vettigt chassi som inte kostar omotiverat mycket, där en 480-radiator får plats.

Vad haru för chassi?

Av nicklas1988
Skrivet av Fyren:

Auch. Det går inte att fixa genom att flasha BIOS eller något åt det hållet?

Tror inte det. Har kollat på det men inte hittat någon lösning. Enda sättet verkar vara att voltmodda genom att löda massa olika.

Exakt vilken modell har du av Sapphire förresten?

Av nicklas1988
Skrivet av Fyren:

Ok, tack!

Märkte även att jag inte längre kan justera volten till korten...

Sapphire saknar stöd för volt-modd.

Av nicklas1988
Skrivet av omikjam:

De fläktarna verkar rätt bra i alla fall.

Ja. de är definitivt rekommenderade. Och en 360, speciellt RX360, borde räcka till dina två gfx & cpu om du vill det enligt vad jag läst iaf

Av nicklas1988
Skrivet av Dalton Sleeper:

tackar!

klocka med kväva jo, men ibland lutar det mer åt dumhet och dåliga val... ofta brukar folk köra med något sämre komponenter och sen flyga förbi den överprisade snabbaste modellen med hästlängder. vad skulle hända om man i detta fall köpte tex två slöare kort och klockade dom till max? men men, kan hålla med dej lite ändå, på senare tid verkar många vilja slänga pengarna i sjön på snabbaste & dyraste grejerna, sen klocka en liten bit därifrån ist för att klocka ungefär till samma gräns betydligt billigare.

Eller så köper man fyra av dessa så har man det bästa som går att köpa för pengar?