Inlägg

Inlägg som nicklas1988 har skrivit i forumet
Av nicklas1988

Om jag söker på ex. 3930k eller 3960x så får jag massa resultat. Men ingen av annonserna innehåller relevant data.

Sökfunktionen var mycket bättre tidigare, då visade den att inget resultat finns. Nu måste man leta igenom alla annonser för att vara säker på att inget finns.

Av nicklas1988

Jag säljer tre olika ESXI-burkar. ESXI installerad på alla.

http://www.sweclockers.com/marknad/114098-macbook-radeon-6990...

Av nicklas1988

Jag har också en Intel NUC, med 4 GB ram med windows 8.1. Har samma problem som du. Har aldrig sett att minnesanvändningen varit över 50%

Använder inga krävande program. Är oftast när den stått oanvänd ett tag som meddelandet kommer upp.

Har du/någon annan hittat en lösning på problemet?

Av nicklas1988

Detta är ju ingen ny teknik? Min gamla Philips 46PFL9705H (lanserades 2010) har bakbelyst LED med localdimming.

Nackdelen med denna teknik är väl att TV-apparaterna blir lite tjockare än en edge-lit TV.

Av nicklas1988

Det står 20 dagar eller mer för verifikation på mtgox.com. Stod 10 dagar när jag skickade in.

Jag har väntat cirka 25 dagar och ännu inte blivit godkänd. Har läst om folk som det tar dryga månaden för.

Av nicklas1988

SANDISK USB - monteras som HDD istället för Removable Media

Hej,

Köpt 3 stycken Sandisk cruzer blade 4GB för att skapa bootbara minnen och installera olika windowsinstallationer och linuxdiskar. Köpt på Dustin. En bekant har även köpt 1 st 8GB och 1 st 16GB på annat ställe av samma modell med liknande fenomen.
Det fungerar dock med Sandisk Cruzer Extreme 16GB som jag köpt på kjell i butik.

Dessa går inte att hitta via programmet unetbootin.

Jag har kommit fram till att detta beror på att disken monteras inte som Flyttbart lagringsmedia, utan som HDD.

Se även kommentar från Sandisk som jag hittat på annat forum:
I was told windows has made a change that USB drives are not suppose to show up as USB drives anymore, someone a San Disk:

Dear brian,

Thanks for contacting SanDisk Technical Support. It is our goal to make sure you have all the resources you need to get the most from your product.

I understand that you are inquiring why your flash drive shows as a fixed disk instead of removable media.
Please allow us to inform you that new certification requirements for WIN 8 requires flash drives to identify as fixed disk.
Flash drives identifying as fixed disk show as Hard Drives when viewing them in Windows Explorer (for all Windows OS versions).

We remain at your service should you require any additional information.

https://answers.launchpad.net/unetbootin/+question/235684

Det ska tydligen gå att flippa "removable media bit", detta är testat via program kallat Rufus, tyvärr utan framgång.

Om alla börjar följa dessa rekommendationer så kommer vi inte längre kunne skapa USB-minnen som är bootbara? Någon annan som har stött på detta? Och någon som har en lösning?

Av nicklas1988

HTC ONE

Edit: Kommer inte på något dåligt. Riktigt bra byggd, bra batteritid, hög kvalite överlag, snabb. Köpt den silvriga då de färgade kan tappa lite färg i kanten. Jag har svart.

Av nicklas1988
Skrivet av ZecretW:

Du kan ju lämna tillbaka disken..

Jo, sant. Fast jag vill gärna ha kvar disken, och hade ändå tänkte uppgradera.

Tänker mer som princip. Tycker att det är dåligt att man ska behöva krångla med att skicka tillbaks/byta delar.

Av nicklas1988

Intel SSD 530 240 GB

Hej,

Köpte en SSD från Dustin från en av deras Facebooks deals.

Har ett väldigt konstigt fenomen: BIOS hittar inte disken, förutom i undantagsfall på datorn i sign. Om jag har tur får jag igång den, men så fort den går ner i viloläge eller liknande får jag inte tag på den sedan. Jag har försökt i timmar nu utan att få tag på den, testat starta om, rycka strömmen, testa olika sataportar osv.

Om jag kör den i ett ASUS E45M1-I Deluxe så hittar jag den direkt.

Har kört en Vertex 2 90GB tidigare i datorn, och det har alltid fungerat utan problem.

Jag har uppdaterat till nyaste firmware på moderkortet samt SSD (SSD kom levererad med FW DC12, nyaste är DC32).

Verkar vara ett erkänt problem att diskarna inte fungerar på vissa/äldre datorer. Se t.ex.
https://communities.intel.com/thread/44258

Borde inte alla SSD fungera till äldre datorer?? Jag tycker inte man ska behöva oroa sig över kompatibalitetsproblem för att de är gamla. Har aldrig varit med om något liknande.

Är det någon som varit med om samma problem som mig? Någon som har en lösning? Den enda lösning jag ser nu är att köpa ny CPU+MOBO.

Tacksam för tips.

Av nicklas1988

Jag kör datorn enligt sign och för mig är det minnena som flaskar, och inte CPU när jag spelar BF4. Självklart, om jag uppgraderar dem, vilket jag ska, så är det ju CPU som flaskar.

Just nu är det ju tydligt att det är ditt grafikkort flaskar. Jag tror inte att din CPU+8GB minne kommer flaska så mycket om du köper ett enkelt prestandakort, typ 290x.

Av nicklas1988
Skrivet av roosterx:

Nu vet jag det är off topic, men jag stör mig alltid på alla som dig som säger att man får något tillbaka, men vad får jag och alla andra tillbaka för att betala till radiotjänst stora belopp varje år för att jag har en mobil, dator etc när jag aldrig ser på tv, inte sedan 15+ år sedan, tv(broadcast) är riktigt stenålder.

Det spelar väl ingen roll om du ser på TV. Det är en allmännytta. Att ha SVT som är ekonomiskt oberoende är viktigt för hela samhället. Även fast inte du ser på TV så finns det andra som gör det. Det är inte alla som bor i ett land med fri-tv = TV som inte har några politiska eller ekonomiska censureringar.

Inte minst är radio det sätt som Sverige mest effektivt kommunicerar i händelse av force majure.

Broadcast är en gammal modell. Men det är också det mest effektiva utsändningssättet. Låt alla i Sverige slå på TV, eller radio-sändning över 4G samtidigt och se hur det går.

Sen tycker jag att det inte borde betalas av de som innehar en radiomottagare, utan av alla, på skattesedeln.

Edit: Förövrigt - GO Samsung

Av nicklas1988

Jag har 5870 i Crossfire. Höll på med mining förut, men typ allt försvann i samband med att mybitcoin.com snodde det mesta. Är det värt för mig idag att börja igen? Betalar el själv.

Bör generera cirka 800 MH/s.

Av nicklas1988

Kommer denna finnas att köpa snart i någon kombination med moderkort med formfaktor mini-itx? Jag söker en ersättare till "Asus e45m1-i Deluxe". Är det någon som hört något om något sådant kommer lanseras?

Av nicklas1988
Skrivet av xJom:

Har fått mitt MP-batteri nu på 4600 mAh. 5 dagars lev.tid med FedEx till dörren.

Nu får vi se hur länge det håller. (Skalet är iallafall grymt bra!)

Jag är också sugen på att beställa ett sådant batteri. Hur fungerar det?

Av nicklas1988
Skrivet av Andiders:

Vad använder du för app? Kanske inte är röstsökningen? Men den är ju kopplad till allt i telefonen. Eller är det jag som är en idiot igen? D:

Du ska inte använda S-voice. Testa att när du är på startskärmen hålla in knappen som är nere till höger. Sen trycker du på micken uppe till höger.

Av nicklas1988
Skrivet av Modellören:

Jag vill ha räckvidd! jag vill sitta ute på gården där vi har lite möbler 100meter från huset.

Hört talats om net1 ?

Av nicklas1988
Skrivet av GambitSWE:

för mig är det absolut ingen skillnad mellan 2.4ghz eller 5ghz...får exakt samma fart...tänkte från början just använda 5 för att kunna kanske få ut lite mer..men icke sa nicke...betyder ju inte att det är så för alla..men för mig är det exakt samma visa...

emil nämnde att det n-standarden infördes nyligen....hur länge körde man på g-standarden då?..jag tycker att n-standarden är jävligt gammal om man räknar med draft-n...hade en äldre draft-n 2-3år innan vanliga n-standarden kom...och tycker att de är lika stabila/ostabila, alltså n och draft.n..ibland kan man ha problem med en viss hårdvara, spelar ingen roll om det är n eller draft, medans andra fungerar utmärkt med både den och den....

skulle vara så jäkla kul om man hade samma stabila hastigheter på det trådlösa som trådade...skulle även vara kul om det fungerade så med 3-4g med...tycker att jag alltid har otur med att få bra hastigheter på 3g nät, trots att man testat olika configs..

Bara för att du använder en bra standard spelar det ingen roll. Du måste använda bra komponenter/hårdvara som klarar att utnyttja all prestanda i standarden också!

Skrivet av Patan77:

det ska inte vara någon skillnad på hastigheten mellan 2,4ghz och 5ghz det är bara olika spektrum så om t.ex dina grannar kör på 2,4ghz då kommer du få bättre mottagning och mindre störning om du kör på 5ghz och vice versa :/

Är du säker på det? Ett högre frekvens område ger ju ofta mer utrymme att skicka information.

"In comparison to the 2.4 GHz band, the 5 GHz has a wider wireless spectrum available, which leads to significantly better performance." http://www6.nohold.net/Cisco2/ukp.aspx?pid=80&vw=1&articleid=...

2.4 GHz har 3 kanaler att leka med. 5 GHz har 23 stycken.

Av nicklas1988
Skrivet av Andreas D:

Grejen är att det är så många trådlösa nätverk, mobiltelefoner osv. i mässhallarna att det knappt går att ringa. Utan kablar skulle det troligtvis inte kunna gå att genomföra någon demonstration överhuvudtaget.

Att det inte går att ringa beror väl mest på att operatörernas tidluckor är slut. Sen är det klart att det blir mer störningar än kanske normalt, men just telefoner ligger ju på en annan frekvens (så länge klassiskt WLAN inte är påslaget och att denna teknik är tänkt att använda samma frekvens).

Men det vore intressant att se vilken frekvens de tänkt köra och vilka avstånd man kommer upp i innan det blir för dålig täckning.

Av nicklas1988

Det sjukaste jag sett.. Vackert!

Av nicklas1988
Skrivet av shro0maz:

Största anledningen till att ja vill köra kortet på vatten är att det är så fruktansvärt varmt, kortet ligger runt 35c idle, och 78-80 i maxload (gaming) och det är för varmt för min smak, värmer juh upp hela rummet !! Kanske ska tilllägga det att fläktarna på kortet går på 70%+ och det låter för mycket!

Hej,

Roligt att du vill börja med vattenkylning. Det kommer göra mkt för ljudet.

Men du har fått en sak kring bakfoten - om du fixar vattenkylning så kommer inte rummet bli mindre varmt - det kommer bli ännu varmare. Varför? Eftersom bättre kylning = effektivare metod att transportera värme från punkt a till punkt b (A= kortet, B= omgivande luft).

Sen kan du inte bara kolla på vilken temperatur en komponent har för att veta vilken komponent som avger mest värme. Du måste kolla på energiinnehållet. Sen tror jag nog att det är grafikkorten i din uppsättning - men ändå.