Inlägg

Inlägg som Plapo har skrivit i forumet
Av Plapo

Begagnat dyplo till brorsonen - 150kr Ett nytt underställ till tjejen 680kr. Ingen julklapp till mig själv! Brukar hamna på max 1000kr totalt för julklappar.

Av Plapo
Skrivet av Dumbullen:

Kan någon förklara för mig varför ett bolag som Spotify behövde nära inpå 10.000 anställda i första taget?

Varje nytt projekt måste ha en uppdragsledare, och en administration. Därefter är det enkelt att dela in projekt i olika enheter. Varje enhet har ju en enhetschef och en administrativ del. Sen är det också skönt att dela in olika enheter i departements/divisioner med olika chefer och sin del av administration. Några hr som samarbetar ”över gränser” och lite mer supportpersonal. Lägg till några projekt så har du lätt 1000 pers.

Av Plapo

Typiskt exempel på problemet. Denna bild är från Computersalg.

Av Plapo
Skrivet av Swedishchef_90:

Finns ju väldigt många sidor med checkout som gäst?

Många skulle jag inte direkt säga. Men det handlar mer om att jag inte ens fick ett val om "handla som gäst". Att handla som gäst är också ett konstigt sätt att säga att man bara köper en sak?

Av Plapo

Varför måste jag skapa konto när jag näthandlar?

RANT

"Välkommen som användare på..."
"Tryck här för att skapa lösenord till ditt konto.."

Jag måste få kunna skriva av mig någonstans om att det är så tråkigt att handla online nu för tiden då det alltid skapas konton åt en på varje sida man är på. Jag vill bara ha en produkt. inte ett nytt konto där det sparas coins eller annat onödigt, eller varför inte nyhetsbrev som jag absolut inte alls trycka i den där rutan. "Eftersom du är kund hos oss skickar vi dig ett nyhetsbrev som absolut är något annat än det nyhetsbrevet som du tryckte bort i rutan när du köpte en sak".

Varför kan jag inte bara köpa saker i fred!

rant slut.

Av Plapo
Skrivet av alpha:

Eller så försöker Microsoft inte göra en hemlighet av att de funderar på två olika alternativ - i syfte att kunna pressa AMD till att leverera ett kanonerbjudande.

Skrivet av doomas:

Det är väl inte så mycket silikon i en konsol

Det är skillnad mellan silikon pattar och kisel pattar!

Av Plapo
Skrivet av Koyaanis:

Ska skulle vara intressant att se hur iPhone 15 står sig emot PC hårdvaran! För om jag inte missminner mig så skulle det släppas native till iPhone 15.

Undrar var en 15 pro hamnar i prestandaindexet!
Kan det vara den första telefonen som hamnar där!

Av Plapo
Skrivet av Rolle90:

Tjenare gänget

Jag gick nyligen över till Mac igen, efter ett par år med pc.

setup: MacBook Pro 14 m1 - Dell WB19TB Dock - 2x BenQ PD2700Q skärmar
Det vill säga att samtliga accessoarer inkl skärmar går igenom en Thunderbolt dock.

Problemet jag har är att datorn ibland byter till skärmarnas ljudkälla (hdmi/usb) - främst när datorn vaknat ur sömn.
Det händer även att Zoom byter till Realtek 2.0USB (Vilket jag antar är hubben i sig)

Jag har sökt runder för ta bort ljudkällan men utan resultat. (De flesta menar på att man ska ta bort HAL mappen, faktum är att den inte ännu existerar på min dator från första början)

Hej!
Hur ser de ut i Ljud/midi inställningarna? kan du ta bort ljudenheten där ifrån?

Av Plapo
Skrivet av anon244477:

Känns som syftet med varje Apple artikel på Sweclockers är att framställa dom som "dåliga" och skapa två läger i forumdelen. Skärp er snälla.

Folk är överraskande intresserade av apples produkter på ett forum för icke-Apple hårdvara!
Jag undrar ju om det är medvetet från redaktionen att slänga in lite Apple för att många har ”åsikter” om dem. Ger mer besökare och mer engagemang. Nyhetsvärdet är väl sådär.

Av Plapo
Skrivet av JonasT:

Passiva Thunderbolt 4-kablar med en maximal längd på 1 meter fungerar med Thunderbolt 5, ja. Sen är det oklart hur det ser ut med laddning upp till 240 W med tidigare släppta kablar.

Ah!
Ok. Häftigt om de får till 240w i kabeln! Då kan jag i princip sluta ha en extra laddare vid arbetsplatsen och förlita mig på dockstationen då jag hade en laddare för dockan och en laddare för arbetsdatorer.

Av Plapo

Hänger inte med i artikeln, är mina Thunderbolt 4 kablar nu Thunderbolt 5?

Av Plapo

Allt är planerat, inget är slump.

Av Plapo

So it begins…..

Av Plapo

Vad hände med standarder som skulle göra att alla kort och spel skulle samsas? Om varje spel och grafikkort kör något eget ihopplock så vad är poängen med standarder? Blir inte alla recensioner och prestandatester helt meningslösa om vart och varannat test och kort inte ens har samma förutsättningar?

Av Plapo
Skrivet av Enviro:

Tar tillfället i akt och påminner om SweClockers regler för forumet. Helt ok att prata om sakfrågan, men det är nolltolerans mot inlägg som spinner det vidare till politiska utläggningar. Det vankas borttagning av inlägg som inte förhåller sig till detta och vid upprepade regelbrott dammas Bannhammaren™ av.

Vill du diskutera detta finns Feedback till SweClockers till ditt förfogande.

DIKTATUR!

Av Plapo

Det där var ett hemskt telefonsamtal.
Den som ringde upp insåg efter en minut all problematik och insåg hur konstig idé de här var.
Bra och starkt av Bahnhof! Det finns en stor naivitet i Sverige som får sin en törn

Av Plapo
Skrivet av Pyrree:

Lever man i Apple träsket så är det nog relativt billigt...

Nopp… ruskigt dyrt för vad man får. Jag ser fler native Mac versioner av mina köpta Steam spel så om jag vill spela dem så kan jag vänta.
Tror teamet bakom crossover har det kämpigt när Apple släpper egna verktyg som gör samma sak (typ)

Av Plapo
Skrivet av Ernaw1:

Tjena,

Är det någon här som utvecklar i Unreal Engine på en MacBook? Hyfsat nyligen släpptes native support för de nya chippen, vore kul att höra om någon testat. Känns som att det har blivit möjligt att arbeta i Unreal Engine på Mac efter version 5.2? Funderar på att införskaffa mig en bärbar dator och skulle väldigt gärna köra Mac OS.

Hur är era erfarenheter, känslan, prestandan, skillnaden mellan Windows?

Allt gott!

Mycket av de som stod på hemsidan finns fortfarande inte tillgängligt på M2 processorerna.
Så mycket är fortfarande beta eller avvaktande. Om du måste ha Nanites, hårdvaru raytracing etc så avvakta kanske ett köp. Apple kommer ju ha några events och lansera m3 och där kanske en metal 4( eller vilken version som kommer) att visas och där får ett bredare stöd för saker som är det grymma i unreal 5.2

Av Plapo

Mängden reklam är nästan medvetet för att få folk att betala för sig. 2-4 reklamfilmer innan en kort video och även reklam i själva videon från den som har skapat videon. Youtube har nog inte en lätt väg framför sig till att få folk att betala för sig eller sluta använda adblockers.

Av Plapo
Skrivet av Söderbäck:

Google släpper premiumfunktioner på iphone innan de släpper motsvarande till android?
Varför i hela friden gör de så?

Skrivet av nu1mlock:

Det kanske är fler betalande prenumeranter på iOS än på Android så dom får testa funktionen på fler användare?

Pengar. I regel så är det fler som betalar för tjänster som har iPhones. Det förklarar dock inte varför android får en senare release. Kanske var enklare att införliva på iOS?