Inlägg

Inlägg som stoyan har skrivit i forumet
Av stoyan

Vilket är tystast? Accelero x1 0,4Son(e?) eller vf900 18,5 dB ? Har ingen komponent som mätts i sones så jag har ingen referens.

Edit: Tror ni Bequiet Poolar freezer passar 7900gt?

Av stoyan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av abramion
men om man tar grejor från en frysbox eller ett kylskåp då?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av lomkolen
Dom måste "vila" 70% av all tid dom är på...

så det är ingen bra idé

Jawell, då får man väl modda ihop 4-5 kylaggregat som kan skiftas om då:). Men det lär bildas kondens i vilket fall så idén är dödfödd..

Av stoyan

Vet någon om x1:an passar 7900 serien?

Av stoyan

Aha, missförstod techpowerup recensionen "
When the fan is running it will suck air in from the outside and blow it over the fins."

Av stoyan

Det står i manualen till ditt grafikkort. Mitt Dual klarade inte driva asus 4200.

Av stoyan

Men, accelero tar luft utifrån och fläktar in den? Är inte det rätt dumt? Jag menar, motverkas inte luftströmmen om fläkten i front blåser in?

Av stoyan

Glömde att besvara din fråga: Nej! jag tycker att 7900 är verkligen motiverat om man går från fx5xxx/6200serien, i annat fall bara pengaslöseri.

Av stoyan

7900 är väl tillverkat med 90nm? Då borde det vara snäppet lättare att kyla än 7800 serien..

Av stoyan

Jag har byggt en tyst dator nyligen med nedanstående system. Jag har en ninja plus 120mm som är tyst @ max och ohörbar på 7 volt, grafikkortet passivt (jaja, geforce 2 men ändå) liksom nord/sydbryggan. Nätagget liksom ditt 120 mm tempstyrd och till sist 80 mm fram fläkt fram och 92 bak.

Jag har testat två mattor, en från kjell&company för datorer och en från biltema som var gjord för motorer. Datormattan gav nästan inget alls och jag gissar väldigt starkt på att den tar bort högfrekventa ljud men är din största ljudkälla mumlande/mullrande från t.ex. normala fläktar kommer det inte hjälpa. Mattan från biltema var snäppet bättre men den monterades på en dator med en gammal ibm hdd med starkt vinande ljud och resultatet blev då klart förbättrat. Det gör inte någonting tyst men tar bort störande ljud, vilket nog gäller båda mattorna. Dock är biltemas mycket tjockare så den kan bli jobbig att få in i chassit om du t.ex. kör på ninjan.

Den största ljudkällan kommer att bli dina fläktar fram och bak och har du bara en fläktkontroll är det lätt avhjälpt. Du får pilla lite fram och tillbaks tills du hittar en nivå du kan stå ut med ljudmässigt utan datorn kokar upp helt enkelt.

Edit: Jag inte om denna är så tyst som dem säger men 8,7 dBA!!! http://www.webhallen.com/prod.php?id=55417
Edit2: Kom på en sak till, datorn står på biltema matta för att chassit inte ska vibrera:D

Av stoyan

Alla sorter, passiva som aktiva (kylningar): http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=348
] ..

Av stoyan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kazutoyo
Geforce 7600 GS är passivt kylt och släpps den 20 mars.

Det är ju alldelles förträffligt. Om prestandan ligger >6600gt/1600xt är det ett givet köp.

Av stoyan

Laddade ner aam tool och checkade AAM-värdet, det var redan på lägsta (128). Benchmarkade lite för skojs skull, söktid 2,32ms (128) och 2,22ms (254). Jag kan känna att det inte riktigt spelar så stor roll rent prestandamässigt:). Ljudbilden förändrades inte nämnvart heller. Tack för tipset dock!

Edit: Ja, benchmarken går inte av för hackor:D . Man skulle nästan kunna tro att det blev en skillnad.
Edit2:

http://img461.imageshack.us/img461/7827/wowgui7pw.th.jpg

Av stoyan

Usch, icy tower, det har man spelat alldeles för mycket. Jag och några polare tävlade i det ett bra tag, alltid kul och komma fram och säga: Hehe, gissa mitt nya combo:D

Dock fick jag tvinga mig att avinstallera det för jag kände på något sätt att jag verkligen blev beroende av det! När jag satte mig vid datorn var jag tvungen att starta och hoppa lite för annars visste jag inte vad jag skulle göra..det blev irriterande att inte hoppa och höra det lustiga "wopidobedo". Spelade det när jag pratade i telefon, lyssnade på musik, tittade på film på datorn (ja, man missar halva storyn men vafan, det är icy tower). När man satt med skolarbete fick man "belöna" sig själv med ett bra combo innan man kunde fortsätta jobba. Spelberoende eller?

Iaf, en liten varning, tävla inte mot polarna;)

Av stoyan

Okej, tackar för informationen. Eftersom datorn för det mesta "nästan" idlar finns det nog inget att göra. Tack ändå!

Av stoyan

Samma os på båda? XP?

Av stoyan

Har precis uppgraderat från en äldre ibm till SP2504C märkte ingen prestandaskillnad värd att nämnas. Dock var ljudupplevelsen en behaglig överraskning, mycket tystare. Ang chacheminnet (saxat från FAQ - Val av hårddisk) http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=14425...

III) ÄR DET VÄRT X SKR ATT KÖPA EN DISK MED 8MB/16MB CACHE ISTÄLLET FÖR EN MED 2MB/8MB CACHE, OCH VAD TUSAN ÄR CACHE?
När har man då användning av det större cacheminnet? Enkelt sett - vi är här för att göra det enkelt - behöver du inte det extra cacheminnet om det är en hårddisk du har i den datorn du alltid använder och dessutom bara lagrar data på den, exempelvis filmer, musik och dylikt - sådant du inte läser och skriver till konstant.
Ska du använda disken till ditt operativsystem och spel kan det vara en fördel. Hur stor skillnaden kommer vara beror självklart på vad du gör vid din dator. Sitter du bara och surfar och skickar mail finns självklart inte behovet, men spelar du mycket och krävande spel kan det vara en fördel. Hur stor beror självklart på systemet i övrigt och på hur spelet använder sig av mediet.
Ska du använda disken i en filserver som kanske halva familjen ska ha tillgång till eller i något dylikt ändamål där det mer eller mindre konstant skrivs till och läses från disken, ja då kan det göra avsevärd skillnad med denna extra cache.
För att få märkbar nytta av det extra cacheminnet behöver du en högvarvande disk (10000 rpm eller snabbare) och/eller använda den väldigt mycket.
Så frågan huruvida det är värt de extra kronorna är det bara du och ditt användande som kan svara på.

Av stoyan

Dra ner rotationshastighet på hdd!

Tjena!

Då datorn står på mycket och i princip idlar tänkte jag att man kanske kunde dra ner rotationshastigheten på hdd och eventuellt förlänga livslängden. Jag har förstått det som att ATA-diskar inte är gjorda för att köras 24/7, och även om jag har en fläkt som kyler dem känns det ändå lite onödigt.

Diskarna är Western Digital (200gb, PATA) och samsung SpinPoint (SP2504C,SATA). Jag vet att ibm/hitachi diskar har en sådan "feature" men jag hittade ingenting till dem här två. Det är främst samsung-disken jag vill dra ner då den inte har os:et.

Det ultimata hade väl varit en funktion liknande cool and quiet a´la A64 men det får man väl nog drömma om ett tag till:)

Tack på förhand!

/Stoy

Av stoyan

Vad bra, något som motiverar dyra grafikköp utan att behöva skylla på ett spelberoende:D.

Av stoyan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av johle
Skillnaden är rätt enorm mellan 6600gt och 7800gt.

Menar du prestandan eller värmen? Prestandan vet jag om, men jag är nästan beredd att offra den för tyyystnaden:)

Av stoyan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haziza
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=77257 7800GT med passiv kylning passar bra i övrigt till ditt system.

Yepp, det är väl den jag egentligen vill ha men jag misstänker att den kan bli lite för varm med tanke på den halvtaskiga luftströmmen i lådan. Någon som vet var man kan få reda på effekten på dem olika korten? Helst skillnaden mellan 6600gt och 7800gt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av johle
Jag trodde GF3 var de äldsta som stöddes. Skumt att inte GF4 funkar då?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DaWey
Konstigt, sitter själv med Asrock som inte stödjer 3.3v grafikkort. Har kört med Geforce 2 Mx och nu med ett Geforce 3 Ti 500 och har inte som alls problem.

Dem flesta kort fungerar nog men inte om agp-porten ska ge 3,3 volt. Mitt Asusti4200 är ett "långt" kort (vad det nu heter) men datorn startade upp när jag satte in mitt gamla "normalstora" gf2. Rekommendat till vem som helst som ska köpa asrock kortet att kolla upp sitt gamla grafikkort och se vad det vill ha. Moderkortsmanualen varnar för permanent skada om fel kort sätts i men där hade jag tur iaf. (Upptäckte förresten att kylflänsen till gf2 var gjord av plast! Aja, tekniken går framåt:))

Citat:

Ursprungligen inskrivet av fëanáro
påkostad vattenkylning

Ja, visserligen men...palla:D Skulle få nervöst sammanbrott för att något skulle springa läck.