Inlägg

Inlägg som Anaii har skrivit i forumet
Av Anaii
Skrivet av anders_w:

Fungerar det verklighen med åäö i koden? testa utan?

Jag har för mig att det funkar utmärkt i java. Ser sjukt fult ut dock.

Personligen är jag emot variabler med svenska namn över huvud taget. Är bara jobbigt att läsa när syntax och inbyggda metoder är på engelska + att engelskspråkiga kollegor har lika svårt att sätta sig in i koden som om alla variabler skulle heta något i stil med "blaj" och "fhssakhd". Även om man nu inte har engelskspråkiga kollegor så är det bra att ha som vana att skriva kod som är lätt att förstå för alla.

Men nu blev det visst lite of topic igen. Jag har en förmåga att hamna där :/

Av Anaii

Det ända som verkligen gör att jag aldrig kommer köpa en kindle (så länge de inte fixar detta förstås) är att den inte stödjer ePub. Det går exempelvis att låna ePub från svenska bibliotek.

Att Amazon kommer tillåta ePub på sina kindle är inte så troligt. De låser effektivt in sina användare att köpa sina böcker från Amazon vilket är en väldigt effektiv affärsstrategi. Deras utbud är vad jag kan se bra och till ok priser. Men ska jag gissa så kommer ePub växa allt snabbare i takt med att andra uppmärksammar intresset för e-böcker.

Någon kommer säkert med kommentaren att man kan konvertera format, och visst är det sant. Men det innebär också att man i många fall måste bryta mot lagen och ta bort DRM etc först för att det ska vara möjligt.

Av Anaii
Skrivet av freddyfresh:

Ja så ska man ju kunna sånt där också
Jag kan basic: html, sql, css och har tre årsutbildning i C# men vi har konstigt nog aldrig gått igenom WCF service..

Hehe. Jag läste i en tidigare post att du fått din programmeringsutbildning i gymnasiet, rätt mycket faktiskt. Men gymnasiet är gymnasiet... det är långsam och grundläggande utbildning, de hinner inte gå igenom allt. Inte ens på högskolan där de i stort sätt täckte hela gymnasiets utbildning (programmering A, B och C) på 40 min den första föreläsningen så hinner de inte med allt. Speciellt så är utbildning inriktad på att lära ut ett visst sätt att tänka som är grundläggande för all programmering. Detaljer och specialområden får man läsa på om själv och då är det ditt intresse och drivkraft som är viktig. Något som du verkar ha

Jag lär mig fortfarande nya saker nästan varje dag som yrkesverksam systemutvecklare med 5 års högskola bakom mig. Och det är också det som gör yrket så roligt.

Av Anaii

Patienser och kortspel är enkelt att göra textbaserat. Typ Black Jack kan kanske vara en utmaning för någon med dina kunskaper. Jag gjorde något sådant fast i Flash/ActionScript2 som slutprojekt i programmering C när jag gick i gymnasiet. Dvs jag hade en hel del grafik och rörliga objekt när kort delades ut etc. Klarar du det snabbt när du slipper grafiken så kan du ju utöka programmet till att man får välja mellan flera olika patienser i början.

Om ditt betyg dessutom baseras på hur koden ser ut och inte bara hur det fungerar som helhet kan du få lite plus genom att tänka objektorienterat (gymnasieprogrammering C om jag inte minns fel) och ha funktioner som delas mellan flera patienser.

Av Anaii
Skrivet av Söderbäck:

Eller kan frågan handla om just intresset för dessa.
Frågeställningen enligt uppgift lyder trots allt såhär: Hur är intresset för design i förhållande till programmering?
Kanske är det TS som rört till frågeställningen med en omtolkning i första posten.

Hm, du kan ha rätt där. Det kan tom vara så att det är mer som en undersökning där frågan är riktad till TS personligen, dvs vad tycker TS är mest intressant.

Av Anaii

Knäpp fråga, fattar inte vad han menar.

Däremot sitter jag och nickar instämmande till Teknocides inlägg.

Ps: Slog mig nu när jag skrev lite att han kanske menar något i still med skillnaderna mellan exempelvis aspx och c# Som när man gör en webtjänst så gör man designen is aspx och logiken i c#. Ren chansning dock. Frågan är för luddig om det inte finns något större sammanhang.

Av Anaii
Skrivet av dammskog:

tror det går att köpa den med special offers också, dvs 80 usd

men ni bör läsa och lyssna vad andra säger om de nya kindles innan nu gör ett impulsköp.
om ni bara ska ha en ebokläsare så kan fortfarande den gamla vara det bästa alternativet.
Ingen risk för att vända sida av misstag bara för att man råkar ha något på sidvändardelen på skärmen och det kan bli rejält svårt att kategorisera innehållet på en kindle utan tangentbord.
De pratar lite om det på tested.coms senaste podcast.

Min Nook har bara on-screen tangentbord och jag var rädd för just kategoriseringsproblemet. Än så länge (40 talet böcker) funkar det. Men jag misstänker att det kommer bli allt svårare ju fler det blir. Men jag är sjukt glad att slippa det fysiska tangentbordet. Det känns så mycket mer som en riktig bok utan det.

Av Anaii

Ska dra hem till Ps3 och lira i helgen. Har dock förbeställt det till PC och funderar på att skaffa ett extra 570 för sli bara för att få njuta så mycket som möjligt.

Av Anaii
Skrivet av dammskog:

har man en kindle så måste man ha Calibre, bra att ha kontroll över sitt bibliotek på datorn och så går det att konvertera mellan en massa format.
[/url]

Gäller nog alla läsare och inte bara kindle. Calibre är ett av de bästa program jag använt. Passar perfekt för sitt syfte, dvs hålla ordning på e-böcker. Dessutom är det väldigt användbart till att sortera och söka artiklar (läs forskningsartiklar och fallstudier).

Av Anaii

Jag valde bort kindle till förmån för Nook Simple Touch. Fick den tidigare idag så ge mig ett par dagar att bekanta mig med den så ska jag recensera den sen.

Av Anaii

Diablo 3 är inte en Titan Quest klon. Det är Titan Quest som är en Diablo 2 klon.

Ta mig inte på fel sätt. Jag älskade Titan Quest. Men Diablo var före och när TQ släpptes beskrevs den just som en diablo klon. Vad du menar med ljudet är jag inte 100 på. Kan inte säga att jag lagt märke till några likheter, men å andra sidan har jag inte lyssnat efter några.

Det jag gillar med diablo som många andra spel i genren missat är de genererade kartorna. TQ var svinkul... en genomspelning av alla svårighetsgraderna. Sedan kändes det som man var klar med spelet, även fast man kunde byta klasser etc. Det såg likadant ut överallt som när man spelade igenom det första gången. Om jag inte minns fel stod tom alla monster på exakt samma ställen. Det tar bort spänningen. Och detta är inget speciellt som just TQ missat. Känns som de flesta spel i genren förutom Diabo är byggda så.

Av Anaii
Skrivet av henke12:

Kan någon bekräfta att ingen med Mac har fått betakey, utan endast win7 användare?

MVH
Henke

Att bekräfta att ingen med mac fått beta i det här skedet är omöjligt eftersom ingen här jobbar på blizz eller känner alla mac-användare i världen. Jag har än så länge inte sett någon skriva att de fått beta och att de använder mac. Om det beror på att mac-användare inte fått invite, att de mac-användare som fått invite inte skrivit några poster eller om de mac-användare som fått invite inte skriver att de sitter på mac kan vi bara spekulera om.

Av Anaii
Skrivet av 3xTra:

Battlefield 3 65 votes 59.63 % for the win

Inte så konstigt med tanke på att det bara är en månad kvar till släpp, till skillnad från många andra som inte ens har releasedatum satt.

Av Anaii
Skrivet av KniFF:

Jag har spelat till och från sen början av september, det är ett trevligt ARPG men har verkligen ingenting av det som gjorde D2 och som kommer göra D3 till bra spel.

I nuläget är det ren grind (finns knappt några quests/lore) animationerna när man slåss är extremt få till antalet och det känns relativt klumpigt att navigera till och från osv. Miljöerna finns det lite olika av, men för lite detaljer osv.

Låter inte direkt som ett bra första intryck

Av Anaii
Skrivet av Tornado2251:

Inte om man har virtuellt surroundljud.
http://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA

Det där var coolt och funkar, i vissa fall.

Eftersom man suttit i den där frisörstolen irl så vet man av erfarenhet att ljuden huvudsakligen kommer bakifrån. Hjärnan vet detta och tolkar ljuden utifrån erfarenhet. Dessutom är det lättare att simulera surroundljud när man har en bestämd ljudslinga inspelad som detta med hjälp av 2 mikrofoner. Det skulle vara mer intressant att se hur det funkar med dynamiskt mjukvaruskapat ljud som i spel, och där hjärnan inte kan "gissa" varifrån ljudet kommer baserat på erfarenhet.

Kanske ska testa när BF3 kommer ut och jämföra med mina 5.1 lurar. Jag tror inte det skulle ge samma effekt men man vet ju inte förens man testat.

Av Anaii
Skrivet av Loftberg:

... Men mixampen och dess vara eller icke-vara då? Har läst att ett Titaniumkort ska räcka gott och väl för att driva ett par PC 360, men ändå..

Skickades från m.sweclockers.com

Det räcker, har ett likadant kort.

Av Anaii
Skrivet av Sasha:

Kortfattat så kan du inte få ut en riktig 5.1 upplevelse ur ett par hörlurar. Punkt. Det är för dåligt med plats i hörlurarna.
Angående ingen kvalitetsskillnad (som du hör) då är du halvdöv. Eller så bryr du dig helt enkelt inte, men skillnad hör du. Annars är något fel.

T.om de mest ointresserade hör enorm skillnad på mina olika lurar och andra. Och de gör det inte för att vara snälla, de totaldissar mina inköp för de summor jag slänger ut.

Vilka AKG-lurar har du? Om det är K701/2/Q så skulle jag gissa på att du borde satsa på några mer bastunga lurar. K701 är kända för att vara basfattiga.
Och av rena fördomar antar jag att du föredrar mycket bas. Jag föredrar mycket bas, så det är ingen "förolämpning" "Hah, du bryr dig inte om bra ljud så du måste älska en massa bas" utan helt enkelt en sak många gillar.

Läste du på om lurarna innan du köpte, om signaturer? AKG är dessutom inte så lättdrivna.

Din morbror har delvis rätt, skit in, skit ut. Om du har skitlåtar, som du skickar via datorns -ofta skitljudkort - till lurarna (speciellt när det är lurar som kräver en amp) så får du ju skit.

Men din morbror är vad jag gillar att kalla en tramsaudofil eller en audiofool. Han är sannolikt en sådan som svär över 2000:-/m kablar och att de gör en lika stor skillnad som en ny DAC eller liknande.

Kortfattat: Han förstorar det hela för att känna sig som en konnosör.

Ljudvågornas Carl-Jan om du så vill.

Haha, mycket sanning där, men vi pratar också om lite olika saker tror jag

Jag utgick från TS som ska använda lurarna till gaming, huvudsakligen BF3. Vilket ljud man vill ha när man spelar skiljer sig mot ljud i övrigt. Jag vet inte varför jag drog upp mina AKG i jämförelse, jag vet att de suger (se nedan). Jag babblade nog mest. Vad jag ville få fram är att bra ljud är relativt. Man kan inte säga att ljudet i 5.1 lurar är bättre/sämre/lika utan att sätta det i kontext. Jag ska försöka förklara varför jag anser att 5.1 lurar har bättre ljud än stereo lurar. Detta gäller alltså gaming, fps i synnerhet:

Jag skrev att 5.1 ljudet inte alls är samma som med högtalare. Men i spel hör man tydligt i från vilken riktning fotstegen eller skotten kommer. Det är lite svårare med explosioner men det är fotsteg och skott som är det viktiga för att lokalisera fienden. Jag kan spåra fienden på andra sidan en vägg tillräckligt bra för att veta när denne kommer runt hörnet, höra varifrån ett skott kommer och lokalisera en sniper med hjälp av det etc. Har spelat med mitt 5.1 högtalarsystem på samma sätt tidigare. Effektmässigt, dvs hur bra jag kan använda ljudet till min fördel, är det marginellt sämre med 5.1 lurar mot 5.1 högtalare. Däremot är det stor skillnad mot stereo lurar som PC360. Med stereo lurar är det omöjligt att säga om stegen kommer framifrån eller bakifrån. Kommer ljudet från höger får man vrida sig 90 grader och lyssna igen för att återigen lyssna om ljudet kommer från höger eller vänster. Det går att lokalisera på det sättet också men det tar extra tid och i fps så kan det ofta handla om bråkdelar av en sekund vem som skjuter först.

När jag sedan lyssnar med musik i lurar för att inte störa så är ljudet i mina 5.1 lurar långt ifrån dåligt. En audiofil skulle säkert hävda annorlunda, men normalsvensson skulle inte klaga. Och det är ju inte lurarnas ändamål, ett par high end musiklurar klår dem säkert, men jag är inte tillräckligt intresserad för att köpa ett par när de jag har räcker mer än väl.

Vad gäller mina AKG så har du troligtvis rätt. Det är troligtvis studiolurar. Jag har fått dem och knappt använt. Du har rätt angående min morbror också xD. Han är musiker, har haft musikaffär (instrument etc, inte skivor) och har en liten studio hemma... Vi har haft rätt heta diskussioner om ljud eftersom vi har rätt olika syn på vad bra ljud (och musik för den delen) är

Av Anaii
Skrivet av Sasha:

Riktiga 5.1 lurar är mer gimmick än virtuella, det går inte att framställa 5.1 ljudet på ett bra sätt i hörlurar. Virtuellt är bättre.w

Ljudet i allmänhet blir mycket sämre i 5.1 lurar, av självklara skäl. Krävs mindre och mycket billigare högtalare i lurarna.

"Riktig 5.1" vs Virituellt kan jag inte uttala mig om. Har bara testat "riktiga" 5.1 lurar. Däremot så tycker jag att surroundljud i de jag testat är riktigt bra. Inte i klass med ett bra placerat och kalibrerat högtalarsystem, men mer än tillräckligt för FPS spel. Fördelen med att ha mic och avskärmat ljud överväger lätt den förlusten i surround känsla när det gäller spel. Vill man kolla film med maffigt surround behövs ingen mic så då kan man slå över på högtalarna.

Vad gäller att ljudet blir sämre i 5.1 lurar... ska man ha dem till att spela BF så märks ingen skillnad. Kanske till och med tvärt om då surroundet man får ut ger en större upplevelse än själva ljudkvalliten. Om man ska ha ett par lurar att lyssna musik och råkar vara audiofil så väljer man inte 5.1 eller ens ett headset utan ett par dedikerade musiklurar. Själv är jag ingen audiofil och använder mina lurar till lite allt möjligt (mest spel) och jag märker ingen större skillnad på mina 5.1 lurar och mina sjukt dyra AKG, iaf inte så jag tänker på det.

Påståendet åvan kan också ha att göra med att min primära musikkälla är spotify. För att man ska märka någon skillnad mellan de bästa lurarna i världen och ett par "of the shelf" så måste källan vara av tillräckligt bra kvalitet, vilket enligt min audiofil till morbror inget digitalt format är. Enligt honom är det endast gamla LP som har tillräckligt bra kvalitet, och vem har ett lager såna nu för tiden...

Av Anaii

Gick i samma tankar för ett en månad sedan. Tänkte först köpa just PC360 men ville definitivt ha 5.1 ljud i BF.

Valde Speedlink medusa NX 5.1. De har ett flertal modeller med samma namn och utseende men av olika kvalitet på komponenterna så det är lite svårt att hitta rätt. Värstingmodellen säljs inte längre men jag lyckades få tag på ett exemplar genom kontakter. Tydligen kostade de för mycket och sålde dåligt (ändå inte dyrare än många andra, men speedlink är väll inte lika exklusivt...).

De har 3 * 3,5mm kontakter för ljud + usb för ström. Följer även med lite andra kablar så man kan koppla till förstärkare om man så vill. Mina sitter kopplade i ett creative kort.

Jag har spelat lite FPS för att testa surroundljudet och är helt överväldigad. Trodde inte det skulle bli så bra i kåpor. Blev en helt ny dimension på spelen då man faktiskt kan stanna upp och lokalisera fienden genom att lyssna.

Av Anaii
Skrivet av Trackmaster:

Jag tycker det är sjukt bra att dom begränsar spelet. Då hamnar alla på ungerfär samma nivå vid release och folk slipper bli påhoppad och kallad för noobs.

Hahaha, i vilken värld lever du? Det kommer alltid finnas idioter som kallar alla andra för noobs bara för att de inte kan erkänna att de själva inte är så himla duktiga. Spelar ingen roll om de själva spelat spelet i 10 år eller 5s, de vet bäst ändå...

Jag stör mig mer på folk som kallar andra för noobs än noobsen...