Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
35

Asus listar ROG Swift PG349Q – 34-tummare med Nvidia G-Sync och 120 Hz

Asus uppdaterar sin ultrabreda spelskärm ROG Swift PG348Q, i form av ROG Swift PG349Q där den stora nyheten är en uppdateringsfrekvens på 120 Hz från tidigare 100 Hz.

45

Windows 10 börjar köra Filhanteraren som separat process

I och med nästa stora uppdatering för Windows 10 gör Microsoft en efterlängtad ändring i operativsystemet, då Filhanteraren som standard börjar köras som en egen process.

30

Bethesda visar inte The Elder Scrolls VI eller Starfield på E3 2019

Årets E3-mässa bjuder på en rad spelnyheter från Bethesda, men The Elder Scrolls VI och Starfield är inte två av dem. Det bekräftar företagets Todd Howard under PAX East 2019.

10

Intels Celeron- och Pentium-processorer får stöd för Optane

Stödet för Intels minnesteknik utökas nu i och med en ny drivrutin, och innefattar numera även billigare processorer i Celeron- och Pentium-serien.

19

HP lanserar bärbar dator med OLED-panel på 15,6 tum

Efter ett avtäckande under CES 2019 lanserar HP sin bärbara dator med OLED-skärm, något de blir först ut på marknaden med.

23

Galax släpper M.2-baserad lagring med förinstallerad kylfläns

Kinesiska tillverkaren Galax introducerar en ny SSD-enhet i HOF-serien, vilken kommer med förmonterad kylfläns för att bättre leda bort värmen och bibehålla prestandan.

77

Gearbox avtäcker Borderlands 3 och nyversion av första Borderlands

Årets upplaga av PAX East bjuder på många spelnyheter, däribland ett officiellt avtäckande av nästa del i Borderlands-serien.

42

Blizzards strategiklassiker Warcraft: Orcs and Humans och Warcraft II släpps via GOG

Lanseringen av Diablo hos GOG följs upp av ytterligare två Blizzard-utvecklade klassiker, nämligen de två första delarna i strategispelsserien Warcraft.

24

Phanteks lanserar prisvärd fläktkontroller med både PWM- och spänningsreglering

Phanteks introducerar Universal Fan Controller, en fläktkontroller som kan används både för fläktar med PWM-signal samt spänningsreglerad sådan.

3

EK Water Blocks lanserar vattenblock för moderkortet Asus ROG Dominus Extreme

Nu släpps de första vattenblocken för Asus moderkort ROG Dominus Extreme, vilket är en påkostad modell anpassad för Intels 28-kärniga processor Xeon W-3175X.

20

Samsung vinstvarnar till följd av sjunkande minnespriser och telefonförsäljning

Som en konsekvens av sjunkande försäljning av smarta telefoner samt sjunkande minnespriser vinstvarnar nu Samsung, något företaget aldrig gjort tidigare.

300

EU röstar igenom Artikel 11 och Artikel 13

Det kontroversiella upphovsrättsdirektivet röstades idag igenom av EU:s parlamentariker. Nu har medlemsländer 24 månader på sig att anpassa sin lagstiftning.

17

Bethesda släpper Fallout 76 och kommande speltitlar på Steam

Efter att ha varit exklusivt för Bethesdas egen tjänst släpps Fallout 76 på Steam senare under året, tillsammans med spel som Doom Eternal och Rage 2.

31

Channels samlar strömningstjänster och TV-kanaler i Apple TV

Apple vill förenkla TV-tittande med nya Channels, vilken samlar strömningstjänster och TV-kanaler från olika aktörer på ett och samma ställe.

92

Apple avtäcker kreditkortet Apple Card

Apple fortsätter satsa på betallösningar inom sitt eget ekosystem och presenterar ett eget kreditkort. Fokus ligger på låga avgifter för kunder samt hög säkerhet.

68

Apple introducerar strömningstjänsten Apple TV+

Apple ger sig in på marknaden för strömmande videotjänster, med Apple TV+ som erbjuder exklusivt innehåll finansierat av företaget.

67

Battlefield V får battle royale-läget Firestorm

I den senaste uppdateringen till Battlefield V lägger DICE till det länge omtalade spelläget Firestorm, där 64 spelare slåss på den största kartan i spelseriens historia.

98

SweClockers quiz om kända spelcitat relativt lätt

Förra veckans quiz om citat från spel lockade återigen många deltagare, varav de flesta hade mellan fem och sju rätt.

98

Quiz: Kända spelcitat

I veckans quiz tar vi återigen sikte på spelvärlden, med fokus på citat som yttrats av spelkaraktärer genom åren.

40

Vampire: The Masquerade Bloodlines får uppföljare – släpps år 2020

Under årets upplaga av GDC bekräftas det att kultspelet Vampire: The Masquerade Bloodlines får en uppföljare, vilken ges ut av svenska Paradox Interactive.