Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
308

Telia döms till att lämna ut uppgifter om Black Sails-pirater

Södertörns tingsrätt dömer Telia till att lämna ut kunder som olagligt laddat ned TV-serien Black Sails. Det föreslås även att två personer ska arbeta heltid med att ta fram informationen.

90

Samsung åker på miljardsmäll efter återkallande av Galaxy Note 7

Notan efter försäljningsstoppet och återkallandet av explosiva Galaxy Note 7 kan landa på uppemot en miljard dollar, och kan få långtgående effekter för Samsungs varumärke.

21

Razer och Antec tillkännager specialutgåva av datorlådan Cube

För att fira 30-årsjubileum ingår Antec ett samarbete med Razer för att släppa en ny utgåva av chassit Cube. Det handlar om ett Mini ITX-chassi som riktar sig mot spelare.

111

Nintendo NX överger optisk media till förmån för kassetter

En ny rapport stärker tidigare uppgifter om att Nintendo går över till kassetter för kommande NX. Kortare laddningstider och lättare produktion är några av fördelarna som anges.

101

Ökningen av VR-användare på Steam har börjat stanna av

Statistik från Steam visar att tillväxten för VR-headset inte hållit i sig. Ökningen de senaste månaderna har blivit allt mindre och för HTC Vive har den under augusti avstannat helt.

69

Stor del begagnade datorer innehåller privat information när de säljs

På uppdrag av Dagens Nyheter har två säkerhetsföretag undersökt hårddiskar på begagnade datorer, och resultatet visar att allt ifrån lösenord till kreditkortsnummer gick att hitta.

86

Steam tillåter återköp av No Man's Sky – oavsett speltid

UPPDATERAD! Valve gör ett undantag från sina regler när det kommer till återköp av No Man's Sky. Nu kan alla användare välja att begära pengarna tillbaka – oavsett speltid.

57

Deus Ex: Mankind Divided jämförs på konsol och PC

Det nyligen lanserade Deus Ex: Mankind Divided jämförs på konsol och PC av testarna på Digital Foundry. Genomgången visar bland annat på en krävande version med en uppsjö inställningar.

12

Cooler Master lanserar modulära datormusen Mastermouse Pro L

Cooler Master lanserar en ny datormus där stor fokus ligger på modularitet och anpassningsbarhet. Det innebär bland annat utbytbar överdel och åtta programmerbara knappar.

41

John Carmack anklagas för teknikstöld – ska ha använts för att utveckla VR åt Oculus

I en ny utveckling i rättstvisten mellan John Carmack och Zenimax anklagar de sistnämnda både Carmack och Palmer Luckey för stöld av sekretessbelagd information.

46

Xbox One S presterar bättre än Xbox One

Med en högre klockad grafikdel och ökad minnesbandbredd presterar Xbox One S märkbart bättre i spel, där originalet har svårt att nå titelns utsatta målfrekvens.

10

MSI går om Asus och blir världens största tillverkare av bärbara speldatorer

Datormakaren Asus har länge varit marknadsledande inom bärbara speldatorer, men i en ny rapport framgår det att aktören blivit omsprungen av den inhemska rivalen MSI.

9

Asus ingår i samarbete med Oculus för att marknadsföra Oculus Rift

Asus ingår i ett samarbete med Oculus för att marknadsföra Oculus Rift i Taiwan. Asus ska visa upp VR-headsetet under en datormässa i Taiwan där kunder får möjlighet att pröva det.

20

Microsoft släpper testversion av Windows 10 inför Anniversary Update

Microsoft har släppt en ny testversion av Windows 10 som innehåller en rad buggfixar för både datorer och telefoner. Sannolikt är detta den sista uppdateringen inför Anniversary Update.

11

Specifikationer för Geforce GTX 1070M och Geforce GTX 1060M hittar ut på nätet

Nvidias kommande mobila grafikkretsar GTX 1060M samt 1070M har dykt upp på nätet. Det handlar om skärmdumpar från GPU-Z som visar de två kretsarnas specifikationer.

44

VCR-spelare slutar tillverkas nästa månad

Nästa månad tillverkas den sista VCR-spelaren, då den japanska elektroniktillverkaren Funai Electric upphör med produktionen på grund av låg efterfrågan.

82

Seagate avtäcker hårddisk med 10 TB lagring för konsumenter

Hårddiskar med lagringsutrymme på hela 10 terabyte har börjat leta sig ut till vanliga konsumenter. Först ut blir Seagate med en ny modell i Barracuda Pro-serien.

33

Svenska operatörer kan tvingas lagra användardata för brottsbekämpning

I ett yttrande från en av EU:s generaladvokater konstateras det att datalagring i vissa fall kan vara berättigad, och att mobiloperatörer även framöver kan tvingas göra detta.

11

Intel NUC baserade på Kaby Lake och Apollo Lake hittar ut på nätet

En läckt roadmap visar specifikationer för nästa generations Intel NUC-datorer. Det handlar bland annat om två nya modeller baserade på Intels sjunde generations Core-processorer.

74

Asus ROG Swift PG248Q är en 24-tumsskärm med 180 Hz och G-Sync

Asus senaste tillskott i skärmsortimentet blir ROG Swift PG248Q, en 1080p-skärm med stöd för G-Sync och en uppdateringsfrekvens upp till 180 Hz