Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
30

AMD tillkännager detaljer om Radeon RX 460 och RX 470

Prestandasiffror för AMD:s grafikkort Radeon RX 460 och 470 har nu presenterats. Radeon RX 470 riktar in sig på spelande i 1080p medan RX 460 lägger fokus på MOBA och e-sport.

54

Samsung visar årets kommande skärmar

Samsung breddar sitt skärmsortiment med hela tolv stycken nya datorskärmar under 2016. Bland annat släpper företaget för första gången skärmar speciellt anpassade för spel.

32

QR-koder i Windows 10 kan vara en säkerhetsrisk

Windows 10 Anniversary Update släpps nästa månad och introducerar bland annat blåskärmar med QR-koder. Dessa ska underlätta felsökning, men kan även användas i skadligt syfte.

34

Samsung och IBM gör framsteg i utvecklingen av MRAM

Utvecklingen av nya minnestekniker går hela tiden framåt och nu har framsteg gjorts kring MRAM, en ny teknik för lagring som tros kunna ersätta dagens flashminnen.

49

Samsung släpper SSD-enhet med 4 TB lagring

Samsung fortsätter utöka sitt SSD-utbud med ännu en medlem i 850 EVO-familjen. Denna gång slår de på stort och erbjuder hela 4 TB utrymme.

12

Qualcomm tillkännager mobilprocessorn Snapdragon 821

Qualcomm har meddelat att en uppföljare till mobilprocessorn Snapdragon 820 är på väg. Den nya modellen heter Snapdragon 821 och sägs vara tio procent snabbare än föregångaren.

21

Tim Sweeney är positivt inställd till Playstation 4 Neo och Xbox One Scorpio

Epic Games VD berättar i en intervju att han ser många fördelar med Playstation Neo och Xbox Scorpio. Bland annat menar han att de bidrar till en stabilare tillväxt för konsolmarknaden. 

33

Battlefield 1 får stöd för DirectX 12

Kommande Battlefield 1 ser ut att få stöd för grafikgränssnittet DirectX 12, då en inställning för detta finns att beskåda i spelets grafikinställningar.

73

Alla framtida Microsoft-spel kommer till PC

Alla kommande spel som ges ut av Microsoft Studios ska släppas till både Xbox One och PC/Windows. Ett köp kommer också ge tillgång till spelet på båda plattformarna.

62

Hackare uppges ha lyckats kringgå kopieringsskyddet Denuvo

Kopieringsskyddet Denuvo är ökänt för att det är ett av de få som ingen ännu kunnat kringgå. Detta fram till nu, då en rysk hackare uppger sig ha lyckats med detta i Rise of the Tomb Raider.

88

Nvidia Geforce GTX 1060 listas på Prisjakt

Nästa kort från grafikkortstillverkaren Nvidia sägs bli Geforce GTX 1060, en billigare modell med nedskalad prestanda. Detta styrks nu ytterligare då en modell av kortet hittat ut på Prisjakt.

15

Nvidia Shield TV får stöd för Youtube i 4K med 60 fps

Den senaste uppdateringen till Nvidia Shield TV lägger till många nya funktioner till streamingboxen. Det handlar till exempel om stöd för HDR och Youtube-klipp i 4K-upplösning.

19

Bioshock: The Collection blir gratis uppgradering på PC

2K Games rullar ut en samling med alla tre Bioshock-spel och passar på att uppdatera två av dessa med ny grafik. Spelen kommer även komplett med allt nedladdningsbart material som släppts.

19

AMD släpper drivrutin med stöd för nya Radeon RX 480

Radeon RX 480 är här och AMD passar därmed på att släppa en ny drivrutin. Denna lägger bland annat till stöd för det nya grafikkortet och introducerar ett nytt verktyg för överklockare.

69

Fallet om Swefilmer tas upp i EU-domstol

Den nyligen påbörjade rättegången mot två män som misstänks ligga bakom Swefilmer har lagts på is. Detta då en EU-domstol ska avgöra om brott begåtts enligt EU:s lagar.

23

Oculus backar om DRM och hårdvarulås

VR-makarna Oculus backar runt det omtalade hårdvarulåset för headsetet Rift. Efter en uppdatering fungerar mjukvaran Revive åter som tänkt, utan att bryta upp spelens DRM-skydd.

16

Futuremark visar upp DirectX 12-testet Time Spy i 3DMark

Futuremark visar upp en trailer av det senaste deltestet Time Spy ur sin syntetiska grafiksvit 3DMark, där detta har byggts från grunden upp att dra nytta av DirectX 12.

46

Sony får betala Playstation 3-användare för uteblivet Linux-stöd

Den sex år långa rättstvisten mellan Sony och miljontals Playstation 3-användare har kommit till sitt slut. Sony döms till att kompensera de som påverkats av att Linux-stödet togs bort.

108

Microsoft: "Edge drar mindre ström än Google Chrome och Mozilla Firefox"

Microsoft slår ett slag för effektivitet och låg strömförbrukning med webbläsaren Edge. Tester utförda av företaget visar att webbläsaren är mer energieffektiv än både Firefox och Chrome.

38

En tredjedel av Valves anställda arbetar med virtuell verklighet

Valves VR-avdelning utgör nu en tredjedel av företagets anställda. De sägs bland annat arbeta med att utveckla ny mjukvara samt nästa generations VR-hårdvara.