Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
7

HTC utvecklar eget VR-spel i krigsmiljö

HTC är traditionellt sett ett hårdvaruföretag, men har nu även börjat utveckla spel för deras VR-headset Vive. Det första heter Front Defense och ska visas upp under Computex.

182

Bilder på Geforce GTX 1080 med eftermarknadskylare läcker ut

I vanlig ordning släpper partnertillverkarna egna versioner av Nvidias grafikkort och nu har bilder på Geforce GTX 1080 från Asus, EVGA, Zotac och Gigabyte dykt upp på nätet.

25

Fulkultur om remakes av klassiska filmer

Att göra nya versioner av klassiska rullar från 80- och 90-talet är på modet. Fulkultur-gänget plockar in André Granroth i studion för att diskutera konceptet.

30

Corsair släpper Lapdog och Bulldog - lösningar för att spela i soffan

Corsairs senaste produkter Lapdog och Bulldog inriktar sig på gaming i vardagsrummet. Lapdog är ett stativ för mus och tangentbord medan Bulldog är ett kraftfullt HTPC-paket.

52

Rykte: Microsoft arbetar på två nya Xbox One-konsoler

Ny information från ett flertal källor tyder på att två nya Xbox One-konsoler är under utveckling, en tunnare version och en avsevärt kraftfullare variant med VR-stöd.

74

Microsofts mobildivision drabbas av nedskärningar

Microsoft fortsätter att skala ned sin mobildivision och varslar nu 1 850 anställda. Detta kan bli den sista spiken i kistan för Microsoft och Nokias gemensamma mobilprojekt.

59

Cryorig visar upp datorlådorna Ola och Taku

Cryorigs senaste tillskott i deras sortiment är två chassin med unik design. Modellerna, som går under namnen Ola och Taku, ska visas upp under årets Computex-mässa i Taiwan.

16

Rykte: Nintendo gör handhållen spelkonsol med kodnamnet MH

Nya uppgifter pekar mot att NX inte är den enda spelkonsolen Nintendo arbetar på. Nu talar rykten om att de även utvecklar en handhållen modell vid kodnamn MH.

105

Microsoft Windows 10 Anniversary Update får förhöjda systemkrav

I och med nästa stora uppdatering av Windows 10 passar Microsoft på att också uppdatera systemkraven, där den största ändringen är en fördubbling av primärminneskravet.

44

AMD släpper Radeon Software 16.5.3 med stöd för Vulkan i Dota 2

Valve implementerade nyligen stöd för grafikgränssnittet Vulkan i Dota 2. I samband med detta släpper nu AMD en ny drivrutin med stöd för detta, nya titlar och diverse buggfixar.

35

Oneplus ger bort VR-lösningen Loop VR

Inför släppet av den smarta telefonen Oneplus 3 ger företaget bort 30 000 stycken telefonhållare, som ger användare förtur att beställa telefonen genom en handelsportal i virtuell verklighet.

47

Googles Project Ara försenas igen - släpps nästa år

Lanseringen av den modulära smarta telefonen Project Ara har skjutits upp flera gånger sedan utannonseringen 2013. Nu meddelar Google att den senareläggs ytterligare och ska släppas 2017.

306

Microsoft gör det svårare för användare att tacka nej till Windows 10

Microsoft tar till nya metoder för att få användare att uppgradera till Windows 10. Förutom att göra det till en rekommenderad uppgradering är rutan nu svårare att avfärda.

30

Starbreeze ingår i samarbete med Imax för att göra VR-upplevelser

Starbreeze fortsätter sin satsning på virtuell verklighet och utannonserar nu ett nytt samarbete med Imax, med vilka de ska utveckla unika VR-upplevelser.

23

Chromebook får stöd för Android-appar

Snart kommer det vara möjligt att köra Android-appar på Chromebook. Funktionen utannonserades under årets Google I/O och planeras släppas senare i år.

147

Bahnhof: "Polisen lägger resurser på meningslösa bagateller"

Statistik från Bahnhof visar att fildelning är den vanligaste orsaken när polisen begär ut uppgifter om användarna, något som enligt operatören är slöseri med resurser.

42

Android N kommer med hundratals nya funktioner och förbättringar

I vanlig ordning presenterade Google mer information om sitt kommande operativsystem under årets Google I/O. Bland annat introduceras stöd för Vulkan och bild-i-bild-läge.

86

Microsoft underlättar uppdateringsprocessen av Windows 7

Microsoft introducerar Convenience rollups, en lösning för att lättare uppdatera nya installationer av Windows 7. Lösningen innebär är att flera års uppdateringar packas ihop till en installation.

19

Daydream är Googles nya VR-plattform

Google följer upp sitt tidigare VR-headset Cardboard med en mer ambitiös satsning vid namn Daydream, som fokuserar på mobiltelefoner och konceptuellt påminner om Samsung Gear VR.

64

Google ska börja blockera Flash i Chrome

Under 2016 ska Googles webbläsare Chrome börja blockera Flash-material som standard. Endast ett fåtal webbplatser kommer vara undantagna från blockeringen.