Inlägg

Inlägg som Lemasive har skrivit i forumet
Av Lemasive

EvE har det mesta rätt förutom mellanspelet, allt i spelet är så epic att dom små stunderna har glömts bort tyvärr.

Av Lemasive
Skrivet av tvelander:

Skills i Spel så du menar att du kan få Rank 1 Alla seasons i pvp på cyclonce? och du säger att inte wow är svårt, då kan du ju kolla hur svårt yogg +0 pre nerf va. eller tex LK 25 HC med 0 % buff tog bara paragon circka 133 wipes innan kill.

Teamplay skrattretande varför tycker du de? och vilka andra high end mmos är bättre?

PvP = Sten, sax, påse. Kan vara kul men är i slutändan en gearcheck.

PvE är endast en gearcheck, ibland måste du röra lite på din gubbe.

För enkelt spel som bygger på att det skall ta lång tid att få sin gear(se veckovis reset) för att hålla kvar spelaren och slippa göra bra content.

Av Lemasive
Skrivet av tvelander:

Så du menar att WoW är helt waste med tid?, jag har lärt mig sjukt mycket att sitta och spela med 24 andra eller i 60 tiden 39 andra och prata engelska och sjuk teamplay.

Det du argumenterar mot är att inte spela något överhuvudtaget.

SÅ inget gott kommer ut ur WoW bara skit, bra där tycker jag.

Så för att du har lärt dig engelska är det ett bra spel? Teamplayet är skrattretande i jämförelse med andra high-end MMOs, det är inte ens utmanande. Är WoW ditt första spel?

Skrivet av Shunt91:

Vill först säga att jag inte spelar wow.

Kan du motivera hur wow är höjden av tidsfördriv/slöseri med tid, när det bara är ett spel som alla andra?
Tiden är väl inte bättre spenderad i Eve Online, Minecraft eller Super Mario 64?

Sen att säga att det inte kommer något gott utav wow, är väl kanske en smärre felsägning?
Beror ju helt på vad man gör av sitt spelande, och om du är en riktigt ingrötad lajvare som träffar sina guildies, eller om du bara LAN:ar med polare så kan man väl inte ha mer roligt? Oavsett så är det upp till var och en vad man tycker är kul.

Då kan du ju lika gärna släppa all gaming och bara fokusera på plugg/jobb/familj/senare liv.

WoW är ett spel som försämrar din spelupplevelse och drar onödig tid, människor som började med WoW som första MMORPG kommer för evigt ha förstört marknaden för gamers då dom är många många fler än oss som uppskattar djup och skills i spel.

Av Lemasive

WoW har förstört spelmarknaden på många sätt tyvärr, hoppas vi kan gå vidare snart.

Av Lemasive

Är det kanske så att det aldrig kommer finnas ett spel för Hardcores igen? Darkfall sades ju vara räddningen, men den releasen sköttes så klumpigt att 60% som ville köpa fick inte bland annat osv.

Hur är det med en interaktiv marknad, där pengarna i spelet har värde IRL? Entropia hade ju det konceptet, men själva spelet var ju fruktansvärt trist. Är det något som kanske skulle fungera i framtiden, du skapar ett sätt för varför inte gladiatorer och riktigt bra crafters att livnära sig i MMO's?

Av Lemasive
Skrivet av Svbg:

När vi ända pratar om WoW. Endgame PvE och PvP i all ära, men dom bästa minnena och den roligaste tiden jag hade med WoW var när jag levlade upp mina första gubbar. När allt kändes som ett äventyr, när man kunde dö om man inte var försiktig när man dödade mobs, när world pvp existerade. Det tog LÅNG tid att nå maxlevel, och jag älskade varje sekund av det. Jag kommer ihåg en gång när jag var runt level 30 på min warrior, så blev jag gankad av ett gäng horde i högre level i Hillsbrad Foothills. Dom attackerade senare Southshore, så jag flög till Stormwind för att säga till folket där att hjälpa mig, då samlades en brokig skara alliance för att slå tillbaka, vi var alla möjliga levlar, pvp kungar blandat med låglevlade som mig. Där stod vi hela dagen och krigade fram och tillbaka mellan Southshore och Tarren Mill! Det fanns inget epicgear att hämta, utan man gjorde det för underhållning.

Min första kontakt med människor i WoW var en randomgrupp i Deadmines, var nära att sluta spela efter 5 minuter..

Av Lemasive
Skrivet av adfi:

Det behöver allt som wow hade i TBC :/

förlåt om man är wow fanboy. Men hatar vad blizzard gjort med wow. för spelet är värdelöst nu.
It's sad.

Hehe det är lugnt, antar att det var ditt första spel

Men vad exakt hade WoW i TBC som var bra tycker du?

Av Lemasive
Skrivet av Prophan:

Nja, där har du fel. PvP innan alla expansioner kom var grym. Var helt sinnessjukt kul också. Sedan när Battlegrounds kom fick man kämpa som en jävla gris för att ens få någonting bra utav det. Nu är det för lätt, slutade spela för ett bra tag sen.

Skall väl i ärlighetens namn säga att jag började spela för att 2 vänner ville visa mig hur svårt WoW faktiskt var, då jag hade dissat det från dag 1 och började spela i lite för TBC och efter 5 månader hade top 3 holy priest gear i världen

Tyckte allt förutom SSC pre-nerf var för simpelt.

Av Lemasive
Skrivet av Leifson:

Well, det låter trevligt. Samtidigt tror jag nog, med tanke på hur länge sedan det där var, att du liksom har glömt alla de negativa bitarna, och bara kommer ihåg det positiva. 2500 spelare på samma ställe låter som EXTREMT serverkrävande..? Jag tror aldrig att det kommer finnas en turneringsscen för MMO igen, det är helt enkelt alldeles för svårbalanserat. Det kommer alltid vara en setup som är bättre, enklare, än de andra, som då kommer regera. Blizzard kom nära, men snubblade på målsnöret. Och jag tycker ändå Blizzard är jävligt bra på spelbalans, iallafall när det gäller RTS, så de gjorde nog inga nybörjarmisstag när det gäller balansen iallafall.

Visst var det krävande, men inte så mycket som man kan tro. Dom hade löst det med vad jag som förstår det ett stort antal servrar för varje del i det öppna landskapet. Tänk dig ett rutnät i RvR zonen där varje ruta har en egen server som gör det möjligt att ha många spelare i samma "Zon" utan laddningstider.

Av Lemasive
Skrivet av Leifson:

Håller med, men jämfört med WoW idag, eller övriga MMOs ute idag så.. Och vad jag menade var att levlingen i MMOs är alldeles för enkel idag, även nya spelare ser det bara som en transportsträcka tills spelet börjar på riktigt. Att levla ska vara den roligaste biten ju, varje quest ska vara ett episkt äventyr där man lever sig in i storyn.

EDIT: Gällande PvPn så tror jag helt enkelt att det är så extremt svårt att balansera, då det finns så många olika saker att ta hänsyn till. Tycker ändå de lyckades väldans bra runt TBC-tiden, då fanns det ju iallafall en turneringsscen. Minns WoW-finaler från Dreamhack som inte kan beskrivas som annat än episka.

Då skulle du varit med när man i DAoC tex slogs med 2500 man totalt i timmar för ett slott, eller hur med totalt 19 raser 48 klasser 144 specträd som skiljde sig helt från varandra spelade 8 man gank groups och mötte 40-50 stycken och ändå med taktik, och disciplin kunde gå vinnande ur en sådan batalj. Eller hur man mötte 8 andra som också var välorganiserade så man kunde slåss i 1 minut eller 40-50 min.

Av Lemasive
Skrivet av Leifson:

Blizzard lyckades ju dock, så omöjligt är det inte. Mååååååånga (mig själv inkluderad) som nötat det i flera år. Jag la mitt WoW-spelande på hyllan för cirka 1.5 år sedan dock, på grund av just att spelet blev för lätt.

WoW har dock alltid varit för lätt, PvPn var för Sax, Påse, Sten och alla fick gear för lätt.

Av Lemasive
Skrivet av ozo64:

går inte. isf måste man höja lvl cap och nya områden 3-4 gånger om året. jag är redan less på swtor

För att det går för snabbt, för enkelt ja?

Av Lemasive

Får jag rekommendera http://www.youtube.com/watch?v=DXG9FlhEx18

PTO : II

Om det finns något liknande modernt spel skulle jag uppskatta om det kunde nämnas.

Av Lemasive

Skribofont var butiken jag glömde namnet på, danke för det.

Av Lemasive

Jag rekommenderar att INTE spela WoW, det är ett spel som förstör mer än det roar. Det är höjden av tidsfördriv eller slöseri som jag ser det, försök hitta andra spel om ni kan då inget gott kommer utav WoW.

Av Lemasive
Skrivet av thunderinternet:

400kr låter billigt.nästan så man misstänker troll?

bara N64at borde ha inbringat ett par tusen kronor då det ändå var rätt 'nytt' 60 spel dessuom. hmm fast klump pris brukar ju vara sämre än om man säljer en och en.

Bortskämd unge du måste ha varit spel var fan inte billiga till konsollerna. vet själv då jag bara har 8-10 st och det är ju ett par tusen bara i inköp av spelen. Sen må kronan ha varit lite bättre på den tiden men marginellt.

EDIT: såg nu hur gammal tråden var xD

Jag vet inte hur insatt du var i den tidens spelmarknad, men med lite tålamod och kunskap kunde man byta till sig 2-3 spel för ett. Jag har spenderat MÅNGA timmar med en kasse spel på TV-spelsbörsen mitt emot Åhlens eller den där lilla affären vid Hötorget i tunnelbanan. Självklart köptes det en hel del spel, men det sparade jag ihop genom att dela ut Söder om Söder. Sedan att farsan sålde skiten hade nog med med att han är dum i huvudet att göra, än något annat.

Av Lemasive

Vad behöver ett MMO för att vara bra och fortsätta ge något över flera år?

Lite om mig personligen och vart jag "kommer" ifrån i spelväg.

Började spela UO runt 1998 och fastnade nästan direkt, man kunde bli vad man ville och det fanns alltid en spänning i spelet som låg i bakgrunden (PK's) och GM's som för sitt egna nöjes skulle skapade random quests för en spelare eller flera i alternativa världar där man fick testas ordentligt. Man kände sig även som en riktig gamer när man nötte 8x8 eller fiskade upp lvl 5 kistor. Ja, ni som spelade vet vad jag menar, sitta 2 ggr om dagen och köpa in regs från NPC shops för att sedan sälja till överpris.

Gick sedan vidare till DAoC 2001, det var för mig det absolut bästa spelet någonsin när jag började. Det fanns så otroligt många valmöjligheter, och när spelet väl kom var det nästan omöjligt att levla solo utan man var tvungen att socialisera med andra och skapa ofta failgrupper som iaf försökte ta sig fram. Sitta hos träden i Lyonesse i 2 veckor för att gå ifrån 49 till 50, alla satt och väntade på sin tur och man accepterade att det fanns begränsat med mobs. Sedan fortsatte man in i enorma instances, som open PvP i WoW antar jag att man kan säga där man var rädd och adrenalinet pumpade 24/7. Gjorde nån fel kunde över 50-60 spelare dö av NPC vakter i Emain South valley som exempel, detta ledde till att man fick sitta på en jävla portal i 30 min för att komma tillbaka. Dvs det fanns en risk med att dö, speciellt om man spelade Ice Wizard(^^).

Spelet utvecklade sig sedan till ett nästan rent PvP spel, där man spelade 8vs8 ute i det öppna. Det fanns även krig som varade i 2 dagar till flera månader med fighter 24/7 där man försökte ta andra realmens relics. Detta spel var man en del av sitt community och det fanns en enorm respekt mellan spelare, noobs var unheard of då dom alltid weedades bort i grinden som krävdes för att bli level 50. Det fanns för övrigt 0 quests förutom en epic i stort sett i början som man gjorde under tiden man blev högre level, PvE grind var allt. Känner att jag babblar bort tråden helt så slutar här och går vidare med tråden som tänkt från början.

Ett MMO-spel behöver detta enligt mig för att lyckas

* Communitybuilding events

Här pratar vi om allt ifrån att det är svårt att levla till att man behöver flera för att kunna göra allt i spelet, du skall tjäna på att agera i grupper eller raids.

*Player market

För att ge en reward till spelare så krävs det att marknaden är spelarkontrollerad, se till EvE som exempel. Människor som får bygga upp något anser ofta att det är roligare och mer värt att fortsätta om det är fair game.

End Game

Det här är egentligen den viktigaste punkten, det skall finnas något att göra som faktiskt gynnar dig och den sida/guild du slåss för. Det bör finnas PvE och PvP/RvR som är större än att bara vinna över en motståndare, du kan påverka just din servers balans med dina och dina vänners insatser.

*Customisation

Livet har nästan oändliga möjligheter, det bör ett spel ha också. Detta otyg med att det finns Items som är bäst är sterilt och löjligt, ju mer man kan styra sina egna stats och abilities desto mer finns det att göra vilket också bidrar till end game.

*Risk vs Reward

I dagens spel är det för lätt, för säkert. Om du misslyckas eller blir dödad skall det finnas konsekvenser, men det finns och möjligheter till storhet. Detta leder till en ständigt närvarande spänning för spelaren, som liknelse kan vi använda att spela poker utan riktigt pengar.

*Ranking

Något som alltid kommer finnas hos oss gamers och dom flesta människor är tävlingsinstinkten, det behövs rankingsystem och en tävlingsanda om man vill. Alla vill ha E-penis i någon mån.

Fyll gärna på med egna tankar eller punkter, få be om ursäkt för WoT och rörig tråd. Skulle egentligen vilja skriva MYCKET mer.

Av Lemasive

Tjena, för cirka 7 år sedan så sålde min far av mina gamla konsoler utan mitt vetskap (Bodde i USA atm). Nu är jag nyfiken på vad värdet kan ha varit ungefär.

Ett stycke NES, chippat för USA/Japan
Cirka 170 spel alla fungerande däribland alla FF där jag har för mig att dom två första var på japanska, dom flesta populära på den tiden som turtles, och Track'N'Field osv. Även Duckhunt med 2 pistoler fungerande.
SNES med converter(adapter?) Cirka 100 spel däribland Scope och 2 originalkontroller resterande av FF serien och Secret of Mana BoF serien osv. Ja, ni förstår mycket RPG iaf.
N64an med 4 kontroller och cirka 60 spel bland dom mest populära.

Jag inser att det inte är lätt att sätta ett värde, men vad pratar vi om ungefär. Farsan sålde av allt för 400kr

Av Lemasive

Gamla butiker, vilka var era favoriter?

Vilka har varit era favoritbutiker på 80-90 och tidigt 2000-tal? Vilka fick er att smeka komponenter ömmare än era framtida flickvänner?

Min favoritbutik har jag glömt namnet på såklart, men den låg vid Tulegatan/Frejgatan är jag rätt säker på. Man kom in i en lagerbutik som luktade metall och svett, här regerade kunskap uber alles. Du gick fram till kassan för att rådfråga personalen och inte mindre än 2 meter längre bort satt det ofta en kille med vinkelkap för att bygga customchassin åt kunder, kom man för nära var det inte alls omöjligt att man blev duschad av Jolt Cola då en sådan öppnades var tredje minut minst.

Denna butik var som en Chop-Chop för datorer och man lärde sig sjukt mycket för den tiden genom att bara kolla runt. Om någon vet namnet på det här stället får ni gärna skriva det.

Av Lemasive