Inlägg

Inlägg som Kolsvart Katt har skrivit i forumet
Av Kolsvart Katt
Skrivet av burner1:

Jag är inte sarkastisk.

Malmö är en förebild, tänk dig själv vad många språk som talas där. Jag delar både Löfvens och Reinfeldts åsikt att Malmö är en förebild.

Att det pratas många språk i Sverige är mycket bra.

Södertälje är också en bra förebild på hur positivt ett område kan bli med många invandrare.
För tex. 25 år sedan var det inte så många som visste vad Södertälje låg.

K, jag har varit där, well, på tågstationen iaf, och gillar verkligen den lokala dialekten.

Dock läser man inte så ofta rosor om staden: http://www.dagenssamhalle.se/debatt/braenderna-i-malmoe-kraev... (inte SD som författar)
http://www.sydsvenskan.se/2015-07-19/det-gar-inte-att-leva-so... (Det är inte "nassar" som ökar i antal)

Eller om resten av de svenska storstäderna kanske..
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/extrem-situation-jamfor...

Men jag har inte bott där och det kan hända att det är en förträfflig stad overall.

Det alla bör sträva efter hela tiden är att försöka se så objektivt på saker som möjligt.

Edit. Och tramset om att "vi kan ta hit 70miljoner till" , 1. Anna Bäsén vet och har skrivit att en välfärdsstat bygger på gränser, 2. Det attraktiva, för mig, med landet är att det finns relativt folktomma ytor och behaglig natur.

Av Kolsvart Katt
Skrivet av anon999:

Vad vill jag säga? Exakt det jag skrev. Även om det finns rassar i många partier är dom starkt överrepresenterade inom SD, att låtsas som att det inte skulle vara nån skillnad visar bara att du är blind för det uppenbara.

Visst, men om folk resonerade sakfrågor i maklig takt istället för att brännmärka så kanske det inte skulle finnas nåt SD, bara enstaka högljudda politiska vildar och ett riktigt rasistparti som aldrig någonsin fick ens en procent i riksdagsvalet.

Av Kolsvart Katt

Burner: Jag vet faktiskt inte om du är sarkastisk eller inte. Malmö har en del problem rent subjektivt och tänk vad skogsbolagen skulle få ångest om hela Sveriges yta blev en stad.

Har lite problem rent generellt med att lite för många tänker med hjärtat och efter tre riksdagsval där SD gjort bra och bättre ifrån sig så är det fortfarande ett reflex- och känslomässigt "Jaså, han är en sån" (SD-sympatisör), full stop. Oavsett vad man tycker om dom så kan det inte vara vettigt att behandla en stor och ökande del av de rösberättigade som paria och inte nånsin ta i sakfrågor på ett sansat sätt? Eller så kan det det, jag vene, jag har iaf försökt att sansa mig när folk säger att vi har så mycket skog i Sverige. Natur= gäsp, invandring = reflex, tycks vara allerstädes gällande.

Av Kolsvart Katt
Skrivet av SeF.Typh00n:

Saor - The Declaration

Keltisk black metal?

https://www.youtube.com/watch?v=cLNt4rJTW-I

Ah, har lyssnat på Aura rätt många gånger på jobbet, Atmospheric Black Metal Albums är en underbar kanal, iaf utan reklamavbrott.
Lär lyssna på den där imorron.

Nu

Gillar verkligen den skivan.

Av Kolsvart Katt

Tjej med ..kimono, tidning, studiomik, studiohörlurar, ok.

Min Sandisk 240GB SSD har drifttid: 21 timmar,
en Crucial SSD 256GB 4800 timmar (riktig siffra olikt Sandiskens),
En WDC 500 GB, "green" tror jag, 28k timmar. (Här har lilla tjejen öppna ögon, med endera SSDn markerad koncentrerar hon sig på musiken med öppen mun och stängda ögon).

Edit. Jaha, man kan välja vilket tema kimonotjejen ska ha, "Shizuku edition" står väl för henne då? Följde första googleträffen snabbt till första nedladdningslänken av senaste versionen jag såg(7.0.4)

Av Kolsvart Katt

Har inte varit med om att det inte varit cash-on-delivery när paketet levererats med Posten.

Ringa och anmäla att du vill betala tull och moms? Tänk såhär istället: 99% av allt huggs av Tullen och vi har bland den högsta momsen i världen. Om saker ibland slinker igenom så kan man bara bli lite glad.

För mig tenderar gränsen att gå vid 300/400kr men med fraktbolag brukar det alltid bli tull+moms... eller kanske bara moms då, eftersom Tullverket skriver som ni skrivit ovan: under 1500sek totalt värde så inte tullavgift, moms alltid.

Av Kolsvart Katt

Ja, testa baksidans ljud-ut också, grön port kanske. Min "Högtalare -Realtek High Def Audio" står det "Ej inkopplad" på tills jag kopplar ett par lurar (eller högtalare) till grön 3,5mm analogt ljud-ut på frampanel eller därbak, då blir den "redo" men den blir inte standardenhet för ljud-ut så man måste säga till på den panelen att den ska vara standard för ljud-ut.

Händer inget alls ens när du ansluter där bak så misstänker jag också att det är drivrutiner som saknas men detta borde isf synas i enhetshanteraren.

Händer inget när du ansluter där fram men allt funkar när du kopplar i där bak så är antagligen inte ljudsladden från frampanelen isatt i mobot (även om USB bevisligen är det).

Av Kolsvart Katt

http://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wint... föreslår att med msconfig starta utan alla tredjepartstjänster för att se om en konflikt med nån av dom är orsaken.

Av Kolsvart Katt

OS, som en del sagt.

Gör en del för en del spels laddningstider också.

Gör nästan njet för DXO Optics Pro 10 vad avser växla mellan förhandsvisningar av bilder, där har CPU enormt mycket större betydelse. Däremot slipper man "knnrrrknrrr" när man byter bilder.

Av Kolsvart Katt

Var tvungen att prova dell.se - för jobbet - bärbara datorer nu bara för det. FF 49 - snurrsnurrsnurrsnurr - amerikanskt felmeddelande.

K, provade i Edge - "klockrent"

Igen i FF - "klockrent".

Webmaster borde se efter i loggar? Eftersom flera i denna tråd har problemet åtminstone då och då
torde det inte vara begränsat till fyra unika besökare en gång.

Av Kolsvart Katt

Tangent: min stationära maskin gick från FX6300 -> i5 6400 , samma mängd (8GB) RAM men DDR4 2666MHz till Skylaken och förutom att den nya håller sig kylig och tyst i lilla chassit så blev växlingstiderna i DXO Optics Pro (råbildsredigeringsprogram) mellan bildförhandsvisningar ca hälften så långa. Har kört AMD sedan P3 men för chassit jag har (max 92mm höga kylare) och programmen jag använder så har Skylake varit rätt.

Av Kolsvart Katt
Skrivet av Matwik:

Jag testade också.. jag kan skriva lilla i mitt i meningar.. men alla bokstäver blir stora i första ordet i meningen.
Jag kör version 17.7369.57831.0

Hmm.. märkligt det faktiskt, postaren ovan dig verkar ha samma symptom som jag, undrar vad "problemet" beror på. Det känns en del engelskt iom att det är just I.

Är glad åtminstone att jag blev upplyst om tvillingversionen här, nu blir det att använda den

Av Kolsvart Katt
Skrivet av PlogarN97:

Desktopappen är mkt bättre än win 10 appen.

Tar nog ett litet tag att vänja om sig, jag gillade faktiskt UI:t i nya en hel del.
Inga "I" i mitten av meningar mer dock!! Vinst! Tack.

Av Kolsvart Katt
Skrivet av Sp0de:

Exakt vilken version har du av OneNote? (Jag har aldrig haft en version som ser ut som du beskriver den)

Hm, det var då ganska så underligt?

17.7369.57831.0 står det under Om.

Edit..Ah...tack! Det förklarar en del! Provar.

Av Kolsvart Katt

Hej,

Från den där artikeln:
"Alla aktiviteter som beskrivs i den här artikeln utförs på fliken Autokorrigering. "
"Hitta fliken Autokorrigering i Office-programmet"
" Alla program utom Outlook:

Klicka på Arkiv > Alternativ > Språkkontroll > Alternativ för autokorrigering."

Jag har inte MS Office, det finns varken Arkiv eller Språkkontroll under Alternativ i OneNote.

Edit: Kolsvart Katt över vägen...det är kört, låter det som:
http://m.windowscentral.com/how-disable-spell-checker-windows-10
"OneNote also doesn't respond to the Windows 10 Spelling feature. However, OneNote doesn't even have options to control spelling."

Snälla Swec, say it ain't so

Av Kolsvart Katt

OneNote har inte "File" i menyraden. Det har "hamburgare", Start, Infoga, Visa. Trycker man hamburgaren (tre streck) får man Skriv ut, feedback, konto, inställningar.
->Inställningar
Alternativ
Sekretess
Hjälp
Konton
Säkerhetscenter
Feedback
Om.

Kein "Proofing" eller vad det skulle heta på sv.

Det enda som finns under Alternativ är om man ska synka saker med sitt MSkonto.

Av Kolsvart Katt

OneNote och automatisk rättning av ord

Hej,

Gjorde en tråd för nåra veckor sen för att jag tyckte mina Fästisar blivit ett kalhygge (de är superlångsamma att skriva i i Win 10). Fick tipset att köra OneNote istället, default som det är när man väljer Anteckning i meddelandecentret i Win10.

OneNote har trevliga layoutfunktioner för att blanda in bilder och det är inte orimligt långsamt heller. Tyvärr går det inte att skriva 'i' för så fort man trycker space så blir det 'I'. What gives?

Win 10 - Inställningar - Inmatning - Rätta felstavade ord och markera felstavade ord auto: av.
-||- Region - alla inställningar Svenska/Sverige.

Hjälp`?

Av Kolsvart Katt
Skrivet av gamerfreak87:

Det där var väl väldigt elakt skrivet. Du borde inte skriva här om du ska bete dig så fruktansvärt illa. Tycker du att jag är förtjänt till det du skriver?

Skickades från m.sweclockers.com

Eh? Om bil var för att illustrera att det inte alltid är nödvändigt, de kostar en del, man kan ha ett liv utan bil. Är det en förolämpning att säga vad jag skulle använda bilen till? Så länge man kör är det en belastning på miljön, mer värdering går väl inte att lägga i det.

'Bipolära motsatser igen' för att jag jobbar en hel del och har ingen flickvän men har jag nåt liv? Inte mer än dig eller de flesta skulle jag tro. Har faktiskt inte ens en susning hur det var elakt eller ens kontroversiellt skrivet.

Jag hoppas för att sammanfatta att du blir tillfreds med tillvaron. Folk som arbetar sig halvt fördärvade tenderar att ställa sig samma fråga.

Skrivet av morxy49:

Bra. Då har vi ett svar på den frågan iaf.

Kommer du på nåt bättre så säg till. Man behöver känna att man gör nåt konstruktivt, bidrar, känna gemenskap, etc, men de flesta behöver inte göra det 40+ t i veckan, rent mentalt.

Av Kolsvart Katt
Skrivet av gamerfreak87:

Grejen är ju att jag tänker inte mycket på framtiden mer än att jag alltid har viljat bli sambo och dela livet med någon istället men ändå ha data intresse kvar. Jag har inte ens tyckt att bil å körkort är det första jag vill ta då jag bor så himla centralt men känner ibland att körkort å bil hade gjort susen för att tex slippa bära mat kassar istället för att cykla med dom. Men det finns väl många som inte har körkort antar jag?

Skickades från m.sweclockers.com

Hm, vi blir polära motsatser igen. Jag använder inte bilen till matkassar, bara till att slippa staden. Hade jag inget intresse av det eller tyckte rätt bra om ersättningsbussar skulle jag inte skaffat en pengaslukande plåthäst.

Av Kolsvart Katt
Skrivet av wranzzon:

Så länge man gör det man verkligen vill är det inte bortkastat.

Så länge det inte är att ligga på soffan och göra njet. Nu fungerar de flesta människor inte riktigt så, eventuellt.

Meningen med livet är att arbeta deltid.