Inlägg

Inlägg som Bamse85 har skrivit i forumet
Av Bamse85
Skrivet av Neufar:

Sitter strömmen till grafikkortet ordentligt?
Använde du ESD-armband?
Helt säker på att grafikkortet sitter ordentligt fast? Prova att toucha det lite lätt så att det verkligen sitter i ordentligt.. Samt att chassiskruvarna sitter i ordentligt så det "inte hänger och sladdrar"
Det jag mena med 8/4-pin är ström till ditt moderkort, kan hända att du behöver mer kräm. Dock borde ditt gamla kort fortfarande funka oavsett.. Sitter skärmkablarna ordentligt?

Jag användeinget ESB-band utan vad jag hört så kan man ta på elementet så laddas man ur.
Ja det klickar till när jag sätter i PCI-E kontakterna.
Tycker den känns stabilt fast. Trycker i skärmkabeln så hårt det bara går

Men varför ska fläkten varva på full vart? Betyder det något är trasigt, detta hände när jag satt i det gamla kortet igen.

Av Bamse85
Skrivet av Pippihunter:

Man måste använda driversweeper för att få bort drivrutinerna, Att radera dem med kontrollpanelen eller liknande fungerar oftast inte, Kanske till och med finns det en fungerande funktion i nvidias mjukvara, men oftast brukar inte de ''fungerande'' funktionerna fungera. Driver sweeper i say.

PLUS att du borde kolla att kablarna som folk har sagt, Ingen bild alls är väldigt suspekt. jag har haft ett liknande problem med ingen signal, visade sig att moderkortet hade dött av ESD för att jag glömde ta på mig armbandet innan jag satte i det (pga ren GPU kåthet (280x).

Testa kortet i annan/annans rig om möjligt efter du kollat kablarna.

Många har ju skrivit att de har klarat sig utan driversweeper och bara avinstallera allt för att sedan sätta i det nya.
Någon annan rigg har jag inte.
Vad fick du göra då när moderkortet paja? Köpa ny hel dator, det moderkort jag har går inte att köpa längre
http://www.komplett.se/msi-p67a-g45-b3-socket-1155/628969
Kan man lämna in det på webhallen även fast man inte har köpt dator där? för service alltså.
Är som sagt konstigt att det inte går in i windows efter ha satt i det gamla kortet. utan bara står och varför för fullt.

Av Bamse85
Skrivet av Neufar:

Jag antar du använder samma PCI-port?
Sitter kortet ordentligt i porten?
Har du kopplat all ström till kortet?
Sitter 8-pin på moderkort eller bara 4-pin?

samma port... två stycken PCI-E kontakter satt jag i.
den sista förstod jag inte. det är en liten del till vänster och sedan en skåra sedan en längre bit in porten

Av Bamse85

Satt i det gamla kortet igen och när jag startar så tokvarvar grafikkortet och inget händer.

Av Bamse85

Har provat båda portarna.
Är lätt ingraverad "VGA" på den övre porten dessutom. Kör dvi-adapter till vga.

edit: ska jag behöva sätta i det gamla kortet och göra någon form av BIOS uppdatering. Det blir ingen bild alls när jag startar skärmen som sagt så jag kommer inte åt BIOS eller något.

Av Bamse85

Fläktarna snurrar när jag nu öppnade kåpan och tittade.

Av Bamse85

Så där då har jag bytt, sitter på min bärbara dator just nu för det ska ju självklart inte vara för lätt att byta saker och ting. Alltid ska det jävlas.
Avinstallerade precis allt som fanns i "Program och funktioner" och stängde sedan av för att sedan byta kort.
Startar upp datorn och ingen bild, "No signal detected". Så det är väl bara och sätta tillbaka det gamla och göra någon felsökning eller vad skas?

Av Bamse85

Installera nytt grafikkort från nvidia till radeon

Antar jag måste avinstallera mina drivrutiner till 570 innan jag sätter i mitt nya kort 7970.
Måste jag avinstallera precis allt med nvidia eller räcker bara med drivrutinerna?
Det som finns i listan "Program och funktion" är följande bland

NVIDIA 3d Vision drivrutin 331.65
NVIDIA 3d vision drivrutin för styrenhet 331.65
NIVIDA GeForce Experience 1.7
NIVIDA Grafikdrivrutin 331.75
NVIDIA HD audiodrivrutin 1.3.26.4
NVIDIA PhysX systemprogramvara 9.13.0725
NVIDIA Virtual Audio 1.2.9

Aldrig bytt grafikkort eller något annat i datorn tidigare så om någon har gått från nvidia till radeon får gärna berätta hur det ska gå till.

Av Bamse85

Jaså se där. Linköping får korten redan ikväll alltså. Vilken tur ni har då som valde det alternativet att hämta i butik, då har ni fullt upp ikväll/helgen att fixa med datorn. Själv valde jag postorder och trodde det skulle vara ett snabbare alternativ, så för min del blir det inget skoj förrän nästa vecka. Mitt är/var i Segeltorp 18:09 i alla fall.

Bara en snabb undran hur man ska gå till väga när man ska byta kort då jag aldrig brukar öppna upp burken och pilla med att byta komponenter.
Ska jag
Avinstallera nuvarande drivrutiner till mitt 570
Stänga av datorn
Ta ur det gamla kortet och sätta i det nya
Starta datorn och installera det senaste drivrutinerna från deras hemsida

Eller behöver jag inte alls avinstallera nuvarande drivrutiner?
Vissa verkar behöva uppdatera BIOS jag har läst, varför är det ett måste?
Bara ladda ner och köra det här programmet ?
http://www.msi.com/service/Live-Update-5-Manual/
Har moderkortet http://www.msi.com/product/mb/P67A-G45--B3-.html#/?div=BIOS i alla fall.

Av Bamse85
Skrivet av Webhallen:

750W bör räcka.
Angående 800w med ljus i så vet jag inte riktigt vad du menar, kan du länka något?

Matrix-kortet från ASUS är bland de mest påkostade 7970-korten på marknaden och har en jättebra kylare och grym överklockningspotential.
Att PowerColor är billigare beror på att de har fler kvar som de behöver bli av med och det är något enklare kylare/komponenter men absolut inte så att man kan påstå att det är låg kvalitet i min mening.
Kanske fel av oss att lägga en värdering men rent personligen skulle jag aldrig kunna motivera att betala 50% mer för ASUS-kortet.
Angående 280X så är 280X och 7970 i stort sett samma produkt, vilket inte minst märks på det faktum att man kan köra ett 7970 och ett 280X i crossfire utan problem.

Tack för svaret!
La dock en beställning för lite mer än en timme sedan. Hoppas det presterar bättre än mitt nuvarande 570-kort från nvidia i BF4 som jag just nu bara kör medium på. Har aldrig ägt ett Radeon kort förut så ska bli intressant.

Antar det är väldigt många som har beställt kortet och man får lov att vänta på leveransen ni får in den 18/11 innan ni skickar ut?

Av Bamse85
Skrivet av Nzt:

Köp den för 1999. Bästa prestandan du kan få för dem pengarna. 7970 och r9 280x är i stort sett likadana kort men med olika namn.

Skickades från m.sweclockers.com

Så tycker det är en bra deal att gå från mitt nvidia 570-kort till detta? Är tänk för att lira BF4 även om det funkar bra på medium men skulle gärna vilja gå upp till high. Tror jag aldrig har haft ett radeon kort på mina tidigare datorer.
Hur vet man om mitt moderkort funkar med detta kort? Datorn är från hösten 2011.

Av Bamse85

Någon som har fått sitt och testat kortet om det är bra?
Jag förstår inte skillnaden varför det här kortet kan kosta 2000 kr medan samma serie av en annan tillverkare kostar 3000 kr. Som denna t.ex.
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/162094-asus_rog_radeo...
Är det av dåligt kvalité detta PowerColor då priset är så mycket lägre? Eller är det utförsäljning av dem då man vill ge plats åt nyare modeller?
Den här nya serien av grafikkort som har kommit från Radeon, vad är skillnaden jämfört med Radeon R9 280X 3GB och detta Radeon HD 7970 3GB? Ska man satsa på den nya serien eller slå till på det här kortet?

Av Bamse85
Skrivet av Stupo:

Den har dock flera fördelar gentemot Ultrabooks; t.ex. snabbare processor, mer minne, diskret grafikkort, fler portar än t.ex. Zenbook, uppgraderbar hårddisk m.m, därför passar den bättre för vissa än Ultrabooks, t.ex. mig.

Jag behövde en dator med bra processor för att köra DAWs men flera flera VSTis igång samtidigt. Tror en Ultrabook kan ha flaskhalsat där om jag inte gått upp i ~10kkrklassen. Nu fick jag ju den här för 4900kr vilket känns rätt nice. Det enda jag stör mig lite på hitills är mousepaden som verkar vara lite seg men den har däremot en "diskret" knapp vilket inte Ultrabooks brukar ha. Ser hitills endast fördelar med U36:an förutom skärmen och vikten gentemot Ultrabooks. ~200g mer eller mindre spelar dock en mindre roll för mig.

Tangentbordet var sjukt nice och vet man var knapparna ligger behöver man ingen tangentbordsbelysning. Stör mig bara på det i vanliga fall så det blev bra för mig!

Klarar datorn av att spela Diablo 3? Prova denna sida och kolla om du nu inte har spelet själv. http://www.systemrequirementslab.com/cyri/
Köpte själv en precis för samma pris på webhallen som "fyndvara" klass 3 "Gott skick". Jag gillar dock inte besudlad elektronik, men för det priset kunder jag inte låta bli och datorn är bara till för användning när jag åker hem till föräldrarna på somrarna och jul/nyår så man inte behöver sitta vid deras skitdator.

Av Bamse85

Jaså, var spelbtuiken vaken och hjälpte dig så här sent?
Det var ju bra gjort.
Dags att sova nu. Ha så skoj i spelet.

Av Bamse85

provat att knappa in den manuellt exakt korrekt samt eventuellt kanske copy-paste?

Av Bamse85

jag kunde aktivera min när den kom för tre fyra timmar sedan.

Av Bamse85

Jag beställde min kod från retrospelbutiken men antar det är samma som spelbutiken gällande personal, lager och utskick. Då båda har samma organisationsnummer.
Har många redan fått sin kod utskickad? Eller är det inatt, imorgon som gäller för alla? Är lite tveksam att de sitter uppe i natt och mailar ut koden till oss.