Inlägg

Inlägg som Mest har skrivit i forumet
Av Mest

Alltså, är uttalandet verkligen så märkligt? Självklart har spelande flera goda sidor - och dess dåliga sidor blir ofta kraftigt uppblåsta/påhittade av media - men det är också väldigt många som väljer spel över studier och sömn, ofta även över faktisk skoltid.

Av Mest
Skrivet av Mr.Borka:

Bra attityd!
Köp en produkt, gillar du den inte är det ditt eget fel.

Jag tycker vi skrotar svensk konsumenträtt och skrotar Konsumentverket. Köper folk skit som inte funkar så borde dom ju veta bättre! Att låta konsumenter agera som om de ägde mjukvaran de köpt vore ju förkastligt och hade kraschat hela industrin!

... eller vad är det du menar?

Varför är det så jobbigt att sätta krav på företagen? Det är knappast så de stora utgivarna på marknaden sitter och vänder på varje krona för att verksamheten ska gå runt.

Huruvida det går bra för utgivarna eller inte har egentligen inget med saken att göra. En begagnatmarknad för digitala produkter skulle påverka alla led i branschen.

Du skriver att det är skillnad på en missad intäkt och en utgift - ja, absolut, men nu pratar vi om att konsumenter som är fullt beredda att betala köper ett "begagnat" spel istället för ett nytt eftersom det "begagnade" är garanterat identiskt och lika lättillgängligt som spelet vid ett nyköp. Det är direkt kopplat till missad försäljning.

Skrivet av Mr.Borka:

Själv tror jag att sänkta priser och större tillgänglighet är steget fram för industrin. Speciellt när trenden att sälja trams över mikrotransaktioner inte bara blivit vanligt utan en vedertagen industristandard. Att låta folk kunna byta och sälja vidare produkterna de köpt ger också ökad frihet, då personen får tillbaka lite av insatsen som kan gå till nya inköp.

Angående prissättningen på produkter, se bara på gemene mobilspel. Intäkterna rasar in. Visst har större studior större utgifter, men tillgängligheten är otroligt viktig - och här är utropspriset på 500:- på marknaden direkt kränkande hög. Sänker man trösklarna så ökar man volymerna drastiskt, då insatsen sjunker för gemene konsument. Kan man sedan även sälja produkten vidare som konsument så minskar trösklarna och risken ännu mer.

Du kan inte jämföra mobilspel med spel man typiskt ser för 500-600:- till en PC. Det är en enorm skillnad i utvecklingstid och omfång.

"Trösklarna och risken" sjunker för konsumenten om hen kan sälja vidare spelet, ja, men sänkta priser är det sista vi kommer se om en begagnatmarknad för digitala spel blir aktuell. Spelutvecklare kommer antingen att tillämpa microtransationer eller månadsavgifter i ännu högre grad, och/eller höja den initiala kostnaden för ett spel.

Av Mest

Att kunna sälja digitala spel i andra hand vore rent idiotiskt.

Till skillnad från ett begagnat fysiskt spel - som eventuellt har repad skiva, och kanske inte ens finns att köpa i ens närhet - så skulle ett begagnat digitalt spel vara i perfekt nyskick och lika lättillgängligt som att köpa en ny version.

Alla risker/baksidor med att välja att köpa något begagnat försvinner helt - det skulle inte finnas några som helst anledningar till att köpa ett nytt exemplar.

"Lägre priser för konsumenterna, hurra!" skriker några lyckliga medborgare, utan att tänka på att lägre vinster för företagen antingen kommer att betyda A.) sämre spel, eller B.) högre initiala priser för att kompensera för en lägre mängd sålda spel.

Av Mest

Håller med föregående talare om Define R4. Letade själv efter ett tyst chassi, blev rekommenderad det och jag är inget annat än nöjd.

Av Mest
Skrivet av betan:

Om det är för utveckling borde väl versionshantering vara mer intressant än att använda en nas oc lagea det direkt på?

T.ex. Git,svn eller tfs.
Finns sidor där det går att betala för tjänsten T.ex. github och team foundation. Eller skaffa en egen liten server för det.

Jag hade iaf inte utvecklat i en grupp utan någon form av versionshanteringssystem.

Skickades från m.sweclockers.com

Nja, det hör till ovanligheten att vi arbetar på samma projekt samtidigt. Det är förmodligen mer krångel än vad det är värt att sätta upp git, särskilt när delandet av kod bara är en del av vad den ska användas till. Vi vill enkelt kunna flytta bildfiler och annat mellan datorer också, och jag är osugen på att sätta in de mest otekniska av mina kollegor i git.

Av Mest
Skrivet av HerrNilsson:

Budget? Hur mycket lagring behövs?

Föreslår Synology-NAS. Finns allt från billiga budgetmodeller till enterprise-grejer.

Budget beror på kvalitet. Vi lägger ut så mycket pengar som vi behöver för att få hastigheterna vi förväntar oss.

Jag kanske ska vara lite mer specifik: Vi utvecklar webbplatser och hade gärna baserat vår utvecklingsmiljö i en NAS. Förändringar måste därmed skrivas och läsas in ungefär lika snabbt som om man skrev till en intern hårddisk.

Lagringsutrymme är alltså helt irrelevant, accesstid är desto viktigare.

Av Mest

NAS till litet kontor för att arbeta från samma källa

Jag och mina kollegor vill ha en NAS (eller liknande lagringslösning) till kontoret för att bättre organisera bildfiler, textdokument och gud-vet-vad. Helst ser vi att om person A sparar ett textdokument så kan person B läsa in det uppdaterade dokumentet mer eller mindre direkt.

Vilken slags enhet ska vi leta efter för att fylla vårt behov?

Av Mest
Skrivet av Ozzed:

Fast vänta ett tag här nu... Om allmänhetens respons på någonting är negativ... Skulle det inte möjligtvis kunna vara så att produkten helt enkelt inte mött upp allmänhetens förväntningar på ett bra sätt?

Eller menar du att Microsoft har rätt i det de gör och att folket "inte vet sitt eget bästs"?

Sedan handlar det inte bara om startmenyn heller, men det vet du naturligtvis..

I huvudsak syftar jag på hur folk reagerar så fruktansvärt negativt på även de minsta förändringar. Titta bara på hur allmänheten grät när facebooks tidslinje plötsligt var två kolumner istället för en kolumn. Katastrof.

Jag påstår verkligen inte att Windows 8 är ett perfekt OS, det finns säkert mycket som hade kunnat göras tydligare. Det jag inte förstår är hur man kan säga att Windows 8 är -dåligt- samtidigt som man säger att Windows 7 är -bra- när det är mer eller mindre samma gränssnitt. Jag håller dock helt med om att Microsoft kunde låtit det finnas inställningar för att inte använda "flat"-grafik (varför tillåter inte fler utvecklare fler saker att tweakas?).

Skrivet av jycken:

Inse det faktum att alla inte gillar 8´ans GUI. Var du lika negativ mot 7´an då den kom som du vurmar för 8´an nu?
Bara att acceptera att folk inte har samma tycke och smak om allt här i livet.

Du inser att Windows 8 har mer eller mindre samma GUI som Windows 7 har, va? Ingen tvingar dig att använda Modern UI, och desktopläget fungerar likadant som Windows 7 - med undantag av startmeny i fullskärm.

Av Mest
Skrivet av Thomas H:

Sorligare är väl att MS skiter i att folk bevisligen inte vill ha samma arbetsmiljö på såväl surfplattor som stationära datorer, mestadels skulle jag anta p.g.a. att de används till olika saker och fungerar på olika sätt. Använder man sin stationära på samma sätt som en surfplatta, speciellt om man råkar ha en pekskärm, så är säkert W8 helt okej. För mig och de jag har pratat med i min närhet är det dock bara klumpigt och irriterande. Det vettigaste MS kunde ha gjort är väl att ta med det äldre gränssnittet också och låta användaren välja, istället för att tvinga på alla ett gränssnitt som de, men tydligen inte ganska många användare, tycker är bättre.

Exakt hur skiljer sig Windows 8 sig på ett sätt som gör det "klumpigt och irriterande"?

Av Mest

Herrejävlar vilken sorglig historia Windows 8 blivit. Inte från Microsofts sida, egentligen, utan för allmänhetens respons.

Den enda ordentligt stora skillnaden från föregångaren är att startmenyn är fullskärm istället för en liten ruta. Vad hemskt.

Ignorera det faktum att Microsoft har tagit fram en plattform för att få samma arbetsmiljö på såväl surfplattor som stationära datorer, hela konceptet måste skrotas pga ett utdaterat GUI-element plötsligt tar upp hela skärmytan.

Av Mest

Nu vet jag inte mycket om NAS-marknaden, men när jag har kikat omkring så har jag sett flera modeller runt en tusenlapp eller två, något jag inte riktigt kunnat matcha med lösa komponenter. Vad skiljer de enheterna från enheter för flera gånger den summan?

Av Mest

Vilket CMS som helst gör det relativt sett simpelt för en okunnig att själv ändra texter/bilder och det finns mängder av CMS där ute.

Personligen är en jag stor motståndare till Wordpress av många anledningar, men å andra sidan så är det inte många CMS som jag faktiskt gillar. Vill du/din kund väldigt gärna ha Wordpress så kör på.

Concrete5 är väldigt lätt att lära sig utveckla för, går väldigt snabbt att utveckla i och är - även för en okunnig - extremt lätt att uppdatera innehåll i.
MODX är förmodligen mitt personliga favorit-CMS. Är man tillräckligt insatt i webbutveckling är det inget annat än en fröjd att arbeta i deras "blank paper"-approach på CMSet, men det är inte det lättaste CMSet att lära sig varken för utvecklare eller för slutkund.
Perch är enkelt och underbart, men det är inte gratis.

Av Mest
Skrivet av Andreas D:

Det största problemet med responsive är att designens komplexitet ökar exponentiellt i takt med att innehållet byggs ut. Det fungerar bra på sajter med enhetligt och strömlinjeformat innehåll, men så snart mer speciella behov kommer in i bilden blir det väldigt mycket att hålla reda på. Därför har åtminstone vi valt att satsa på att en gemensam sajt för större skärmar och en specialiserad version för mobiltelefoner, där behoven av särskilda anpassningar är som störst.

Skulle du kunna utveckla vad för speciella behov som gör att en responsiv design blir mer att hålla reda på? I mina öron låter det som mycket mer jobb att behöva administrera två uppsättningar markup och stilregler.

Som mobil besökare är det också väldigt tråkigt att man inte kan komma åt allt innehåll på webbplatsen utan att byta till desktopversionen, och vi ska inte ens börja snacka om förluster i sökmotorer pga dubbelt innehåll, eller krångel när en mobilanvändare delar en länk till användare på desktop...

Jag köper att det kan vara för mycket arbete/för dyrt att skriva om en så bred webbplats som Sweclockers till ett responsivt ramverk, men har svårt att förstå vad som faktiskt är enklare/bättre med en dedikerad webbplats.

För att även bidra till trådämnet:

@Kaptenbeaver, du måste ha utförandet av mobilversionen/den responsiva webbplatsen i åtanke när du ser till besökarnas åsikt om den.

En sida som fungerar dåligt i mobilen ger självklart besökaren en dålig upplevelse när de surfar genom mobilen, oavsett om det är en statisk traditionell sida, en mobilsida eller en responsiv sida. Något som vore intressant att veta vad besökare gillar/ogillar med vanliga designlösningar för mobila/responsiva webbplatser.

Av Mest

Såväl sökmotorer som mänskliga besökare förstår mycket bättre vad innehållet handlar om om URLen är beskrivande.

Att ha med ett ID i URLen och dirigera besökaren helt efter det är ett enkelt sätt för att i framtiden kunna byta URLer utan att alla gamla länkar blir brutna.

Av Mest

Operativsystem: OS X 10.9
Editor: Sublime Text 3
Wysiwyg: -
Wireframe: -
Bildeditor: Photoshop, Illustrator
Övrigt: CodeKit, SASS, Emmet, MAMP Pro, FileZilla, BrowserStack, mfl.
Omfattning: Professionellt

Av Mest
Skrivet av elev10:

- Du använder javascript-less, det bör man inte göra på publika sidor.
- Ingen favicon
- .se sida men allt är på engelska?
- Sidan skulle kunna vara stilren men det är flera "stickies" på sidan (OPL, awwwards, "fonts from", etc..)

Jag antar att du hade för avsikt att citera jahsoldier och inte mig?

Skrivet av jahsoldier:

Min portfolio-sida:

http://www.jlcreative.se/

Tankar? konstruktiv kritik?

Av Mest

Använd Normalize.css. Det finns inga skäl till att nollställa användbara standardvärden sålänge man kan vara säker på att man alla webbläsare har samma standarder.

Av Mest
Skrivet av Putte333:

Kanske det beror på att de webbsidorna som inte fungerar är kompatibla med 11 ännu?

Nope, det är Microsoft som - trots sina väldiga resurser - är helt inkapabla till att producera en webbläsare som följer och tolkar webbstandarder rätt. Hemsidor ska aldrig behöva göras kompatibla med nya webbläsare.

Som Lunatech skriver borde det går att lösa genom att ändra till IE10-standarder i utvecklarverktygen, annars kan jag inte göra annat än att rekommendera en annan webbläsare.

Av Mest
Skrivet av anon218624:

Om jag gör en hemsida på one.com , hur mycket minne bör jag ha? (Jag ska bara ha hemsidan och filerna till den, inget annat)

Menar du lagringsutrymme?

En vanlig webbplats med en handfull bilder behöver sammantaget inte vara mer än några få MB. Ligger den i ett CMS får du självklart räkna med storleken på CMSet också, vilket brukar vara runt 30-40 MB.

Vill du lagra många bilder/video/ljud/email på din serverplats så behövs förmodligen mycket mer än så.

Av Mest
Skrivet av Hejpådej:

Jag funderar på att läsa till webbutvecklare.
Dels för att jag tycker om att arbeta med datorer, problemlösare, lättlärd och att arbetsmarknaden ser ljus ut.

Men eftersom jag inte har så stor erfarenhet av det så vet jag tyvärr inte vad allt betyder! Så blir lite lost in space när jag läser om utbildningarna.

Är inne på webbutvecklare på plushögskolan i Malmö. Men vet inte om det är en tillräcklig utbildning.
Upptäckte även utbildningen php-utvecklare.
Sett många jobbannonser som söker webbutvecklare som ska kunna php?

Någon som kan hjälpa en förvirrad tjej?

Det är svårt att veta. Väldigt mycket beror på kvaliteten på lärarna. Allt för många lärare verkar tro att inget har ändrats på webben sedan millennieskiftet. Ärligt talat tror jag att det är bättre att ta en kurs i design, UX, marknadsföring eller dylikt och läsa utvecklingen på egen hand.

Vill du lära dig webbutveckling bör du börja med att få förståelse för modern HTML och CSS, och därefter välja hur du vill fortsätta (vilka språk du vill lära dig).