Inlägg

Inlägg som Mest har skrivit i forumet
Av Mest

Båda spelen har sin egen skara fanboys som påstår att det andra spelet är helt värdelöst av anledning X, precis som i fallen med Android vs iOS eller Xbox vs Playstation.

LoL får oberättigat mycket kritik för att vara "för lätt" pga avsaknaden av denial och andra små mechanics. Till er som tycker det vill jag säga detta: Ett spel blir inte nödvändigtvis lättare pga det har färre eller andra mechanics; det blir annorlunda.

Det är relativt lätt att komma in i LoL av flera anledningar; eftersom alla inte äger alla champions direkt så kretsar ens första matcher kring veckans gratischampions och runt den pool av champions som man kan köpa för en låg summa ingame currency. Det blir med andra ord mycket mindre att lära sig på en gång, utan man får en mer naturlig inlärningskurva.

Man matchas även mot andra med samma sk "Summoner Level" som man själv har på sitt konto, vilket - med undantag av veteraner som skapar ett andra konto - innebär att man möter andra nybörjare. Jag föreställer mig att många som kritiserar LoL för att vara ett enkelt spel helt enkelt bara har gått in med sina tidigare MOBA-erfarenheter i ryggen och roflstompat totala nybörjare.

Av Mest

Sublime Text 2 är den i särklass mest smidiga editor jag har använt.

Av Mest

Lär dig RWD istället för att använda dig av UA-sniffing och redirects. Det är lättare, snyggare och roligare.

Av Mest

Apple TV fungerar riktigt smidigt för mig. Det blir en trevlig stämning när folk kommer över och alla kan skicka upp något kul på skärmen från sina mobiler.

För att spela upp lokala videoklipp måste de vara i korrekt format, men iTunes hjälper dig att konvertera de flesta. Glöm dock inte att du likväl kan låta datorn rendera videon och bara spegla skärmen till ATVn med AirPlay på Mac eller med 3e partsverktyg på Windows. Komplettera det med en touchpad-app till din mobil så har du det gött.

Av Mest

Jag ser inte logiken i att kunna kalla ett vanligt ord som finns i allas vokabulär för ett varumärke.

Ok om det är i kombination med en symbol.
Ok om det är en kombination av flera ord.
Ok om det är ett egenpåkommet ord.

Om ett decennie kommer alla vanliga ord vara paxade. Nya företag och tjänster kommer att tvingas kalla sig för namn i stil med "Mubbalgrubsel X" för att inte göra intrång på något inhemskt varumärke...

Av Mest

Så du känner behovet att kalla alla Mac-användare för "hjärntvättade idioter" därför att du inte förstår att det inte går att skriva fritt mellan Windows filsystem NTFS och Macs filsystem HFS och inte förstår att du kan inaktivera musacceleration?

Dina andra problem är märkliga, men en polare till mig hade liknande problem som orsakades av att han hade en piratversion av Windows till sitt boot camp och eventuellt pga att han försökt använda flera halvskumma gratismetoder för att skriva till NTFS. Det var med andra ord väldigt självvållat. Varken jag eller någon av mina andra hjärntvättade idiotpolare har haft något liknande problem någonsin.

Det finns mängder av legitima anledningar att föredra OSX över Windows. I mitt yrke finns det en hel del mjukvara som är exklusiv till OSX eller bara fungerar mycket, mycket bättre. Privat finns det dussintals verktyg som Windows inte kan konkurrera med; bara Apple TV är anledning nog för mig.

Men i slutändan är det två olika sätt att göra samma sak. Om du föredrar Windows, varsågod och använd det, men bete dig inte som en barnrumpa som förolämpar andra för att inte de delar din åsikt.

Av Mest

Sorgligt att så många människor är totalt inkapabla till att se objektivt på saker och ting. Man tycker ju att folk borde börja växa från fanboyande och ignorant smutskastande snart.

Att iPads säljer dåligt förvånar mig inte det minsta. Man måste nästan tvinga fram användningsområden för dem. Det Windows 8 gör riktigt, riktigt bra är att förena mjukvaran mellan olika typer av enheter vilket gör surfplattor användbara på riktigt. Hoppas att Apple tar ett steg i samma riktning.

Av Mest
Skrivet av palusa:

Låter endel ja.. Sen vill jag hålla ner tempen pga varmt rum..

Sänk temperaturen i ditt rum istället/också.

Av Mest

Kan någon förklara för mig vad "privatkopieringsersättning" är och vad det ska vara bra för?

Av Mest
Skrivet av FlorrpaN:

All kritik är bra, annars kommer jag aldrig veta vad folk tycker och kan inte bygga ny kunskap

Jag har testat att rama in ikonerna tidigare, kanten kändes för grov istället. Ska se vad jag kan göra, kanske skippar den helt eller kör en smalare.

Jag är fruktansvärt dålig på text, har precis börjat använda mig av "em" då detta skulle vara det bästa, har inte fått kläm på det exakt än.
Vilken av brödtexterna tänkte du på? när man öppnar kategorierna?
Ska ta en titt på alla marginaler, håller helt med dig om det.

Em är ett sätt att mäta på, det är egentligen inget märkvärdigt. I ett nötskal fungerar em som procent, där 1.6em är 160% av vad fontstorleken är. Ex: Om en av dina sektioner har 16px font-size, då är 1em = 16px, och 1.5em = 24px.

Det är praktiskt att använda em av två anledningar:

1.) Det är flexibelt och automatiserande. Jag gillar att utgå från gyllene snittet (1.61803398875) när jag bygger proportioner, så att sätta en global regel för exempelvis h1 att ha font-size: 1.618em gör livet väldigt enkelt för mig.

2.) Det är relativt. Pixlar är ett fruktansvärt dåligt sätt att mäta saker och ting på egentligen eftersom pixeltätheten varierar kraftigt mellan olika enheter. Enheterna gör ett bra jobb att normalisera det, men det känns bättre att arbeta med relativa mått. I slutändan bryr man ju sig inte om ens meningar är 300px eller 600px breda; det viktiga är att man får in X antal tecken per rad.

Jag syftar egentligen på all text som inte är någon form av rubrik. För stor text känns konstig att läsa. Jag rekommenderar att du sätter font-size 16px (om ens någon alls) på body och sätter upp globala mått i em för dina rubriker. Vidare vill jag rekommendera att du även sätter diverse avstånd i em, eftersom det egentligen är proportionerna man bryr sig om och inte antalet pixlar.

Av Mest

Hej FlorrpaN! Jag vet inte vilken typ av kritik du är ute efter eller vad du är beredd att leka med, så jag skriver ner några spontana tankar kring designen.

Den svarta inramande randen känns lite intvingad. Jag håller dock med om att den lyfter designen lite. Vad sägs om att låta den bli en bakgrund till länkarna till dina sociala media?

Du borde jobba på textproportioner. Brödtexten känns väldigt stor. 16px är ju något av en standard idag och det känns mer rätt. Låt rubrikerna ligga kvar på 1.6em, det är nära gyllene snittet så det ser självfallet schysst ut, däremot hade jag velat öka marginalen mellan rubrik och text.

På tal om marginaler så känns dina olika färgade sektioner lite ihoptryckta. Jag antar att de inte kan vara för långt isär eftersom de berättar en historia, men jag tror du kan vilja låta dem ta lite mer plats. Överlag känns det som att mycket kan få ta mer plats. Ser man till din välkomnande text så hade den nog kunnat göras ännu bättre med större skillnader mellan textstorlekar och/eller större marginaler.

Av Mest

Problemet med IE är och har alltid varit att Microsoft är flera år sena på att implementera stöd för nya funktioner och korrigera gamla buggar. I och med IE11 verkar de äntligen ha kommit ikapp på flera kritiska punkter. Låt oss hoppas att Microsoft kan hålla uppe tempot!

Av Mest

Jag står inte och försvarar M$ blint här, men exakt vad för typ av reklam är det ni föreställer er egentligen?

Det ser inte ut att vara blinkade flashbanners à la 2004 utan snarare utrymme för företag att få visa upp en länk till sin webbplats vid en relevant sökning. Söktjänsten blir ju på många sätt bättre.

T.ex: Du söker efter "iPhone" och får, bl.a., direkt fram en länk till Apples informationssida om iPhone.

Är det verkligen hemskt?

Av Mest
Skrivet av AMD_PERA:

Logiken kommer till dig, när du blir gubbe du också
Jag föredrar dessutom svenska program, det passar mig bra...

Jag kan då inte se någon logik i att tvinga någon att betala för någon annans underhållning?

Skatter och avgifter som täcker utbildning, sjukvård, politiskt neutral samhällsgranskning/nyhetsrapportering och dylikt är skitbra, det säger jag inget om. Men att betala för att någon annan ska kunna ligga på soffan och päsa till ett underhållningsprogram på TV? Det känns inte fullt så häftigt.

Varför utgörs SVTs TV-tablå i huvudsak av nöjesrelaterade inslag?
Varför måste SVT expandera och införa fler kanaler?
Varför sjunker inte avgiften nu när de kommer att komma åt det miljardbelopp som svenska folket "skolkat" från att betala?
Varför måste jag betala en avgift för en tjänst jag aldrig nyttjar bara för att jag äger en dator och "har möjlighet att titta på SVT Play"?

Var är logiken?

Av Mest

Ni som säger att ni inte har något att dölja; är ni medvetna om hur oerhört trångsynta ni är?

Visst, du utför säkerligen inga kriminella handlingar och skäms kanske inte det minsta över din porrhistorik; du kanske till och med argumenterar om att den typen av data du sprider omkring dig inte är den typen av data som uppmärksammas. Visst, du har säkert rätt i vad du säger. Men tänk på att det är i världen vi lever i just nu.

Just nu kanske din data hanteras på ett bra sätt. Just nu kanske dina handlingar är fullt lagliga. Just nu kanske det bara är bra att vi kan fiska ut kriminella genom digital övervakning. Jag köper det. Men i framtiden? Vad har du för garanti att saker och ting fortsätter vara som de är?

Spekulera i att vi plötsligt lever i dystra tider och ett kraftigt rasistiskt parti stiger till ledning och hittar en lösning för oss alla genom att utrota en särskild folkgrupp. Spekulera i att du i flera års tid har skämtat och drivit med hur korkade rasister är, eller berättat att du härstammar från den särskilda folkgruppen. Plötsligt har du något att dölja.

Det behöver inte ens bli så extremt; Någon kan göra intrång i en informationsdatabas och hämta ut och sprida konversationer där du talar väldigt illa om någon i din närhet. Det kan vara för personlig vendetta, det kan vara for the lulz mot en främmande människa, men det är absolut inget otänkbart.

Det räcker med en enda politiker blir korrupt, att en tekniker gör ett misstag eller att en illsint och skicklig hackare sätter ögonen på det för att oräkneligt många liv skulle kunna förstöras.

Av Mest

Jag står helhjärtat för public service som gäller samhällsgranskning. Problemet jag har är att nästan allt på SVTs tablå snarare kategoriseras som nöje. Varför behövs public service för något så vagt och onödigt som nöjen?

Om de skalade bort allt som inte behöver existera som public service så skulle jag gladeligen betala - trots att jag aldrig någonsin ser på TV/SVT Play eller lyssnar på radio - och de skulle inte behöva ens i närheten samma mängd pengar.

Av Mest

Sublime Text 2
Prepros (I avsaknad av OSX och CodeKit)
Adobe Photoshop
Adobe Illustrator
XAMPP
Spotify
BrowserStack
FileZilla

Sedan måste jag göra en shoutout till Clover. Varför tabs inte är default i utforskaren år 2013 är bortom mig. Seriöst, skaffa det.

Av Mest

Det är inte direkt vad du frågar efter, men har du övervägt att få din sida byggd en faktisk webbutvecklare snarare än att använda en färdig mall med drag-and-drop-funktioner? Fördelarna är många (SEO, prestanda, bättre uppdateringsverktyg, utseende anpassat efter behov, unik design) och priset behöver inte vara mycket högre.

Vanligtvis betalar du en engångsavgift för produktionen, de billigare byråerna tar fram en unik design och kodning för <10.000:-. I det priset ingår ofta ett års hosting tillsammans med fria uppdateringstimmar, och självklart även produktion i ett CMS så att du själv kan utföra enklare uppdateringar om du så vill.

För år två och framåt brukar man sedan betala en årsavgift som täcker in uppdateringstimmarna och hostingen, men vettiga byråer binder inte kunder till sina servrar utan låter dem flytta över till ett eget webbhotell om de så vill och då pratar vi inte om många hundralappar per år.

Däremot skulle jag rekommendera dig att låta din sida ligga på din webbyrås servrar - förutsatt att de verkar vettiga - för det är väldigt mycket som pågår under huven på en server och man får inget sådant per default från ett webbhotell.

Av Mest

Det är kul för er som har perfekt fungerande internet som aldrig glappar eller ibland oförklarligt ligger nere timmar i sträck.

Och för er som inte vill ta med er spelkonsol till en stuga utan internetuppkoppling.

Och för er som bor på platser där man faktiskt kan få internet utan att behöva förlita sig på en 3G-dångel som precis hittar en mast.

Och för er som i framtiden inte vill kunna gå på en nostalgitripp och spela era gamla spel på er gamla konsol.

Av Mest

Efter att ha läst genom denna tråd har jag bara en sak att säga:

Jävlar vilket barnsligt, ignorant community Sweclockers har blivit.