Inlägg

Inlägg som Steffo2 har skrivit i forumet
Av Steffo2

Re: Den nya datorn gick sönder direkt

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Carrotcake
Köpte en dator i lösa delar från en firma i Göteborg för två veckor sedan. En bekant skruvade ihop den men den startade inte när vi skulle testköra den. Lämnade in den på firman och bad dem felsöka den och de ringde mig idag och berättade vad som hänt. Det visade sig att något med jordningen mellan moderkort och chassi inte var så bra och det hade lett till att moderkortet hade kortslutits. Så jag fick betala 400 i felsökningsavgift, 600 för att de skruvade dit ett nytt moderkort och 1250 för ett nytt moderkort. Sammanlagt alltså 2250 kronor utöver de 12500 jag redan betalt för delarna

Som en notis hade det kostat mig 600 kronor om firman byggt datorn direkt, jag hade då också fått två års garanti.

Vad vill jag då säga med detta? Jo, gör inte om mitt misstag. Se till att du vet vad du pysslar med innan du börjar skruva med dina nya dyra komponenter. Garantierna täcker av naturliga skäl inte sådana här fadäser. Ingen skugga ska falla över min kompis, men med facit i hand hade det klokaste varit att låta firman bygga datorn från allra första början.

Anledningen till att jag inte valde att firman skulle bygga datorn var att jag så gärna ville lära mig hur man byggde ihop en dator genom att iaktaga när min kompis skruvade. Gissa om jag ångrar detta idag, Suck...

Bad luck! Man lär så länge man lever!

Av Steffo2

Dyrt minst sagt.

Av Steffo2

Dags för en ominstallering av windows. Ett rent system ger bästa prestandan. Som en prestandabil, sköter man den dåligt så går den dåligt så småningom. Rent uselt vid slarv.

En välskött Fiat kör om en rykande Ferrari.

Av Steffo2

Stomp Record nowMax. Så gammalt men bra. Finns inte längre hos oss i nyare version.

Av Steffo2

Intel P4 är väl bruksföremål. Snart stenålder.

Av Steffo2

Inte en aning förutom min senaste Philips 109b crt som inte verkar ge upp efter tre år snart. Har bara kört med standby på den och den håller bra skarp bild ännu som ny nästan..

Samsung och övriga håller de lika bra.

Skärmen den viktigaste delen , hur gör man! Nästa skärm blir tft som passar mig bra. Men det lär dröja. Byter när skärmen pajjar. Osv. snyft

Av Steffo2

Grafikkortet är ju bra. Dual channel memory är väl bra osv. Det bästa är nog att du tänker själv vad ni behöver. Agp8x förblev ett marknadsföringsknep. Sata är också ett marknadsknep till konsumenterna. Som så mycket annat. Snabbare och bättre hela tiden.

Det gäller att se skillnaden på vad man vill ha och vad man egentligen behöver. Inte många tänker så utan de köper bara efter bästa förmåga vad de tror att de kan behöva. Nyhetens behag är förrädisk. Think twice!

Av Steffo2
Av Steffo2

Doom3 fuskade jag mig igenom sista delen, vart verkligen less och avinstallerade efter avklarat. Q4 ligger fortfarande på disken. Kör detta eminenta singelplayer spel ibland. I like UT2k4, its a better game online. But im not gaming much anymore.

Av Steffo2

Var väl mera olika erfarenheter jag efterlyste. Ingen vs tråd tack. En svår fråga jag ställde naturligtvis. Olika skärmar håller olika kvalite förståss. Och mycket beror på användningen.

Av Steffo2

Tyst med referenskylning tycker jag. Den varvar bara upp vid spel. Men det kan ju bero på 5st chassifläktar förståss. Ställ datorn på golvet i dammet och kylan istället. ((.:

Av Steffo2

Tillverkarens hemsida.

Av Steffo2

Skärmsläckare eller inte?

Vilket ger egentligen bästa livslängden på en skärm?

Om man låter skärmen gå i standby läge efter 10min eller kör med skärmsläckare efter samma tid? Är det totala tiden skärmen lyser som räknas eller kan ständiga av och påslag med standby påverka livslängden?

Erfarenheter av både crt och tft vore intressanta.

Av Steffo2

En crt-skärm tappar ljusstyrka och bildkvaliten försämras med tiden. Undrar lite hur det förhåller sig med en tft-skärm?

Av Steffo2

Om alla betalar säger en del. Jaha idag betalar 98%. Hur mycket sjunker räkningen om 100% betalar. Lätt att räkna ut , inget i stort sett. Skrämsel-propaganda kör dom med. Och vad får man för pengarna. Ren skit. Säg upp licencen. TV:n är trasig, såld osv. Finns ingen anledning att betala till de som ljuger lika dåligt som de som ska betala. Ett sjukt system.

Av Steffo2

Släng ut Tv-apparaten. Broadband is the future. Vad är TV:n till för. Att påverka tittaren i önskvärd riktning. Död åt "rövtjänst". 98% okunniga idioter betalar till radiotjänst i rädsla.

Av Steffo2

Ha ha! En X-box är bäst för spel tror jag om du inte brukar ladda hem spel till pc. Men Datorn behöver man ju till så mycket annat i regel. Upp till dig. Men jag skulle klara mig utan pc:n.Lite tyngre men det skulle gå. Så stäng av sverige jag klarar mig. Har ingen Tv eller mobil.

Av Steffo2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LINJEinc
skulle behöva 2st till min låda, då mina är borta

Menar du den lila (purple) plasten som håller 80mm fläkt fristående, 2 bak och en fram. Har alla tre kvar än. En sitter framför hdd korgen,samma färg.

Av Steffo2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LINJEinc
Du råkar inte ha några hållare för fläktarna till övers också?

Jepp! Hela köret från ett krashat antec chassi. Topp och höger lite är kört efter en transport med fula repor.

Av Steffo2

Runt femtilappen om du betalar på mitt konto ( : Referens tradera "steffå". Ligger som sagt bara ock skräpar, en dag är det helt värdelöst.

Dörren är fin utan repor. Fönstret ser fint ut i nära nyskick inga repor alls förutom lite obetydlig mattering på vissa ställen som är svår att undvika i hantering. De flesta säger som nytt. Jag är ganska pedant!