Inlägg

Inlägg som Steffo2 har skrivit i forumet
Av Steffo2

Har en extra hdd korg till de äldre chieftec och antec chassina över. Även en sido dörr vänster med orginal "fönster" ifrån ett antec grå metallic chassi m sv handtag passande dessa chassin rakt av tror jag. Vill någon ha dessa så betala frakten så skickar jag utan problem. Ligger o skräpar.

Av Steffo2

Som säljare gäller det att locka köpare. Bilder kan vara viktigt, inga suddiga utan bra skarpa och gärna flera bilder. Rena fakta behövs utan större överdrifter. Ett vågspel. Men känns bäst i längden att vara helt ärlig som säljare. Man mår mindre bra av en missnöjd kund och lär inte få fler heller. I längden lönar sig ärlighet mångdubbelt och man mår bäst själv av det.

http://g3.spraakdata.gu.se/saob/index.html

Av Steffo2

Där finns en tumregel. http://www.jscustompcs.com/power_supply/

Men det är stor skillnad på nätagg i kvaliten.
Man får vad man betalar för. Ett generic 550W kan motsvara ett 350W kvalitetsagg i prestanda.

Men funkar det inte så köp nytt agg. Det lär märkas om det inte funkar. Omstart brukar ske om spänningen faller för mycket.

Av Steffo2

Western Digital och Seagate gör fina diskar.

Har själv köpt en seagate 250gb samt en wd 250gb som jag installerat i vardera externt likadant chassi. Wd låter mer när chassit står på bordet, ett lågfrekvent brummande ljud. Lyfter jag den från bordet blir den ljudlös. Seagaten låter med ett mer högfrekvent ljud oavsett om den står på bordet eller ej. Men tysta bägge två (pata visserligen).

Seagate har längst garanti men wd har ett mycket bra ryckte. Har själv maxtor sata och pata i själva datorn. Inga problem med dessa ännu efter ca2,5år. De låter lite mer när de jobbar. Men det är inget jämfört med äldre diskar man haft.

Tror ljudnivån har mycket med chassit att göra. Upphängning osv. Så att om en säger att disken låter mycket borde denne kanske byta märke. Så många faktorer spelar in.

Av Steffo2

Den där cachestorleken har ingen större betydelse. Prescott är aningen snabbare i en del tyngre program medans northwood var aningen snabbare i spel. Men skillnaden är helt försumbar i praktiken.

Finns ju beg att köpa på t.ex tradera. En northwood på 3,4ghz går inte att klocka lika mycket procentuellt som en 3ghz. ca3,6ghz stabilt för bägge med vanlig luftkylning, över det är svårare. Men fördelen med en snabbare cpu är att man slipper klocka och man behöver inte skaffa så dyra klockningsvänliga minnen. Alldeles för mycket jobb att behöva instalera om windows mm när systemfiler blir skadade pga för mycket lek med överklockning. Tid är pengar! Aldrig haft en så 110% stabil dator med 0% problem som när jag slutade leka.

Av Steffo2

För hög fsb. Jag vill inte köpa din dator som du misshandlar den.

Av Steffo2

Re: Ny dator , hjälp

Citat:

Ursprungligen inskrivet av warmachine
Hej ! jag ska köpa ny dator den får högst kosta 7800 kr det ska vara AMD 3700+ lr arnars en 3800+ X2 vet inte vilken endel i prisskillnad så vad kr ni jag ska köpa ? arnars ifall ni vet några billiga komponenter så länka bara på endast i lösa delar bygger ihop själv (dyrt arnars). Need help! plocka ihop en dator till mig för 7800:- sek OBS!. en speldator

Köp Intel så slipper du framtida problem

Av Steffo2

Re: vilket köper man 6800gs eller 7800gt?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sn4rk
har funderat på ett av dom...är det stor skillnad emellan???

o kom inte me nå "köp ett 7800 gtx 512 xxx edition"
pengar växer int på träd iaf inte mina

Vad är din sign? Du måste matcha grafik med prolle. enkelt!

Av Steffo2

Jag skrev på en editor tror jag,man öppnade och laddade banorna från början där. Ryskor är inte att rekomendera. Haft en och nej tack med deras värderingar.

Av Steffo2

Köp en WD250gb. Bra och pålitliga diskar från western (i Thailand). Komplett.se har bra pris. ::

Av Steffo2

Öppnat lådan efter ett par timmars drift med filöverföring och den känns bara lite ljummen knappt, runt 30c+ max35 gissar jag. Kör med en seagate 250gb. Ser bra ut! ´den tar bara max 250gb hdd tyvärr. Men annars suveränt bra med powerknapp i fronten.

Av Steffo2

Moderkort: Asus P4C800-E Deluxe
Cpu: Northwood 3.4c
Kylning: Zalman 7000cu med arctic silver http://www.arcticsilver.com/arctic_silver_instructions.htm
Temps: Idle 31c 2300rpm
Load: 44c 2600rpm
Ambient roomtemp: 23c

Intressant som jämförelse kanske.

Tillägg:
Case: 26c med 5st 80mm fäktar på ca1900rpm. Ganska bra temps ändå med 4 hdd i vanligt chassi. Står nästan på golvet dock!
Load på cpu 47c är max uppmätna under sommarn! MBM5 är källan.

Av Steffo2

Re: Re: Re: Problem med HalfLife 2

Citat:

Ursprungligen inskrivet av _2FST_
Alltså hade du det olagligt och samma problem. Aja då ökar ju chanserna för att trådskaparen också har inskaffat det olagligt. Precis så som det låter

Ja men det var ju innan den nya lagen trädde i kraft, för min del. (= Lite absurbt det där med fildelning och antipiratbyron. Känns löjligt, de bästa upphovsmakarna tjänar sitt uppehälle med väldigt god råge ändå. Och de lever för att göra det. Så mer pengar till dom skulle inte göra dom lyckligare, bara rikare. En svår fråga och offtopic som jag avslutar för min del på den här tråden.

Av Steffo2

Re: Problem med HalfLife 2

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spectryym
Hallå allihopa har nämligen ett problem med half life2 när jag började spela (new game) så fungerade perfekt tills jag stängde av det och satte på det igen och laddade spelet då det kom upp en text "graph out of date" och "A.I disable" och alla gubbar står helt stilla!?!?!vad är fel (har orginal half life 2 men dock så har jag tappat cd keyn någonstans så jag kan inte uppdatera på steam men någon som kan lösa detta mystiska problem?!?!

får upp detta medelandet i conslen:

ERROR: Loaded save game with no node graph. Load map and build node graph first!

tack i förhand...

Var ett tag sen jag körde det men samma här. ( = Ett tålamodskrävande spel blir det. Går ganska snabbt att spela igenom om man laddar banorna separat, det går. Personligen skulle jag aldrig köpt det spelet iallafall. Inte min smak men ett ganska kul tidsfördriv var det.

Av Steffo2

Jo, än så länge är det samma kontakt. Inga problem. Bättre köpa sata2 idag med tanke på framtida uppgradering.

Av Steffo2

I en extern disk med långsam usb anslutning så är det onödigt. Eller? (= Känns logiskt i varje fall.

Av Steffo2

Har precis skaffat en sån. Fläkten bör göra att disken håller längre tänkte jag! Thermaltake har fler modeller av lådor utan fläkt också. De är stilrena och andas kvalite tycker jag. Finns billigare lådor men då känns de och ser billigare ut. Men smaken är som baken.

Av Steffo2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ultima
man måste väl inte ha EXAKT SAMMA disk om en skulle pajja?

Testat? En sata 1 maxtor går den att kombinera med en seagate sata 4 till exempel.

Av Steffo2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nilsrock
Data på en på två speglade diskar lär inte bli obrukbar om moderkortet går sönder.

Ja, visst kan det hända att det inte är helt lätt att få tag i en exakt likadan disk om 5 år, men då kanske det är dags att byta ut båda två.

En förlorad generation med bilder snackas det om. Folk som inte lärt sig att diskrashar kan inträffa med foton som kommer att förbli borta för evigt.

Men hur funkar raid 1 egentligen i praktiken? Är det smart eller vad är bäst för lagring.

Av Steffo2

Raid 1 säker lagring?

Hur säkert är raid nivå 1 egentligen? Funderar på att skaffa ett par diskar för lagring av foton bl.a. Om ena disken rasar om 5år vad gör man då? Det lär väl knappast finnas att köpa en likadan sata-disk om 5år (beg. på tradera möjligen). Om moderkortet pajar osv vad gör man? Har många funderingar på om det är värt att köra speglade diskar eller bättre med externa diskar samt dvd eller cd-rom som extra backup.