Inlägg

Inlägg som Steffo2 har skrivit i forumet
Av Steffo2

Varför har du gjort det?

Av Steffo2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av orient
You need somebody? Then go to the local pub and start chatting with a girl, or a man if your layed in that direction...

Nej jag hatar folk.

Av Steffo2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Coody
annars ring dell!

Självklart! Inget tjaffsande på ett hårdvaruforum. Dell suger tycker de flesta här. Deras reklam kan ta sig i... där. Betala för att de sätter ihop datorn till dig. Fördelaktigt erbjudande, nej om man läser tvärtom . Dell är för okunniga som inget vet om hårdvara. Den stora massan där finns pengarna. Där finns dell och lurar pengar av dom. Smart av mr Dell.

Av Steffo2

Damm mellan flänsar och lite överallt kan höja tempen. Ta fram dammsugaren men var mycket försiktig. Trycklyft kan behövas mellan finare flänsar för att blåsa rent.

Tryckluft finns att köpa på burk.

Av Steffo2

Min erfarenhet är att dyrare skärmar håller i regel längre. Kvalitet lönar sig nästan alltid i längden.

SONY är väl bannlyst, eller har ni redan glömt? Tiden går och det glöms. SONY gör som de vill och kommer undan ändå!

Av Steffo2

Varför inte kontakta mr DELL. De har ju så fin service. Det är väl det man betalar för(och den lustiga reklamen)? Inget annat kan jag komma på.

Av Steffo2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MultiMan
Anledningen till att man ska förvara DVD-skivor i fodral (helst sådana som INTE klämmer fast skivan, utan där den "flyter" löst på spindeln) är pga DVDns dubbla skivor som är ihoplimmade.

Förvaras DVD så att de kommer i kläm utsätts limningen för påfrestingar och kan skadas. Använder man lösa plastfickor/pappersfickors som inte kommer i kläm så är det garanterat inte något problem. Väskor med "blad" där man trycker dit en massa skivor och sedan stänger är däremot en katastrof.

Ovansidan på en DVD behöver inget skyddsskikt. Det gällde enbart CD.

Är det en egen slutsats eller? Bara undrar med tanke på långtidsförvaring av viktiga media. Vissa bränner två kopior med skivor av olika fabrikat för att känna sig säkrare.

Av Steffo2

Skärmen drar mycket ström om du kör crt. Runt 100watt eller mer. Be windows stänga av den efter 10 eller 15 minuter av innaktivitet. Annars drar väl grafikkorten en djävulskt massa ström för de som spelar mycket.

Av Steffo2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WmB
troligtvis ungefär lika länge som det kommer ta att få en crt att väga som en tft.

De har sina för och nackdelar, precis som fram eller bakhjulsdrift på bilar.

Antagligen snabbare och då är crt historia. Det går snabbt om man blickar tillbaka. Framhjulsdrift har ju nästan alla nya bilar idag. Enbart fördelar med det om man kan köra bil.

Av Steffo2

Kyl dom med fläktar och de håller i många år även maxtor. Man får stå ut med fläktljud men hårdvaran håller betydligt längre med bra kylning. Många strävar idag trendigt till tysta datorer men det kan straffa sig i längden. Har man verkligen behov av tystnaden?

Av Steffo2

Det mest negativa med TFT idag är betraktningsvinkeln. Undrar hur länge det dröjer tills de är lika som en CRT på den punkten.

Av Steffo2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RPGWiZaRD
Jag tycker fortfarande bara de allra dyraste och nyaste flatskärmarna är bättre än de dyrare CRT skärmarna och på den punkten kan ingen få mig att ändra åsikt på. Men flatskärmarna utvecklas mer och mer hela tiden samtidigt som priset sjunker så det är en tidsfråga när jag börjar gilla flatskärmar men idag är jag ännu inte så förtjust i dem.

Kan jag hålla med om ifall man är kräsen. CRT håller nog än ett tag. Men ska man ha en riktigt bra CRT så kostar de ju också mycket.

Av Steffo2

Sitter just nu framför en fin 19" gammal crt. Nästa skärm till denna dator blir en tft. Visst är det dyrare men så mycket bättre. Finns alltid ett visst motstånd till ny teknik. Bara sunt!

Av Steffo2

En tft skärm är en typ av lcd skärm.

Och bättre än en gammal omodern strömslukande CRTskärm.

Av Steffo2

Du får nog bita i det sura äpplet att idag är det TFT som gäller. CRT är ett utdöende släckte. En begad crt skärm kan inte vara mycket värd. Man får beakta driftimmarna. Och hur ska man veta? 2-3år håller en normalgod crt i bildkvalite med daglig användning. Den tappar gradvis i ljusstyrka, kontrast och färgåtergivning. Blir helt värdelös så småningom trots att den fungerar att surfa på med ansträngning för ögonen.

Av Steffo2

Köp WD. Bästa diskarna overall. Annars i stort sett samma skrot och korn de flesta .

Av Steffo2

Verbatim var ju dåliga förut. Ett budgetmärke. En rejäl uppryckning. TDK och cd tror jag funkar än. TDK är bäst. Har man alltid kört med sen kassetten. Inga problem med kassetterna eller cderna.

Av Steffo2

Namnet turbo säger en del. Inget man skulle välja till en pålitlig server. Nytt moderkort ett asus eller hellre intel så slipper du problems.

Av Steffo2

Rätt menlöst. Överklockning hör till historyl

Av Steffo2

Det är inte säkert prestandan blir bättre med överklockning.. Med min prolle blev den sämre prestanda. Lägre timings naturligtvis.