Inlägg

Inlägg som Friterad har skrivit i forumet
Av Friterad

Skulle aldrig rekommendera att köpa en låst cpu, köp en K modell. Även om du inte tänkt klocka nu så kanske du vill göra det om några år när du behöver mer prestanda men inte vill uppgradera.

Skrivet av Aeig:

Köp en i7 utan K, den kommer vara mer framtidskompatibel än en K märkt i5, du får 4 kärnor med 4 trådar istället för endast 4 kärnor. Redan idag är 4 kärnor minimum för en del titlar, och nästa år kommer flera titlar där en i7 anges i rekommenderade systemspec, ex. DOOM 3, för att inte tala om VR med Oculus osv.

MVH

Nej inte värt. Även om du får mer trådar så är dom cpu'er som är låsta ofta lägre basklock. T.ex min 4790K har en väldigt hög basklock, 4GHz, men köper man 4790 så får man 3.6GHz. Det hade kanske varit värt om dom icke-K modellerna faktiskt hade minst lika hög basklock som K-modellerna har, men så är ju inte fallet.

Av Friterad

10Mb räcker långt bara den är stabil och inte hoppar upp och ner.

Av Friterad

Kan inte ens spela. När jag trycker på "Spela" så verkar det börja starta processen men sedan direkt stänga ner den igen.

Av Friterad

4GB för GTA V är inte ett måste. Beror ju helt på inställningarna. Spelet använder dock över 3GB i 1080p om du kör med allting på max (8xMSAA osv). Men det är klart en fördel med 3-4GB minst idag, köp beggat annars.

Av Friterad

Hade själv valt det billigaste utav dom två, så ja, beställ 390 istället.

Av Friterad

Beror ju helt på. Tycker man den prestandaboosten är värd pengarna så kör på bara. Jämför hur mycket fps du får i dom spelen du spelar av 770 och 970

Av Friterad

Varför inte, du kan ju säkert också sälja dina 580 för 5-800kr styck så då blir det ju en ganska billig uppgradering.

Av Friterad
Skrivet av güntherstrike:

@Friterad:
Finns det någon andra processorer som kan vara ett alternativ t.ex. i7-5930k?

Om det nu bara är CS som du ska spela och inget annat spel som kräver mycket cpu så är det ingen mening med att köpa något bättre än en 4690K. Dock om du ska streama i full HD, eller rendera och redigera video så är en i7 värt det. Men en 6-kärnig i7 som 5930K är bara overkill, riktigt tunga saker du måste hålla på med för att nyttja kraften du får med den besten.

Av Friterad
Skrivet av Ratatosk:

Så GTX960Ti kommer vara en nedskalad GTX970 om i sin tur är en nedskalad GTX980, sexigt!

GTX560Ti (första versionen) var en fullskalig krets, liksom GTX660, jag gillade aldrig deras nedskalningar av nedskalade kretsar.
Många här som förbisåg GTX660 och nödvändigtvis skulle ha GTX660Ti i stället, "det var ju et Ti".
GTX660 var ett klart underskattat kort, de som köpte det kan nog intyga att det var och är ett riktigt fint kort.

Nej Nvidia borde tagit fram en ny krets som låg mellan GM 204 och GM 206 i stället, kan dock hålla med om att det är för sent för det nu.
Arctic Island och Pascal väntar ju bakom hörnet.

Hur gimpat kommer minnet att bli, 3GB snabbt +1GB långsamt?

Är förresten inget fel på GTX960, förutom priset, det tillhör undre mellanklassen inte övre.

Fick mitt GTX660 för 1300kr för lite över 2 år sedan samt Metro Last Light på köpet. Riktigt fina grejer för pengarna

Skrivet av chipw00t:

Slösar med VRAM? VRAM är ju snabbare än vanlig RAM så slösa på bara AMD. Du har fortfarande inte påvisat hur jag, och andra, gnäller när vi nämner minneshanteringen.

Vet att du är någon typ av självutnämnd expert här på forumet men nu är du ute och cyklar.

Tror inte det är han som givit sig själv titeln "Datavetare"

Av Friterad

Tvivlar på att det kommer bli någon betydelsefull skillnad i CS. Kör du på i5an, köp en bra kylare (212 evo ska vara bra) och klocka lite. Enda anledningen vore för att få tillgång till DDR4 IMO

Av Friterad
Skrivet av Shitpommfrit:

Har du kört i BF4 då? Jag upplevde skillnad, då med exakt samma komponenter förutom Moderkort och processor.
Dock funkade det bättre i WoW m.m.

Nej jag äger inte BF4, har prövat lite bara

Av Friterad
Skrivet av Shitpommfrit:

Körde med en FX-6300 i BF4 tillsammans med R9 290. Bytte sedan till en i5 3570k och då klarade jag inte längre av att köra på samma grafik.

Tror AMD "underskattnings-hypen" är hög.

Uppenbarligen hade det ingenting att göra med hur cpu'erna presterar utan andra problem. En 3570K är snabbare än en FX6300. T.o.m min i5 2320 presterar bättre än FX6300.

Sen så är det nästintill alla grafiska beräkningar som gpu'n får arbeta med

Av Friterad

Var vaken för ev. bra erbjudanden nu dock, om man nu kan få 970 för 2500kr är det en fin deal

Av Friterad

Just TV-apparater tycker jag inte är värt med 4K, inga sändningar i den upplösningen, inte alla filmer som finns i 4K heller. Däremot om man köper en monitor för 4K gaming/bildredigering m.m är det en annan sak. Bara vad jag tycker

Av Friterad

Vore kul att köpa denna om den är så billig för att leka lite

Av Friterad

Ser väldigt bra ut. CS:GO och LoL kommer ju inte vara några problem alls, GTA V kommer han kunna spela på ganska fina inställningar också!

Av Friterad

Var inte helt bestämd än då det kan hända en del fram tills dess

Av Friterad
Skrivet av Ozzed:

Ja men vad tror de när folk sitter med Windows defender och på allvar tror att det är ett adekvat skydd bara för att det aldrig sagt till om virus.. Att män är mer oförsiktiga och inte tänler igenom saker är ju heller ingen högoddsare, samt att porrsurfandet säkert är högre bland män än kvinnor och där får folk virus.

Jag då? Är jag så jävla duktig själv?? Nej.. Porrsurf blir det självklart en del, men har inte fått virus vad jag vet.. Avira har inte larmat och min offline-genomsökning med Kaspersky rescue kit veckovis har inte hittat något på över två år. Så jag skulle nog säga "förmodligen inte".

Risken är ganska stor när man laddar ner från helt okända sidor, klickar på vadsomhelst på Facebook osv. En klasskamrat som kör Windows 8.1 på sin laptop och hade bara använt Windows Defender innan. Han klagade hela tiden på att datorn var långsam och konstig. Sa åt han att ladda ned Malwarebytes, dagen efter så fungerade tydligen datorn lika bra som när den var ny...

Av Friterad

Några spel du kan räkna på fingrarna som stödjer HT samt många redigerings program och rendering kommer få ökad prestanda. Enda skillnaden är HT, sen finns det i7or med fler än 4 kärnor också

Av Friterad
Skrivet av Pellepelikan:

Om jag tolkar detta rätt så är dessa tester gjorda mot den drivrutinen som släpptes för bara ett par dagar sedan. Vilken då gav några procent förbättring mot tidigare. Då en ganska bra dutt upp mot en vecka sedan...

Skickades från m.sweclockers.com

Får se om de är helt tillförlitliga dock, tydligen så visar andra tester på helt andra siffror. Inväntar SweC-test