Inlägg

Inlägg som Friterad har skrivit i forumet
Av Friterad
Skrivet av J-Ballz:

Jag fattar inte varför folk rekommenderar att man ska köra helt orealistiska scenarion som Furmark+Prime95 samtidigt. Om det mest krävande man gör med datorn är att spela så ska man väl också mäta förbrukningen när man spelar!!??

Jag spelar för det mesta, renderar lite också men vääldigt sällan man hamnar på 100% load, men det kan vara bra att veta var man skulle ligga om man är osäker på att sitt nätagg klarar av det.

Av Friterad
Skrivet av BoomBox86:

Jag är en ryss och känner mig väldigt kränkt över denna tråd...

Anmäld och trådskaparen kommer att få ett besök av Aftonbladet för att bli granskad.

Om du inte beter dig som dom ryssar som beskrivs så har du ingen anledning att vara kränkt.

Skrivet av Masyve:

Vad exakt är problemet med ryssar i CS:GO? Är det som alla andra spel, att de har skitghetto sprakiga mikrofoner, typ sitter i en Fallout-style husvagn av plåt som ekar järnet och skriker på ryska istället för att prata engelska?

Eller spelar de annorlunda? Sånt här är roligt, jag spelar typ inget där jag har mycket med just ryssar att göra men på GTA Online är det ofta just det ovanför, om man lämnar röstchatten på. På Runescape är det holländare och finnar istället, fast finnarna håller sig till sig själva och skiter i alla andra typ så de är sköna.

Undrar vad vi svenskar är hatade för av andra länder?

För min del är det att många av dom inte pratar engelska, eller så är deras engelska omöjlig att förstå. Ryssar är också överrepresenterade i hög ping, i alla fall i Dota, men tror det är samma i CS.

I RS har jag inte riktigt tyckt holländare är irriterande, finnar däremot...

Av Friterad

Det är bra att ha mer än vad som används, nätagg är som mest effektiva mellan 40-80% användning om jag inte minns helt fel. Förresten så om du vill veta hur mycket ditt system drar som max så kör på tester som använder 100% av cpu och gpu, BO3 är ju knappast en match för en i5 3570k och 980Ti

Av Friterad
Skrivet av Frolex:

La upp en annons på blocket men där verkar folk inte ha någon koll alls...

Dom flesta på blocket vet inte mycket nej, satsa på marknaden här istället, eller på Ebay

Av Friterad
Skrivet av BoomBox86:

Tror faktiskt det är fel på Chrome, jag har GTX970 och min skärm blinkar vid varje uppspelning av GIF's..Sjukt störande, jag har senaste drivrutinerna och win 10.

Händer inte på min dator men på min telefon så blinkar det till i början när jag ska spela upp en GIF

Av Friterad

Det är ju ingen dyr mus och tror du inte sparar många kronor på att laga jämfört med att köpa en helt ny. Min kostade 450kr och är 5 år gammal nu, ingen dålig investering...

Av Friterad

Pröva med riktig träning, kör med ett riktigt lag så att säga, kör lite mindre turneringar osv. Om han tycker det är kul och vill hålla på med det mer så kör på, men om det blir för mycket så kanske det är bäst att låta det förbli en hobby. Var dock en förebild och se till att han inte prioriterar spelandet över skolan. Att bli proffs är ju något som bara händer för en extremt liten del av spelarna. Av miljontals så är det kanske hundra pers som kan leva på det, om ens det.

Av Friterad
Skrivet av zAEBBE:

OKok, nu ger du mig ångest, vill ju ha en oneplus x

Jag tycker Oneplus X verkar riktigt fin och skulle säkert kunna tänka mig köpa en om jag behövt en ny telefon. Men jag föredrar alltid att köpa så att jag har en butik i närheten att gå till. Dock är detta den bästa luren för pengarna och en likvärdig kostar kanske 500kr mer. Helt upp till dig om du tycker det är värt att lägga extra pengar för att eventuellt få enklare support om något är defekt eller så. Vill du ha den så kör på

Av Friterad
Skrivet av zAEBBE:

@Juukas: Men vad tror ni, kommer dem etablera sig i sverige? eller är det bara nå kina skit som försivnner efter ett tag?

Dom har funnits länge och kommer inte försvinna, enda anledningen att jag helst inte skulle köpa från dom är krångel om det visar sig vara defekt eller liknande. Skönt att bara kunna gå in i en lokal butik. Skulle rekommendera en Huawei Honor 6. Kostar visserligen lite över 2500kr, brorsan har en sådan och den är riktigt bra!

Av Friterad

Tycker inte en uppgradering till 980 är värt om du redan äger 970, men hade själv inte skaffat ett till 970 för att köra SLI ännu. Du kan säkert få en bra deal senare i år eller kanske ännu längre fram då 970 antagligen sänker en del i pris med tiden.

Av Friterad
Skrivet av Foxmaner:

Lånar tråden lite här ochså. Har alltid undrat varför moln är vattenångor även fast det är flera minusgrader är uppe. Samma topic:)

Ingen expert på området med vatten kokare ju vid lägre temperatur ju högre upp ovan vattenytan du är, t.ex om du ska bestiga ett berg så kokar vatten kanske inte vid 100C längre.

Av Friterad

Om du inte gillar CF, ja, om du kan tänka dig det i framtiden, nej.

Av Friterad
Skrivet av Kunzite:

290X är inte bättre än ett 390 på något sätt:
http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/10874?key=ccadb176...

Mitt 290 klockade till 1020 MHz på core och gick tokvarmt. Mitt 390 klockar till 1135MHz core och går minst 20 grader svalare i load. Även minnena är högre klockade 5200MHz vs 6760MHz. I spel är skillnaden i prestanda stor.

Beror helt och hållet på vilket kort du har. Är det inte Tri-X korten som hade bäst kylning för 290/290X?

Av Friterad
Skrivet av Ratatosk:

För att hetta upp oljan åt dig.
4GB räcker fint i dag, troligtvis om ett år, men om två år då?
Jag har som sagt ett HD6950 2GB, köpt för 5 jämra år sedan, det snurrar fortfarande i en speldator, fungerar galant.
Så där, nu är oljan het, hoppa i!

VRAM är inte allt heller, utgår vi från att 60fps är det man vill ligga på hela tiden utan drops så är dessa kort inte ens idag kapabla till det i 1080p om du kör "maxat". Om 2 år, även i 1080p så blir det tungt i dom allra mest krävande spelen, även om man har tillräckligt med VRAM. Titta bara på 4K tester, inte ens kort som har rejält med VRAM får bra fps. Som bäst till ligger 980Ti och Titan X på ca 30fps i t.ex GTA V. Och tittar vi på samma spel i 4K så ligger 390 22fps, och 290X på 20, 970 på 19. Dock så har 290X en större lägsta fps än 970. Men jag tror att 390 är det bästa valet om man ser CF som en lösning i framtiden

Av Friterad
Skrivet av IshethZenunim:

Det finns redan nu spel som har 4GB VRAM som rekommenderat krav (Fallout 4, Just Cause 3, Star Wars Battlefront). Om något/några år så kommer du garanterat att få se de första spelen som rekommenderar 6GB VRAM.

Visst, om man än en sån person som byter grafikkort varje år, då kan man köpa ett 290X idag och byta om två år, men om man är som jag, och byter vart fjärde-femte år, då vill man att kortet skall hålla. Om jag hade budget att köpa ett kort med 6 eller 8GB VRAM så skulle jag inte köpa ett med mindre, det är inte framtidssäkert, vilket vi sett i föregående generationer. Mitt 2GB HD6950, till exempel, presterar en generation bättre än det gjorde när det släpptes (i princip som ett 750Ti), på grund av förbättrade drivrutiner, och fram till i år så dög det alldeles utmärkt för alla spel utom de mest krävande. Hade jag istället köpt ett GTX 560Ti så hade jag fått byta kort för längesedan.

Dessutom har 290X högre TDP och sämre kylare, vilket leder till högre ljudnivå och mindre möjlighet till överklockning.

Vad dom rekommenderar är inte lika intressant som vad spelen faktiskt använder. Vad jag har sett enligt tester så är det bara 2 spel som använder mer än 4GB VRAM i 1080p (8xMSAA osv, absolut maxat dvs) och det är GTA V och Shadow of Mordor. Inte ens i 4K använder många spel så mycket VRAM, och som vi kan se även här på SweC så är det tufft för alla kort, även dom med hög VRAM, att köra i 4K.

390 för dubbla VRAM är värt om man kan tänka sig CF i framtiden. Om inte skulle jag ta 290X förutsatt att det är tillräckligt mycket billigare, skiljer det bara en hundring kanske så är det 390 som gäller IMO

Av Friterad
Skrivet av Dockland:

Jahaja, det var otippat. Vilken konsoll har stöd för det då? Eller är det PC som gäller?
Det funkar ju det också, men trodde jag skulle vinna på att köpa en PS4, men det blir alltså en nedgradering.
Konstigt.

Du förväntar dig att en spelkonsol för 3.5k kommer utprestera en speldator med 4790k och 960 OC som kostar betydligt mer och har betydligt mer prestanda? Vill du ha en uppgradering så skaffa ett riktigt high end grafikkort, t.ex 390X

Av Friterad

Köpa färdigbyggt får du aldrig lika mycket för pengarna som att bygga själv förutom i en väldigt väldigt låg budget prisklass. "Grafikkortet" passar i chassit så länge det är max 305 mm lång, eller 406 mm om du tar bort en HDD bur. Allt annat ser ut att passa utan problem

Av Friterad
Skrivet av Mr Mr:

Det är din rättighet!
Yttrandefriheten är oerhört viktig i vårt demokratiska samhälle.
Censur är inte OK 2015.

Är du seriös nu eller? Finns ju ingen rättighet att ha tillgång till porr när man för det första är under 18 och för det andra inte äger varken datorn eller internettjänsten. Ska vi säga samma sak om bio då? En film med 15-årsgräns kräver ju vuxen om du inte är minst 15, men vi kanske ska ta bort det för det är ju en rättighet att kunna se på vad man vill när man är barn

Av Friterad

Fick lära mig om sex redan i tredje klass. Självklart tar man inte skada av det, men att kolla på porr när man är så liten kan jag lova att man gör det, eftersom man inte förstår sig på det. Rätt sjuka personer här märker man när man menar på att det är att tabulägga sex, när sex och porr är som två helt olika världar. Sen skapades tråden för att få hjälp att spärra vissa sidor, inte råd om uppfostran från kåta främlingar

Skrivet av htbtoma:

Ärligt talat, den dag din avkomma ska få ligga runt har han bara gott av att ha sett lite porr innan, hade jag inte sett någon porr innan min sexualdebut i femtonårsåldern hade jag fan inte haft en jävla aning om hur jag skulle bära mig åt

Då sov du nog under lektionen

Av Friterad
Skrivet av Klistermies:

@Friterad: Jag har under 60 fps i dota nästan hela tiden på högsta settings, nyare spel funkar helt ok faktiskt. I Witcher 3 har jag omkring 50fps på High allting.

Om du har v-sync kanske du aldrig går över 60, och sedan droppar under 60 när det händer mycket i matchen. Blir det någon skillnad i fps om du drar ner inställningar? Inställningar som bara påverkar gpu kan du låta vara, men t.ex Game Render Quality tror jag har mycket med cpu att göra. Min i5 2320 kan få lite drops faktiskt om jag kör med den på 100%, men för i7an är det ingen match alls.