Inlägg

Inlägg som xweque har skrivit i forumet
Av xweque

Värdera Laptop Dell G5 5587

Sett några andra liknande trådar och är själv eventuellt intresserad av att sälja min laptop som jag numera sällan använder.

Vad kan man sälja en Dell G5 5587 för?

i7-8750H, 16GB RAM, 1050ti

Hur gör man för att sätta bra pris? Finns något smartare sätt än att scrolla runt på forum?

Av xweque

Sälja en laptop; hur kommer man fram till pris?

Fick en laptop av farsan som han tänkt skrota då han fick ny av jobbet. Fick lov att fixa skärmen då den hade glapp och fick fel ibland och blev vit tills man tryckte lite på ett hörn men verkar fine nu. Efter att haft den ett tag finner jag ingen nytta för den själv så tänkt jag ska sälja. Har dock svårt att sätta ett pris. Har ni tips på hur man går tillväga för att bestämma pris?

En stor del av mitt problem att sätta pris är i att jag vet att skärmen glappat och därmed finns risk för köparen (vilket jag avser berätta vid försäljning).

Also egna åsikter på bra pris för laptopen uppskattas, följande specs:

HP ProBook 650 G1
Inte Core i7-4702MQ
16GB RAM
Skulle installera typ 250gb SSD och windows om jag säljer

Uppskattar debatt.

Av xweque

Dell G5 15 5587 tangentbordslayout

Hej! Är det någon som äger och skulle kunna konfirmera huruvida Dell G5 15 5587 har en ISO eller ANSI tangetbordslayout. Deras support är den skitigaste någonsin och bara skickar mig fram och tillbaka mellan olika departement, ingen kan svara >:(

MVH

https://i.imgur.com/i9YMw1S.png

Av xweque

Tack för svaren! Var en HP som jag skaffat och nu när jag jämför ser den extremt, om inte identisk, ut jämfört med en amerikansk layout (bara att dom printat åäö istället för vissa andra knappar). Blir att köpa en Dell härnäst nu

Av xweque

Laptop tangetbord layout

Hej!

Jag köpte nyligen en ny laptop till jobbet, vilken jag nu får lov att returnera då knappen som ger <>| sitter på fel ställe. Normalt sätt sitter den bredvid vänster shift men istället fick jag en stor shift-tangent. Är detta normen för laptops numera eller var det bara jag som hade otur?

MVH

Av xweque
Skrivet av mmarks:

Jag kan tyvärr inte leta själv just nu men spontant tycker jag det är onödigt att betala för ett gtx 1050 när du uttryckligen klarar dig på integrerad grafik. Går det Inte att köpa den modellen utan grafikkortet och med 16 GB RAM istället?

Skickades från m.sweclockers.com

Problemet är att jag inte funnit något som är bättre till prestandan, läs cpu ram, eller billigare som exkluderar grafikkort.

Av xweque
Skrivet av Dr.Mabuse:

@xweque: Pavilion är en konsumentprodukt och dessa lämpar sig normalt inte för yrkesverksamhet. Tveksam byggkvalité och expansionsmöjligheter i kombination med fattiga garantier brukar vara talande för dessa modeller. Tveksam de kan uppgraderas till 16 GB RAM.
Siktar du på Elitebook eller vissa Powerbook så kan du få på platsen garanti i upp till tre år och slipper skicka iväg datorn på veckolånga serivebesök. Dessutom är de servicevänliga för dem som vill byta SSD eller nå't själv… just saying.

Den modellen jag länkade finns "officiella dokument" om så att säga för uppgradering av både ram och hårddisk. Borde kanske nämnt garanti i posten, det är inget vi värderar. Är endast laptop till mig och jag kommer troligen endast jobba ca 1 möjligen 2 år med projektet.

Elitebook är, vad jag funnit, väldigt dyra för prestandan man får. Alla jag sett kör i7-....u vilket är otilöräckligt när energisparandet inte är något jag värderar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xweque

Köpa nya jobbdator (programmering)

Hej!

Ny jobbdator (laptop) ska införskaffas. Jag har rätt god koll själv, så vet vad jag vill ha, men sen vill man ju ha allt till så bra pris som möjligt. Enda kraven är en bra processor, detta betyder mer eller mindre inge low power (u) processorer, samt 16gb ram (eller 8gb med möjlighet att uppgradera till 16gb, läs +1000kr för uppgradering).

Jag behöver egentligen inget grafikkort alls, integrerad grafik funkar utmärkt, och jag har nästan alltid datorn inkopplad så batteritid är irrelevant. Skärm ser jag gärna ca 15 tum, större gör inget men mindre är kanske lite för litet. 1920x1080 är kung, sämre är inte på tal om och högre känns onödigt.

Det är en jobbdator så jag handlar utan moms, siktar kring 8000. Vill ha värde därmed så kan det gå lite över/under. Följande har jag i sikte för närvarande: http://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=2BR67EA... (7192 exl moms) finn mig något bättre

MVH, Viktor.

Av xweque

Tack för alla svaren, har en del att kolla på nu. Är mitt uppe i flytten men återkommer med vad som blev av senare

Av xweque

Högtalare liten lägenhet

Hej!

Nyligen fått mitt eget och tänkt införskaffa högtalare. Mestadels för att spela musik, högst blandat i smaken, men även kanske när man kollar serier på TVn. Designvis har jag fastnat för golvstående. Budget ca 5000 svenska riksdaler. Några rekommendationer?

Har själv kollat på bl.a. Dali Spector 6, kanske ger lite insikt.

Mvh

Av xweque

Tack för alla svar. Har en del att tänka på

Av xweque

Ger bättre processor bättre performance

En konstig fråga kanske men undrar om en uppgradering av mitt CPU kommer ge mig någon noterbar real-life förbättring. Har följande hårdvara:

GTX 960, i5 2320 och 8GB ram

Har möjlighet att uppgradera till en i7 5820K skapligt billigt då en kompis säljer. Spelar en del spel till exempel Dying Light, CS:GO och CIV5. Vill inte köpa bara för att det är bättre men om det ger någon riktig boost kanske det är värt.

Av xweque
Skrivet av Woods:

Tänker du på sockelns förstärkning ? Den borde du inte ta bort En "back-plate" ska ha hål och distanser som passar på utsidan av sockelförstärkningen.

Så kan det se ut när en riktigt "back-plate" är installerad. Du kan skymta sockelförstärkningen (blank) undertill.
http://beforeitsnews.com/mediadrop/uploads/2014/23/324381e7f4c3df82dde32c89bbbf6852537e1b95.jpg

Tror jag förstår nu. Trodde inte man kunde installera den över sockelförstärkningen men det verkar funka.

Tack!

Av xweque
Skrivet av ToJa92:

Har du en äldre kylare du ska använda istället för en medföljande? Isåfall, passar den sockeln? Vilken kylare har du och vilket moderkort har du?

Om du har en kylare med egen bakplåt så kan man ibland få skruva ur den hållare som följer med moderkortet eftersom den är gjord för kylare som följer med processorn. Så var det på moderkort med sockeln AM3 i alla fall. Den kylare som följer med Intelprocessorer trycks igenom med plast-"skruvar", så på moderkortet är det bara fyra hål så där är det fritt fram att skruva i en bakplåt.

Jag håller på att byta ut moderkortet. Har samma processor och kylare som tidigare. Vet inte vilken kylaren är, köpte en HP dator, men har i alla fall en Intel Core i5 med LGA 1155 och moderkortet är https://www.komplett.se/msi-b75ma-e33-socket-1155/834024.

På moderkortet, som sagt så satt det redan en "bakplåt" men den gav inga skruvhål. Jag har 4 skruvar till fläkten till processorn. Kan jag då ta bort den bakplåten som kom med moderkortet och byta ut den mot den bakplåt jag hade med i min HP dator?

Av xweque

Gammal bakplåt på nytt moderkort

Tjenare!

Har precis köpt nytt moderkort och ska installera processorn. CPU fläkten kräver dock en bakplåt. Det sitter redan en "bakplåt" (liten och inga skruvhål åt fläkten) där min bakplåt skulle kunna sitta. Kan jag bara byta ut den eller hur ska jag gå tillväga?

Av xweque

Låter bra och rimligt, tack!

Av xweque

Pris för begagnad Core i7-3770K

Tjenare! En polare erbjöd sig att sälja mig sin i7a då han uppgraderar sin rig. Vad tycker ni vore ett rimligt pris, vi själva har ingen aning om vad begagnade saker normalt sätt kostar. Enligt honom har han haft den i ca 2 år.

Av xweque
Skrivet av wasted:

Skadar väl inte att använda ett. Kostar inte desto mer heller. Här har du ett: http://www.inet.se/produkt/6901005/esd-armband-for-montering-...

Skickades från m.sweclockers.com

Verkar bra, snabb leverans också. Kör på den, tack!

Av xweque

Antistatiskt armband

Tjenare! Ska bygga en dator om ett par dagar och undrar hur viktigt det är att införskaffa ett antistatiskt armband eller liknande? Även vart kan jag köpa det på ett bra ställe med snabb leverans och relativt låga priser?

Egna förslag och tankar välkomnas.

Av xweque

Som sagt så är det bios, moderkortet, som segar ner. Har haft SSD sedan länge och finns inge mer än bootmeny som inställningar för bios. Kör inga ram tester eller nåt sånt när den startar den är bara seg helt enkelt.