Inlägg

Inlägg som xweque har skrivit i forumet
Av xweque

Ger bättre processor bättre performance

En konstig fråga kanske men undrar om en uppgradering av mitt CPU kommer ge mig någon noterbar real-life förbättring. Har följande hårdvara:

GTX 960, i5 2320 och 8GB ram

Har möjlighet att uppgradera till en i7 5820K skapligt billigt då en kompis säljer. Spelar en del spel till exempel Dying Light, CS:GO och CIV5. Vill inte köpa bara för att det är bättre men om det ger någon riktig boost kanske det är värt.

Av xweque
Skrivet av Woods:

Tänker du på sockelns förstärkning ? Den borde du inte ta bort En "back-plate" ska ha hål och distanser som passar på utsidan av sockelförstärkningen.

Så kan det se ut när en riktigt "back-plate" är installerad. Du kan skymta sockelförstärkningen (blank) undertill.
http://beforeitsnews.com/mediadrop/uploads/2014/23/324381e7f4c3df82dde32c89bbbf6852537e1b95.jpg

Tror jag förstår nu. Trodde inte man kunde installera den över sockelförstärkningen men det verkar funka.

Tack!

Av xweque
Skrivet av ToJa92:

Har du en äldre kylare du ska använda istället för en medföljande? Isåfall, passar den sockeln? Vilken kylare har du och vilket moderkort har du?

Om du har en kylare med egen bakplåt så kan man ibland få skruva ur den hållare som följer med moderkortet eftersom den är gjord för kylare som följer med processorn. Så var det på moderkort med sockeln AM3 i alla fall. Den kylare som följer med Intelprocessorer trycks igenom med plast-"skruvar", så på moderkortet är det bara fyra hål så där är det fritt fram att skruva i en bakplåt.

Jag håller på att byta ut moderkortet. Har samma processor och kylare som tidigare. Vet inte vilken kylaren är, köpte en HP dator, men har i alla fall en Intel Core i5 med LGA 1155 och moderkortet är https://www.komplett.se/msi-b75ma-e33-socket-1155/834024.

På moderkortet, som sagt så satt det redan en "bakplåt" men den gav inga skruvhål. Jag har 4 skruvar till fläkten till processorn. Kan jag då ta bort den bakplåten som kom med moderkortet och byta ut den mot den bakplåt jag hade med i min HP dator?

Av xweque

Gammal bakplåt på nytt moderkort

Tjenare!

Har precis köpt nytt moderkort och ska installera processorn. CPU fläkten kräver dock en bakplåt. Det sitter redan en "bakplåt" (liten och inga skruvhål åt fläkten) där min bakplåt skulle kunna sitta. Kan jag bara byta ut den eller hur ska jag gå tillväga?

Av xweque

Låter bra och rimligt, tack!

Av xweque

Pris för begagnad Core i7-3770K

Tjenare! En polare erbjöd sig att sälja mig sin i7a då han uppgraderar sin rig. Vad tycker ni vore ett rimligt pris, vi själva har ingen aning om vad begagnade saker normalt sätt kostar. Enligt honom har han haft den i ca 2 år.

Av xweque
Skrivet av wasted:

Skadar väl inte att använda ett. Kostar inte desto mer heller. Här har du ett: http://www.inet.se/produkt/6901005/esd-armband-for-montering-...

Skickades från m.sweclockers.com

Verkar bra, snabb leverans också. Kör på den, tack!

Av xweque

Antistatiskt armband

Tjenare! Ska bygga en dator om ett par dagar och undrar hur viktigt det är att införskaffa ett antistatiskt armband eller liknande? Även vart kan jag köpa det på ett bra ställe med snabb leverans och relativt låga priser?

Egna förslag och tankar välkomnas.

Av xweque

Som sagt så är det bios, moderkortet, som segar ner. Har haft SSD sedan länge och finns inge mer än bootmeny som inställningar för bios. Kör inga ram tester eller nåt sånt när den startar den är bara seg helt enkelt.

Av xweque

Min uppgradering av moderkort handlar om tre saker:

Mitt moderkort har för få USB portar och inga USB 3 portar. Den har även för få SATA portar.
Uppstarten är oändligt seg igenom bios, minst dubbla tiden jämfört med operativet (kör linux).
Jag vill inte att mitt nuvarande moderkort ska hinna gå sönder, jag är mycket beroende av min dator och har ingen värdig backup rigg.

Jag har (i min åsikt) goda anledningar till uppgradering och tycker det skulle passa bäst när jag ändå uppgraderar annat.

Av xweque
Skrivet av lorgix:

Till att börja med: Varför vill du byta moderkort?

Jag byter moderkort eftersom det är skruttigt, gammalt, segt.... har inte usb3 etc. Gammalt och uråldrigt kort från HP.

Skrivet av Cool Runnings:

Hur du än gör så kommer du att behöva byta moderkort vid nästa uppgradering, både sockel och chipset fungerar inte med nyare versioner av processorer, varken befintliga eller kommande. Så du kan i dagens läge inte framtidssäkra, inte ens om du köper 1150 eller 2011-3 då de är vid vägs ände då ett generationsskifte är på gång mot slutet av året. Även övergång till DDR4-minnen istället för dagens DDR3 kommer ske då, som i dagsläget finns på 2011-3-plattformen med X99-chipset.

Till 1155 så verkar det som man kan få tag på m-atx-moderkort, Dustin har ett i ATX-format om du vill ha ett fullstort för strax över tusenlappen, dock inte på lager utan förväntas komma in 20/5.

Kommer nog inte uppgradera processorn alls, på väldigt länge (håller upp väldigt bra med vad jag gör och uppgradering ger inte mycket mer prestanda). Menar mer att den ska vara kompatibel med nya grafikkort etc (om man kan förutspå det på något sätt (är inte mest tekniska personen i världen ))

Ser bra ut. En lovlig kandidat så att säga, bra reviews från Newegg...

Av xweque

Relevanta 1155 moderkort

Tjenare!

Jag letar efter ett moderkort med Intels 1155 socket. Jag har en build med ett Nvidia GTX 960, en Intel Core i5-2320, RAM, nätagg etc etc. Letar efter ett moderkort/en moderkort tillverkare jag kan lita på, tar nog ett bra tag innan jag uppgraderar igen och ser gärna då att jag inte behöver uppgradera moderkortet också (medveten om att socketen är gammal). Kollar gärna på goda exempel i alla prisklasser, dock själv letar jag personligen efter ett kort kring tusenlappen (gärna under men gör inget om det går över om kortet är avsevärt bättre än andra).

Tack på förhand!

P.S. Frågar främst eftersom urvalet börjar bli begränsat. Jag beställer mycket hellre från Sverige än utomlands om möjligt.

Av xweque
Skrivet av stimpen:

Sorry om jag frågar det kanske uppenbara men har du kollat så det ej kommit ngn ny BIOS till din dator? Ibland släpper även märkesdatorbyggarna nya BIOS. Uppdaterade min pappas gamle dell med ny BIOS.

O 300w till ett 750 ti skall du klara dig med. Eller du har bytat till 500w? Iaf 500w klarar det lugnt med

Har inget sätt at6t uppgradera, gick igenom alla inställningar som fanns. Och jag har redan bytt till 500W, det andra gick sönder...

Av xweque
Skrivet av fantomsmurfen:

Du kan ju googla och se om någon fått det att fungera med din dator/ditt moderkort. Sen är ju inte helt att kasta pengarna i sjön heller eftersom det enda du behöver för att få det att fungera är ett nytt moderkort för sådär 600 kr eller så.

http://datorfixarna.com/catalog/product_info.php?products_id=35392

Om jag skulle köpa ett nytt moderkort spelar det någon roll att det är olika kretstyp. Den du rekommenderade hade en Intel H77 Express medan min är en Intel H61. Var ganska bra pris på den i övrigt, måste dock mäta för att se att den passar..

Skrivet av fantomsmurfen:

Kan ju tipsa om att ett GTX 660 rätt säkert fungerar med ditt moderkort och ditt nätaggregat (om det är 500W). Och det presterar bättre än 750 Ti. Om det har rum i ditt chassi?

https://www.dustinhome.se/product/5010745340/gtx660-dc2ocph-2gd5?ssel=false&utm_campaign=prisjakt&utm_source=prisjakt.nu&utm_medium=pricecompare&utm_content=5637146154

Läste på lite om den och den har många användare skrivit att de har problem med, vissa fixade det med att byta moderkort. Det är också för stort för chassit, fick precis plats med Zotacs (typ 14.5cm eller nåt).

Av xweque
Skrivet av Oliver91:

se till att blåsa bort alla spår av drivrutiner från GT 530 innan du installerar GTX 750Ti i burken så kommer det gå bra

Ska göra.

Skrivet av jacobtr:

Bör funka utan problem

Har du någon kommentar på fantomsmurfen, även vise värsa. Finns det något sätt att kolla om det funkar innan jag köper? (skulle vara väldigt synd att kasta pengar i sjön)

Skrivet av fantomsmurfen:

Det kan mycket väl vara så att moderkortet du har inte fungerar med ett 750 Ti. Inte på grund av att det är 2.0 utan på grund av kompabilitetsproblem. Om du inte skulle haft en märkesdator så skulle det funnits någon BIOS uppdatering som skulle gjort det kompatibelt men eftersom det är en märkesdator så bryr man sig inte om kompabilitet med andra komponenter än de som datorn levererades med. Så om du ska ha ett 750 Ti så måste du troligen köpa ett nytt moderkort.

Av xweque

GT530 till GTX750Ti

Tjenare! Ska uppgradera mitt grafikkort, följande är min nuvarande build:

H-CUPERTINO2-H61-uA TX (Cupertino2) (1 PCI Express x16 2.0)
Power Supply
Nvidia GeForce GT 530

I detta vill jag stoppa i detta grafikkort:

GTX 750Ti

Jag har letat länge och väl och har äntligen funnit ett gradikkort som inte är för stort fast ändå inte för dålig prestanda.. Eftersom jag dock inte är så erfaren med utbyte av delar tänkte jag det kunde vara bra att kolla med er, passar det?

Jag har läst att PCI Express 3.0 ska funka med 2.0.
Jag har 500W psu men datorn kom med ett 300W så de 60W från det nya grafikkortet borde inte vara ett problem tror jag.
Jag har ett "vanligt" BIOS, inte UEFI. Kan det skapa problem?
Kan något annat skapa problem?

Tack på förhand!

Av xweque

Byta grafikkort gtx 530 till 660

Tjena! Har länge tänkt att uppgradera mitt grafikkort men har aldrig riktigt haft tid eller ork. Nu dock när Metro Redux kommit behöver jag uppgradera så då hittade jag ett gtx 660 kort, det här. Mitt enda problem är att jag inte vet om mitt moderkort är kompatibelt osv. Jag tror att den ska passa men behöver vara helt säker. Det här är min nuvarande dator, jag har bara bytt ut nätagget, link.

P.S. Finns det bättre alternativ, som även funkar till min dator, så vill jag gärna veta

Av xweque

Kanadensisk server ping

Tjenare! Funderat på att köpa en dedikerad server, dock är den i Kanada. Ska bland annat köra Minecraft på den så hur hög ping bör jag förvänta mig?

Av xweque

Tack! Har nu köpt från dom

Av xweque

Dedikerad server tips

Tjenare! Letar nu efter en ny leverantör av dedikerade servrar som jag kan beställa hos. Har en budget på ca 500kr i månaden, mer eller mindre, och letar efter något prisvärt. På servern kommer jag hosta Minecraft m.m. och även kommer flera hemsidor köras med ganska lätt belastning. Jag har använt datashack.net och OVH & company, alltså är dom strykna från listan. Har ni några andra bra förslag?