Inlägg

Inlägg som Masyve har skrivit i forumet
Av Masyve
Skrivet av andra94:

@ylledjur tänk om du satte på noctua fläktar OMG TYSTNADEN

Sjukt roligt om man gör det för att få ner ljudnivån, och sen inser när man drar på att "fan, jag har coil whine..." hahaha.

Av Masyve
Skrivet av Puko:

kan ju hjälpa med andra problem också?

Andra saker typ som att förvirra honom med grejer som är fel baserat på ett inlägg på första sidan, trots att typ två poster upp är en stor jävla BILD på att skärmens kabel sitter i grafikkortet?

Helpy helperton!

Av Masyve

Kollar ni igenom tråden alls före ni skriver saker?

Av Masyve
Skrivet av Monkan :D:

Sitter den rätt? Och angående det du skrev så händer samma sak i princip allting och kan knappt ha uppe ett Steam spel samt Chrome samtidigt, så det är något som inte står rätt till, vet tyvärr inte vad :S

EDIT: Det är den vita sladden längst ner, och om det spelar någon roll är det en Acer Predator 144hz skärm

Ja, den sitter rätt. Eller den sitter i grafikkortet iaf, jag vet inte om din kontakt där nere är rätt sorts DVI men det är grafikkortets kontakt så har det funkat förut är det inga konstigheter.

Om du vill ha hjälp av oss behöver vi så mycket info som möjligt, så t.ex. skulle screenshots på Open Hardware Monitor samt en screenshot över alla aktiva processer i task manager när problemet uppstår (ctrl + alt + delete) hjälpa. På så vis kan vi se om det är själva spelet som jävlas eller om det är massa annat.

Av Masyve
Skrivet av Monkan :D:

Vad har det med min cpu prestanda att göra? Och hur gör jag det?

Om skärmen inte är ikopplad i grafikkortet så gör CPU:n allt jobb som grafikkortet ska göra OCKSÅ vilket drabbar resultatet. Däremot lär det knappast vara det som är problemet, för då skulle du inte ha "fått problem" helt plötsligt utan haft det hela tiden. Grafikkortets uttag sitter på baksidan likväl som moderkortets gör, men ofta längre ner och är horisontella istället för vertikala.

Föregående ämne så kollar du din processors temperaturer och hastigheter via t.ex. Open Hardware Monitor. Där kan du se hur snabbt allting arbetar, hur mycket av sin kraft procentuellt enheterna använder och hur varma de är. Det han snackar om innan (therma throttle) är en skyddsmekanik som processorer har där de börjar arbeta långsammare om de blir för varma för att inte gå sönder, normalt vid 100 grader. Sånt skit kan hända om datorn typ fått en smäll och kylaren hamnat lite löst eller släppt in luft mellan sig själv och processorchippet, eller skruvarna bara vibrerat upp så att kylaren slappat lite. Eller typ om en fläkt gått sönder/slutat fungera.

Om det bara är CS:GO som du har problem i och egentligen inte "och liknande spel" så finns det lite fler spöken att jaga efter, deras jävla motor får nya fnatt för sig i princip varje stor uppdatering numera och sedan Wildfire har flera folk fått knäppa ändringar i CPU-användande, dock har jag bara hört om det med AMD-chip hittills.

Av Masyve

Skärmarna är lite olika, den ena har mer fokus på färgen och är långsammare. Dessa brukar man säga lämpar sig mer för folk som kanske vill hålla på med ritprogram, design osv.

Den du var ute efter innan är snabbare och uppdaterar sig 144 gånger per sekund istället för 60. Det är det hertzen innebär. Med andra ord så blir rörelser och övergångar i snabba miljöer mjukare att titta på, och det brukar folk som spelar tycka är mycket mer värt.

Ska han spela på den vilket verkar vara stående tema så hade jag ABSOLUT köpt den skärmen du pekade på för 500kr mer, utan att blinka. Det är också viktigt att veta att bara för att skärmen är 144hz betyder inte det att spel flyter bättre, grafikkortet måste fortfarande orka skicka ut mer än 60 bilder per sekund för att man ska se någon skillnad i spelen. En hel del snabba skjutspel gör dock det, även på t.ex. ett R9 390.

Det blev lite komplicerat men jag hoppas du hajar poängen.

Av Masyve
Skrivet av Laxieboy:

Tack för synpunkten.
Jo, tanken har väl slagit mig lite också men samtidigt så känns det lite som att med ett 390X så borde man väl också satsa på en bättre skärm eller hur ser det ut på den punkten?

Njae, eftersom att du verkar luta åt en 144hz-skärm så är 390X på 1080p inte "onödigt bra", låter snarare skapligt vettigt. På 60hz 1080p hade det varit lite att ta i.

Av Masyve
Skrivet av Laxieboy:

Tack.
Det låter bra och bekvämt

Det är utmärkt.

http://i.imgur.com/nrEHDkH.jpg

Av Masyve
Skrivet av Laxieboy:

Jag är lite inne på att satsa på ett GTX 970 med en AOC skärm som fått bra betyg och som klarar 2560*1440 (tror jag det är). Vad tycker ni mer experter, är det värt att gå på den här linjen istället?

Kan väl bara tala för mig själv och vart jag drar smärtgränsen men 970 är inte ett kort som håller särskilt bra på 1440p, TYCKER JAG. Polarn har ett 970 i sin burk och en 1080-skärm på 144hz för att spela på, och en 1440p på väggen för att glo på film osv. De gånger vi slängt över spel på 1440:n har spelupplevelsen blivit rätt markant sämre.

Som sagt, egen åsikt, men jag hade hållt mig på 1080p i den prisklassen.

Skrivet av Gtoxed:

2k skärm ska man INTE köra med gtx970, då är det gtx980 eller r9 390 som gäller

Spelat på 1440 på ett 390 också, tyckte det var ta mig fan gränsfall där också. Håller helt med dig om 980 dock, utmärkt upplevelse på den upplösningen!

Av Masyve
Skrivet av fLipSidE0001:

EVGA har lite bättre villkor än andra, du får eftermontera båda vattenkylingsblock eller andra eftermarknads kylare utan att garanti påverkas. Det som är viktigt är att man måste sätta ditt original kylaren innan man skickar tillbaka den till EVGA för undersökning/reparation.

Jasså? Sjysst! Mer sånt.

Av Masyve

Skruvat isär och ihop en drös grafikkort helt fritt från missöden även första gången, det är verkligen inte så farligt. Det som är däremot, är att garanti osv. ryker om du vart inne och rotat men det fattar ju du också, som allt annat. Det är bra om du är lite försiktig för kabeln som fläktarna sitter via till PCB:n kan vara lite känslig ibland, så dra inte av den haha.

Annars är principen detsamma, och skruva inte på kylaren/vattenblocket på tok för jävla hårt heller. Grejer behöver inte spricka eller få gängor förstörda.

Av Masyve

Jag klonade HDD till SSD från min laptop utan några problem även fast det var uppgraderat till W10. Funkade precis som annars, inga konstigheter. En grej som var lite förvirrande var att den nya disken med klonat innehåll behövde sitta i samma SATA-port för att boota då det inte räckte att bara byta bootdisk i BIOS, ingen aning om varför - men det kan vara bra att ha läst om du råkar på samma sak.

Av Masyve
Skrivet av Maxizor:

Du kör alltså en 3.5mm 4-pin adapter till 2*3,5mm 3-pin då?

Var hittar du adapter, verkar inte vara jättelätt att söka på!

Exakt så!

Köpte en på Kjell & Co och en på eBay. Eftersom att de dummar ner det tekniska lite i annonser osv. så fick man ofta leta efter "headset to pc adapter" eller någon annan rubrik, kommer inte ihåg exakt vad den jag handlade hette.

Av Masyve

Bose QC25 med TSSR splitter

Tja,

sitter med ett bar av ovanstående hörlurar och använder dem som headset till mina androids, kände att det vore smidigt om jag kunde använda samma headset och få ut funktionen av mikrofonen ur dem för röstchatt osv.

Handlade två olika TSSR-splitters för att få loss högtalare/mikrofon till varsin 3,5mm TSR för att ploppa i moderkortets ljudut/ingångar.

Datorn känner igen micken som en enhet men registrerar inget ljud i den, och om jag trycker på någon av knapparna registrerar den ljud från knapptrycket. Med andra ord är signalen död.

Någon som gjort något liknande med samma lurar, och hur bar du dig åt?

Av Masyve

Trodde halvvägs genom inlägget att du menade 8k som i skärmupplösning och sket typ på mig.

Av Masyve

Låter spontant som att du kör med NV Surround eller Eyefinity? Isf är det nog där det spökar, då kan lite av varje hända när man byter upplösningar/visnigsskala i helskärmsläge. Jag fick gott om överraskningar.

Av Masyve

Klart du får ut lite mer om du går från i5 till i7 av samma generation eller två hopp nyare i fallet 6700k men det kommer knappast vara "många fps för pengarna" så att säga, om du bara är spelorienterad.

Av Masyve
Skrivet av boibo:

Både skärm och grafikkort borde väl ha displayport, eller?

Använd det i sånna fall.

This. Tills du klurat ut vad det riktiga problemet är.

Av Masyve
Skrivet av nUKKE:

Jag har nu formaterat datorn och kärnorna verkar ha blivit ''upplåst'' men jag fattar inte varför dom har låst sig? Och hur tycker ni det ser ut nu jobbar inte proccesoren hårt med tanke på att jag bara tankar lol och idlar på windows.(tänkte då de ligger på 3700-3800/3900mhz eller missförstår jag poängen med det?) Och där jag satt ett frågetecken väldigt hög temp vad är det?

http://imgur.com/NH7SqO3

@fermia
@swehunter2000
@masyve

Att den ligger på hög mhz även när du bara flummar runt i Windows är ingenting du behöver störa dig på. Intel har en funktion som heter speedstep där den sänker frekvensen vid låg belastning för att spara lite ström. Den slår man av/på i BIOS/UEFI.

Angående chocktempen på #6 där är det nog bara OHM som trollar, på de sensorerna som är kopplade till moderkortet har jag sett alla möjliga knasvärden från typ -27 till +120 och det är aldrig något som har med verkligheten att göra. Är en sensor 100+ grader inne i din dator känner du den värmen markant på luften runt om osv.

3800MHZ innebär inte att processorn jobbar "hårt", bara att det den gör gör den fort. Load nedtill med procentsatsen indikerar hur mycket av sin kapacitet processorn utnyttjar och som du ser på din bild är det typ 10%.

Av Masyve
Skrivet av Brightsin:

@nUKKE: processorn går i 800mhz?

Hahaha eller hur, trodde inte mina ögon först. Var tvungen att dubbelkolla att frekvensen verkligen inte är sammanräknad för det kändes så orimligt. Googlade lite, fick något vagt minne av att jag läst EXAKT det här beteendet hos 4770K och hittade den här tråden där en kille löst det såhär.

"So after many hours or playing around and tweaking i finally decided to read the manual for my motherboard and found there is an OC Trigger Switch (TGR) this was set to 2 from factory when it needed to be set to 1.

In position 2 the processor ignores all bios settings and runs using the lowest core multiplier possible which in the case of the Haswell 4770k is 8 which resulted in my core speed of 800mhz.

In position 1 the processor functions according to the settings in the BIOS."

...värt att kolla.

Och TS; Nej din processor behöver inte alls vara trasig. Det kan mycket väl bara vara typ intels speedstep eller någon annan biosfunktion som påverkar processorns hastighet och ström som spökar. Hur i helvete det kan ha magiskt ändrat sig själv över natten har jag dock ingen bra teori på, om du inte har en datorkunnig polare som sovit över som du är skyldig jättemycket pengar.