Permalänk
Medlem

Köpa SSD, föra över OS till den?

Hej!
Har i planerna att uppgradera min dator lite, så har tänkt köpa en http://www.inet.se/produkt/4304420/adata-premier-pro-sp900-25... och lite mer RAM-minne.

Jag sitter med windows 10 för tillfället.

Hur ska jag göra för att få över Windows till SSDn?
Om jag formaterar, hur gör jag det? Eftersom jag har ju uppgraderat från windows 7, så tänker att den skivan är värdelös.

Tack på förhand.

Permalänk
Avstängd

Går t ex använda http://clonezilla.org/ om din hårddisk inte är större än ssd'n du tänkt köpa.

Vad jag vet kan du installera windows 7 igen och sedan uppgradera åter en gång. Men vad jag förstår så kan man installera windows 10 direkt och använda samma produktnyckel - det är iaf något jag har läst någonstans.

Permalänk
Medlem

Jag klonade HDD till SSD från min laptop utan några problem även fast det var uppgraderat till W10. Funkade precis som annars, inga konstigheter. En grej som var lite förvirrande var att den nya disken med klonat innehåll behövde sitta i samma SATA-port för att boota då det inte räckte att bara byta bootdisk i BIOS, ingen aning om varför - men det kan vara bra att ha läst om du råkar på samma sak.

Visa signatur

Bara fanboys kallar folk för fanboy!

Permalänk
Medlem

dom flesta ssd tillverkarna bruka ha en klonings program Samsungs har jag använt och den funkar fint se bara till att det inte är för mycket data på gamla hårddisken innan du klonar till den nya

Visa signatur

Låda thermaltake view 91 M-kort ASUS X399 ROG Zenith Extreme CPU AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm + 1 x 420mm radiatorer Minne 8 X 16Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC WATERFORCE WB AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm ASUS 43" ROG Strix XG438QR 4K VA HDR 120 Hz