Inlägg

Inlägg som Schluug har skrivit i forumet
Av Schluug

10/10 Korrekta svar!
Ojoj, här har vi ett riktigt proffs! En vild gissning, du har Ryzen i burken och en bild på Jim Keller brevid skärmen? Oavsett, hatten av!

Hmm, och jag som har kört Intel i så många år. Dags för en Ryzen kanske?

Av Schluug

Sitter på en 2500K, så ja, det behövs.

Av Schluug
Skrivet av anon159643:

Jag håller med flera, 4k ser jag framemot. Men efter det så börjar behovet på upplösning av minska drastiskt.
Och driva en 4k skärm klarar vilket nytt grafikkort som helst idag, tom gpu delen i många mobiltelefoner klarar av detta.

Jo fast detta måste väl ändå klassas som en spelskärm, och jag vet inte speciellt många grafikkort just nu som fixar att skyffla runt moderna titlar 4k i >100fps med vettiga inställningar.

Av Schluug

Jag tycker fortfarande att 4k är får många pixlar på den ytan, men i övrigt en väldigt lovande skärm!

Av Schluug

Jag sade nyligen upp mitt bredband från BBB och han i supporten erbjöd utan att jag ens bad om det att skicka en förbetald retursedel. Konstigt att det är så olika.

Sen har jag aldrig förstått varför de ska tillbaka massa gammal skrot. Jag skickade även tillbaka min tv-box med tillhörande fjärrkontroll, vad tusan ska de göra med dem, går ju knappast att skicka ut till nya kunder..

Av Schluug
Skrivet av The Vulture:

Det verkar som det. Fast de ser ut att vara kurvade... Inget för mig.

https://www.slashgear.com/asus-unloads-a-new-set-of-gaming-mo...

Tack för ditt omdöme. Känns ju rätt hopplöst när man ser recensioner som dessa:

https://i.imgur.com/jfXwbZB.png

Intressant! Dock så gissar jag på att den där 35" kommer kosta 15-20k vilket alldeles för mycket för min plånbok. 27"-tummarn PG27UQ verkar intressant men de har valt att gå på 4k vilket jag tycker är för många pixlar på den ytan.. suck.

Av Schluug

Vad hände med Threadripper-videon som låg på förstasidan med Emil och Kenneth?

Av Schluug

När jag var inne i tv-köpar-svängen i höstas så var min slutsats att Philips har dålig/föråldrad smart-tv funktionalitet, om du bryr dig om sånt. I övrigt gör de bra apparater och jag gillar deras ambilight-teknik.

Självklart kan det ha förbättras sen dess, men något att ha i åtanke.

Av Schluug

Jag är sugen på att uppgradera min skärm, men jag blir lite fundersam då denna skärm släpptes 2015 om jag läst rätt? Finns det några nya modeller på ingång? Det finns ju lite intressanta tekniker på horisonten, främst HDR. Är det bättre att avvakta lite och se vad som händer?

Min önskelista skulle kunna se ut såhär:

  • ~27"

  • 1440p

  • G-sync

  • >144Hz

  • ev. HDR

Av Schluug

Som sagt, sätta en film över med är nog det bästa alternativet då det är enkelt att ta bort om du skulle ångra dig senare. Att måla dem själv blir sällan bra om du inte vet vad du gör.

Jag sitter i en liknande sits och har ett par Dynaudio Contour 1.3 mkII i körsbär som jag funderar på att foliera vita för att se lite roligare ut. Var hittar man såndär film?

Av Schluug
Skrivet av Doofus:

@lundell318: Jag har jobbat som ljudtekniker några år men har bytt bransch helt och hållet, men att bygga högtalare tycker jag är fantastiskt kul.

Dom extra bitarna du nämner tänkte jag till ett stag lite under mitten av lådan, men det behövs fortfarande några bitar för att bygga utrymmet där mellanregistret ska sitta.

Dom bitarna blir:

4 st 18,7x14 cm
2 st 18,7x8,1 cm

Mvh Doof

Snyggt jobbat Doofus! Ska bli kul att följa bygged av dessa

Jag är också sugen på att på sikt bygga ett par riktigt fina stativare, men är orolig för hur man ska få till finnishen

Av Schluug

Wow, plötsligt händer det! Mitt "Nintendo Switch - Travel case Zelda grey" som jag beställt hos Ginza den 3:e mars (!) är nu skickat.. jisses! Bra timing till semstern

Av Schluug
Skrivet av Inet:

Hej.

Vi vet att situationen suger och vill förtydliga vad för slags åtgärder vi tagit efter att vi fått reda på att vår tillgång skulle bli långt under beräknat.

- Vi har utgått rakt upp och ner efter klockslaget som förbokningen genomfördes och inget annat. Vi mottog en enorm mängd förbokningar och nu i efterhand har det visat sig att vår tilldelning var fullbokad redan inom första timman.
Så snart vi fick reda på vår tilldelning, dagen efter var detta, tog vi ner möjligheten att förboka och började förbereda information och kompensation. Artikeln lades upp 18.31 och Facebook-posten 18:33, som referens.

- Vi skickade igår kväll och i morse ut mail till alla som vi inte kommer kunna leverera en konsol till. Detta mail innehåller förklaring samt en värdekod som ger 10% rabatt på valfritt köp till och med 31/7. Vi påbörjade efter det arbetet med att maila ut bekräftelser på avbokningar innan vi började avboka de förbokningar vi inte kommer kunna leverera. Detta i sig resulterar också i ett automatiskt mailutskick. Tanken var att de två tidigare mailen skulle nå samtliga rörda innan det automatiserade bekräftelsemailet gick ut - från vårt håll ser det ut som att samtliga mail levererats, men dessa mail kan hamnar i spamfilter eller i skräppost. Dubbelkolla gärna din inkorg om så är fallet. Har du mottagit en bekräftelse för avbokningen men inte mailet innehållande värdekoden, varken i filter eller skräppost, ser vi gärna att du PM:ar oss den e-postadress du använde vid förbokning, så att vi kan dubbelkolla och skicka åter om mailet inte gått iväg. Vi ber verkligen om ursäkt om du fick bekräftelse av avbokning innan någon annan information nått dig - det var inte vår avsikt.

- Priset är högre än väntat, vi vet. Inköpspriset för oss är också långt högre än väntat. Det finns ingen konspiration eller kartellbildning - vi har helt enkelt fått ett inköpspris vi måste förhålla oss till. Liknande priser ser vi också i hela norden, och vi delar samma distributör - som i sin tur alltså bestämmer våra inköpspriser.

Vi är likt er bedrövade över situationen och vi har försökt vara så transparenta som möjligt - att informationen inte nått er i rätt ordning ber vi verkligen om ursäkt för.

Heja Inet! Jag tycker att 10% rabatt på valfritt köp duger som plåster på såren för de som inte kommer få någon från er. Inte ert fel att Nintendo/Bergsala kan förse er med fler enheter.

Av Schluug

Mina beställningar ligger kvar hos både Inet och Webhallen, men har ännu inte fått något mail från Inet.. får se hur det blir. Snark.

Av Schluug

Ja det känns ju som att bas-elementet är tänkt till att spela i en subwoofer. Kanske blir bäst att bygga egen låda till den, sen en egenbygd 2-vägs högtalare som du ställer ovanpå?

Av Schluug

Inte för att vara tråkig, men jag tycker att det låter som att din erfarenhet av att bygga högtalare är begränsad, så jag skulle nog satsa på att köpa ett "kit" där alla element, filter etc ingår och bygga lådan själv. Då får du iaf grunden rätt, någon som har tänkt ut lämpliga element som spelar bra ihop och ett vettigt filter. Det medföljer också en byggritning på hur lådan bör se ut.

Finns ju ett par olika att välja mellan:

https://www.ljudia.se/produkter/hogtalare/hifi-hogtalare/bygg...
http://www.hifikit.se/hembio/frdigbyggda-hgtalare/hogtalarbyg...

Av Schluug

Problemet med 90% av alla ESD-skador är att de inte märks till en början. Det kan bli mikroskopiska fel på en komponent som visar sig långt senare, ofta som svårdiagnostiserade fel.

Trots detta så tror jag att väldigt få använder sig av ESD-armband när de meckar i datorn, speciellt känsligt är modermodemet.

Av Schluug
Skrivet av livsnjutaren:

Håller helt med. Men det finns ju som sagt inte så många alternativ om man vill ha något som är lite billigare än alla andra märken. Förut köpte jag alltid Nexus mobilerna, har en nexus 5x just nu. Men efter att Google gjorde om sin produktlinje till pixel så är det ju stängt där om man vill ha det till ett rimligare pris. Tycker som du och många andra att det är lite i överkant, men vad har man för val ifall man inte vill ha bixby eller liknade skit som kommer reta gallfeber på en.

Jag föredrar också stock Android om det går och jag hade nog köpt en Oneplus 5 om den var IP-klassad. Skönt att slippa oroa sig för fukt. Min gamla HTC M8 dog efter en störtskur när jag hade den i framfickan när jag cyklade..

Av Schluug
Skrivet av yrfhar:

Kloka eller kanske okloka ord från en av de mer sansade YouTubare
Gårdagens teknik (förutom QSD 835)

https://youtu.be/-QP6pm1DM1Q?t=32s

Riktigt bra video, håller verkligen med honom. One Plus var något revolutionerande i och med deras första telefoner där man fick mycket för pengarna. Nu när de kostar ~$500 är ju gapet till konkurrensen mycket mindre, och då saknas många bra egenskaper.

Kopplingen till Oppo hade jag ingen aning om, mycket intressant!

Av Schluug

Hmm, jag är också lite kluven/besviken. Siktar på att byta ut min gamla HTC M8 och hade länge funderat på OnePlus 5. Jag hade gärna sett IP-klassning, något bättre skräm samt bildstabilisering.. men men. Får ta en funderare..