Inlägg

Inlägg som Dredd har skrivit i forumet
Av Dredd

Spelade i 1-2 timmar igår innan jag tryckte på refund knappen i Steam, det var hyffsat kul men ändå för dåligt för ett spel som varit släppt så pass länge som 2 år sedan. Då syftar jag främst på klient side optimering. Sitter man på en i8700k och ett 1080 så ska det här spelet flyta på, finns inget försvar såsom "jo men spelet är ju early access i vår region" LOL!

Att servrarna inte pallade med generellt är försvarbart, men att spelet är o optimerat på klientsidan efter att spelet varit ute så här länge är oförsvarbart..

Lycka till med 100vs100 PvP som personligen var dragkraften för min del.

Men det märks verkligen hur utsvulten man är efter ett nytt bra MMO både personligen och andra spelare :-), synd att det här inte var det man såg fram emot heller.

Att spelet failat i 3 regioner innan EU/NA släppet väcker även det varningssignaler.

Av Dredd

MOORPG är inte en döende genre, problemet är det att det bara har släppts skräp MMOs på senaste tiden.

WOW har fortfarande sjukt mycket spelare, och de kommer få en spik i antal spelare iom att nya expansionen släpps, förutom WOW så ligger blackdesert fortfarande "relativt" högt med spelare fortfarande, vilket jag personligen tycker var ganska otippat.

Om någon bara släpper ett nytt MMO som är värt att lägga ner tid på så kommer folk att flockas till det. Inte en chans att det är problem med självaste genren i sig.

Jag menar, det finns vad jag vet fortfarande folk som spelar UO, Runescape och Everquest av vad jag har förstått...

Av Dredd

Hade ganska kul igår, hade tur med matchmaking och hamna med spelare som både hade mic och jobbade tillsammans. Vi hittade både skattkistor och sänkte andra skepp, spelade i c.a 3-4 timmar och hade riktigt kul.

Men samtidigt så upplevde man ganska omgående att man under de här timmarna i princip redan upplevt allt spelet har att erbjuda.

Jag tror att trial perioden på 14-dagar via Xbox live räcker gott och väl för spelet. Sänker de spelet till halva priset för att köpa det så kanske jag köper det.

Av Dredd
Skrivet av anon81912:

Nej, det finns inga krav. Du kan ha ett gamepass utan en Xbox eller några andra sorters konton. Prova på

Tack för det här Men säg att man testar spelet i 14 dagar via Gamepass och man gillar det , är det då bättre att köpa spelet för fullpris än att fortsätta med Gamepass? och behåller man då eventuell "progress" man har gjort med gubben under de två veckorna?

Av Dredd
Skrivet av segafreaktwo:

Så är det någon som har testat spelet?:)

Släpptes idag vad jag vet. Det man undrar är om det är tillräckligt med content.

Vet att många jobbar inkl mig själv.

Jag ska ev testa ikväll ihop med några polare.

Har samma fråga

Spelet är ju ovanligt dyrt, så det vore nice med en liten mini review på detta av någon som inte fått pengar under bordet innan man gör investeringen.

Sen har jag en fråga hur Microsoft Xbox Gamepass fungerar om man bara är en PC användare och inte har Xbox, finns det något sätt att få spelet billigare till PC genom Gamepass? och hur funkar det då? Förlorar man spelet om man säger upp Gamepass?

Av Dredd

Hänger inte med gällande prissättningen på gamla Viven, HTC sa ju att den skulle sänkas med 1000 kr. Inet och Webbhallen listar det gamla Vive paketet för 6 490 kr, vet ni om den kostade 7490 kr innan nyheten igår? eller har de inte sänkt priset på gamla ännu?

Edit : Verkar som om 1000 kr sänkningen redan är inräknad i priset på 6 490 kr, men vad jag har för mig så kostade den även det innan nyheten igår, inet skriver på Facebook att : "Nu sänker vi priset Permanent" dvs att enheten redan innan var prissänkt men nu kommer den ha det priset permanent... Vilket känns som en blåsning...

Känns lite som om VR marknaden nu har skjutit sig i foten iom HTC Vive Pro, inte många som kommer att köpa ett helt nytt system med Pro Viven pga att man landar på c.a 15k om man ska ha allting. Sen inte många som kommer att köpa den gamla Viven för 6500 :- iom att det redan finns ett bättre headset på marknaden, och folk kommer kanske då hellre avvakta tills Pro versionen faller i pris.

Antalet personer som redan har gamla Viven som sen uppgraderar till Pro versionen för 9k är nog också minimal. Känns som ett redigt Moment 22 vi har hamnat i, kanske dags för ett nytt uttryck typ Moment 44.

Hade gamla Vive paketet nu hamnat på 5500 :- (kostar 5000 :- i USA tex) så skulle jag nog ha köpt det, men inte för 6500, då väntar jag ett år till

Av Dredd

Blir nog ingen Vive Pro iaf.
Både Inet och Webbhallen listar endast hjälmen för 9000 :-
Då landar ett helt paket på c.a 15 000 :- vilket känns helt absurt.

Däremot ifall de nu sänker original Vive paketet till 5500 :- (HTC sa att vanliga Viven sänks med 100$ så kan det ju vara läge att kliva in på den... Knappast att Pro versionen skulle vara värd 3x pengarna som vanlig Viven kostar...

Av Dredd
Skrivet av Mr. Bravo:

Då var det uppe, för $799, ENDAST headsetet. Hade kunnat slå till om det inkluderade nya basstationerna och kontrollerna, men bara headsetet? Nja.

Gamla kitet går dock ner en tusing, vilket är kul för de som inte har köpt något än.

https://www.vive.com/us/product/vive-pro/

UNCt1fiCe1w

Min spontana reaktion på priset är lol?

Dom skämtar inte? Det blir väll minst 10 000 :- i Sverige då endast för headsettet? och om man då ska ha ett fullständigt paket med all utrustning uppåt 14-15k?

Det enda positiva med det här är att gamla headsetet blir 1000 :- billigare...

Edit :

9000 :- på Webbhallen https://new.webhallen.com/se/product/282291-HTC-Vive-Pro-VR-H...

9000 :- på Inet https://www.inet.se/produkt/2000049/htc-vive-pro-saljstart-5-...

Release 4 April.

Av Dredd

Visst vore det bättre att vänta, men nu kliar det så pass i köp fingret att jag nästan är på väg att köpa den befintliga Viven, vilket vore ordentligt puckat när den nya snart är på väg.

När det gäller teknik så är det ju alltid så att det alltid kommer något bättre runt hörnet så att säga, dock så undrar man varför tex Ocolous dröjer så pass länge med en ny version? det har helt enkelt inte kommit några nya paneler som de är nöjda med?

Sen vore det ju bra om de kunde bygga hjälmarna så att det gick att byta ut Panelerna mot nya när det kommer något bättre, så man inte behöver byta ut hela kittet..

Av Dredd

HTC Vive Pro - Bra läge att ge sig in i VR?

Hej.

Har varit en supporter för VR ett längre tag nu men har faktiskt inte köpt något headset ännu, men nu iom Vive Pro så tycker jag ändå att tekniken är något sånär mognare än första versionerna som kom. Visst det är inte en Vive 2 utan något mer av mellanting innan nästa generations headsets kommer..

Men jag känner ändå att iom Vive Pro så är det nog läge att införskaffa en VR hjälm. Ocolous har ju sagt att de inte planerar att lansera en ny VR hjälm under 2018, och jag vet inte om jag orkar vänta mycket längre..

HTC har sagt Q1 för lanseringen av Pro, men Q1 är väll snart slut.. Och man kan tänka sig att det tar lite längre tid för den att lanseras i Sverige också. Men jag hoppas verkligen att vi har hjälmen i butiker innan sommaren iaf..

Men man kan ju undra hur mycket de gamla versionerna sjunker i pris när Pro lanseras? Är lite små sugen på att köpa ocolous eller original Vive bara för att jag inte orkar vänta längre, men det vore nog ett av de dummaste dragen man kan göra just nu?

Många tror att HTC ska ge ett release datum samt pris på enheten nu under GDC mässan som börjar idag, men vi får väll se.

Av Dredd

Har I8700K som körs på 4.9GHz och ett vanligt GTX1080 (Ej TI) jag kör på högsta inställningarna i 1440p utan problem.

Av Dredd
Skrivet av ågren:

Edit: såg nyss din kommentar om Vermentide där du påstod att 300kr för 18h var prisvärt. Troll?
Skickades från m.sweclockers.com

Jupp 18H spelade när jag skrev inlägget.

Fick ut 40H innan jag hade en gubbe på max level i Vermintide, och då finns det 4 karaktärer kvar, + Endgame loot, Jag kommer enkelt få ut 150+H ur Vermintide innan jag ledsnar på spelet.

Av Dredd
Skrivet av Lagerlöf:

Första jag tänker på är F.E.A.R, men inget co-op där tyvärr.

The Last of Us
Halo: Reach (Elites, inte egna marines)
Splinter Cell: Blacklist

ARMA III är hyfsad på AI.
Payday 2 var också bra i min mening, iaf för sin tid, spelet är lite föråldrat nu dock.

Av Dredd

Har svårt att lägga dom här pengarna för ett spel med livslängd på 25-30 timmar. Tveksamt till att Arcade håller mitt intresse för jag ska känna att jag fått valuta för pengarna.

Av Dredd
Skrivet av turtlefiesta:

har nyss köpt detta och ville glatt börja lira men när jag är i main menu så laggar det och även när jag försöker spela antar det är något fel med frame raten jag får men vet ej varför klarar ju pubg på medium utan lagg alls?

Kör du DX11 eller DX12 i inställningarna i spelet?

Av Dredd

Har spelat ohälsosamt mycket sen release :). Ett ganska simpelt spel men väldigt välgjort, för 300 :- så tycker jag att det har varit otroligt prisvärt, undrar när man går in i väggen så att säga men efter 18h spelade så vill jag bara ha mer och mer haha.

Av Dredd

Sett en del gameplay videos nu och den spontana reaktionen är fyfan vad dum AI verkar vara... Man kan stå 10 meter ifrån en fiende och missa när man skjuter pilar mot hans huvud 3x om, och han fattar ingenting och bara går runt som ingenting har hänt.

Om jag skulle få tre pilar skjutna så de ven runt huvudet så skulle jag nog vakna till lite...

Av Dredd

Jag är nöjd med min Dragonfly Black DAC som jag kör mina Fidelio X2s igenom, innan DACen så var det inte högt nog när jag drog upp volymen till 100% i Windows, efter införskaffande av Dragonflyen så behöver jag bara köra 10% på volymkontrollen i Windows

Av Dredd

Den dagen jag gick ifrån Gamingheadset till riktiga hörlurar + Modmic var en bra dag, aldrig mer gamingheadset för min del.

Av Dredd

Notepad.