Inlägg

Inlägg som Niat har skrivit i forumet
Av Niat

Ok, tack så mycket. Jag får köpa nytt då låter det som.

Av Niat

Grafikproblem relaterat till strömstyrka?

Jag har ett problem med min dator. När jag sitter och spelar WoW så blir grafiken efter ett tag förvriden, och det blir värre för varje minut.

Jag antog att det var grafikkortet som trilskades (ATI Radeon 9800 PRO), så jag öppnade lådan, rensade ut damm från både grafikkorts-fläkten och CPU-fläkten. Det löste problemet i 4-5 dar, men sedan var grafikförvridningarna tillbaka. En ny rengörning men utan resultat.

Jag installerade då ett PCHealth program som mäter CPU temp, Volt och CPU-fläkten. Det jag upptäckte var att, varje gång grafikproblemen kom, så varnade PCHealth för att Voltage: 3.3V sjönk under lägsta acceptabla värde (2.70V).

Så jag tog ut mitt nätagg och börjar plocka damm (jag kan ingenting om nätagg så jag är inte dum nog att plocka isär det). Det fixade grafiken 1 vecka ungefär, men nu är problemet tillbaka. Jag blir matt på det här...

Jag kan ingenting om el-lära, förstår inte vad som får strömmen att sjunka, och inte förstår jag den tabell som finns på sidan av nätaggregatet. jag har haft mitt nätagg i 4-5 månader, och jag har aldrig haft det problemet förut.

Min dator är 1.66ghz med 768mb RAM och som jag nämnde, ett ATI radeon 9800 pro grafikkort (ca 4-5 månader gammalt).

Kan tyvärr inte specificera nätagget, eftersom jag har ingen koll alls på såna. Allt jag vet är att det funkat perfekt förut, men nu kan jag inte spela WoW

Edit: Bör kanske nämna att i skrivandets stund är Voltage: 3.3V mätaren på 2.80-2.85. När jag drar igång spelet sjunker den som vanligt till 2.65-2.75.

Av Niat

Haha, känner igen frustrationen över att inte få spelet (från förra tråden). Hade hoppats in i det sista att få tag på ett CE, men för tre dar sen tvingades jag inse att det inte skulle hända. Så jag beställde vanliga spelet på CDON, och la mig mig ner och va deprimerad.
Nästa dag ser jag att det går att boka CE hos CDON igen! Naturligtvis kastar jag mig på boka knappen, och är i sjunde himmelen ett tag.
Avbeställer inte det vanliga spelet eftersom min bror gärna vill ha det, och man är väl en sjyst bror :). Fanskapet fick sitt spel imorse och sitter och hånar mig nu... Otacksamma unge!
Gud vet hur länge jag måste vänta. Jag hoppas på måndag, då jag är optimist. Abstinensen tar nästan död på mig

Av Niat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ozzit
troligen kommer det ganska många colloectors edtition, jag har för mig att man fortfarande kan köpa warcraft 3 collectors edition

Jag hoppas du har rätt

Blev intresserad rätt sent av WoW så jag hade ingen chans att förboka innan allt var slut.

Av Niat

Är det någon som vet om Collectors Edition kommer att säljas mer? Alla är ju förbokade just nu.

Av Niat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eXa
men varför ska du konvertera? stöder inte din dvd spelare divx eller liknande?

//mvh exa

Japp, inge stöd för divX.. Trodde att så länge spelaren stödde DVD formatet jag brände på så skulle jag kunna spela allt

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hogan
När du konverterar till mpeg så blir dom större. Konvertera med ett program där du kan ställa in bitrate för att få ner storleken, filmerna blir visserligen sämre men dom blir mindre.

Ok, får ändra det då. Tack för hjälpen

Av Niat

Jo, men 1,15 gig? Är inte det lite extremt. Jag testade med winAvi 6.0, och då blev en .avi på 175 mb bara runt 400 mb. Tyvärr så får man också med en nag screen med 6.0...

Av Niat

Liten fråga runt VOB filer

Har börjat konvertera mina .avi till DVD, och har märkt att filerna blir mycket större än orginalfilen. T ex, en .avi på 175 mb blev 1,15 gig med winAvi 5.8... Det kan inte vara normalt...

Vet nån hur man kan åtgärda detta?

Av Niat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jsl_80
2 h för verifiering låter inte normalt...

Nä jag tyckte inte det heller... Det var så konstigt, när den började verifiera så stod det "20 minutes remaining", sedan när den hade kommit till typ 30% så stod det "98 minutes remaining".

Jaja, jag får väl pröva mig fram lite... med DVD+RW skivor den här gången. Blir lite dyrt att kasta bort DVD+R skivorna hela tiden

Om nån har några fler tips som kan hjälpa mig så skriv gärna.

EDIT: Jag laddade ner winAvi, men jag får en störande nag mitt på skärmen. Finns det något annat bra program?

Av Niat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KaiZer
Jag antar att din stationära DVD spelare inte kan spela filmer i formatet DIVX. Därför måste du göra om din avi filer till såkallade VOB filer som finns på alla DVD filmer. Hur du gör detta står det mycket om här på forumet, så sök.. Men nu vet du iallafall varför det inte gick att spela skivan. Ett tips för att göra om AVI till DVD filer (VOB) är programet WinAvi.. Detta program kan konvertera de flesta filmer till DVD som du därefter kan bränna med Nero, men sök för guider de finns...

Ok, så skivan med .avi filerna är värdelös alltså?

Tack för hjälpen båda två

Av Niat

Behöver hjälp med Dvd-bränning med RecordNow MAX

Jag har köpt en "NEC DVD-brännare ND-3500A IDE Svart Bulk,DVD+R/+RW/DVD-R/-RW (Dual layer)" (http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=301942&cks=PLS)från komplett och installerat den.
Sedan har jag laddat ner "Stomp RecordNow MAX" 30-day trial program, som jag nu behöver lite hjälp med.

Jag körde in en DVD+R skiva i brännaren, och körde guiden för "Make a Data Disc". Fyllde skivan med ca 4,2 gig bara .avi filer. Allt såg ut att vara ok... Kopieringen och verifiering blev gjort. Sedan, när jag kör skivan i min dvd-spelare(som stöder DVD+R) så står det bara "Unknown Disc".

Så nu har jag ett par frågor:

1. Gjorde jag allt rätt under bränningen? Är det någon inställning som en nybörjare som jag bör känna till?

2. Själva kopieringen tog ca 22 minuter, men sedan skulle den verifiera skivan, och det to 120min+. Är det normalt?

3. Enligt min dvd-spelares manual måste alla DVD+R/+RW skivor vara "finalized". Vad innebär det? Är det någon inställning i programmet?

Sedan har jag ett annat, mycket mildare problem:
Min CD-Rom är kopplad som Master och brännaren som Slave, men i BIOSen visas brännaren som Master och Slave är tom. Datorn har problem att hitta både brännaren och CDn om jag inte kör "Guiden hitta ny maskinvara" vid varje startup.
Måste brännaren vara kopplad till Master för att fungera?

Av Niat

Köpt Dvd-brännare och behöver hjälp.

Innan jag förklarar mitt problem så bör det nämnas att jag kan nada om dessa saker.

Jag har precis köpt denna: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=301942&cks=PLS

Och jag undrar hur jag använder den? jag antog att jag skulle få med någon slags mjukvara, men ingen skiva eller liknande följde med.
Under specifikationer står det "Programvara / Systemkrav" och sedan ingenting. Behöver man inte något program för att bränna med den?
Det känns lite som jag blivit lurad, eftersom jag som okunnig person antog att mjukvara följde med eller åtminstonde kunde laddas ner gratis på internet...

Kan ju samtidigt passa på och fråga vad firmwares är för något?

Edit: Helvete! jag laddade ner nån uppgradering till brännaren på NECs hemsida, och nu har både brännaren och cd-romen försvunnit! Det stod "flashing" och sedan att det var klart och att jag skulle starta om datorn. Hjälp!

Edit2: Det är ju som ett sjukt jävla skämt det här! Nu hittar datorn Dvd-brännaren, men inte cd-romen. Det är inte rättvist!

Av Niat

Där kanske vi har svaret... jag har ett väldigt litet chassi så det kanske är det. Men vad exakt är en chassifläkt?

Av Niat

Jag hade ett Nvidia GeForce2 MX/MX 400 innan. Jag avinstallerade allt innan jag installera det nya kortet och har även sökt på datorn, så det finns inga Nvidia folders kvar.

Av Niat

Överhettat grafikkort?

Jag visste att det va för bra för att va sant...

Jag installerade mitt radeon 9800 pro 128mb i tisdags och det funkade fint. Men nu idag när jag skulle spela lite AvP 2 så låste sig spelet vid första kontakt med 3D grafiken (in-game. Filmerna funkade bra). När jag sedan alt+tabbade fick jag bara en grå ruta och musen. Testade med lite andra spel med samma resultat.
Datorn hade stått på ett par timmar innan jag började spela så jag funderar på om det blivit för varmt.
Slog av datorn i en timme och prövade igen. Nu funkade plötsligt allt. Jag har haft liknande problem med mitt förra grafikkort, att om datorn står på för länge så fungerar inte nånting med 3D grafik. Till och med skärmsläckare som "3D-Text" buggade sig. Med mitt förra grafikkort antog jag att det blivit för gammalt (4 år eller nått sånt), men nu när jag får samma problem med ett alldeles nytt kort så börjar jag misstänka värmen.

Mina datorkunskaper sträcker sig inte längre än till hur man sätter i RAM och pluggar in hårddiskar så jag vet inte hur varmt det skall vara i datorn, men vissa metalldelar (nätaggregatet) kan man bränna sig på när den stått på länge. Finns det nåt program där jag kan se hur varmt kortet blivit? Jag har inga extra fläktar inkopplade, bara processorfläkten och grafikkortets. (Nätaggregatet tycks ha en också). Mitt nät aggregat är på 300 Watt förresten, om jag nu måste köpa en fläkt så räcker det va?

Av Niat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bungo
Har du en gammal rackare eller?

En 19"crt som pallar 100-110Hz i 1024*768 brukar vara rätt bra och inte allt för dyrt. Ca: 2500-3000kr så får man en Fin en om jag inte är helt ute o cyklar.

Jag har en 17" crt med ungefär 6 år på nacken. Fick den med min första dator Skall nog byta upp mig till en 19 tum.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av brodrost
Mer än 75hz behöver man väl inte.. eller?

Allt under 85 Hz får jag huvudvärk av tyvärr Får tics runt ögonen oxå.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ARICE
jag hade ett sånt problem, jag fick till skärmens tillverkarens hemsida, laddade ner drivers til lbild skärmen och då kunde jag välja högre frekvenser

Mjo, jag testade det. Tyvärr hade jag redan de bästa drivrutinerna. Skärmen är för dålig för högre Hz

Av Niat

Tack för det snabba svaret

Det blir till att köpa ny skärm då...

Av Niat

En fråga om uppdateringsfrekvens

jag har precis installerat mitt ATI radeon pro 128mb och det funkar fint

Men kruxet är att när jag vill välja uppdateringsfrekvens tillåter den mig bara att högst välja 75 Hz med "dölj lägen som den här bildskärmen inte kan visa" knappen ibockad. Beror det på min skärm, för det står att kortet skall kunna komma upp i 120 Hz vid 1024*768 och 1280*1024. Kommer jag skada nått om jag kör på 100 Hz ändå?

Av Niat

Kan nån förklara för mig vad skillnaden mellan dom är? Förutom priset då

Edit: Och hur bra skall ens dator va för att få ut full effekt på kortet?
Finns det någon gräns för hur "dålig" ens dator kan vara och forfarande få kortet att funka?

Av Niat

Vad är skillnaden mellan dom?