Inlägg

Inlägg som 135711a har skrivit i forumet
Av 135711a

Slitage på HDD under idle?

Sliter det på HDD:n under idle? Om man t.ex har en hdd som det sällan läses från, kommer den att betraktas som en "aktiv" (och därmed varar kortare tid) eller är det försumbart slitage på en HDD under idle?

Av 135711a

Jag plockade ihop ett paket på datorbutiken.com (det finns säkert andra motsvarande) på strax under 2000:- med billigaste mATX-kort som fanns, en sempron 2400+, 256 MB pc2700 och en 40 GB HDD. Om frugan inte ska spela, ja annat än harpan då, så funkar inbyggda grafiken helt ok till surf och åffis. Skulle hon sen få för sig att spela sims bör du stoppa in mer minne och ett grafikkort, i stort sett vad som helst är bättre än det inbyggda.

Av 135711a

FAQ: läs den

Av 135711a

Närå, det går utmärkt att använda tråd till datorn nära routern och sedan ansluta ytterligare datorer trådlöst. Jag är rätt säker på att de allra flesta trådlösa routers har 4-5 ingångar för vanlig kabel också.

Av 135711a

w2k borde man väl kunna hitta för en rätt rimlig slant numera? Om inte annat kan man ju köpa beg, det finns ju affärer som gör just sånt, gamla megabyt (har glömt vad de bytt namn till) kanske?

Av 135711a

Vad är "Forced" anslutning?

Av 135711a

Grattis till att ha mycket kvar på ett av mina favoritspel!!

Av 135711a

Har nån tänkt på eller upptäckt om Ati's VPU recover är mindre frekvent med XP+sp2?

Av 135711a

Jorå, piffigt. Men det är nog en ganska klok idé att ta bort de gamla mobo-drivisarna och installera om de som hör till det nya. Jag har gjort denna manöver nån gång eller två, men det brukar sluta med att jag installerar om hela skiten ändå, eftersom det oftast forsätter kladda. Ett tips (som jag själv nyligen blivit uppmärksammad på) är att partitionera HDD:n så att du har en liten (10GB eller så) part med c: där du lägger OSet samt en större d: med resten så är det inte nödvändigt att installera om allt annat som goa spel och så.

Av 135711a

Vissa av de sempron är xp-proc de bytt namn på. Så det finns lite livsgnista kvar i socket A, även om den falnar.

Av 135711a

Kan du pinga bör du kunna använda remote desktop. Att stoppa in en ftp verkar ha hjälpt en del, om det är filöverföring du är ute efter. Jag hade tills igår problem med att stoppa in en dator i min arbetsgrupp, tills jag avinstallerade nån nvidia network manager, då var det frid och fröjd (nå, så fridfullt nu UT2k4 är) igen. Jag har för övrigt brandväggen igång, med sp2, och hann inte prova inaktivera gästkontot, som jag ska göra ikväll. Nån som vet varför det skulle behöva vara igång f.ö.? Gästkontot alltså?

Av 135711a

9800p är bättre. Ett tips i all vänlighet är att nyttja sök-funktionen, då hade du sett jag vet inte hur många trådar i detta forum om HUR mkt bättre. Googla annars, vilket f.ö. ger samma resultat.

Av 135711a

Jag föredrar skotsk (whisky) framför amerikansk (whiskey)....

Av 135711a

Mix av W2k och XPp i samma arbetsgrupp

...är vad jag har. Fram tills nyss har det dessutom varit problemfritt att hitta de andra datorerna inom arbetsgruppen, jag har dessutom kunnat använda M$ remote desktop på mina w2k för XPp-datorn.
Nu har jag installerat om till XPp+sp2 på en av datorerna efter ett mobo+cpu-byte, då jag har för mig att det blir mindre vpu recover med XP (det är en AMD64 3000+ med ett 9700p, och W2k blev inget bra, vpu recover efter 20 min), men då inträffar lite underligheter:
jag kan från andra datorer hitta min nya inom arbetsgruppen, men jag kan inte öppna den nya datorns share från nån annan. Vidare kan jag inte se nån av de övriga datorerna från den ny-installerade i arbetsgruppen. Och till slut kan jag förvisso använda remote desktop från den nya XPp till en annan "äldre", men det går inte längre att använda dator-namnet utan det måste anges IP.
Jag har samma admin-konto med samma password på alla datorer, möjligen kan det skilja stor bokstav i nåt av kontonamnen. Hur gör jag nu för att kunna stoppa in den nya datorn i arbetsgruppen? Jag har på en äldre XPp (med sp2) haft egen brandvägg aktiverad, och där har det gått utmärkt så det borde gå bra även med den nya tycker man? Kan man dessutom ställa in remote desktop-klienten så att den kollar på datornamn istället för IP (det gör inte SÅ mycket, men känns trevligare)?

Av 135711a

Så om jag förstår dig rätt ska man alltså konfa ett konto, låt säga Pelle, på den andra (och 3:dje osv) med usernamn just Pelle, pelle funkar inte pga den stora bokstaven? Password ska dessutom vara identiskt? Grejen är just att jag har tidigare haft, och har, nätverk med w2k och XP blandat, och då har det gått utmärkt. Nu installerade jag XP med SP2 i helgen och denna dator är inte tillgänglig för de andra på nätverket. Det är naturligtvis samma arbetsgrupp på allihop, och då man kollar från en w2k-maskin ser man den nya datorn, men det går inte att se dess shares. Jag har sedan tidigare xp med sp2 på en annan dator och där har det gått hur bra som helst. Det är denna nya som kladdar.

Av 135711a

Stämmer det där med gästkontot? Nån som vet?

Av 135711a

Men borde man inte kunna konfigurera ett LAN även med brandväggar?

Av 135711a

VPU recover under WinXP alt W2k

Är det nån större skillnad på winXP&W2k för att inte råka ut för vpu recover hela tiden? Jag har provat lite olika varianter med diverse AMD64-burkar: 3000&3400 med x800, 9700p, 9600xt med huvudsakligen W2k samt XP. Jag vet inte om det finns djupare undersökningar gjorda huruvida det ena eller andra OS:et är stabilare med AMD64 just? Jag råkar ut för vpu recover efter en 20 min spel med UT2004, vilket är jävla frustrerande.
Finns det fler tips än att stänga av vpu recover, fastwrite och gå ner till agp4x?

Av 135711a

Det är tyvärr nödvändigt med diskett, eftersom det inte verkar köpa drivisar från cd. Så var det åtminstone då jag nyss byggde.

Av 135711a

Den ligger åtminstone platt mot huvudet istället för att sticka rakt ut som ett elefantöra. Dock kan du inte reglera volymen på samtalet. Så det är en rätt sunkig telefon men funkar hyggligt i spelen, jag tyckte det gick förhållandevis smidigt i både tombraider och red faction. I den senare var det rätt svårt att se var du gick dock, men det är nog inte egentligen konsollens fel.