Inlägg

Inlägg som 135711a har skrivit i forumet
Av 135711a

Har kört DDR266 på 512 och DDR333 på 256 ihop och det gick bra. Kanske inte den bästa lösningen, men det gick.

Av 135711a

Kolla kompletts dator i delar, eller gå till onoff, siba motsv och köp en där, då bör du komma undan runt t.o.m. 5000 och ändå få ihop det. Men du menade kanske beg...

Av 135711a

Vad som framförallt skiljer är nätagget till de olika modellerna:
ATX & mATX (och flex-ATX, mini-ITX och kanske nåt mer) har 20-pols anslutning och det nätagget ger utöver 12 & 5V dessutom 3.3V.
AT (och baby-AT) har 10-pols (vill jag minnas) och ger 12 & 5 V. PÅ AT-agg sitter dessutom ström-knappen direkt på agget. Med ATX får du ström då en brygga sluts momentant på mobon.
Vissa AT-kort kan acceptera både AT och ATX-agg, dock känner jag inte till nåt ATX/mATX-kort som kan använda AT-agg.

Kan dessutom tillägga att ATX-kort brukar ha 5-6 PCI-platser, mATX 2-3 PCI-platser. På AT-kort tenderar dessutom tgbordskontakten vara DIN, medan jag aldrig sett annat än PS/2 på ATX/mATX.

Av 135711a

"scrolla" skrivbordet, i sid- och höjdled

Jag har under stigande irritation letat efter nåt som gör att jag kan ha ett större skrivbord än monitorn (TV:n i mitt fall) kan visa, och med hjälp av t.ex. musen dra min "vy" till olika delar av det större skrivbordet. I mitt fall kan jag p.g.a. storleken på programfönstret inte se olika knappar jag skall trycka på (back, ok, cancel mm) då detta fönster är större än vad TV:n kan visa.
Att ändra upplösningen till 1024X768 hjälper inte, då programfönstret är ännu större.

Jag förstår att det är nån virtual desktop jag ska välja, men VILKEN? Det finns ju massvis och jag kan inte hitta just detta, och nu har jag letat satan i två timmar. Kortet i fråga är ett GF MX 440. Jag föreställer mig att Nvidia har nån egen lämplig appl, men VILKEN???? Och hur fan ställer man in det??

Edit: Nevermind, jag har löst det: sDesk.

Av 135711a

Just det, spela upp en dvd som om vore datorn en standalone dvdspelare. Dvs se på en film (utan hack då) eller läsa filer i hyfsad hastighet osv.
Har du problem att se en film eller läsa en data-dvd i datorn skulle jag inte hoppas allt för mycket på att den klarar bränna en dvd.

Av 135711a

Jag ringde och talade med NEC i liknande ärende och kontentan var att kan du _spela_ en dvd i datorn kan du också bränna en.

Av 135711a

Så vilken är "mobile"-bryggan på en Palomino? Jag har nämligen hittat ett hack-BIOS som ger Powernow på min planka.

Av 135711a

Så det finns motsvarande funktionalitet på XP-M och MP? Jag tänker huvudsakligen på Powernow?
Vad jag är ute efter är att kunna köra två MP2000+ som mobile, dvs vid idle kunna sänka multiplikatorn så att det normalt körs svalt och tyst, och då det behövs gå upp till "max" igen.

Av 135711a

Backup för personligt bruk är lagligt. Kolla i stort sett vilken datorbutik som helst, de bör, om de vet vad de gör, ha brännare för runt 700 spänn hemma. Har själv NEC 3500 som går utmärkt att bränna för dvd-spelare.

Av 135711a

Kolla i manualen vilka pinnar du ska sätta fast den plastplupp som det står power sw (POWER SWITCH) på. Det är en svart rekangulär plastbit som har två sladdar till sig eller hur? På andra sidan finns det då två st hål som du ska trä fast sladdarna från strömknappen med. Plastbiten är alltså till för att hjälpa dig hålla sladdarna på plats. Men detta har du säkert klurat ut redan.
Om det nu är reset-knappen som spökar, så kan du faktiskt strunta i den, sätt inte fast den på mobot bara. Den behövs för det mesta inte, då som jag nämnde tidigare för det mesta går att stänga datorn med att hålla in on/off-knappen i cirkus 4 sek. Du kan nöja dig med power-knappen, mer behövs faktiskt inte. Men det är förstås lite kuligare att ha dioderna igång rätt med.

Av 135711a

Byt ut knappen till en tryckknapp i värsta fall: vad pwr-sw behöver är en momentan slutning. Om denna är konstant sluten kommer datorn mkt riktigt (ok, beroende på BIOS-inställing men om man inte ens kan starta datorn kommer man som bekant inte in i BIOS heller) att stängas av efter sisådär 4 sek.
Finns hos t.ex. Kjell&co, titta efter Tryckströmbrytare från-(till).

Av 135711a

Kan man köra två st MP som "MP-M", dvs med C&Q eller motsv? Det borde ju spara inte bara ordentligt med ström utan även på själva processorerna? Jag har två MP2000+ på en K7D som det kunde vara kul att köra så...
Annars går det väl att modda vanliga XP till MP också, det är väl så länk-initiatorn avser göra. Men går det sen köra vidare till MP-M är alltså frågan?

Av 135711a

Nä, det går med ett också.

Av 135711a

ShrinkDVD gör automatiskt detta åt dig, rippar och sedan optimerar storleken till en dvdr alltså. Det är dessutom gratis.

Av 135711a

FAQ

Av 135711a

På 933:an kör jag WXPp som går utmärkt. På EPIA 5000 kanske W2k skulle vara att föredra. Kan tyvärr för lite om Linux för att uttala mig, men det verkar gå bra på ITX:
http://www.linitx.org/forum/index.php

Av 135711a

Jag har faktiskt ringt och frågat M$ då jag har en XP Home ed som jag inte använder längre och tänkte sälja: så länge det bara är en dator i taget (uppkopplad mot nätet) som har samma produktnyckel kan man byta friskt. Dock behöver troligen OS aktivereras mellan gångerna. Det är lite som att byta hårdvara i datorn, som hdd eller grafikkort t.ex. som ju sker lite då och då.

Man kan alltså, dvs endast teoretiskt naturligtvis, sälja sitt "gamla" OS med nyckel, sålänge man sedan inte har datorn med den nyckeln uppkopplad. Så tolkar jag det åtminstone.

Jag vill poängtera att detta inte rör sig om en uppmaning att göra så, givetvis gäller "en licens=en dator". Säljer man sitt OS ska man även radera det från sin egen dator.

Av 135711a

Jag funderar också på om inställningarna kan vara för högt ställda, om det kan ge sådana här effekter...

Av 135711a

Det är bestämt en SATA-disk och då behöver du RAID-drivisar på en diskett. När du sedan startat installationen kommer det att frågas om du vill installera RAID-drivrutiner från tredje part (eller nåt åt det hållet) och då ska du trycka F6. Sedan kommer sagda drivisar installeras (även om du inte ska ha RAID) och därefter bör din HDD hittas och formatteras. Detta står utförligare i nån FAQ, jag föreslår du letar där.

Av 135711a

EPIA M har inbyggd tv-ut, ja. Det har också V och SP, ser det ut som. Jag provade min M-933 för att spela upp film och det gick bra. Nu är det förvisso inte mycket som skiljer 933 från 1000... i MHz alltså. EPIA 5000 eller ME6000 kan nog vara lite tveksamma i det avseendet. Hur de skulle sköta sig som emulatorer för NES & SNES har jag tyvärr ingen aning om. Får du tilll det så berätta gärna.