Inlägg

Inlägg som Almtom har skrivit i forumet
Av Almtom
Skrivet av Bascule666:

När det gäller nätagg till Node 304 och andra mindre chassin så är det en väldig fördel att köra modulärt. Kabelhärvan med ett vanligt nätagg blir ganska störande. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så valde jag ett Silverstone Strider Plus 500W, det var det enda nätagget som jag kunde hitta i Sverige som är modulärt och funkar i Node 304 tillsammans med ett långt grafikkort. Sedan finns det även extra korta kablar till detta agg vilket är ett extra plus.

http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=219

CX430M är också modulärt, kostar 389kr och är bara 140mm så passar utmärkt....

Av Almtom

Tror inte det går att komma undan billigare än så men du kommer få spela på low och 720p

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4220817/2013-12-04

Av Almtom

Du kan ju alltid köpa till ett till grafikkort senare och köra crossfire om du tycker det blir för svagt

Jag skulle nog satsa på en 250 gb SSD för jag gillar att kunna ha spel och sånt på den disken, sen skulle jag välja ett snyggare, tystare och bättre chassi för håller ju ofta för flera datorer (bytte precis men hade mitt gamla chassi i 13år) men i övrigt blir det säkert en jättebra dator

Av Almtom

Kan vara värt att köpa ett chassi om du inte vill ha delarna lösa på skrivbordet

Av Almtom

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4218763/2013-12-04

Intel är bättre för SC2 än AMD

Av Almtom
Skrivet av bg1000:

Hej! Jag behöver en budgetspeldator för att kunna köra spel såsom CS:GO, SC2 och Dota 2 på så bra settings som möjligt samt streama dem. Budgeten ligger på högst 5500:-, men helst lite mindre. Funderade på denna http://cdon.se/hemelektronik/asus/asus-cm6431-intel-i3-3220t-... , men det verkar som om den inte har trådlöst nätverkskort. Kan någon mer kunnig informera mig om den har det, alternativt om någon annan dator som möter mina krav inklusive ett nätverkskort?

Det kommer inte vara roligt att spela med ett GT 630....

Av Almtom
Skrivet av a_aronsson:

Har en sådan i min nuvarande dator, med en fläkt på lägsta varv och det fungerar fint.
Så det är något sådant jag är inne på, bara den får plats.

Vad är bäst, tyst, men får plats?
Kommer inte bli någon överklockning troligen för det drar upp ljudnivån

Den passar ju garanterat i alla fall

Av Almtom

Dom borde kunna vara rätt likvärdiga, här är ett test av storebröderna i respektive familj
http://www.sweclockers.com/recension/17044-amd-a10-6800k-och-... där ser du att en I3 i 3,2 ghz (2 kärnor men 4 trådar) är ungefär lika snabb som en A10-6800k i 4,1ghz (4kärnor)

Av Almtom
Skrivet av Lome:

På deras hemsida och i beskrivningen står det att ett 160mm ATX nätagg ska få plats iaf.
Men som @Almtom sa, det räcker med ett 430W nätagg.

160mm är inga problem men på modulära nätagg bygger kablarna utanför chassit vilket gör att den faktiska längden är större än 160mm så det är problemet! har man inget modulärt nätagg kommer kablarna ut i botten vilket gör att det fungerar bra med 160mm nätagg

Av Almtom

Jag har den här i det chassit och den passar bra. Dock är den inte så tyst (har den i performance läget) så är faktiskt lite besviken på den. http://www.inet.se/produkt/6308772/noctua-nh-u9b-se2

Av Almtom

Fantastisk julklapp! Vilken lycklig lillebror du har Jag har nästan den datorn du vill bygga så kan ge dig lite tips, de delar som skiljer är nätaggregat, grafikkort och RAM.

Chassit är mycket rymligare än vad jag trodde och det var relativt lätt att bygga datorn trots att det är en så liten formfaktor. Bottenplattan är ungefär lika stor som ett A4 papper och sen bygger det ca 20cm på höjden (2 knytnävar)

Jag hade ett Corsair CX430 som jag använde sen en tidigare build och det fick plats utan några som helst problem. Dock tror jag ditt nätagg kommer få lite svårare att få plats tillsammans med det grafikkortet då de modulära kontakterna och grafikkortet kommer krocka.

Kan du tänka dig att välja detta i stället som bara är 140mm: http://www.inet.se/produkt/6911391/corsair-cx-430m-80-bronze-... Du kommer inte behöva mer än 430w för din build även om du överklockar både grafikkort och processor (Jag kör mitt grafikkort och min processor överklockade utan problem) och SLI kommer ju inte på fråga eftersom du bygger mITX. Dock tror jag du behöver en Molex till 6 eller 8 pin converter men det ingick med mitt grafikkort och det du valt är ju från samma tillverkare så inte omöjligt att det följer med!

Du borde lägga till en bättre processorkylare än stock, jag köpte denna: http://www.inet.se/produkt/6308772/noctua-nh-u9b-se2 och den får plats utan problem, men låter mer än jag hade tänkt mig så i efterhand ångrar jag lite att jag inte köpte en vattenloop som verkar passa väldigt bra i just detta chassi, t.ex denna http://www.inet.se/produkt/5322283/corsair-hydro-h60-v2

Moderkortet är jag nöjd med, men om man använder hörlurar skulle jag fundera på att välja ett maximus impact för ljudkortet är inte så bra och det blöder lite störande ljud in i kontakten, vet inte om detta beror på mina lurar, någon annan hårdvara eller något liknande...

Jag har grafikkortet MSI 760 twinfrozr - såg att det just nu kostar 1990 på inet så kanske värt att byta ut ditt 270x mot det för 200kr till, det är enl Sweclockers recension av 270x 8% snabbare, kostar ju bara 200kr till och dessutom ingår 3spel.
http://www.inet.se/produkt/5409891/msi-geforce-gtx-760-2048mb...
Oavsett vilket du väljer kan jag iaf intyga att kylaren är extremt tyst och knappt hörs oavsett load i spel vilket jag blev mycket positivt överraskad av

Av Almtom

Jag har nästan samma dator fast i ett node 304 som någon rekommenderade ovan och är mycket nöjd. Som storleksreferens är den i bottenplatta ungefär lika stor som ett A4 papper och sen är den ca 2dm hög - mycket mindre än vad jag trodde innan jag köpte komponenterna faktiskt. Du borde köpa till en ny processorkylare till riggen ovan! Du kan inte köra med intel stockkylare

Av Almtom

Ska du inte spela kanske Intel är ett bättre val. T.ex.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2166294 skulle vara mycket snabbare i allt utom spel och drar dessutom mycket mindre ström 35w mot 65w

Har du en expansionsplats kan du senare köpa till ett radeon 7750 som i stock drar 43w på peak och sänka klockfrekvensen något så kan det nog fungera med din Pico PSU på 80w
Sen om du har externt grafikkort behöver du inte lika snabbt minne så kan du spara några watt genom att byta till
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1486093w

Av Almtom

Detta bevisar ju att Amerikaner är dumma i huvudet... köpa en sämre hårdvara till ett högre pris - grattis nu kan ni få spela alla era favoriter i 720p!

Av Almtom
Skrivet av DavidtheDoom:

Nu tar du väl i lite? Det är trots allt ganska stor skillnad i antalet streamprocessorer.
Rekommenderar snarare HD7870 för 1200kr på Webhallen istället för denne. Köp ett XFX agg som endast är seasonic så får man bra OEM + ett märke att vända sig till. (FSP och Seasonic har inte kontor överallt för att hantera fabriks RMA lika smidigt).

Som sagt byt till HD7870 istället för samma peng på Webhallen om du kör på det paketet. Tänk på att det endast är en liten SSD. Vet att små pojkar gärna laddar hem torrents och kanske inte vet att det dödar SSD:er. Därför valde jag endast en HDD i mitt paket.

Jo vill man handla från flera ställen är det ju så klart bättre med 7870 för samma pris
Håller med om att det kan vara värt att välja ett bättre nätagg men jag skulle inte vilja ha en dator utan SSD med tanke vad det gör för over all prestanda.
Vill hon komma undan riktigt billigt skulle jag rekommendera datorn David satt ihop men byta ut processorn mot en athlon x760k - besparing ca 200kr och köpa till ett radeon 7750 grafikkort för 599kr på webhallen eller ett 7770 för 799 på netonnet. Båda korten spöar skiten ur en APU.

Av Almtom

Du behöver nog inte byta ut ditt nätagg om du inte tänkt överklocka Din dator har ett nätagg på 460W, här kan du se i Sweclockers recension att deras testdator drar max 435w med geforce 780. Dock har dom en i7-3960x @ 4,4ghz som säkert drar ~100w mer än din processor vid load :-). Förutom det är deras 435w räknat från väggen vilket gör att med 90% verkningsgrad blir det bara ~400w i krav på din nätenhet så testa med den du har först innan du köper en ny

Av Almtom

Dator: http://www.inet.se/kundvagn/visa/4212288/2013-12-02
Pris: 4680kr

Radeon 7850 är en utgående modell och kostar ~ 400kr mindre än R270 och 270x som rekommenderas ovan. Alla tre korten har samma grafikprocessor och största skillnaden är att R270 och 270x är mer överklockade vilket du enkelt kan råda bot på själv. Hursomhelst passa på att köpa 7850 innan de försvinner då dom är kraftigt rabatterade för närvarande!

Mot en APU kan man göra denna jämförelse

X760k + 7850 kostar 1900
A-6800k kostar 1150

För de 750kr får du ett grafikkort med dubbelt så många streamprocessorer med högre klockfrekvens, 2gb dedikerat videominne med mer än tre gånger så hög minnesbandbredd vilket gör underverk för prestandan.
Skillnaden kommer vara helt enorm mellan dessa lösningar!

Jag har lagt till en SSD i stället för vanlig hårddisk vilket gör den något dyrare. Personligen tycker jag hastigheten av en SSD är värd investeringen, så kan man uppgradera med en lagringsdisk senare.

Moderkortet är lite dyrare än vad det behöver vara men gör att den blir mer uppgraderingssäker då det stödjer FM2+ så här går att spara ~250kr

Nätdelen är mycket billig men inte så bra, kan vara värt att lägga 250kr till och köpa en märkesenhet, men det är upp till dig!

Av Almtom

Kanske vänta på r9-280 om det kommer?

Av Almtom
Av Almtom

Beror ofta på Nätagget - fick coilwhine när jag köpte ett nytt MSI Geforce 760 TwinFrozr och stoppade in i mitt gamla chassi och hade inget coilwhine tidigare. När jag köpte nytt chassi/nätagg så slutade det och nu är det helt tyst.