Inlägg

Inlägg som scorp10 har skrivit i forumet
Av scorp10

Jahapp, dags att köpa aktier i företag som tar fram smart krypteringsmjukvara då!

Av scorp10

twit has it

Av scorp10

Jag har alltid uppnått bättre resultat när jag haft minnena synkade med FSBn, jag vet inte hur du kör idag. men mitt tips är att prova att köra minnena synkade och med låga timings.

och matar du inte mer än 2.1 volt är risken minimal att ngt går sönder.

Av scorp10

Det kan inte vara så du läser av grafikkortssensorn?

Av scorp10

Mycket bra initiativ! bra jobbat.

Av scorp10

kör 1.375 vcore...

Av scorp10

kolla min sign... idlar i 38 och loadar runt 60.

Av scorp10

Tror jag har F7 biosen... kör på den som kortet levererades med. Rev 2.0. fungerar aldeles utmärkt så inte behövt flasha om

Av scorp10

min DS4 klarar 450 fsb utan problem.... på orignal
men tryck ctrl + f1 i biod för att komma åt avancerade alternativ. sen finns det där under ngn meny

Av scorp10

lappa CPUn, ofta är IHSn så ojämn att du får dåliga temps. Eftersom orignalkylaren är rund så påverkas den inte lika mycket som en kylare med "fyrkantig" bas. Jag sänkte mina temps omkring 10 grader load och 4 temp idle genom lappning:

http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=71

GL!

Av scorp10

http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=71

Här finns en riktigt bra guide för er som planerar att lappa. Jag rekommenderar det. Enkelt och smidigt och man vinner nästan alltid ett par grader på det. Jag tjänade omkring 10 grader load temp!

Av scorp10

läs tempen med coretemp.
Jag idlar 38 och loadar 62 med min 6750 klockad till 3.6ghz med 1.375 Vcore. Då har jag en Noctua kylare monterad med 92mm fläkt.
dock visar TAT och andra program helt galna temperaturer. Idlar typ 25 i TAT

Av scorp10
Citat:

Ursprungligen inskrivet av arneri
Ifall det går att öppna tangentbordet är det bara att ta isär det och tvätta det som är smutsigt. Jag har ett gammalt Microsoft ergo tangentbord som är över 10 år som jag trivs bra med och har tvättat det ett antal gånger.
Man bör nog akta sig för att stoppa ner hela tangentbordet under vattenkranen.

Gick bra för mig... men som sagt det är ett så pass gammalt tangentbord.... ps/2 osv... tror inte det är särksilt avancerad elektronik i det.

BTW, tack towi! Johnny Bravo e kung

Av scorp10

"Tack Crysis!!!!!!" - Nvidia, 2007

Av scorp10

Vi snackade använding sen typ -97... alltså ungefär 10 års användning.
Tangentbordet är så gammalt att det gulnat (får bli klorinbad nästa gång) Men det är så sjukt skönt att jag vägrar släppa det!
Efter ett ordentligt bad så vart det bra mycket renare

Av scorp10

det fungerade utmärkt kan jag säga
Badade det ordentligt i en stor ikea-plastpåse med maskindiskmedel. fick stå ett tag. När jag startade den så fungerade det inte först. Så jag skruvade upp det... och mycket riktigt, det var fortfarande fuktigt. Gick loss med hårtorken och nu fungerar det utmärkt!

Av scorp10

Jag kan göra det om du kommer till stockholm
jag tar betalt i procentuell överklock:
20 kr per procent.

Av scorp10

Bada tangentbordet?

Hey, jag har en fråga... som kan uppfattas som dum men om det är ngn elektronikkunnig får de gärna ge ett rakt och välmotiverat svar.

Som jag förstått det kan elektronik enbart kortslutas om det går en ström genom dom. Jag har sett personer som badat sina processorer och moderkort och inte haft ngra problem efteråt bara de har låtit det torka ordentligt innan de startat det igen.

Så min fråga lyder:
Kan jag bada mitt tangentbord och låta det stö blött under ett längre tag, bara jag låter det torka ordentligt innan det kopplas in igen?

Av scorp10

satte på en noctua 120mm 800, för att minnesflänsarna kändes rätt varma. Nu tempar jagpå 40 grader idle. Hur nöjd som helst, 185kr

Av scorp10

hmm lappat nu... men tempar fortfarande 38 / 60. Men kör 3.6 ghz i 1.365 Volt, vilket får ses som ganska bra. Ska se om bättre kylning kan få upp den i 3.8 eller 4 ghz