Inlägg

Inlägg som TaceN har skrivit i forumet
Av TaceN

23 December.. låter konstigt då de går ut med helt annan information på deras hemsida.
Se länk nedan....

https://www.bahnhof.se/ftg/bredband/bredband-med-northern-lig...

Av TaceN

@howsmyscripts: Men är dom helt konstiga eller... jag får svar att det är problem i stamnätet om du läser mitt inlägg precis innan!

Av TaceN

Har idag fått ett lite mer utförligt svar av mitt problem med Bahnhof.
Är för övrigt ordförande i en förening där vi har avtal med Bahnhof tillsammans med 41 radhus.

Till en början trodde jag enbart att detta latency och packetloss problemet var hos mig. Men, efter en veckas loggar inskickade till bahnhof och även inkopplad till företagssupporten får jag till slut detta svar.

"Vi har nu upptäckt att problemet är större än vad vi trott från början. Vi har lokaliserat problemet till stamnätet och i kombination med utrustning som börjar bli lite till åren skapar detta ett nätt som inte är 100% stabilt. Vi har inte riktigt någon tidsplan till när problemet ska vara löst, troligen några månader och som tidigast till årsskiftet".

Så uppenbarligen har ni andra problem pga att deras byggda stamnät, som köps av någon i sin tur är underskaligt till vad det behövs till med en kombination av dålig utrustning.

Tycker verkligen att Bahnhof ska bli nerringda av hela tråden och klaga gärnet på att det kvällstid hackar, buffrar och pendlar mellan 720p och 480p på SVT Play och Netflix lever sitt egna liv.

Det här är helt ohållbart!

//

Av TaceN
Skrivet av griid:

Klassiskt problem som varat i över ett halvår nu hos Bahnhof med återkommande jämna mellanrum. Aldrig fått någon lösning på detta.. De hänvisar bara att de jobbar på problemet och har fått 4 sms att de löst problemet. Likt förbannat återkommer problemet vissa kvällar. Alltid kvällar. Överbelastningsproblem är ett faktum. Sparar alla loggar jag kan nu för att ha så mycket fakta innan jag går till arn.

Så sjukt tråkigt det är!!

Skickades från m.sweclockers.com

Av TaceN
Skrivet av Aristoteles:

@TaceN:
Intressant bild/mätning. Vet du om de andra operatörerna i samma fibernät har problem?
Bahnhof måste ha en seriös flaskhals centralt i sittt nät i och med att så många har problem.
I mitt fall blev det bättre precis innan jag bytte till Telia. Dock kan jag nu i efterhand se att svarstiderna fortfarande va relativt långa hos Bahnhof.

Har kört plotter på åtta adresser, med blandade ISP's. I stort sätt samma fel framåt kvällskvisten.

Igår blev det ännu mer allvar då även larmet ej får kontakt med nätet. Den får kontakt via GSM så det är inte själva basenheten som är pajj.

Fick även priokod in till Bahnhof efter den berättelsen och får väl mer eller mindre lama svar i form av, "vi felsöker just nu nätet. Det är större felaktigheter än vi trott!".

Skickades från m.sweclockers.com

Av TaceN

same thing here

Tjenare på er!

Har under den senaste veckan kört pingplotter då bahnhof ville detta. Gav dom till slut en logg på 120 timmar som de nu ska titta igenom. Insåg efter mycket felsökning och routerbyten att felet inte låg hos mig. Började pinga "ping.sunet.se" och efter en helg fick jag ett solklart problem på skärmen.

Från ca 18.00 - 22.30 ser det ut som richterskalan och streamade tjänster leker hack-i-hälinen totalt.
Får till svar av bahnhof att de arbetar på problemet och kommer ingen längre vart än till first line-supporten till rätt så, enligt mig okunniga grabbar som bara hänvisar till second line-supporten. En support som jag absolut inte kan få prata med som uppenbarligen snackar samma språk som mig själv.

Får till ett halvdant svar att "Vi har insett att problemet är större än vad vi trott och kapacitetsproblemet är stor på din nod".
Förövrigt har jag testat många olika tjänster på ett 10-tal ställen omkring Helsingborg med exakt samma problematik. Så, antingen är det ju då Öresundskrafts nät som är skräp eller Bahnhofs inköpta nät som är för litet.

Stundtals under dagarna är linan i stort sätt felfri och alla tjänster fungerar som de ska. Men, kika på bilden nedan så ser ni när bomben smäller och hela gatan/kvarteret/stan sätter igång sina TV-apparater och alla andra godbitar till streamade tjänster.
Kapacitetsproblem säger Bahnhof .. ja, jo .. det är rätt solklart. men, uppenbarligen har problemet funnits i öresundskrafts nät ett riktigt bra tag. Så, frågan är varför man inte köper in mer kraft ifrån näten.

Min latency ligger under 18-22 på omkring 100-250ms .. inte direkt godtagbart va?

Är det några fler o helsingborgsområdet som upplever problem?

Bild på problemet -> http://imgur.com/a/88k4J

tjo!

Av TaceN
Skrivet av BrusE:

Du är tyvärr inte ensam om detta. Det finns en annan tråd om Bahnhof kapacitetsproblem här på sweclockers.

Aight.. får söka lite!

Fråga dock.. tror du att byte av ISP kommer lösa problemet? Alla sitter ju o köper nät av öresundskraft där en stor del av problemet sitter!

Skickades från m.sweclockers.com

Av TaceN

Äntligen hittar jag folk som har exakt samma problem som mig själv!

Har under en vecka kört pingplotter och skickat åtskilliga loggar till Bahnhof. På dagtid fungerar allt jättebra vilket även syns på loggarna. Sen kl. 18 - 23 blir det en 8:a på richterskalan och grafen lever sitt egna liv. Latency är uppåt 250ms och det är röda streck överallt. Streaming av olika tjänster är i stort sätt lönlöst på kvällstid. Kör jag IPTV av någon form är det kört och kolla på fotboll skiter sig mer än väl!

Det tråkiga med bahnhof är att det verkar ta sju svåra år för dom att åtgärda problemet. Sen att de (för min del) köper nät av Öresundskraft verkar inte göra saken bättre. Halva stan (Helsingborg) tycks ha samma problem.

Ser även att det är ett tag sen det skrevs i tråden.. men hoppas på att folk börjar snacka om det igen.
Har någon fått saker och ting löst?

Bild på problemet: http://imgur.com/a/iPVJn

//

Av TaceN

Två routrar samankopplade! (?)

Tjenare på er!

Ska försöka göra det här problemet så logiskt som möjligt så får vi se om det finns nått bra svar på det. Det borde ju vara genomförbart .. men, har inte hundra koll på saken!

Hus 1 har en fiberingång som är kopplad till en trådlös router.
Hus 2 är det dragen en ca 80m lång nätverkskabel till (under jord) ...

Det måste finnas en router till i Hus 2 som ger nät trådlöst i det huset så att säga.

Min fundering då är .. routern i hus 1 är ju oxå en DHCP-server som tilldelar ip-adresser till det lokala nätverket i hus 1. Men, är det möjligt att med nästa router i hus 2 som är kopplad till hus 1 att den tilldelas en IP ifrån själva basroutern .. så att router 2 i hus 2 fungerar som en slave, eller hur man nu ska förklara!

Är ni med på vad jag menar?

Vad isf skulle det behövas för routrar som klarar av detta ?

Vore grymt med lite svar!

// Martin

Av TaceN

Gigabyte GA-X58A-UD5 - hittar inte IDE

Tjenare!

Slängde ihop en ny burk med en SDD-disk och en vanlig 3,5 SATA, 930 i7-processor o så!
Allt fungerar klockrent med Windows 7

Mitt problem kom när jag slängde in mina gamla IDE-diskar. Dom hittar inte moderkortet över huvudtaget. Hittade någonting om att man var tvungen o starta GSATA Controller för att sätta igång IDE-porten på moderkortet. Alla dessa grejer i BIOS är enable. Konstigt nog fungerar det fortfarande inte.

Diskarna fungerar utan problem i den förra datorn!

Någon som har nån aning?

// martin

Av TaceN

Hej!

Kan bero på flera saker att datorn inte vill stänga av automatiskt.

Många gånger beror det på Skärmsläckaren. Gå till Egenskaper för Bildskärmen > Skärmsläckare sedan väljer du Inställningar under Energispar och där prova att bocka i APM och välj aktivera APM.

Även något program du installerat kan strula till det för Windows när det är dags att stänga ner det. Förösk i så fall komma ihåg om du installerade något nytt program strax innan. Vet någon som löste ett liknande problem genom att bocka av Machine Debug Manager under Autostart i msconfig ( hittar du om du går via START > Kör och skriver msconfig )

good luck!

Av TaceN

Seagate disk problem

Tjenare!

Fick mig en fräsch 500 bitare i födelsedagspresent som har fungerat klockrent tills jag för någon dag sen skulle starta om datorn.
Datorn hängde sig vid Windows Logout rutan och jag höll in startknappen o datorn dog som den skulle.

Vidare när datorn sedan skulle startas upp igen så kommer den bara till splash-screenen i BIOS och där står den och startar om sig hela tiden.

Funderar på ifall det kanske lästes ifrån disken precis vid avstängningen vilket kan ha orsakat problemet.

Datorn startar upp utan problem då jag kopplar ur disken och jag kör enbart på systemdisken. Men återgår till samma problem så fort jag kopplar in disken igen. Testade även disken hos en polare som ledde till exakt samma problem.

Namn: Seagate Barracuda 7200.11 500GB

Är det någon som har någon kalasidé på hur man kanske kan lösa det? Eller är det bara o köra på en ny?

// martin

Av TaceN

Spring ut på komplett.se o kör minneskonfigen där. Där får du alla svar du behöver angående minnen!

Av TaceN

Dell Inspiron 6000

Tjenare!

Jag har en gammal Inspiron 6000 som jag funderar på o uppgradera lite på minnesvägen.

Det är en 512:a (400Mhz, PC3200) minnen i den för tillfället. Jag hade ett par andra PC4200 minnen liggandes på 533mhz. Båda är DDR minnen (SO-DIMM).

Frågan är .. kommer burken ta emot dom minnena om jag testar med dom. Datorn kommer väl inte kollapsa totalt ifall det mot förmodan inte fungerar?

Tack o bock!
/ martin

Av TaceN

Sony Vaio FE21M minnen?

Tjenare!

Efter att man fick reda på att orginalminnen till vaion kostar 4995:- så insåg jag att jag får köpa något annat.

Frågan är då .. vilka andra minnen passar till vaion?

Suger totalt på hårdvara! =/

// Martin

Av TaceN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bluescreen
Det som "ingår" i det högre priset för en sony är en betydligt bättre byggkvalite och en superb bildskärm.

Enklast är att du går till ex siba/onoff/elgiganten och känner lite på olika datorer så att du förstår hur stor skillnaden kan vara på vissa saker, speciellt skärmens kvalite syns väl då, ljusstark, skärpa och färgkvalite.

Äger själv en Sony FE21M, var och tittade i butiker innan köpet och därefter var köpet enkelt, har haft den nu i några månader och funkar perfekt.

En av det bästa sakerna är att datorn är väldigt tyst, även när man spelar (ex wow) eller kollar på dvd-film.

Tjenare!

Stort tack för svaret .. det fick mig att bestämma mig!
Har en polare som har samma burk och har lagt märke till framförallt bildskärmens kvalité!

Nu är bara frågan från vilken butik man ska köpa leksaken!
Recensioner säger så extremt olika hela tiden, vilket gör mig galet osäker!

Köpte du den över nätet eller? isf vart?

Allt skit man hör ang. leveranstider osv spyr jag på. Jag vill ha min Sony helst imorn!!!!

Av TaceN

Sony köp?

Tjenare!

Funderar starkt på och köpa en Sony Vaio VGN-FE21M men är fortfarande lite osäker.
Efter läsning i FAQ osv så går ju delat grafikminne tokbort. Kikar runt på Acers laptops efter något alternativ men hittar enbart datorer med delat grafikkortsminne.

Man betalar ju en liten summa för märket ifall man köper en Sony, men finns det något schysst alternativ från Acer (utan delad grafik)

Ha det!

Av TaceN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
det är intel som gör processorerna som heter Core Duo (och Core 2 Duo)

Jojo .. men AMD har ju även dom en Duo CPU!

Av TaceN

Duo CPU ?

Har en liten fundering angående Duo processorerna!

Ska det vara AMD eller Intel?
Har letat runt efter recensioner osv men inte hittat någonting.
Finns det något snille som har svaret?

MVH
/ Martin

Av TaceN

Datorn startar bara om sig ?!

Har under en längre tid haft problem med min burk som bara envisas med att starta om sig precis före booten till WinXP.

Testade med en helt ny hårddisk i tron på att det var den förra disken som började ge vika, just på grund av att jag vid ett flertal tillfällen fått felmeddelande att boot.ini var skadad osv.

När jag väl bytt disken så klarade burken att boota upp på XP-skivan och loadade all information. Efter den lilla omstarten .. där den efteråt vanligtvis kommer till det skedet då man trycker F8 för att godkänna Microsoft snuttiga saker o ting .. Här har vi då problemet att den istället totalt hänger sig med en Bluescreen!

Datorn kommer alltså inte igång fullständigt med installationen!

Har felsökt på massvis av sätt .. en massa memtests, urplockning av minnen och ihop-plockning, kört "ett & ett" osv osv .. men ingenting fungerar.

Slog mig att det kan vara grafikkortet ?! *fundersam*

Svara på .. måste nå till botten med problemet! Annars slänger jag datorn i väggen !!! ... Skiten är ju så gott som ny för bövelen!

MVH / Martin