Inlägg

Inlägg som mu5 har skrivit i forumet
Av mu5

Köpte XFX 6600GT och råkade ut för en dålig gpu. Hade artefakter över hela skärmen så det var oanvändbart. Kan iofs inte påstå att jag har ngn statistik på att just detta kort skulle vara större felprocent på, men jag har läst om fler som haft samma problem. GPUn var skadad (repad) vid leverans.

Av mu5

Jag köpte ett XFX 6600GT och skulle modda med Zalmanfläkt. Visade sig att GPUn var förstörd. Vet fortfarande inte om jag kommer att få ett nytt på garantin då jag var klantig nog att sätta på flänsar på minnena innan jag testade om kortet var ok.

Jag fick hela skärmen full med artefakter i allsköns färger. Härligt! Vet inte om det är just XFX som står för dålig kvalitet eller om det är Nvidias kretsar som helt enkelt håller ojämn kvalitet. Men jag har hittat fler XFX-kunder som råkat ut för artefakter och GPU:er som varit förstörda vid leverans.

Av mu5

Finfint, då kan jag andas ut och beställa Leadtek 6600GT TDH som jag kollat på.

Av mu5

Varför vill ingen säga EXAKT vilket kort? Jag vill ju köra Zalmanfläkten på ett 6600GT men det är ju just där som tveksamheten ligger. Har ni som säger att det funkar köpt 6600 standard chip eller GT??????????? Kom igen, var lite detaljerade.

Av mu5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av herakles
Aha, så de har typ blandat ihop det kan man säga? Jag får väl köpa och testa helt enkelt är ju inte så jättemycket pengar.

Jag kan meddela att det passade alldeles utmärkt har köpt en Zalman VF700-CU den är knäpptyst på 5v och enkel att montera. Skaffade även några Adda fläktar så nu är nya datorn äntligen så tyst som jag vill ha den utan att går för varm.

Precis det jag frågat i en annan tråd. Tack för information. Vilket 6600 är det du köpt?

Av mu5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av drdryyls
Du har inte funderat på att vattenkyla hela datorn, borde ju ge ett tyst och bra system.

Njae, både för kostsamt och utrymmeskrävande i det här fallet.

--------------------

Citat:

Ursprungligen inskrivet av williamjohansson
monterade dit en vf700 på mitt 6600 pci-e... hur enkelt somhelst, passar perfekt.

Från länken som nME tillhandahöll. Verkar alltså funka.

--------------------

Otroligt jobbigt när man får olika uppgifter från olika håll. Hade jag varit lite vågad av mig hade jag köpt mitt 6600GT redan och varit i full färd med att pilla sönder det, men vad gäller moddning är jag 100% novis.

Är det någon mer som kan intyga att
Leadtek WinFast PX6600 GT TDH GeForce 6600GT 128Mb DDR3 TV-out DVI RETAIL PCI Express
har en mycket tyst fläkt??

Den verkar dessutom vara mycket prisvärd. Hoppas! Worst case scenario får man väl testa den i originalutförande först och sälja den om den visar sig omöjlig att byta ut fläkten på.

Av mu5

Jag har baserat hela mitt framtida datorbygge på komponenter som ska vara så tysta som möjligt.

Processorfläkten ~21-25db
Nätagg: ~25db
120mm fläkt ~16db

Finns det någon som uppmätt ljudnivån på ett leadtek 6600GT? Jag skulle gissa att det iaf ligger över smärtgränsen. Jag är nämligen fruktansvärt trött på surret i min nuvarande P4 på 1.8Ghz med standardkomponenter. Nätagget, GF4 Ti4200, chassifläkt, hårddiskar osv.. Listan är lång på saker som surrar och stör.

Har läst lite om denna variant på deras sida. Verkar vara bra prestanda och en tyst fläkt. Exakt hur tyst sades inte.

-Leadtek WinFast PX6600 GT TDH GeForce 6600GT 128Mb DDR3 TV-out DVI RETAIL PCI Express

Om mina andra nyinförskaffade komponeneter är köpta för att låta så lite som möjligt känns det ju löjligt att köpa ett grafikkort som sitter där och susar. Samtidigt vill jag ju inte köpa x700pro silencool om det är helt utdaterat när nästa generation spel kommer. Det är ju gränsfall redan efter dagens standard. I högre upplösningar (1600x1200) sjunker det till långt under 30fps.

Alltså, utbytt fläkt är ett måste, om ingen kan påvisa att ljudnivån ligger en bit under 30db.

Av mu5

Hjälp att fixa ett knäpptyst 6600GT!

Har funderat på GeCubes X700pro silencool grafikkort med passiv kylning men av alla test att döma är kortet löjligt dyrt för den prestanda man får.

Hur svårt är det i realiteten att byta ut standardfläkten på ett 6600GT-kort mot Zalmans VF700-Cu?! Verkar ju vara en bra lösning om man bara visste att det hela inte krävde en utbildning på Chalmers för att klara av. Någon som gjort detta och kan berätta?

Enligt Zalmans hemsida ska 6600 serien vara kompatibel med denna fläkt, men jag blir konfunderad. Gäller det verkligen även GT då denna inte nämns. (se nedan) Min oro byggs på att alla olika 6800-modeller nämns separat medan 6600 inte nämns för GT-varianten.

Denna fläkt ska vara så gott som knäpptyst om man kör den i 5V, vilket torde räcka för mina behov.

Hjälp!

VF700-Cu kompatibilitet:

NVIDIA Geforce4 Ti 4*** Series
NVIDIA Geforce FX 5700(Ultra) Series
NVIDIA Geforce FX 5800 Series
NVIDIA Geforce FX 5900 Series
NVIDIA Geforce FX 5950 Series
NVIDIA Geforce 6600 Series

NVIDIA Geforce 6800 LE Series
NVIDIA Geforce 6800 Series
NVIDIA Geforce 6800 GT Series
NVIDIA Geforce 6800 Ultra Series
NVIDIA Geforce 6800 Ultra

Av mu5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mikerrer
2049:- är vääldigt saftigt för det kortet om man ser det ur en prestandasynvinkel.

Det finns ju kylare som är så gott som ljudlösa när man kör fläkten på lägsta hastigheten, såsom Arctic ATI/Nvidia Cooler och Zalman VF700-serien.

Rent prestandamässigt ligger den vad jag förstår något snäpp efter Nvidias 6600GT. Exakt hur mycket långsammare har jag däremot inte riktigt fått klart för mig.

Vet inte om jag själv skulle våga mig på att montera på ett nytt kylsystem. Tyvärr är det ju tunnsått med benchmarks för kortet eftersom det är helt nytt. Gissar att man får ha tålamod åtminstone någon vecka till.

Av mu5

Hårddisken:
Seagate ska vara tysta och säkra.
Hitachi verkar vara rekommendationen om snabbhet är viktigast.

Minne:
Verkar som om ditt minne inte stöds av moderkortet:
Minnesstöd: PC3200/PC2700/PC2100 DDR-DIMM Dual Channe
Ditt minne: A-DATA 512Mb DDR-DIMM ---> PC4000/DDR500 184pin 500MHz CAS3

Alltså kolla efter PC3200-minnen!

Av mu5

Jag hörde från DGU.se här i Uppsala att Seagate-diskarna var tystare än Maxtor och Hitachi. Är ute efter att bygga en tyst dator själv. Svårt att hitta tillförlitliga hårddiskbenchmarks. Jag hittade en som jämförde dessa modeller och kom fram till att Hitachin var snabbast på i princip alla poster. Däremot kan jag inte erinra mig att de nämnde vilken som var tystast.

Läste också recensionen av Antec Sonatan här på Sweclockers men den gick inte på djupet vad gäller ljudnivån i det färdiga datorpaketet. Aargh. Funderar starkt på att bygga datorn i det chassit då jag själv vill bygga en dator som förhoppningsvis blir, om inte tyst, så iaf så gott som tyst.

Såg en fläkt från Thermaltake "SILENT 775 HEATPIPE" som jag tyckte verkade intressant. Den behöver till skillnad från Zalmans fläktar ingen extra monteringssats om man vill bygga en P4:a. Någon som vet vilken som är tystast??

Finns det dessutom någon som jämfört:

GeCube Radeon X700Pro SilenCool 128Mb DDR3 TV-out DVI RETAIL PCI Express med ett Nvidia 6600GT? Jag läste två olika benchmark-tester mellan 6600GT och X700:an som kom till helt motstridiga slutresultat.

X700:an från GeCube kommer ju med kylflänsar med heatpipes och är alltså helt tyst. För mig som sysslar med musik men även vill kunna spela nyare spel verkar detta iaf vara ett bra alternativ. Däremot visade ett av dessa benchmarks en klar försämring i jämförelse med 6600GT. Kanske att två sådana ger en juste prestanda på ett SLI-system. Priset låg på ca: 2000:-