Inlägg

Inlägg som anon56869 har skrivit i forumet
Av anon56869

komplett chockhöjer SSD diskar!

komplett chockhöjde nyligen priset på Mtron diskarna med 30%!!
Varför? Någon som har ett svar på det?
De verkar ju inte lida av en grymt stor efterfrågan, har inte sålt någon av de dyrare 3,5" diskarna på flera dagar nu om lagerstatusen stämmer.

Av anon56869

Nåja det har vart ett jävla race i datorvärlden det senaste året! Vi har ju gått från athlon 64 singleprocessor serien klockade runt ca. 2ghz som elit till core 2 quad som grejjar över 4ghz på nolltid! Det är ju snack om mer än 10 dubbling av prestandan! Dubbla kärnorna och öka freqvensen lite till och så kan jag inte se användning för mer prestanda i många år framöver! Även ram minnet är snorbilligt! 8gb kvalitets ram för 1600 spänn helt otroligt. Det finns däremot 2 grenar som har lite att ta igen. Hårdiskarna ligger långt efter, borde haft raid'ade mtron diskar allihop för att de ska vara värdiga att sitta i de datorerna vi har idag. Samma gäller även grafikkort, visst korten är bra men varför används så ofta enbart en kärna och jäklars vad de drar ström!

Av anon56869

lite längre men det är väl kul att åka till norrland av och till också! Åker hellre dit faktiskt tyvärr så är de dagarna jag hade tid att åka o lana tagit slut men för er andra, verkar rikigt kul!

Av anon56869

En vanlig hårdisk snurrar. Vet inte om flash är rätt teknik men minnen generellt måste ju vara framtidslösningen. En snurrande platta känns nästan som det fastnad i floppy tiden! Var ser man framtiden med sånna? Precis som "blueray och hd-dvd", vilken tar över för dvd'n? Båda är gammaldagsa, vem vill ha repiga skivor som kan börja hacka och grejja år 2008?

edith:

)ExecutoR(:

En flashdisk är väl mycket snabbare på att komma åt mindre filer? Kanske inte snabbare om man skickar en dvd-image från disk till disk men däremot om du öppnar 5 program samtidgt som du överför 3 filer åt 4 olika datorer. Right?

Av anon56869
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Känns som att folk som spelar inte har något annat igång samtidigt.
Jag vill gärna kunna köra winamp t.ex. samtidigt som jag spelar utan att få försämrad prestanda. Att kunna köra några filkter i photoshop och samtidigt kunna surfa och lyssna på musik utan att hela datorn börjar hacka.

Vad får dig att tro att en bättre CPU får datorn att gå bättre ifall du har igång ps och lite musik? hur mycket processorkraft tror du att winamp drar också när du spelar? Vad jag minns så körde vi winamp i bakgrunden till spel utan några som hellst problem när vi satt med 5-600mhz datorer! Dagens absolut simplaste dual core processorer borde vara minst 10ggr snabbare än dessa!
Såvitt jag anser borde varje människa som enbart sysslar med program i hobbystadiet, kollar på film, skriver mail och surfar på internet klara sig mer än fint med de absolut billigaste dual core processorerna som finns. Dvs. intel's 1,6ghz som kostar runt 600spänn! Allt annat är enbart för gamer'n, proffsen eller entusiasten såvida man inte vill slösa pengar!

Av anon56869
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
I och för sig sant. Frågan är hur pass mycket mer boost det blir. Jag tror inte det blir så mycket mer tanke på stulet med deras drivrutiner de har.

Eh klart det blir boost! Jag menar det blir ju grym boost i vanlig CF med 2 stk kort. 3 stk blir ju iaf inte sämre än så om nu drivarna strular.. Men funkar dem så kanske man kan få en rejäl boost!

Av anon56869
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crusher
Äntligen en ny 3Dmark.

Hmm... testade min hårdvara, svaret blev: "Either your hardware is too new, too old or too rare - we don't know enough of it to give an accurate estimation. Sorry." Äsch då.

kör du ett voodoo 5 och en 200gb hd i en amiga?

Av anon56869

Precis, ddr3 har vad jag ser ingen fördel i dagsläget. Känns som det var länge sedan man stötte på att ram minnet var flaskhalsen i en dator. Tror det var SD ram som inte riktigt hängde med en turboklockad p4'a sist, fick man köra Rambus ifall man skulle maxa. Såvitt jag förstår så är det ingen fara att ddr2 minnet är för segt, allra minst i en bärbar dator

Av anon56869

prisvärt? Nåja kostar dubbelt så mycket som ds3'an. Är det värt dubbelt så mycket? Kanske för den som har råd men inte för mig, lägger hellre de där 700 spännen på ett bättre grafikkort, mer ram eller en till hd!

Av anon56869

går det altså att kombinera det inbyggda grafikkortet med t.ex ett 3870 kort? Dvs. inbyggda tar och kalkylerar ca. 10-15% av grafiken och pci-express kortet resten eller hur funkar det?

Av anon56869

allvarligt. Känns som det där temat mest är en gissningslek! Det är klart att det har funnits en del skitdiskar genom tiderna för att inte snacka om IBM's. Men vilken hårdisk som är tystast eller som är stabilast är väl nästan ommöjligt att veta om ni inte har läst något test som gjorts senaste månaden?

Jag har haft 3 olika märken under de senaste åren dvs med hyffsat lik prestanda och så. 1 maxtor, 5 WD och 2 seagate. Märker ingen större skillnad på någon av dem! När diskarna börjar bli lite äldre och har jobbat mycket så börjar det tjuta av dem alla, men ingen är knäpptyst i starten heller. Ingen har pajjat för mig än så länge, har t.ex 2stk WD på 120gb som är en kanske 5 år gamla, kört de i raid 0 hela tiden och de funkar än!
Kortfattat svar: Alla diskarna är relativt snabba, relativt tysta (till en början) och håller rätt länge.

Vill du ha något utöver detta får du köpa en SSD disk.

Av anon56869

Uhm.. stor fråga:

1gb minne. I sli fungerar det väl så att den bara kan använda 512mb?
Borde inte detta vara en ordentlig flaskhals?
Finns ju spel som begränsar 8800gt's prestanda pga att ram minnet tar slut, t.ex pt-boat. Känns som det kan bli en hel del värre med detta kort

Av anon56869

köpte en 2,66ghz'are till brorsan förut. Blev riktigt positivt överraskad av kylaren som verkar hålla måttet ordentligt! Både stor och delvis gjord i koppar. Klocka till 3,2 ghz utan att den låter mkt alls!
Den där däremot..igen koppar, mindre.. Blir nog en ny kylning ja

Av anon56869

verkar dra grymt mycket video minne! Läst några test där detta spel dyker upp. Samtliga har begränsats med video minnet vid de högsta upplösningarna!

Med andra ord, det finns ett spel redan idag som kräver mer än 512mb ram ifall man ska maxa! Faktum är att man snarare bör ha 1gb video minne för att köra det fullt ut altså 8800gt 1gb?

Av anon56869

vad menas med trådlöst wan?

Av anon56869

raid 1, vad händer om en disk pajjar?

Som rubriken lyder, vad händer om en hårdisk går sönder i en raid 1 konfiguration? Är det bara att sätta in en ny motsvarande hårdisk så kopierar den andra över informationen automatiskt? Eller måste man bygga en ny raid enhet?

Av anon56869

Som flera andra skrivit. Gå färdigt gymnasiet först!

Nu är det en liten annan situation för mig men jag bor fortfarande hos min farmor & farfar trots att jag fyllt 23. Det är mycket ekonomiskt nu när jag studerar så jag slipper att ta studielån. Inte bara det, jag har dessutom lyckats spara ihop pengar genom extrajobb så att jag när jag har pluggad klart kommer kunna lägga en rätt skysst handpenning på en egen bostad.
Dessutom är de glada över att ha mig boende hos dem och det är rätt okej för mig med i och med att jag har källarplanen så gott som för mig själv.
Det är klart att ibland går det en lite på nerverna att inte ha sitt eget hem men vadfan, det har det varit värt hitills

Av anon56869
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nienithaur
Som sagt, ett dåligt betyg för svenska psykvården.

Nej det är inte sjukvårdens fel. Det är politikerna som borde säga till men sen är det egentligen svenskarna och media som sätter de riktiga käpparna i hjulen med deras inställning till att det är så synd om alla människor!

Psykiatrikerna borde bara kunna säga åt folk som kommer och kräver massa saker att dra åt helvette, men ni kan ju räkna ut vad som skulle hända med deras karriär om de skulle säga något sådant? Även om man vet att människan som kommer och kräver pension eller andra stöd bara spelar allan

Av anon56869

som snubben innan mig skrev. Använder du blue-ray så kanske.

Själv skulle jag inte betala ett öre extra för en blue ray spelare!

Av anon56869

Kör en liknande Intel dator fast överklockad till 3,2ghz och 8800gt med ett 400w nätagg. Funkar finfint. En hårdisk drar väl kanske runt 10w när den arbetar så du kan helt tryggt köpa 10 nya hårdiskar om du så önskar.. borde även klara 20stk till för den delen men då börjar det nog närma sig gränsen.