Inlägg

Inlägg som Jyhan har skrivit i forumet
Av Jyhan
Skrivet av Lollyp:

Wii U är mer än dubbelt så kraftfull som PS3 och har fler funktioner som bland annat stöd för DX11 som tillåter snyggare grafik i form av shaders m.m. utan att vara i behov av mer prestandakapacitet. Processorn i Wii U är dubbelt så kraftfull som Cell och grafikkretsen är mycket kraftfullare än den i Xbox 360 som i sin tur är bättre än RSX i PS3.

Wii U:s processor dubblet så kraftfull som Cell? Skulle inte tro det då CPUn är den stora flaskhalsen i Wii U då den bara ligger på 1.2 GHz och tre kärnor. Visst är den garanterat betydligt effektivare per mhz än Cell och Xenon men tror knappast att det kan kompensera då det skiljer hela 2 ghz mellan CPUerna.

Källa 1: http://www.eurogamer.net/articles/df-hardware-wii-u-graphics-...

Källa 2: http://www.chipworks.com/blog/technologyblog/2013/02/04/looki...

Det var tänkt att från början att hastigheten på processorn skulle ligga på 3.5 Ghz eller om det var 3.2 Ghz minns inte exakt men då hade de stora problem med kylningen då Nintendo är så förbaskat envisa att den ska vara lika liten som Wii storleksmässigt sett då Nintendo fick göra om kylningen 2000 gånger för att få det att fungera i det lilla chassit. Då Nintendo höll det hemligt väldigt länge den slutgiltiga hastigheten på processorn.

Källa 1: http://aussie-gamer.com/news/nintendo-tested-wii-us-cooling-s...

Källa 2: http://www.thehdroom.com/news/How-Nintendo-Cooled-Wii-U-Runni...

Utvecklarna till Metro: Last Light avbröt Wii U versionen då processorn var hemsk långsam då Metro är ett CPU krävande spel.

Källa: http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20121121/wii-u-processorn-h...

Bara det säger en hel del om prestandan i Wii U:s CPU.

Men det är absolut inget snack om saken att GPUn är snabbare i Wii U gent emot 360 och PS3an. Har hört att den är fem gånger snabbare än 360 tror jag det var.

Av Jyhan
Skrivet av blabbs:

Är kontrollen också konsolen? Eller är det som ps3?

Nej nej. Såhär kommer kontrollen att se ut:

http://playstationgang.com/wp-content/uploads/2012/07/playstatio...

Av Jyhan
Skrivet av RzrTrek:

Jag är trött på allt som har med konsoler att göra, dess låsta hårdvara, låsta operativsystem, DRM-skydd, DLCs, och all avsaknad av och för framtida modifikationers-utveckling, ser absolut ingen som helst framtid för nästa generations konsoler.

Köp en färdigchippad konsol eller skicka in konsolen på chippning. Visst det är kanske 1000-1500kr dyrare men då har man så in i helvete större frihet. Jag är också trött på att allt ska vara låst och man får inte göra som man vill och Sony och MS har total kontroll över din konsol och står i sina avtal att dem kan banna en m.m. helt godtyckligt. Den hårdvara som jag har betalat för jag precis som jag vill med!

Näe fyfan en RGH-Jtagad 360 är underbar. Visst man kan inte spela online för då förstör uppdateringarna din Jtag men jag tycker det är skitsamma. Jag spelar aldrig multiplayer utan kör bara singelplayer. Jag vill ha ett slut på alla spel för jag har inte tid att lägga ner oändligt med tid på ett spel och man har nog så många ospelade spel ändå så det räcker och bli över. Men av att man inte kan gå online så får man friheten att man kan ta backuper på alla ens köpta arkadspel när man vill och hur man vill för Xbox live kanske inte ens ligger uppe hur länge som helst och en hårddisk går ju alltid sönder förr eller senare så då känns det skönt att man kan ha en kopia på någon hårddisk eller ha dem utbrända. Man kan köra emulatorer och spela nes, snes, genesis, gba, psx (inte för att jag behöver det då jag har kvar min PS2a). Helt fantastisk och denna stora frihet av att man betalar 1500kr mer för konsolen. Helt klart värd det!

Och nu när PS4 och nästa Xbox är baserade på x86 så kommer det inte ta länge innan dem är knäckta. Finns en anledning varför dem alltid har haft specialdesignad hårdvara och inte PC baserad x86. Finns en konsol som har haft det första Xboxen och den blev knäckt ut och in fullständigt på bara någon månad efter release. och hur många är det i ärlighetens namn som har en original Xbox? Dem är ju helt värdelösa, man kan ju inte göra någonting förutom spela medan med en chippad kan man göra allt nästan.

Av Jyhan

Denna upplösningshets. Satsa istället på OLED där har vi grejer. Satsa på att få svärtan perfekt beck svart som Pioneer visade sin koncept plasma CES 2009. Där kan vi snacka bra bild. Svärtan är allt, allting går och faller på svärtan, är svärtan halvkass så faller allt på det då färgerna framträder bättre med riktigt bra svärta.

Och LCD-LED har ju sina nackdeler, halos, clouding (dock slipper man det med bakbelysta LED), dåliga betraktingsvinklar (jo jag vet jag har stora krav på dem, betraktningsvinklarna ska vara fullständiga som Plasma, OLED och CRT), hög input lag med bakbelysta LED då det tar ett tag för dioderna att tändas och släckas. Det där är tillräckligt för att jag aldrig kommer att ta i en LCD mer i mitt liv. Kommer köra på plasma tills man får en 60 tums OLED för sisådär 30 lök och då får dem ha ökat livslängden så den är över 30 000 timmar. Det är på tok för lite för en sån pass dyr tv då jag har på min tv i stort sett all vaken tid då jag är hemma.

Men OLED är det enda rätta nu. Satsa på det först och sedan upplösningen då folk som inte är speciellt insatta i tv apparater tror att ju högre upplösning, desto bättre men så är inte fallet. Pioneer Kuro's första generation var HD Ready och den är fortfarande bland dem bättre tv apparaterna än idag, jo visst finns det många som är bättre det är det inget som jag säger emot.

Av Jyhan
Skrivet av Ziggy:

Men snälla...
Du tycker inte det e att överdriva liitegrann? Du behöver nog lite mer livserfarenhet innan du flyttar från mamma o pappa, så du förstår lite bättre hur världen fungerar.

Skickades från m.sweclockers.com

Håller Sweclockers på bli Sveriges otrevligaste forum? Jämt någon dryg kommentar så fort man postar ett inlägg. LÖJLIGT. Det var förövrigt 8 år sedan jag flyttade hemifrån. Och sluta upp med att vara så dryg. Inte konstigt att man blir förbannad så fort man knäcker ur sig nått då någon kommer och hoppar på en.

Nej, det tycker jag inte. Jag har blivit terroriserat av telefonförsäljare i nästan två års tid, har program som registrerar och blockerar telefonförsäljare och genomsnittet är fyra försäljare i veckan som ringer. Har tackat nej, artigt. Blivit förbannad och sagt åt dem på allvar sluta ringa. Man säger att jag köper aldrig något över telefon. Men näe då, de bara fortsätter, fortsätter och fortsätter. Om än man skiter i att svara. De bara fortsätter. Inte konstigt heller att man blir arg då dem försöker blåsa en hela tiden då man kollar upp företaget som de säljer åt har alltid fått ruttet omdöme folk och de vägrar och ta ett nej, jag är inte intresserad. De bara fortsätter att tjata i all oändlighet. Och programmen som blockerar telefonförsäljarna är värdelösa då telemarketingföraregen skaffar konstant nya nummer.

Det går ju att få synligt nummer som är dolt via operatörerna som inte finns på hitta.se och eniro men ja. då måste man ha abbonemang och det går inte med kontantkort.

Om du råkar ut för telefonförsäljare på samma sätt så ja, då skulle du förstå.

Vadå hur världen fungerar? Hur menar du? Tvång på många ställen att lämna ut nummer. Ja arbetsgivaren glömde ja men de ger ju inte ut ens nummer direkt heller. Vad är det som säger att man inte kan i att ge ut ens riktiga nummer på tex. el-operatörer, kundkraft och så vidare. Bara att ge ut ens gamla. Och seriösa butiker man handlar ifrån börjar ju inte heller att ge ut ens nummer direkt. Så ja, det går och jag tänker då fan inte ge ut mitt riktiga nummer efter allt jag har varit med om, om försäljare och sånt. Jag anser att är bara oseriösa företag som sysslar med telemarketing. Mitt lokala elbolag där jag bor sysslar inte med sånt. Alla möjliga operatörer och sånt och allra helst elbolag som sysslar med telemarketing vägrar jag att befatta mig med.

Av Jyhan
Skrivet av jetblack:

Till skillnad från att köpa en ny 50-gigs disk varje gång en film kommer ut?

Kan förstå om du tycker diskar låter för mycket eller är osäkra, men utyrmmesskäl? nja.

Jo, har man ett stort arkiv med filmer (över 1500 stycken) så kan jag lova dig att utrymmesmässiga skäl är ett problem när det gäller diskar idag.

Visst håller ditt argument om man bara har någon enstaka film men näe du, jag är ingen småsamlare gent emot dig där intresset i största del ligger i bara spel när det gäller medium (gissar jag på). Men när det gäller mig så har jag ett väldigt stort intresse av filmer och serier och definitivt att samla på sig grejer, det är till och med större än spelintresset.

Av Jyhan

Använder optiska medium nästan dagligen. Litar inte på diskar för fem öre då två stycken som jag har haft har krashat och det var inte kul och att köpa dubbla diskar och köra i mirror och sedan så släpps det nya filmer och och det laddas ner mer och mer så diskarna fylls upp till bredden och man måste köpa nya och nya. Näe man vill ju inte ha något full tower fulla med diskar som väsnas och vill inte raida i mirror då måste som sagt köpa dubbla diskar och kör man som vanligt så tappar man ju en stor del av arkivet om någon disk kraschar. Sedan som det har hänt förut att nätagg har dött flera gånger och man är utan dator i en vecka till och med två om det är något annat krångligt fel så kan man ju inte se några filmer eller serier alls. Då är det tryggt och bra att ha dem på skiva då man kan se filmerna och det igenom PS3an tex.

Näe, jag känner mig trygg och trivs med att lagra på skivor och bränna ut och resna på disken istället för att dum lagra och skaffa fler och fler diskar. Jag vet och har varit med om att om man använder skivor av mindre bra kvalitet och bränt på max hastighet så att skivorna slutar fungera efter några år. Jag använder endast det bästa av det bästa TY och bränner på absolut lägsta möjliga hastighet, inte ens Verbatim är godkända då kvaliteten på deras skivor har sjunkit rejält med åren. Då man kan bygga upp ett tryggt arkiv och skriver upp vilka filmer man har i ett text dokument. Går snabbt att söka och man ser i vilken väska man har det i samt vilket märke på skivan.

Det är för mig en enorm trygghet. Att ha spel och film utbrända i låg hastighet och endast kvalitetsskivor från TY. Skivorna fungerar alltid år efter år.

Efter att jag läste att skivor kan kommas att chockhöjas 2013 så beställde jag väldigt många skivor då jag nu nästan innehar 800 skivor av högsta kvalitet så jag klarar mig.

Tror mer att detta kommer att bli en nischmarknad då jag vet endel som gör som jag men sorligt nog så de flesta sorgligt nog bara raderar filmerna efter de har sätt dem. Själv så brukar jag vilja se väldigt bra filmer efter ett par år då man börjar att glömma bort filmen vad den handlar om med åren då man har ganska dåligt minne. Och ännu bättre, köper man filmerna och spel på skiva så pressas skivor så det är inte lite bläck utan de pressas in i sten så skivorna håller resten av livet om man nu inte är rädd om skivorna och repar sönder dem.

Men tror helt klart att det inte kommer att försvinna helt utan att bli en smal nischmarknad och skulle det mot all förmodan inträffa att skivor och läsare skulle slutas att tillverkas så skulle jag beställa skivor och brännare för väldigt många tusenlappar, så pass mycket så jag skulle klara mig väldigt länge, så pass länge tills hårddiskarna har blivit, väldigt väldigt stora då kan man snacka om att börja fasa ut men i dagsläget är diskarna på tok för små. Iallafall för mig.

Av Jyhan

Radiotjänst är mycket enkelt att undvika.

Öppna ej för okända personer då det aldrig är någonting bra då det alltid är någon försäljare eller någon från radiotjänst.

VIKTIGT! Svara aldrig på oskyddat nummer efter kontorstid på vardagar och svara aldrig på oskyddat nummer på helgerna. De ringer aldrig då folk jobbar utan då folk är hemma. Delvis efter 17.

Med den strategin har jag alltid undviket radiotjänst i alla dessa år och kommer alltid att göra det. Efter ett tag så struntar de i en och ringer bara någon enstaka gång emellan åren.

Ska bli en fröjd då de lägger skiten på skatten som andra länder har gjort.

Av Jyhan

OLED

Av Jyhan
Skrivet av 'TryNotD[oo:

;13050096']En NAS med några diskar i raid så slipper du krångla med det och riskerar inte att förlora informationen. Förmodligen gör du miljön en tjänst också. Fast det beror ju på hur mycket du laddar ner, för egen del så laddar jag knappt ner något längre, lite steam-backups, annars streamas ju det mesta. Men jag är ju en PC-nörd - Så jag håller mig inom lagens råmärken Men visst, man kan ju ha behov av oerhörda mängder utrymme på laglig väg också förstås.... Men plastskivorna borde försvinna imo.

Har funderat lite omkring NAS men näe, en till enhet som ska stå på och leva om. Sedan så gillar jag ju också att bläddra i cd väskor, det är en speciell känsla. Sedan så håller jag mig inte riktigt inom lagens råmärken

Men miljön bryr jag mig inte särskilt mycket om. Jag sällar mig till en av dem som inte tror på globalauppvärmningsteorin men nog om det, det vill jag inte hålla på tjafsa om här.

Näst intill alla spel jag köper är på skiva, det är bara några få arcadspel eller indie spel som jag köper online men då spelar jag också bara på konsol . Det är på tok för tidigt idag att bara gå på digitalt online. I många länder bland annat USA så är det vanligt med att internet att de får bara tanka viss många GB sedan så kostar det och då är det inte så populärt att dra ner ett spel på 15 GB eller säg God Of War 3 som är på 43 GB tror jag det var. Sedan så är inte internet så väl utbyggt i många länder till och med här i Sverige. Jag har bara 6 mbit och då är det fiber men det är kommunen som har monopol på fibernätet men det är en annan historia.

Av Jyhan

För mig är detta mycket tråkiga nyheter. Bränner själv ett flertal skivor i veckan. Jag gör inte som alla andra och köper nya diskar hela tiden och dumlagrar. Jag gillar att bränna ut och arkivera istället och framför allt samla på saker. Arkiverar man på diskar så tappar man en stor del av arkivet om någon disk kraschar. Det är betydligt säkrare att lagra på kvalitetsskivor från TY som är brända i lägsta hastighet, dem håller betydligt längre än vilken disk som helst. Jag som gillar att samla på saker och har ett ganska fint arkiv, skulle få ha hur många diskar som helst, sedan blir den disken full och så får man köpa en till och så den disken och tillslut så får inte diskarna plats i chassit. Näe tacka vet jag att bränna ut istället.

Näe för mig blir det att beställa ett ganska stort parti DVD skivor framöver.

Av Jyhan

Hej, har googlat kollat igenom och sökt på en massa forum och recensioner om ljudnivån men det är ingen som har skrivit någonting om det.

Är det någon här som kan uttala sig om ljudnivån, hur högljud den är? Hur mycket låter fläkten gent emot den gamla Wii som är hur tyst som helst.

Är inte så mycket för att köpa konsoler från luanch för jag är rädd att dem ska börja rackla efter ett par år. Fick RROD efter jag hade haft min 360 i fyra år men då vänta jag till och med hela två år med att köpa den och köpte falcon. Så jag köpte en slim efter det och fy satan vad tyst den är. Man får verkligen pausa spelet och verkligen lyssna efter fläktljud från konsolen för att ens kunna höra den.

Men Nintendo brukar somsagt ha konsoler från luanch som fungerar. Var rädd för överhättningsproblem men tanke på hur litet chassi och fläkt men efter jag läst http://www.gamereactor.se/nyheter/80841/Wii+U%3As+innanm%E4te... att CPU klockfrekvensen ligger på 1, 25GHz så kan den nog inte utveckla speciellt mycket ljudnivå. Har också läst att de fick göra om kylningen 2000 gånger för att få till bukt med värmeutvecklingen. Fan om de ändå bara kunde göra chassit större från början så hade de kunnat ha den klockfrekvens som den egentligen skulle ligga på http://wiiudaily.com/wii-u-system-specs/ så hade den utklassat de andra konsolerna med råge rent prestandamässigt sätt. Men nä istället så skulle de har det där pyttelilla chassit.

Av Jyhan
Skrivet av Bananas2thebeat:

Det är bitvis sant. Konsollerna har förstört själva spelen också:
http://www.youtube.com/watch?v=W1ZtBCpo0eU&feature=my_liked_v...

Kass hårdvara och dålig kontroller tvingar spelen att bli linjära och korta.

Det är din åsikt, så det får stå för dig. Denna video är helt irrelevant. Att marknaden har blivit mer mainstream har inget med konsollerna att göra utan att mainstream marknaden har blivit större.

Dåliga kontroller på PC kanske men inte på konsolerna. Har inget att klaga över när det gäller kontrollerna. PC skiter jag fullständigt i. Skulle inte bry mig ett skit om PC plattformen gick under. Kommer aldrig igen börja spela på PC.

Jag tycker spelen ser bra ut och det blir bara bättre grafik med åren då hårdvaran utnyttjas bättre.

Men i eran värld så ska allt kretsa kring high end datorer med den senaste hårdvaran och om konsolerna inte fanns så skulle det vara folk med dåliga datorer som "förstörde spelmarknaden".

Så nej, jag skulle inte bry mig om denna konsollgeneration förlängdes med 5 år. Då slimmer man köpa nytt och det är bara positivt enligt mig.

Av Jyhan
Skrivet av _Merc_:

Konsoler skadar spelutvecklingen med sin slutna system som kräver dev-kits o tillåtelse ifrån företagen som gör dem för att kunna släppa ett spel, om spelföretagen hade lite hjärna o ville hålla kostnaderna för spelutveckling nere så hade de alla utvecklat PC exklusivt. Finns ingen anledning att utveckla för Konsoler med dagen datorer så finns det ingen anledning att spela på en konsol.

Allt handlar inte om hårdvara.

Själv så spelar jag enbart på konsol, har inte spelat på PC, jag vet inte hur många år.

Av Jyhan

Jag har en 360 slim eller 360S som de heter och den är den tystaste konsolen jag någonsin har hört som har en fläkt alltså. Man hör den aldrig och för att man ska höra den så måste man pausa och lyssna efter ljudet. Men det är förbannat tragiskt att det skulle ta fem år för de att göra rätt.

Hade en Elite innan från 2008 som fick RROD i år.

Så inte en chans att jag köper en konsol i början. Ska vänta ett par år och se vad folk säger på forum och sådär om de fungerar bra.

Tycker det ska bli riktigt skönt nu snart när det slutar att komma nya spel till de nuvarande konsolerna så man kan spela igenom dem spel man har i lugn och ro.

Av Jyhan

Själv så är jag säker i min manlighet och jag kan spela spel som är riktade till de yngre och tycka att de är riktigt roliga.

Folk som hela tiden måste spela spel med en massa blod, våld, steroidknuttar som skriker muther fucker och en massa skjutandes är väldigt osäkra på sin manlighet.

Ta Rayman Origins, ett spel som de allra flesta tror är ett barnspel vilket de också är men det är även riktade mot de äldre då spelet i slutet har en så äcklig svårighetsgrad så det är trail and error hela tiden. Super Mario Galaxy 2 var också riktigt utmanande på sina ställen och det är det många missar.

Barnspel är inte enbart barnspel utan är riktade även till de äldre, varför skulle de vara så utmanande (inte nu alla) men en hel del utav dom?

Nä, jag tror att folk som enbart måste spela spel med en massa våld och blod och absolut inte kan spela spel som inte har det är väldigt osäkra på sin manlighet och måste då visa de andra i sin omgivning. " Titta här jag spelar då bara spel som innehåller våld och en massa blod, för det mesta så blir det fps ".

Skrivet av Zuggmate:

Som jag har skrivit några gånger och kommer fortsätta skriva: Man spelar inte fps-spel på konsol. Bilspel funkar kanon, liksom fotboll och en del andra speltyper där den typen av precision som fps-spel kräver inte krävs.

Jag spelar fps på konsol och trivs med det väldigt bra faktiskt men då spelar jag inte för att tävla och vara så bra som möjligt, utan jag spelar för att det är kul.

Så där har du fel, här spelar det massor med fps på konsol, iallafall jag och bevisligen väldigt många fler.

Jag förstår inte vad som är så svårt att acceptera varandras olikheter, vissa hatar att spela fps på konsol och andra gillar det, eller vad det nu kan vara. Bara för att någon sporadisk skriver här och där på forum att fps spelar man inte på konsol så kommer ju folk inte att sluta göra det för det.

Av Jyhan
Skrivet av JonnyRocker:

Så jag skulle ha valt Samsungen som du länkade till med 100hz, om någon sen säger att det inte blir någon skillnad mot en 50hz tv, då bör man gå till sin lokala tvfirma och göra en A-B test.

Har gjort det ett flertal gånger och det ser bara onaturligt ut som att bilden snabbspolas och Hz har absolut ingenting med bildkvalitet alls i huvudtaget att göra idag. Det är bara ett försäljningsknep som tydligen många har gått på...

Hz idag handlar om att tvn lägger in bilder som inte finns och det ser onaturligt ut.

Sedan så kan man aldrig jämföra en tv idag i upplysta ellador då man aldrig få en rättvis jämförelse. Ska man jämföra tv apparater så ska man göra det i ett nersläckt rum och ställa in apparaterna så gått man kan och framförallt stänga av tourch mode och välja ett mer naturligt bildläge. Det är då man verkligen ser vad apparaterna går för.

Som jag själv blev rekommenderad på Minhembio forum och det är jag glad över är att se på tvn med korrekt inställd skärpa delvis dra ner den då skärpa lägger till detaljer i bilden som inte finns och det ser bara grötigare ut. Se på en kalibrerad, en korrekt bild i tre månaders och gå sedan tillbaka till tourch mode med uppskruvad skärpa och en massa bildförbättringsfunktioner på och ni vill bara spy för att se så grötigt ut istället för den rena och naturliga bilden som med en kalibrerad bild ger.

Idag då man är och hälsar på folk så har i stort sett alla felinställd bild och det ser verkligen ut som skit. Lite synd då i stort sett alla använder bara en bråkdel vad bilden är kapabel till att leverera.

Av Jyhan

Hz har inte samma innebörd idag på LCD och Plasma som på gamla bildrörstvn. Enligt mitt och många andras tycke på olika hemmabioforum världen över så ska man på en platt tv aldrig i någon annan hz än den tvn bildkällan matar ut. Då lägger tvn in bilder och allt ser väldigt onaturligt ut och det ser ut som att man snabbspolar.

Själv så skulle jag vald plasma alla gånger före LCD. LCD tekniken har inte en susning mot plasma rent bildmässigt.

Panasonic gör de absolut bästa tv apparaterna som finns på marknaden om man bortser från de fjuttiga två OLED apparater som finns som är i 11 och 19 tum tror jag det var och vem har användning för det idag? Varför Panasonic idag är ledande på marknaden är att de innehar Kuro patentet och Kurotiknen från Pioneers samt att de har många ingenjörer från Pioneers tv tillverkning.

Ta en titt på Pannas recensioner av tv apparater som har släpps i år och läs igenom några från tex. flatpanels.dk, avforums och hdtvtest.co.uk så förstår ni varför just Panasonic gör de bästa apparaterna och det gäller alla plasmor som de ha släpps i år. Samtliga är grymt prisvärda och har en svärta och färger som inte de andra rår sig på.

Av Jyhan
Skrivet av MX510.:

Du kan få den tillbaka till Windows 7 vet jag. Det heter http://sourceforge.net/projects/classicshell/

Ah tack! Nu har jag äntligen fått tillbaka min älskade uppåt knapp i Win7 som jag har saknat från XP.

Av Jyhan

Jag använder mina optiska enheter väldigt ofta i datorn då jag streamar till mediaspelaren (Mede8ern) och på så vid använder den som DVD spelare och blir både lättare och framförallt billigare att byta ut den då den optiska läsaren slits ut.

Jag bränner också väldigt många skivor då det känns betydligt tryggare att ha saker utbrända på skiva, kvalitetsskivor självklart TY skivor i lägsta möjliga hastighet för bästa möjliga livslängd. Än att hålla på dumlagra på en massa hårddiskar som hela tiden blir fulla. Visst skivor sluta självklart att fungera men dem kommer definitivt hålla betydligt längre än diskarna jag har i datorn nu.