Inlägg

Inlägg som Beta har skrivit i forumet
Av Beta
Skrivet av AndreaX:

Om de nu skulle nöja sig med en kompensation från Wish på 10kr säger det en hel del om vilket massivt ockerpris den där "hanteringsagiften" på 75 -125 är.

Mja, PostNords hantering är ju manuell. Detta blir säkertligen automatiskt. Plus att Kineser är billigare.

Av Beta
Skrivet av vinylens:

dom kan leverera 1000 mbit? inte många leverantörer som klarar

https://new.webhallen.com/se/product/190925-TP-Link-MC210CS-G...
där har du en för 1000 mbit kostar 799:-

Edit: och har du redan ethernet port som du säger behöver du ingen fiberconverter

Privat fiber brukar ej ha TX/RX fiber utan single.

Nätleverantören står till 99% av fallen för convertern.

Av Beta
Skrivet av Orfi:

Hej!

Kort och gott söker jag likasinnade, som har arbeten eller skola på dagarna och inte oändligt med fritid men som gärna lirar ihop med andra när tid finnes och är ute efter både äventyret och det sociala!

Jag spelar Priest som första gubbe och är väl om man frågar andra äventyrare i random dungeons den sämsta healern som levat, jag vet oftast inget om de dungeons jag kastas in i random via den där dungeon-findern så jag får ofta äta massa skit av gruppen när jag inte fattar vad jag ska klicka på eller stannar för att plocka upp en blomma mellan strider, bristen på kommunikation och teamwork gör det hela varken lättare eller speciellt roligt och jag känner väl att ska jag ändå misslyckas kan jag väl lättast göra det ihop med andra som kan garva åt det och ha roligt samtidigt, inte någon sur 14 årig tysk pojke vars karaktär är värd mer än hans mamma för honom.

Så finns det fler som mig där ute eller några som redan har en guild så hojta till förfan!
Jag spelar på en server som heter Eonar men jag kan verkligen tänka mig flytta till en annan server om det innebar någon eller några att spela ihop med.

Sen måste jag säga att det jag hade bävat mest för var den hemska grinden men den har hittills varit väldigt behaglig, hoppas det håller i sig!

Mvh

Kör du Horde eller Alliance?

Själv har jag jobb, hus, ett barn med ett till på väg. Så spelar när jag har tid, endast på kvällarna efter 19-20 typ.

Av Beta

Svårt denna vecka!

7/11 Korrekta svar!

Av Beta
Skrivet av xcluzive:

Jaha, det låter ju bra iofs. Finns det nån minimumgräns för att det ska åka igenom?

Skickades från m.sweclockers.com

Antar att gränsen är just 0. Jag fick krav på ca 76kr på några grejer jag beställt för 12kr.

Av Beta
Skrivet av GuuFi:

Sen jag uppdaterade till v16 eller vad så slutade ljudet fungera om man råkade ha andra program igång som eventuellt kunde använda ljudkortet, efter v17 så blev bildkvalitén skit.

När jag testade v18 så fick jag enormt judder och allmänt kass kvalité, så gick tillbaka till V17 ( ren installation ), blev aldrig av med juddret...

Började kolla på filmer med VLC istället, och äntligen var bildkvalitén i samma nivå som <v16 men verkar inte finnas något sätt att hantera biblioteken med VLC.

Har kört det sen XBMC på Xbox ( originalet ), men har tröttnat på att gå igenom 150 guider för att försöka rätta till bild/ljud och som ändå inte fungerar, så söker efter ett alternativ.

Krav:

1. Vettig mediaspelare
2. Ska kunna hantera biblioteket likt Kodi så man har bra koll på dem.
3. Kör endast på en PC som har tillgång till NAS, söker inte efter client/server där jag måste sätta upp en server för att spela upp något.

Finns det bra helst gratis alternativ?

Försök fixa Kodi istället... Finns inget bättre alternativ.

Tummen upp på libreelec, det är kanon. Kör det på två raspberry pi här hemma.

Av Beta
Skrivet av nikka:

Tack! Kort svar: Jepp!

Utförligt svar på fråga 1: Ja. Du kan låta accesspunkten i vardagsrummet vara huvudnod. Det spelar ingen roll att den är kopplad till en Asus-router vars trådlösa nätverk är avstängt. Koppla en kabel från LAN-porten på den routeragerande routern till WAN-porten på den accesspunktsagerande mesh-noden. Jag vet att det låter fel, men WAN-porten får ny funktionalitet när accesspunktsläget används. Du kan för övrigt använda den accesspunktsagerande mesh-nodens LAN-portar för att ansluta trådbundna klienter i vardagsrummet.

Utförligt svar på fråga 2: Ja. Börja med att lägga till övervånings-mesh-noden trådlöst (via gränssnittet i den accesspunktsagerande huvudnoden vars IP-adress visas i DHCP-listan i den routeragerande routern). Du får eventuellt flytta övervånings-mesh-noden till vardagsrummet under konfigurationen för att den ska vara tillräckligt nära. När guiden uppmanar dig att ansluta kabeln kan du flytta mesh-noden till övervåningen och ansluta kabeln till den. Koppla igen från en av LAN-portarna på den routeragerande routern till WAN-porten på den accesspunktsagerande mesh-noden. Även här kan du använda mesh-nodens LAN-portar för att ansluta trådbundna klienter på övervåningen.

Kom ihåg att all konfiguration av trådlösa inställningar ska ske från huvudnoden (inte från routern). Kom också ihåg att uppdatera firmware i både den routeragerande routern och huvudnodsagerande accesspunkten när det släpps nya uppdateringar.

Tackar för utförligt och bra svar! Kanoners, kanske blir inköp av en till AC68U då om jag inte kan Chromecasta från altanen i sommar.

Av Beta

Kanonbra video!

Någon som kan svara på följande frågeställning?

Har i dagsläget en RT-N66U (med merlin) som agerar enbart router, wifi avstängt. Funkar kanonbra och rullat på fint i 5 år nu. Denna står i källaren.

I vardagsrummet har jag en AC68U som AP (direktkopplad till RT-N66U med ethernet). Funkar också kanonbra, men lite dålig hastighet i två av rummen på våningen ovanför samt på baksidan av altanen.

1) Kan jag ha min AC68U i vardagsrummet som huvudnod utan att behöva blanda in min router i det hela?
2) Funkar ethernet backhaul med följande konfiguration: AC68U Huvudnod -> Switchen i routern -> Switch på ovanplan -> AC68U Slavnod?

Skulle detta funka hade jag kunnat köpa en AC68U till och sätta i kontoret på ovanplan vilket skulle löst mina täckningsproblem.

Av Beta
Skrivet av Kommenterande:

Det är förstås bara i början som en massa försändelser behöver skickas tillbaka. Så snart alla lärt sig att avgifter tillkommer, slutar man beställa om man inte är villig att betala avgiften.

Slå ihop dina små försändelser till flera stora försändelser så behöver du bara betala avgiften en gång. Bor du nära gränsen, kan du testa att skaffa en postbox eller använda poste restante i Danmark, Norge eller Finland. De länderna släpper alla igenom försändelser under ett visst värde (80 DKK, 300 NOK, 22 EUR).

Ja det kan man ju göra om man beställer från en och samma butik, så brukar jag göra när jag t.ex beställer från banggood. Då är kanske inte 75 kr + tull och moms hela världen när det är lite större summor. Men skall man beställa små saker från ebay är det ju oftast inte samma säljare så det blir ju olika försändelser.

Av Beta
Skrivet av Renrakad:

LÄS ARTIKELN.

De säljer nycklas till respektive utgivares distributionstjänst.

Herregud, hur kan en ytterligare försäljare av datorspel väcka avsky? Det är antingen dyrare, billigare eller lika pris. Rimligtvis är det något av de senare.

Vid lika eller billigare pris är det en bättre affär iom deras valuta. Vad finns det att bli lack på?

Tack. Du är fjärde personen som påpekar min miss i denna tråden. Jag har redan skrivit att jag missade detta och hade fel.

LÄS ALLA INLÄGG.

Av Beta
Skrivet av Trunk:

Faktum kvarstår. Är du inte beredd att betala 75 kronor för något så är det antingen "skräp" eller inte billigt nog att beställa från andra sidan jorden. Visst, jag kan förstå det om du är en låginkomsttagare som vänder på varje krona men annars är det bara patetiskt att spara ett par tior genom att skicka efter billigt skräp från Kina. (Om du köper något och sparar tusenlappar så är avgiften inget att gnälla över.)

Det jag tycker är synd är att man inte längre kan beställa små billiga saker från ebay. T.ex. så skulle jag behöva kylflänsar till min Raspberyy Pi. på eBay kostar dessa 6kr inkl. frakt. På Kjell & Co kostar EXAKT likadan 79kr. Det känns lite surt även om det inte är "mycket" pengar.

Skrivet av Trunk:

Innan det här så gick väl nästintill varenda paket genom tullen utan att postnord fick betalt för det. Så oavsett om försändelserna från Kina skulle minska med 90 % skulle det väl generera en större inkomst. Eller tänker jag tokigt?

Utöver ökade inkomster med den här avgiften så får de förstås även minskade utgifter om färre skickar efter paket. Win-win...

Nu hittar jag inte artikeln på svt.se men där påstod PostNord att för att detta skulle hå ihop skulle 75% behöva betala in avgifterna medans endast 50% har gjort det. Det är väl säkerligen för att täcka alla nya kostnader som tillkommer. Personalrekrytering, utbildningar, lokaler, utrustning m.m. Så kan vara så att dom slått på för stort med personal och lokaler m.m. mot volymen som verkar bli därav går det just nu i alla fall back. Sen kanske det vänder och dom kommer kunna göra detta med vinst eller +/-0.

Av Beta
Skrivet av Vinolik:

Welp.

  1. Razer säljer Steam- och Uplay nycklar

  2. Det står i artikeln

  3. Läs artikeln

Tack du är den tredje i tråden som påpekar detta ibtråden. Jag hade fel, missade helt det i artikeln.

Läs tidigare inlägg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Beta

Beställde två Molex-Sata adaptrar innan det blev tal på att avgiften skulle införas så tidigt som den gjordes. Betalade 12kr med gratis frakt på ebay. Fick sms och brev av PostMord att jag skulle betala 76,43 kr för att få mitt paket. Glöm det... Hoppas dom kommer på vilken usel idé detta är. PostMord var väl tvungna att få in avgifter på 2/3 av paketen för att det skulle gå runt, nu går dem back på att införa avgiften.

Av Beta

Och ni som säger att det inte har hänt något varken grafiskt i wow eller under huven sen det släpptes... Ni har fel. Har ni ens spelat spelet det senaste? Måste väl ändå vara det spelet som har utvecklats mest genom tiderna? Allt från en moddad version av WC3-motorn.

Från:

https://static.gamespot.com/uploads/original/1539/15391776/28813...

Till:

http://warcraft.blizzplanet.com/wp-content/uploads/2015/08/world...

Samtidigt som motorn under förbättras vid varje expansion. BfA skall också innehålla massvis med uppdateringar under huven. Dem håller till exempel på att experimentera med DX12.

Av Beta
Skrivet av ExcZist:

Har förbokat Collectors Edition .
Bokade redan 2018-02-20 och visste inte om detta
Jo läste något om att man inte får Skivan eller Mus Mattan.
Får man inte ens Art boken?

Vet inte om CE. Jag pratar om den vanliga fysiska kopian som alltid sålts. T.ex. https://www.inet.se/produkt/6333871/world-of-warcraft-legion-...

Den som säljs just nu: https://www.inet.se/produkt/6334894/world-of-warcraft-battle-... är ju en pre-order box utan fint cover i papp och skiva. Börjar bli orolig att det inte blir någon vanlig kopia...

Av Beta

Tack! Ett spel till i steamsamlingen jag aldrig kommer starta

Av Beta
Skrivet av Yatagarasu:

Tvivlar på det, Razer är riktigt stora.
Om priserna är bra och rabatterna är lockande ser jag inte det försvinna mer än någon annan butik.

Tror folk gillar att klaga på Razer för klagandets skull faktiskt.
Äger själv en DeathAdder Chroma + Blackwidow TE Chroma. Funkar felfritt fortfarande efter 2 år, DeathAddern jag hade innan hade jag säkert minst 5 år innan skrollhjulet gav upp.

Enda jag tycker dem inte gör något vettigt av är deras headset, då både Razer Siren är riktigt bra mic och deras soundbar/sub system verkar rätt bra med av det jag hört.

Sedan kan man diskutera huruvida prisvärda saker dom gör, men är man störst på marknaden kan man ta en premie (kolla Apple/Samsung).

Aldrig personligen testat Razers hårdvara så kan inte säga något om kvalitén på den. Har dock undvikit den, finns väl en anledning att dom kan ge nästan 50% marginal till butikerna på deras hårdvara, medans Corsair ger några ynka hundralappar på ett K70 t.ex.

Av Beta
Skrivet av Trunk:

Det finns tusentals butiker som säljer spel som aktiveras på steam, gnäller ni på dom också? gmg, gog, elgiganten, cdon och många till... Personligen är jag en simpel man och gör alla köp på steam såvida jag inte råkar snubbla över ett kraftigt reducerat pris någon annanstans. Däremot finns det bevisligen andra som gör annorlunda.

Den där valutan däremot verkar lite onödig, men men... någon blir säkert glad

Skulle razers butik sälja steamnycklar? Trodde spelen skulle tankas ner direkt från sidan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Beta
Skrivet av Vinolik:

För att det kan vara billigare? Varför skulle man inte köpa där det är billigast? Och att den skulle komma att läggas ned i framtiden låter bara som dumt babbel. Det dyker ju upp nya spelbutiker hela tiden, aldrig hört om någon som lagt ned.

Betalar hellre några kronor mer på en tjänst som är stabil. Vad händer om sidan lägger ner efter ett år och du tappar bort dina nedladdade spel? På steam finns dom alltid att tanka ner igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Beta
Skrivet av Vinolik:

Vet inte om ni inte läst artikeln eller älskar att spy galla. Razer lanserar en webbplats där du köper spel. Inget mer, inget mindre. Det är inte ett till Steam eller Uplay. Det är bara ytterligare en spelbutik

Jo jag läste. Fortfarande, varför skall man handla där? Kommer med hög sannolikhet läggas ner i brist på intresse för tjänsten.

Skickades från m.sweclockers.com