Inlägg

Inlägg som jouh har skrivit i forumet
Av jouh

De totalvägrade mig som studentkund trots att jag har CSN kortet.
"Det gråa kortet, annars får det va!", lät det ungefär...

Av jouh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Postaldude
Fan va jag vill ha en eee 1000H!! Snabb läst tråden lite känns som ett givet köp! kommer bli en skön surf dator med lite streama videos och youtube!

En fråga bara... Kan man få nån länk till en liten bilig smidig USB mus som man kan ha och köra med då jag hatar touchpad...

Jag använder denna lilla skönhet. BT, laser, liten och tom matchande pärlvit...
http://www.dustinhome.se/pd_5010114202.aspx

Av jouh

Så, nu är både XP och Vista installerade. Jag har inte hunnit testa så mkt än så länge. Dock verkar Vista flyta på minst lika bra som XP, bortsett från uppstarten. Och då är aero aktiverat dessutom. Jag är riktigt imponerad!
Jag körde inte vlite utan tryckte bara i en skiva Vista Ultimate 32bit SP1. Enda saknade drivrutinen är ACPI. Alla FN-knappar funkar inte heller, men det ska tydligen gå att få igång dem, ska forska lite mer senare.

http://picasaweb.google.se/nizar.bedros/ASUSEee1000H#52499044...

http://picasaweb.google.se/nizar.bedros/ASUSEee1000H#52499044...

Av jouh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av staff
Jag sträckkollade på serier i HDTV-format (720p) igår på min 1000H och det flöt på hur bra som helst. Så att spela film på fungerar den utmärkt. Skärmen är dessutom ljusstarkare än på min 17" HP Pavilion.

Överlag är jag extremt positivt överraskad av datorn. Den är knäpptyst, blir aldrig varm (inte hittills åtminstone), tangentbordet känns riktigt gediget, batteritiden är ca. sex timmar vid "normal användning" (surf med wifi, medel ljusstyrka på skärmen, power-saver mode etc.), touch-paden är verkligen toppen (älskar multi-touch) osv. Datorn känns mer gedigen än de flesta 15-17tummare!

Får förhoppningsvis en MSI Wind imorgon eller övermorgon, så det ska bli intressant att jämföra. Att MSI Wind är snyggare står redan klart (1000H är riktigt snygg också, men Wind är rent av vacker).

Troligen kommer du sälja Winden inom en vecka, som jag gjorde.

Av jouh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av emwi76
Behöver råd.

Använder min dator till att spela poker på. Vill ha en bärbar sak om man skall åka iväg. Gärna kunna se film på under resor etc. Kanske mindre photoshop arbete om man är ute och semestrar men inte så himla betydande.

Funderar på att köpa en 901a eller en 1000H. Det som skiljer är väl egentligen storleken om man inte bryr sig om hårddisk ( anv usb hårddisk ).

Har just nu en AMD turion 64 mobile ml-32 processor i min gamla bärbara. Lite slö ibland om man kör mycket statistik inläsning (huds) till pokern men att bara spela fungerar.

Fråga: Hur mycket slöare skulle processorn på 901/1000H vara?
Fråga 2: Om jag kopplar in min externa skärm , får jag samma upplösning som på eee datorn eller kan man få samma upplösning som skärmen klarar? Vilken är isf max skärm man kan koppla in?

Tacksam för svar.

Har använt min 1000H till lite poker (bwin) och det funkade klockrent. PS har jag inte provat och kan ej uttala mig om det. Se på film är den helt perfekt för.
Svar på fråga 2: Jag har testat att koppla in den till min 22" HP w2207 skärm och körde i skärmens maxupplösning 1680x1050, vilket fungerade ypperligt.

Av jouh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Laban80
Dela gärna med dig av dina erfarenheter. Är intresserad av att veta hur Vista fungerar på denna. Kommer du köra http://www.vlite.net?

Det ska jag göra! Har änsålänge bara hunnit installera XP Pro. Det har ju varit som förväntat, dock skönt med en ren installation. Ska försöka lägga in vista ikväll. Vlite har jag tittar på sedan tidigare. Ska ge den ett försök!

Av jouh

Har tänkt dela upp disken i flera partitioner. Typ 2x40 och 1x240. Win XP på första, Vista på andra och lagring på tredje. Testar i en vecka och tar bort den partition som jag inte vill ha efter det. Bra va?!

Av jouh

Nu har jag äntligen 320GB disken i handen. Blir lite ominstallationer ikväll, är dock osäker på om man ska slänga in vista när inte alla drivrutiner finns, eller om man ska köra på det säkra kortet XP. Väldigt nyfiken på hur den klarar av vista. Hmmm, vilket dilemma.

Av jouh

Du kan installera 800MHz minnen, men de kommer klockas ned och köras i 667MHz...

Av jouh

Testade själv HD Tune på min 1000H och fick följande resultat:

Powersave-mode

Average: 41.7 MB/sec
Access Time: 12.5ms

Det är 80 GB, 2,5" SATA, 5400 rpm (ST980811AS) som sitter i, dock har jag 2GB RAM SO-DIMM DDR2 667 MHz.

Jag såg att någon frågade om HD-uppspelning. Den fixar 720p uppspelning briljant och utan minsta hack. 1080p däremot flyter inte lika fint.

Av jouh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FireFox
Du tror inte att du råkade länka fel där nu?

Gjorde jag? Jag ville bara visa hur det ser ut om man vill ta bort tgb. Finns ju länkat i första inlägget hur man går tillväga.

Av jouh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FireFox
Hur pass svårt är det att byta tangentbord i datorn?

Inte alls svårt. Här lite bilder på hur det kan se ut när man tagit bort det: http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=39113

Av jouh

Låter väl optimistiskt med 1,18kg för 6-cell när den jag hade med 3-cell vägde lika mkt.

Av jouh

Jag har tidigare handlat av www.excaliberpc.com utan problem och till bra pris i USA.

Av jouh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mockasin
Får paketet plats i brevlådan? Jag beställde från supertrader i torsdags. Hoppas jag får min snart och att jag slipper gå ner till uthämtningsställe

Jag vet inte vad du har för brevlåda, men jag hoppas inte den får plats.
Nejmen, de ringer på hemma hos dig och du får kvittera paketet.

Av jouh

Precis, 3 dagar tog det för min Eee att anlända. Påslaget för Paypal var ca 150kr.

Av jouh

Jag betalade med paylpal när jag handlade från superetrader. Hade hört att kortbetalning krånglade med dem innan.

Av jouh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MORD
Det går väl strippa firefox ganska bra annars?

Jag behöver inte en minidator som ska med på tågresa varje dag, men när jag väl åker buss/tåg så åker jag i 1h o då kan jag tänka mig att jag inte orkar släpa med mig en laptop, men en eee kan jag nästan ha i fickan, skönt o kunna kolla på film o så. Det är därför jag funderar på att ta en billig version, då gör det inte så mycket om jag inte gillar den.

Dock, om jag köper 1000H som verkar vara den bästa med atom, utbytbar hdd och lång batteritid och inte gillar den så är det ju bara o sälja, förlorar ju inte mer pengar på det för att priset är högre. Jobbigt..

Äh, köp och känn efter.
Jag är säker på att du kommer gilla den!

Av jouh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xurra
Har nu beställt en 1000H .

Någon som vet vad det sitter för minne i den?

http://picasaweb.google.se/nizar.bedros/ASUSEee1000H/photo#52...

Av jouh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zeemon
Hej grabbs, verkar som de flesta har köpt 1000H, varför köpte ni inte SSD disken på 40 Gb? SSD ska ju låta mindre och klara av stötar bättre eftersom det inte är några mekaniska delar som på en hårddisk. Såg igår kväll att 901 släpps 8 september på CDON http://www.cdon.com/main.phtml?navroot=902&nav=13280&nav_genr...

Ska inte Asus 1000 släppas samtidigt?

Ebuyer säljer 1000H billigare än clove
http://www.ebuyer.com/product/146026/show_product_reviews?off...

Det finns flera butiker som säljer billigare än clove, men inte alla leverar till Sverige. Jag har för mig att Ebuyer inte gör det, men jag kan ha fel.
Superetrader (där jag beställde min) är ännu billigare än Ebuyer...

Jag valde 1000H för jag vill ha utrymmet och inte behöver stöttåligheten. Jag ska till och med slänga in en 320GB nu när den visat sig vara så användbar. Orkar inte med massa externa diskar, då den helt plötsligt inte är lika mobil. Låter gör den knappt heller.