Den senaste veckan har ett stort antal nyheter publicerats baserade på uppgifter läckta från Sony-studion Insomniac Games. Studion utsattes för knappt två veckor sedan för ett intrång och när hackarna inte fick betalt laddade de upp 1,67 TB interna filer som innehåller allt från bilder på kommande spel till konfidentiella Sony-presentationer och personuppgifter om anställda.

Nu har studion till slut uttalat sig offentligt om hacket, i ett meddelande som har delats i sociala medier. Här är det i översättning:

Tack för all omtanke och outtröttligt stöd. Det uppskattas innerligt. Vi är både ledsna och arga över den kriminella cyberattack vår studio utsattes för och den emotionella skadan på utvecklarna. Vi har fokuserat inåt de senaste dagarna för att stötta varandra.

Klicka för mer information

Vi är medvetna om den stulna informationen innehållet personuppgifter om anställda, före detta anställda och frilansare. Den innehåller också tidiga detaljer om utvecklingen av Marvel's Wolverine för Playstation 5. Vi jobbar på att snabbt avgöra vilka data som har påverkats.

Den här upplevelsen har varit extremt påfrestande.

Vi vill att alla ska njuta av våra spel som vi har avsett och som spelare förtjänar. Men precis som Logan är Insomniac motståndskraftigt. Marvel's Wolverine fortsätter som planerat. Spelet är i ett tidigt skede av utveckling och kommer säkerligen förändras mycket under utvecklingens gång, precis som alla våra planer.

Vi uppskattar allas entusiasm, men kommer dela mer officiell information om Marvel's Wolverine när tiden är mogen.

Å alla på Insomniacs vägar, tack för ert fortsatta stöd under den här svåra tiden.

Visa mer

Moderbolaget Sony har än så länge inte uttalat sig om hacket, varken kring läckorna eller hur Insomniac och andra dotterbolag och dess anställda ska skyddas mot framtida hack.