Montering

För monteringen har vi valt att göra detta på ett Intel-baserat system med LGA 1700-sockel och moderkortet Asus ROG Maximus Z790 Hero. Den som tidigare har monterat en Cooler Master-kylare känner igen beståndsdelarna i monteringskittet.

CM-MA824-Stealth-19.jpg

Det består av ett bakstycke med justerbart avstånd mellan gängorna för att fungera med olika typer av Intel-socklar. Därefter används fyra stycken distanser, fyra stycken muttrar samt två stycken byglar med gänga.

CM-MA824-Stealth-20.jpg

Att få bakstycket på plats är inga problem och lyckligtvis sitter det plastclips som låser fast gängorna i korrekt läge.

CM-MA824-Stealth-21.jpg

Därefter följer de fyra distanser som dras i för hand och även dessa glider på utan problem, gängorna känns precisa och det är tillräckligt lite motstånd för att få dessa för hand.

CM-MA824-Stealth-23.jpg

Efter detta följer byglarna som skruvas fast med hjälp av muttrarna. Muttrarna är utvändigt räfflade samt har plats för att skruvas på plats med en vanlig Philips-bits. Allt eftersom de skruvas på plats tränger gängorna från distanserna upp genom muttern vilket gör det väldigt svårt att dra åt dessa för hårt.

CM-MA824-Stealth-24.jpg
CM-MA824-Stealth-16.jpg

Slutligen är det dags för att få själva kylflänsen med den förmonterade 135 millimeters-fläkten på plats. Cooler Master har här en ganska genomtänkt lösning för att det hela ska gå så smärtfritt som möjligt. Istället för den sedvanliga processen där en väldigt lång och smal skruvmejsel ska träs igenom kylflänsen är istället gängorna placerade på en väldigt lång skruv. I toppen terminerar det hela i två stycken skruvhuvuden som sitter direkt på kåpan på kylflänsen.

CM-MA824-Stealth-25.jpg

När den ena skruven passats in mot gängorna på bygeln går det enkelt att få det hela centrerat och skruva fast alltsammans. Det går snabbt och smärtfritt men det är inte utan att jag får känslan av att skruvlösningen är en smart lösning på ett problem Cooler Master själva skapar genom att inte göra mittenfläkten löstagbar.