Cooler Master MA824 Stealth

CM-MA824-Stealth-6.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Cooler Master

Modell

Master Air 824 Stealth

Material

Aluminium, koppar

Fläkt(ar)

  • 1 st. 135 mm

  • 1 st. 120 mm

Kompatibilitet

  • Intel LGA 1700, 1200, 1151, 1150, 1155 och 1156

  • AMD AM4 och AM5

Kylpasta

Förapplicerad kylpasta

Konstruktion

Tornkylare med åtta värmeledningsrör

Mått

Djup: 162,2 mm
Bredd: 150,6 mm
Höjd: 165,6 mm

Vikt

1 630 gram

Cooler Master är inga nybörjare när det kommer till kylare och med MA824 Stealth tar bolaget sikte mot marknadens bästa tornkylare. Paradnumret med nykomlingen är den stora mängd värmeledningsrör som har klämts in, det är nämligen inte mindre än åtta stycken på plats. De åtta värmeledningsrören är designade av Cooler Master och går under produktnamnet "superconductive composite heat pipes".

SCHeatpipes.jpg

Illustration av insidan av Cooler Masters nya värmeledningsrör.

Det som gömmer sig på insidan av värmeledningsrören är en en räfflad yta med en pulverveke. Kombinerat med en främre fläkt som är något mindre än mittenfläkten samt en något högre placering av denna menar Cooler Master att det ska ge hög prestanda.

CM-MA824-Stealth-6.jpg

I kartongen medföljer kylaren med den förmonterade mittenfläkten. Den medföljande 120 millimeters-fläkten är frivillig att använda och fästen för denna hänger med i tillbehörslådan. I samma kartong hittas även monteringskit för Intel och AMD, manualer samt en Y-splitter för 4-pin PWM.

CM-MA824-Stealth-9.jpg
CM-MA824-Stealth-15.jpg

Väl ute ur kartong är det uppenbart att det är en riktig bjässe till kylare Cooler Master har konstruerat och därtill är det inte direkt heller en lättviktare med sina 1,6 kg. Ovansidan täcks av ett metallhölje som tyvärr gör att mittenfläkten på 135 millimeter inte går att ta bort utan att först lirka bor själva kåpan.

CM-MA824-Stealth-13.jpg

Vänder vi på paketet och tar en titt på den nickelbeklädda kopparplattan som har kontakt med processorn noteras det att den är av storlek större. För att kunna garantera full kontakt med processorer ur Intels 12:e och 13:e generation Core-processorer är formen något avlång. Därtill är den beklädd med förapplicerad kylpasta i ett mönster som ska påminna om Cooler Masters logotyp – en liten men rolig detalj.

CM-MA824-Stealth-14.jpg

I kontakt med kopplarplattan är de åtta stycken värmeledningsrör som sedan går vidare till kylflänsen i aluminium och det hela är beklätt i en mattsvart färg. Hela konstruktionen är solid och känns kvalitativ, dels tack vare vikten och densiteten men även små detaljer som logotypen bidrar. Avskalat men tjusigt och inte en RGB-diod så långt ögat kan nå.