Inlägg

Inlägg som ricke har skrivit i forumet
Av ricke

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9615930/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9615930/

Nu bör allting vara som det bör vara?

Jag är fortfarande otroligt okunnig, och därmed blir jag tveksam, till om jag väljer rätt processor / moderkort. Fått höra att jag med hög sannolikhet inte ens kommer märka av skillnaderna. Men. Ja, helst vill jag ju ha detta system 3-5 år framåt, utan att det ska tappa stunsen totalt.

Av ricke
Av ricke
Skrivet av Seglaarn:

Om du ska satsa på ett X99 system skulle jag ta en I7 6800k istället. Bättre för rendering, streaming.

Du kan också satsa på ett Gtx 1080 och ett Z170 system med en I7 6700k. Bättre för spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Hur mycket bättre är ett x99 system när det kommre till att recorda med t.ex. OBS. Hur mycket av den prestandan tappar man med ett z170 / i7-6700K?

Oavsett 1070/1080 så är verkar z170 billigare nu när jag kollar. Och det är inte fel.

Av ricke
Skrivet av Seglaarn:

Om du ska satsa på ett X99 system skulle jag ta en I7 6800k istället. Bättre för rendering, streaming.

Du kan också satsa på ett Gtx 1080 och ett Z170 system med en I7 6700k. Bättre för spel.

Skickades från m.sweclockers.com

När du säger ett z170, vad avses då?

Av ricke

Hjälp - Uppgradering av komponenter ~ 16-17000

För att vara ärlig så är jag en jävla tomte när det kommer till kunskap om datorer numera. Har en 4 år gammal dator just nu, i5-3570K, GeForce 770 GTX, 16gb ram, men önskar att uppgradera.

Chassi har jag sedan innan, Fractal R4. Likaså SSD diskar + lagringsdiskar. Ser mig om efter att uppgradera CPU, GPU och minnen. Därmed MB och nätagg.

Behovet är egentligen att kunna spela det mesta, på höga inställningar, om lusten faller mig in. Streama utan problem, vilket är en omöjlighet idag. Även frapsa utan direkt fpsförlust, även videorendering.

Nedan är vad jag halvt snöat in på. Men, är jag ute och cyklar. Finns det bättre komponenter för samma priser. Lägger jag pengar i onödan på något som är knappt märkbart bättre, än något annat? Missar jag någonting jag inte borde missa, som finns på marknaden. Ska jag sikta in mig på en annan cpu? Går jag overkill på minnet, dels gb och hastigheten. Hälp!

https://www.komplett.se/wishlists/7231b3a2-1af7-4335-8517-2b6...

Blir hemskt tacksam för all respons, svar, tips, idéer, rekommendationer.

Satte ihop det även på Inet för enklare överblick här på forumet. Dock fanns inte minnet på Inet.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9608960/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9608960/

Minne: HyperX Predator DDR4 3200MHz 32GB
4x8GB 3200MHz (PC4-25600) DDR4 CL16, XMP, Svart

Av ricke

Inte för att våra "sån" nu, men.. Den tv-tekniken du pratar om, och när den finns för ett vettigt pris, vi snackar typ 2017-2019, tidigast? Är det ens någon mening med att titta på komponenter till en dator om "etapp 2" ligger 3-4 år fram i tiden. Ska du hålla liv i tråden tills dess? Känns mest som att du listar det nyaste på marknaden, så är det det som gäller, köp det senaste och dyraste som finns när du väl ska köpa datorn, pengar verkar ju inte vara ett problem om du kan köpa hem den tv'n.

Av ricke
Skrivet av Sasnadan:

Trodde du skulle leka lite mer med dator komponenter i framtiden så lite backup prestanda i nätagget var vad jag tänkte på men som sagt efter mig, det räcker nog gott för det du ska göra nu
Kylaren tänkte jag för lite överklockning.

Tackar för svaren!

Nej, kommer nog inte leka med komponenter. Jag tycker mest detta framkallar ångest. Vill ha en stabil, helt ok lösning som funkar nu och ett tag framöver med eventuellt ett nytt grafikkort i framtiden. Men inget annat jox. Isåfall kan jag eventuellt uppgradera nätagget då, om det nya kortet 2014/2015 kräver mer power?
Överklocka är för mig lika abstrakt som det är för en katt att flyga. ;D

Av ricke
Skrivet av Kacki:

1. Har du råd välj 680
2. Mus och tangentbord ingår som paket i grundkonfigurationen: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=640842&CKS=PCW . Välj hellre något bra som tex mus Logitech G400 (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=638445&CKS=PCW) samt ett bra tangentbord tex MS Sidewinder X4 (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=580139&CKS=PCW)
3. Vissa programvaror drar nytta av hyperthreading som i7:orna har. Dock ej spel, men kör du någon tung annan programvara bör du kolla om den drar nytta av hyperthreading. Annars räcker i5 med stdkylning.
4. Nja. Du väljer tex Seagate 1TB i stället för 250GB SSD. Detta blir -737kr. Som andra hårddisk väljer du sedan tex Samsung 120GB SSD +879kr. Då hamnar du bara någon hundring över 250GB SSD.
5. Nätagget Silver Power är tillverkat av Seasonic och högkvalitativt. Räcker gott för alla singelgrafikkortsystem. Ska man ha dubbla räcker det dock inte.

You sir, are awesome

1. Kör på 680
2. Mus har jag redan, även det enda jag har, hah. Tangentbordet behöver jag inte ändra tror jag, har aldrig haft större behov än att qwer/wasd fungerar som de ska! Kör paketet i grundkonf, men tack för tipsen, nu förstod jag också hur du menade!
3. Kör inga programvara alls som kräver prestanda, tror jag. Nån gång per kvartal kanske jag öppnar adobe photoshop. Annars är firefox/totalcommander det som körs Så då kan jag vara nöjd med i5 tänker jag. Samt att standardfläkten bör vara tillräcklig om den inte ska klockas? Kommer en oklockad i5 3570 vara tillräcklig för kommande spel, eller bör den klockas? Nu blev jag prestandanojig. i7 är 600 kr mer, men är det ingen skillnad så skiter jag i det. Jag har hört att det är gfxkortet som är avgörande, inte processorn, stämmer det?
4. Nu förstår jag! Och det där låter ju onekligen mycket bättre, jag kör på det.
5. Jag har inga tankar på att ha några dubbla kort. Jag kommer ha denna setup ett bra tag och kanske uppgradera grafikkortet om ett något år, så tänker jag. Så nätagget som är valt är helt ok?

Av ricke
Skrivet av Sasnadan:

Kylaren, är det också vid en eventuell överklockning du tänker på? Eller är det så enkelt att den fläkten som följer med processorn är så sämst så den inte kyler tillräckligt?

Nätagg, hjälp mig snälla, känner mig så sjukt okunnig. Hur påverkas prestanda/datorn, vad blir bättre med ett annat nätagg? Ström som ström tänker ju jag haha

Av ricke
Skrivet av Kacki:

Har oxå sett i30-kampanjen och tycker den är bra.

1. Jag skulle nöjt mig med GTX670 som ingår (-1434kr)
2. Tangentbord/mus/högtalare är väldigt B. Ta bort om du inte behöver eller ersätt med något bra.
3. Processorn är värd en bättre kylare för att kunna överklockas. Välj en vattenkylning från Komplett direkt, eller köp en luftkylare och sätt dit själv.
4. Skulle välja 1 stor vanlig hårddisk + 120 GB SSD i stället för bara 250GB SSD. Men det beror ju på vilka lagringskrav man har.

1. Just kostnaden för 680 istället för 670 gör inte så mycket. Skiljer sig inte prestandan är det onödigt, men det gör den väl?
2. Tangentbord har jag inte, har idag laptop tangentbord, funkar skitbra, så har inga performencekrav på detta. Mus är inte med i paketet och musmattan verkar ingå, på konfigen så har jag "inte vald" på musmattan. Högtalare kan man ta bort, men det reducerar inte priset, +-0, så jag behåller det i paketet.
3. Jag kommer inte överklocka, ever. Det är som grekiska för mig. Borde jag köpa en bättre processor om jag inte ska klocka upp denna? Och om jag inte klockar, räcker kylningen?
4. 128 GB SSD, den som finns att välja istället, kostar 77 kr mindre, så jag kör på 250gb. Jag kommer bara ha program / spel på SSD, resten spar jag på extern hd.

Av ricke

Datorpaket - 12919 kr - Prisvärt?

Komplett Gamer i30

CyberLink PowerDVD 10 OEM CD
Stötsäker kartong
SteelSeries QcK musmatta
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Silver Power SP-SS500 500W PSU
Intel® Core i5-3570K Processor
MSI Z77A-G43, Socket-1155
Kingston DDR3 HyperX blu 1600MHz 16GB
Gainward GeForce GTX 680 2GB PhysX CUDA
Samsung SSD 840 Series 250GB 2.5" BULK
Samsung DVD Writer, SH-224BB
Microsoft OEM Wired Desktop 400
BenQ 24" LED GL2450HM
Creative A40
MS ROYALTY Win 8 Nordic
MS COA Win 8 32-bit/x64 Nordic
Garanti 3 års inskicksgaranti

Det är i30 kampanjen, jag har lagt till en skärm och GTX 680 istället för 670.

Är paket prisvärt? Måste beställa innan 130210. Är asdålig på datorer. Vill kunna spela Crysis när det kommer, gärna på bra inställningar.

Av ricke

Ålder: 26
Plattform: PC och Xbox 360
Spel: Skyrim (Xbox 360) HoN (PC)

Av ricke

mistimorr.mistimorr

Silver league

Av ricke

Allvarligt, köp vitamin- och mineraltillskot. Blir exakt som trådskaparen beskriver varje vinter, vitaminer, mineraler och löpträning så blir jag i topform.

Av ricke

Vet inte vad ni som käkar för 4000:- sysslar med, men ni lär ju inte ha lärt er grunderna till att handla smart.

Jag spenderar 1000-1500 per månad, detta är mat, hygien, diverse ( glödlampor, disktrasor etc ) och då äter jag riktigt bra. Lär er leta extrapriser och handla i rätt affärer. 1500:- kan utan problem bli 2500:- om man handlar dyrt och inte på extrapris, varför slänga bort 1000:- i onödan?

Jag inkluderar inte chips, godis, snus, läsk och skit i kategorin "matpengar", kanske det vissa gör?
Nu äter jag visserligen inte chips, godis eller dricker läsk så för min del kvittar de..

Kanske skall definiera matkostnader som den maten du behöver till frukost, lunch, middag och mellanmål för att överleva.

Sen finns det alltid smartaprylar att göra för att skära ner på kostnader, typ göra egen frukostmüsli i storlass istället för att käka dyrt socker i flingform.

Av ricke

Etiketten säger ingenting alls om språk, tyvärr. Men du missar en poäng. Det Vista som just nu finns installerat på laptopen och används är Svenskt. Om jag skulle ha en nyckel som inte stödjer svenskt vista, utan danskt, hur kan jag då ha det just nu?

Min poäng är att Zepto gjorde rätt när de väl installera Vista men misslyckades sedan med att packa ner rätt skiva.

Däremot så säger kvittor mitt: Svenskt

Jag får se vad de säger på supporten imorgon.

Av ricke

Zepto - Recovery DVD-Rom - Fel språk?!

Tänkte höra här om någon har en aning om detta går att lösa.

Jag har ägt en Zepto i dryga året. Fick den levererad med Svenskt Vista Home Premium, det var vad jag beställde. Nu skulle jag behöva köra en formatering, var precis på väg att göra det. Men! Den recovery skivan jag har fått är ju Dansk, BARA Dansk. Under installationen så får jag alternativ på språk, och där finns det bara danska. Inputmetod finns däremot som Svenska även något som heter "Tatsur" eller whatever.

Bra less är jag iaf. Antar att jag inte kan få igång ett svenskt vista sålänge som jag inte har en Svensk OEM skiva?

Skivan ska vad jag vet kunna göra en helt fräsch installation, inte bara restore.

Kan jag lösa detta på något vänster eller måste jag än en gång bråka med zeptos service och försöka få en ny skiva? Kommer en ny skiva som är svensk överhuvudtaget fungera? Kommer jag kunna få en ny skiva alls? Stor suck..

Tips, hjälp, något jag inte fattar, något jag kan göra? Ska jag bara sula ut skitdatorn genom fönstret?

Av ricke

Värkar som era accounts har blivit hijackade. Detta har hänt mig också nu i dagarna. Min hotmail är också tagen kan inte logga in med mitt password. sjukt segt jag har aldrig fuskat eller använt något i cs utöver det vanliga.

Av ricke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JoLu
Självklart, men det finns inget som hindrar dig att köpa en "pro-dator" bara för att du är privatkund. Jag känner många som väljer såna just för att det faktiskt är bättre datorer. Därför jag undrade

Inga problem, men mycket av det jag pratar om, och det jag svarar tony på är just pris och dator. Klart man kan köpa dyrare saker, och de är förmodligen bättre. Inte det som detta handlar om just nu. Frågan är, vad får du av zepto, för det priset, och finns det några skillnder mot t.ex. Dell som var specifik dator som nämndes. Jag kan ju säga att många köper alienware laptops, för att det är bättre datorer, men det är oväsentligt här..

[QUOTE]Om man inte har med sig datorn mycket och är ute efter prestandan, varför inte köpa en stationär dator då?[/QUOTE]

Har min för att jag flyttar väldigt mycket just nu, jobb och praktik perioder. Har inte möjligheter at bära med mig en stationär dator och skärm på tåg, bussar hela tiden. Äger en stationär som jag har magasinerat med allt annat från min lägenhet där jag studerar. Hämtar den nästa år när jag är tillbaks där. Så, man kan behöva en laptop även fast man inte flyttar den varje dag. Lite trångsynt att bara se laptops som nödvändiga om man förflyttar den hela tiden. Inte det som är hela poängen med laptops.

[QUOTE]Som GarmFighter säger så finns det så många andra fakorer än enbart prestanda. Står datorn stilla för det mesta kan man koppla in både externt tangetbord, skärm och mus. Då spelar det ju i princip ingen roll hur datorn är byggd, du rör ju den inte. Andra, som, trådskaparen kanske är ute efter en dator som håller och som inte blir synligt sliten av att följa med i en väska hela dagarna. Dessa två scenarion leder till två helt olika slutsater om vilken dator man bör köpa. Eftersom tråden handlar om kvalitén bör det ju vara det senare scenariot man tittar på, eller hur?[/QUOTE]

Jag har då svarat utifrån erfarenhet av två datorer med tydligen skillda åsikter om kvalitet här på sweclockers. Jag anser inte att det blir skillnad i slitage om man fraktar båda datorerna lika mycket. Lägger man dom i en ica-kasse får man dock skylla sig själv, men det är väl förutsatt att om man transporterar datorn ofta så har man en väska därefter?

Skulle då fallet vara att man bara har den för prestanda och kopplar in skärm / tangentbord / mus och skiter i kvaliten, ja då får du mer prestanda per krona om du köper zepto. Bara fakta, ingen åsikt, helt objektivt.

[QUOTE]Att säga att en dator är bättre enbart på grund av att du får mer prestanda per krona är inte hela sanningen. En dator har för mig viktigare egenskaper, som att allt fungerar precis som det ska när jag får den. Att jag aldrig behöver kontakta företagets support och att jag vet att den håller, även om jag råkar tappa väskan med datorn i golvet.[/QUOTE]

Svarat på detta ovan. Tidigare så har jag skrivit om min erfarenhet. De viktiga egenskaperna du beskriver här finns med hos zepto.

[QUOTE]Att tangetbordet inte sviktar och är skönt att arbeta vid även efter fyra timmar, att datorn inte blir obehagligt varm, att chassit inte knakar eller böjer sig. Det är för mig faktorer som är bra mycket viktigare än prestandan i sig. Tyvärr har jag inte vågat köpa Zepto på grund av att det är svårt att få ett bra svar på dessa frågor. De syns inte i specifikationerna och många som köper datorerna har svårt att objektivt ge en bedömining av datorn.[/QUOTE]

Svårt att få svar? Det finns hur många svar som helst. Jag ger dig då mitt igen. Objektivt svarat.

Zeptons temp ligger runt 50 grader överlag, + - beroende på vad som körs, men det förstår du hoppas jag, så orkar inte argumentara angående stenhård belastning osv. Du bedömmer om det är godkännt.

Chassit knakar inte, det böjer sig inte. Om det är bra eller dåligt får du avgöra.

[QUOTE]Om ni med Zeopto tar tag i datorn ena främre hörn (uppvikt) kan ni lyfta datorn så utan att chassit böjs eller knakar oroande? går det att lyfta datorn i skärmen? Kan man trycka genom skärmens baksida så att skärmens bild förvrängs? [/QUOTE]

Min Zepto böjs inte när man tar ett främre hörn och lyfter. Den sviktar lite, men om den inte gjorde så skulle det kännas underligt. Det går utan att problem lyfta datorn i skärmen, gjort det flera gånger när jag ska bara ska känna om datorn verkar varm. Jag har testat att trycka på baksidan, på de flesta ställen på många sätt med mycket tryck. Jag kan inte få min bild att påverkas.

Nu har jag berättat vissa saker igen, och vissa nya saker. Du gör själv en bedömning på detta. Men detta är mina faktan, vad jag har upplevt hos denna laptop. Objektiv fakta.

Mvh Richard

Av ricke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne_Jaha
ricke, vilken dell-model och om dell var dyrare, pruta din polare något eller tog han internet-priset? (för det kan göra en hel del) :). Bra skrivet förresten.

Läs lite längre ner, han pruta inte, köpte nätpris rakt av.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik2k4
HAHA öööh? Va förlorar jag?

Debatten på internet?

"Arguing on the internet is like running in the special olympics.. Even if you win you´re still retarded"

Det du säger sänker dig själv, inte mig..

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JoLu
Det skulle vara intressant att veta vilken Dell du jämfört med, Inspiron, Latitude, Precision, XPS, Vostro. Dells företagsdatorer brukar (eller brukade i alla fall) hålla bättre kvalité än konsumentprodukterna.

Har Zepto sämre kvalité än dells konsumentprodukter låter det som om Zepto bara skulle vara ett alternativ om man kräver prestanda utan att vara beredd att betala för det. Om man släpar med sig en dator dagarna i ändå så kommer man uppskatta ett mer hållbart skal så att datorn håller sig i ett bra skick även efter ett år.

Som en notis kan jag ju passa på att nämna att ska du ha 100% kvalité är det varken Zepto eller Dell du ska ha utan snarare Lenovo Thinkpad (tidigaer IBM) som i alla år varit de bäst byggda laptopen. Men den kostar bra mycket mer och har inte spelinriktad hårdvara.

Dellen jag jämför med är Inspiron 1520. Han är privatkund, och det är väl mestadels det vi vänder oss åt här? Så det är en konsumentprodukt. Vid införskaffningen så betalade han ett par tusenlappar mer än vad jag gjorde, jag köpte dock med annat lull som väska och dyligt som jag räknar med i priset. Priset var iaf en skillnad som jag som student inte ville betala, inte mycket peningar, hade jag haft det skulle jag köpa Dell. Hårdvaran diffar lite på olika ställen, jag har ett bättre gkort, annan typ av hårddisk, samma processor dock. Snarlikt helt enkelt. I 3Dmark06 ligger jag ungefärliga 100 poäng före. Så det du frågar om? Ja, du får samma prestanda för en billigare peng. Ingen av oss släpar nämnvärt på datorerna, så ytskadan är inte relevant för oss. Hade dock fallet varit så så skulle jag påstå att "skalet" på datorerna inte skiljer sig åt. Båda skulle nog lida samma slitage efter nåt år.

Lenovo vet jag inget om.