Inlägg

Inlägg som Peter77 har skrivit i forumet
Av Peter77
Skrivet av Allexz:

Puls eller ej, för att förlänga batterilivslängden markant så räcker det att sluta snabbladda.

Värme är den största faktorn i degradering av batterier. Snabbladdning skapar hög värmeutveckling. Nothing more to say.

Detta är exakt varför jag undviker snabbladdning. Brukar ladda telefonen med en vanlig 15W laddare och plattan med sitt 10000mAh nånting batteri likaså. Undviker envist trådlös laddning också. Köpte mig några 10W trådlösa laddplattor för några år sedan, men har inte använt dem sedan första gången då jag kände hur varm telefonen blir. Har stängt av fuktionen för snabbladdning/supersnabb laddning i systemet också.
Har faktiskt slagit på "skydda batteriet" också som stoppar vid 85%. Laddar dock telefonen till 100% om jag skall vara på vift hela dagen utan laddningsmöjligheter.

Att försöka undvika värmeutveckling så mycket som möjligt är ju en enkel sak som inte kostar mer än lite tid i det här fallet.

Edit: telefonen rapporterar 3640mAh kapacitet av sina ursprungliga 4000mAh. Har haft min S20 5G (Exynos) sedan kort efter den släpptes vet inte hur väl den angivna kapaciteten stämmer dock. Den siffran kommer från appen DevCheck. En annan app rapporterar 3880mAh (appen Devinfo).

Av Peter77
Skrivet av cybson:

Vad är det för en multitool? Har själv en liten Classic SD i fickan.

Trevligt Jag tittade f.ö på en Victorinox Swisschamp för ett tag sedan men det blev inget köp. Främst tången jag var ute efter men Victorinox är ju fina grejer oavsett så det kliade rätt bra.

Den här är det. Kompakt liten sak och mycket stadig.

Det är 3 verktyg bakom korkskruven som inte syns. 2 sylar och en stjärnmejsel.

Av Peter77

Snus (bare minimum), mobil, nycklar, plånbok och en liten fickkniv/multitool.

(För den som vill läsa mer om vad som tillåts gällande det, ni kan läsa här: https://lawline.se/answers/ar-det-tillatet-att-bara-fickkniv-... ).

Av Peter77
Skrivet av SnowgubbeN:

Det blev en 8gb/128gb + 512gb minneskort.

Hade enormt mycket poäng hos Samsung som jag ville handla upp, så det fanns dessvärre bara denna variant kvar att välja på.
Men kan inte klaga då jag fick betala under 6000:- !

Riktigt fin surfplatta och löjligt bra!

Har dock inte hunnit använda den mer än ett par dagar då jag väntar på ett fodral från Amazon, kände att Samsungs egna Cover var lite väl dyrt

Vad kul jag fick ge lite mer för min beg men den är i helt mint condition. Skärmskydd på från fabrik var också trevligt. Det är fan helt omöjligt att få på på en sån här stor platta annars. Försökte på min Tab S7 Fe som var 12" något och blev helt vansinnig. Lät Elgiganten fixa ett istället och de stod en bra stund, så lätt var det nog inte och blev inte helt 100 heller men hade inte hjärta att be dem göra om.

Av Peter77
Skrivet av Viktorph:

Vad är problemet med att det görs en artikel om ett produktsläpp från ett av världens (och Sveriges) största företag?

Kan folk här på Sweclockers sluta vara så jävla skitnödiga och barnsliga? Så jävla trött på att läsa alla gnäll-inlägg här.

Håller med. I detta fallet känns det som att folk stör sig mer på att det är IKEA än något annat. Har inte sett någon reagera nämnvärt när det tipsats om produkter från Inet osv. Men jag kan dock hålla med om att det blir dumt när man anger det dyraste möjliga jämförspriset från motsvarande alternativ produkt.

Av Peter77
Skrivet av SnowgubbeN:

Blev en smidig hjälpreda för lite 'illustrativa' arbeten samt streaming under resor <Uppladdad bildlänk>

Hoppas du blir lika nöjd med din som jag med min köpte min för en månad sedan, 12gb/256gb. Vad blev det i din? Helt underbar platta även om det är förra släppets. Skönt med lite större yta än telefonen för mina 47 år gamla ögon använder intr ens Samsung DeX på den trots att jag varit ett fan av det förut. Typiskt har jag uppe en browser som tar upp 3/4 av skärmen tillsammans med Facebook eller Messenger som tar upp resterande 1/4, samt en minimerad Spotify som ligger som en liten ikon

Riktigt bra för streaming också.
Har det officiella Samsung Book Cover Keyboardet till den också. Men använder det sällan. Det är kasst konstruerat och går knappt att ha i knäet. Hade tidigare en Tab S7 FE med book cover keyboardet till den, det var mycket bättre konstruerat och det gick att ha den bekvämt och stabilt i knäet.

Av Peter77
Skrivet av PrOxY_1337:

Väcker liv i denna tråden igen då dem bad mig leta fram en ny mic eller så för den dem har idag verkar lite strulig.
Det dom säger att den inte ta upp ljud vid inspelningarna och dom har provat att trycka in 3.5mm lite hårdare men blev inte bättre.
Jag funderade kanske på om man skulle prova med nån mic som är via bluetooth kanske?
Isf har ni några förslag?

Nu har jag inte kollat vad det finns i form av bluetoothmicar men det borde ju finnas en uppsjö. Tror absolut det skulle lösa problemet. Dock låter det ju som att 3.5mm honan på plattan är kass på något vis. Har de kollat in hålet och se om det kanske sitter ludd och annat mög där? Har man testat blåsa ur hålet med lite luft på burk? Kan ju vara värt att testa. Men först är det kanske enklast att testa micen ihop med nån annan pryl och se om man får samma resultat bara för att utesluta och se vilken av micen eller plattan felet ligger i.

Av Peter77

Kör OneDrive och har gjort i flera år. På datorn samt på surfplatta och telefon. Har OneSync premium på både platta och telefon.

Jag tar en bild med mobilen > synkas omedelbart till en OneDrive folder med synkpar uppsatt som upload mirror >> synkas omedelbart ner till en folder på plattans 1tb sdkort. Och givetvis också till datorn när jag väl startar den då. Sen har jag en del andra folderpar uppsatta också. Känns ok att ha 3 identiska uppsättningar + en utanför huset.

Krypterar ingenting. Orkar inte hålla på och leka Hemliga Arne. Vill nån kolla på mina bilder får de göra det.

Av Peter77
Skrivet av Pantburk:

Ikväll blir det lite jägermeister och lite öl.

<Uppladdad bildlänk>

Det såg trevligt ut även om jag aldrig riktigt fastnat för Jägermeister Ey Bro är en trevlig enkel helt ok lättdrucken helt rimlig bra öl iallafall
Jag tror jag fattar planen här: Kom till en bra nivå med hjälp av lite Jäger, sen håll nivån lite lagom med hjälp av öl

Trevlig helg på dig. För egen del är det nu en skvätt Mariestads Old i glaset. Den är lite stark men den har en karaktär som jag gillar. Var inne i IPA träsket ett tag men tröttnar. Så nu är det tillbaka till vanlig fis-lager.

Av Peter77

För närvarande en "Melleruds Paradpilsner". Helt okej, inte smakat den förut. Den var inte fantastisk men inte dålig heller. Gillar lite mer citrusig karaktär dock. Drack en "Bron lager" innan denna som jag gillade bättre.

Och så lite bra musik på det

Av Peter77
Skrivet av kokkojambo:

Mobiltelefon för 14-15 papp. What the hell is wrong with the world?

Jag håller absolut med om att det är mycket pengar. Men det är också extremt komplex teknologi och kraftfull hårdvara i ett omöjligt litet utrymme. Läste nånstans att t.ex Snapdragon 8 gen1 var ungefär ekvivalent med en i5-8400 (osäker på vilken variant dock). Och på Applesidan iaf i tablets o dyl har vi de helt galna M1,2,3 cpuerna t.ex.

I dessa telefoner finns förutom bra med computingpower även kameror som ibland överstiger resultaten med en systemkamera men med en bråkdel av komplexiteten.
Och mycket annat. Så ja, mycket pengar men om man funderar vad man får så är det ganska galet

Jag som är 70talist kan iaf inte låta bli att bli lite hänförd över vilken teknologi vi har idag är man intresserad så finns det så mycket att gotta sig i

Av Peter77
Skrivet av Frux:

Jag har inga special-appar på surfplattan utan använder den hemma till precis samma saker som jag gör på mobilen. Bankärenden, surf och forum, youtube osv.

Fast med en större, skönare och mer överskådlig skärm som kan visa vanliga fullstora gränssnitt istället för små ihopknölade mobilvyer.

Mobilen är bra på att gå ner i fickan när man går hemifrån, that's it.

Är exakt som du med tablet vs telefonformatet numera agerar min telefon mestadels sambandscentral åt min platta och skickar samtal/sms sinsemellan
Otroligt gött att sitta med en fin stor krämig Super AMOLED i näven och kunna läsa nyheter/forum behagligt.

Av Peter77
Skrivet av lundagrabb:

Tycker det är kul att Samsung hämtat igen på de områden där de legat efter.
Själv har jag Iphone egentligen av följande anledningar som är väldigt viktiga för mig:
1. Lätt och snabb återställning vid ev. förlust eller skada av telefonen.
2. Telefonen känns modern längre. Mjukvaruuppdateringar över längre tid. Jag har mina telefoner ganska länge.

Rent användarvänligt och handhavandemässigt så har Android definitivt blivit bättre mot vad det var och känns nu nära Apple (även Apple har blivit bättre med filhanterare osv). Men tycker det fortfarande det är lite dåligt med säkerhetskopiering framför allt av data. De olika app-butikerna på telefonerna och det är inte alltid klart var de olika apparna lagrar informationen.
På en Samsung behöver du både Google och ett Samsungkonto. Samsungapparna sparar på en del på Samsungkontot och andra appar på Google.
Just att veta att informationen från mina anteckningar och olika appar backas upp är otroligt viktigt.

Jag brukar hjälpa kollegor med deras telefoner och många har Samsung och i princip ingen har Samsungkontot aktiverat eller förstår skillnaden mellan Samsungs appar och Googles, eller förstår var deras bilder lagras osv.
Det är så snittanvändaren ser ut och de bryr sig inte. Tycker det åligger telefontillverkarna att underlätta denna process och där har Apple ett klart försprång (min upplevelse).
I övrigt känns de jämförbara och jag tycker Samsung leder tekniken när det kommer till vikbara telefoner.

Intressanta perspektiv du kommer med och framförallt ett nyanserat men ändå neutralt inlägg helt utan fanboyismen. Jag är helt som du men Android och imho så får man den bästa upplevelsen av Android på en Samsung enhet ur S-serien. Har man vant sig vid den klassen på specs och skärmarna så vore det bara en besvikelse med något mindre premium. Det är såklart samma med de bästa Apple-telefonerna Tycker själv att Samsung har riktigt cool teknologi och har man flera enheter så pratar de helt fantastiskt med varandra med funktioner man aldrig visste att man skulle älska så mycket.
De är bra på kamerorna också även om jag ibland kan känna att färgerna drar åt det lite väl mättade hållet ibland, skärpa och "crisp" i bilden blir oftast väldigt bra dock. Men där finns ju tillverkare som är mkt bättre på just kamerabiten också, men uppe i de premiumsegmenten oavsett tillverkare så är det IMHO ganska subtila skillnader, så helhetsupplevelsen av telefonen eller plattan väger alltid tyngst för mig.

Du har helt rätt i din profilering av den vanlige användaren. Man frågar "vad har du för telefon" och får till svar "eh, en Samsung". Så där direkt fattar man nivån. Och här har ju Apple varit ledande länge med sin enkelhet och att det bara funkar. De är även bättre med kvaliteten på apparna, något man märker på större plattor med Android, Facebook osv är en uppblåst telefonapp bara Men där är Samsung DeX bra och jag anser att Samsung ligger långt före alla andra vad gäller desktopupplevelse på mobila plattformar.

Och att Android kan kännas lite mer "tekniskt" är precis vad jag gillar med det Men så är jag knappast representativ för normalanvändaren heller

Har man kollat runt lite i OS:et så är det ganska straightforward med backup på det du beskriver. Men jag tror att jag själv skulle känna mig ganska ovan vid hur det där fungerar om jag fick en IOS enhet i näven så det är nog lite vana också tror jag.

Fridens

Av Peter77
Skrivet av THB:

Mor och far har istort övergett deras dator, förutom för lite Office samt skriva ut lite saker och ting och använder surfplattor (S7 FE samt S9 FE) till allt som bankärenden, FB, spela, läsa tidningar osv.

Har testat själv men känner mig alltid så oerhört låst så fortsätter med laptop i sängen, letar dock efter en lite lättare, runt 1kg.

Det är så oerhört individuellt om man fastnar för det där formatet eller inte. För egen del var det väl att jag tröttnade lite på det pyttiga telefonfornatet. Man märkte hur skönt och behagligt det var för ögonen när man satt vid en större skärm typ laptop/monitor. Så började snegla ditåt tabletformatet.

Började med en Samsung Tab S7FE, minns inte nu om det är 12.4" eller 12.5" men den kändes helt klart trevlig, men det var inte förrän jag skaffade Tab S8 ultra med sina 14.5" som det kändes helt rätt, iaf ur ett betraktandeperspektiv. Lätt att köra två appar sida vid sida utan att det ser mikroskopiskt ut osv.

Och den har transformerat lite hur jag gör saker. Har börjat läsa serier digitalt t.ex. Kalle Anka och sådant. Även böcker/tidskrifter digitalt via bibblan. Ritar nåt ibland. Det gjorde jag aldrig innan så det är ngt nytt. Antecknar saker med pennan och konverterar till icke handskriven text. Använder kalendern mycket. Delar saker där med exet, ledigheter osv.

Yngsta dottern fick min Tab S7 FE och nu har jag lärt henne googla med Google röstassistenten. Hon är 5. En helt ny värld har öppnat sig för henne, vad hon än undrar så har den svaret, och den blir aldrig "trött i huvudet" efter den 50:nde frågan

Så här har det formatet tillfört en del
Jag använder knappt telefonen längre ffa sedan jag fick hem Tab S8 Ultran, förutom när jag vill prata mer "ostört". Annars ringer/svarar och SMS:ar jag på plattan också (ring och skriv på andra enheter).
Med Book Cover Keyboardet har man en schysst Android "laptop" med galet fin skärm. Men lätt att ta bort när man vill häcka som en hög potatis i soffan med plattan i knät och slösurfa lite. Det ger också olika sätt att använda samma enhet beroende vad man vill göra. Har en gaminglaptop också som istort sett används som stationär dvs den står alltid på samma plats, men den sitter jag aldrig vid nästan. Nån gång i halvåret typ. De större barnen spelar på den dock. Så den slipper stå ensam och känna sig ledsen

Men jag har gått mer och mer från att vilja sitta låst vid samma plats, till att kunna vara mer mobil med var och hur jag konsumerar mitt content. Dessutom spelar jag knappt längre förutom några enstaka. Så övergav stationär för en 8-9 år sedan då jag kände mig låst med att.behöva sitta i ett visst rum på ett visst sätt i en viss stol. Så det blev laptop istället, jätteskönt att kunna halvligga i soffan och spela nåt gammalt spel, eller att lösa ärenden/skriva något.

Sen ditchade jag i princip det formatet också till att bara vilja ha en hyfsat behagligt stor pekskärn i näven, där man kan koppla på ett keyboard när man behöver kunna skriva lite mer smidigt. Jag tycker det är roligt att du kände dig mer låst med tabletformatet, medans för mig är det exakt helt tvärtom

Jag relaterar med din mor och far här

Av Peter77

Kul och bra test. Intressant att se hur de står sig mot varandra. Nu är jag själv inne i Androidträsket och närmare bestämt Samsung, förutom två av barnen då som har Oneplus telefoner.

Testaren har ju rätt i det sista denne skriver - vad man väljer beror nog på vad man är van vid. Vidare tillkommer ju att man kanske redan har flera andra enheter från den ene eller andre tillverkaren och då är man inte så benägen att byta linje helt plötsligt.

För mig har det alltid och kommer fortsätta vara Samsung. Jag gillar Android och är inkörd med det, och Android körs imho bäst på en Samsungenhet ur S-serien men det är min åsikt.

Har en TV och 2 plattor och 1 telefon från Samsung så det finns inte på kartan att jag skulle byta till något från Apple idag.
Men båda telefonerna verkade ytterst kompetenta. Kul

Har en Samsung S20 som har några år på nacken men hänger med bra fortfarande. Den bästa telefon jag haft. Tills jag skaffar en nyare då

Av Peter77
Skrivet av SuperSverker:

Ja det var lite det jag menade med sista stycket.
En fantastisk cocktail av bostadsbubbla of doom, ohållbar mellanklass samtidigt som man når en demografisk peak utan att ha skapat en stabil ekonomisk bottenplatta kan ge väldigt intressanta resultat

Synd bara att vi alla är sammankopplade så när det väl ränner gäller det att ha tungan rätt i mun även här uppe...

Stäng av dina animationer (tillgänglighetsinställningar).

Där har du dina 20% extra prestanda. Helt plötsligt kan man behålla sin telefon i 5 år till, och den känns snabbare än det nyaste flaggskeppet...

Exakt (ang animationerna). Det är något av det första jag stänger av. Allting känns direkt så extremt mycket snabbare

Av Peter77

Gött att det löste sig. Det där med NFC hade jag inte koll på. Skaffade bankid på två plattor nyligen. Inget tal om NFC där. Nu har jag iofs Danske Bank, det kanske skiljer sig mellan bankerna?

Dock är ju processen lite antiintuitiv om man inte gjort det förut iaf. Att man måste beställa det med en enhet man inte vill ha det på, för att kunna scanna QR med plattan eller vad nan nu vill ha det på.
Men som sagt, gött att det löste sig till slut. Trist när det krånglar

Av Peter77

Går och väntar på det här. Pallade inte ge 3700 och uppåt inrikes.
Så det blev ett beg från Tyskland.

Av Peter77

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, 12Gb ram/256Gb lagring. Älskar plattan.

Av Peter77

Är 46 och börjar väl bli lite skumögd, men älskar formatet för slösurf/ lösa ärenden i soffan. Har en Tab S8 Ultra som jag fick hem för några dagar sedan. Älskar den och hade sedan tidigare en 12.5" platta. Denna är ju stor men gött med facebook och chrome sida vid sida. Eller lösa bankärenden i soffan.

Streama något vid läggdags, Gillar formatet. Smidigare än en laptop. Dock har Android sina begränsningar. Är sugen på en Surface Pro som nästa.

Men jag gillar tabletformatet och kommer utforska det vidare.