Inlägg

Inlägg som Big_R har skrivit i forumet
Av Big_R
Skrivet av Dinkefing:

Vad är skillnaden mellan UDMB och UDR?

Vad menar du med passiv PoE förstör för enheter som tar PoE? Och hur kan de bränna nätverkskortet?

Samma förpackning, UDR har en liten statusskärm som jag aldrig tittat på. UDR är nyare har WiFi 6. Inget man behöver i praktiken. Fläkten är tystare på UDR, iallafall min. UDR verkar långsammmare i gränssnittet och reboot, annan processor, minne, lagring. Båda maxar min 300Mbps anslutning.
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?j=6415493,5222601
Finns en massa diskussioner om du googlar UDR vs UDM. Jag skulle suttit nöjd med UDM om inte den brunnit.

Av Big_R
Skrivet av issue:

Nu blir det gubbgnäll!
Min UDM buggade ur totalt ikväll efter att jag skulle sluta ha ett Wi-Fi som dolt, bockade ur knappen, sparade, en stund senare botar UDM om och visar ett fast vitt sken = factory reset…

Det var väl inte så farligt . Min UDMB lät "poff" och så kom en rökslinga ur den när jag anslöt kontakten. Jag har köpt en UDR nu.

Av Big_R

Satan vad enkelt, hade lite bråttom och klickade fel några gånger annars hade det varit 1010.

Av Big_R
Skrivet av Eduardo_S:

Ända sedan HBO bytte till HBO Max, så har jag upplevt problem med tjänsten. Men däremot när det var bara vanliga HBO så fungerade det perfekt. Nu är det problem minst en gång varje dag med att tjänsten stannar, och man ser de 3 prickarna mitt i skärmen.
Stänger jag av tv:n och sätter på den igen, så fungerar det en stund.
Det är precis som att tjänsten tappar anslutningen.

Andra appar på tv:n fungerar bra, som t ex Youtube, SVT Play och Netflix.
Så detta är garanterat fel på appen, och funderar starkt på att säga upp tjänsten.
Läser man på Reddit så finns det en massa trådar om samma fel som jag har.

Fler som också har problem med "nya" HBO Max?

Ja, precis dom problemen. Jag har felanmält redan ett par veckor veckan efter premiären till HBO att tjänsten buffrar och stannar (särskilt på kvällar och helgmorgnar). Prime och Disney+ har vi aldrig problem med.

Ärendet har varit ett totalt skämt där jag fortfarande får olika mer eller mindre knäppa meddelanden från bottar och maskinöversatta meddelanden från ej svenskspråkig kundtjänst. Iallafall läser dom inte meddelandena, utan håller sig till metoden att starta om frågorna på nytt för att fördröja, skjuta över bevisbördan på kunden och framhålla att det är så osannolikt att HBO:s tjänst inte fungerar att det nog helt enkelt är fel på mig....

Av Big_R
Skrivet av Dlin89:

Okey tack så mycket!

Tror den är för står men ska titta lite på andra noctua kylare då 😊

Var det svårt att installera? Var du tvungen att ta ut moderkortet?

Lätt som en plätt att installera. Jag kommer åt moderkortet från båda håll.

Av Big_R

Noctua är aldrig fel. Jag valde en NH-D15S till min 11700K. Du kan utforska kompatibilitet på https://ncc.noctua.at/

Av Big_R

Jag har haft en lång dialog med kundtjänst eftersom dom inte lyckades avbryta min fallerande Prime-prenumeration. Idag vid tredje försöket löste det sig och nu fungerade 2-faktorsautenticering det faktiska prenumerationsbeloppet.

Tack iallafall för problemen, nu har jag även HBO Max som jag hoppade på för halva priset när det strulade med Prime.

Av Big_R

Det är inga problem hos bankerna. Det är betalningsleverantören som är problemet. Pinsamt Amazon.

Av Big_R
Skrivet av Lagers:

Det stämmer, de har inte koll på hur svensk e-handel fungerar ser det ut som. Det var ett Debitkort.

Edit: Det har nog med EMV 3DS(2) för mastercard som du kommenterade längre upp. Att man måste skapa kortet igen på amazon kanske?

Jag använder kreditkortet. När jag prövade ta bort och lägga till det fick jag bara meddelandet att allt var frid och fröjd med det härliga meddelandet: "Uw betaalmethode is geverifieerd en we verwerken de betaling. Geniet na goedkeuring van al uw Prime-voordelen. Bedankt voor je geduld."

Jag tror jag avvaktar ett tag och hoppar på Disney+ under tiden.

Av Big_R
Skrivet av Lagers:

Tänkte att jag skulle förtydliga mitt lyckade försök. Kanske hjälper någon.

Jag tog bort mitt Swedbank-kort på Amazon och även sambons kort som jag hade där. så det blev tomt på betalalternativ.
Sedan la jag till mitt Swedbank-kort igen. Det gick inte direkt då heller.
Väntade några dagar med kortet inlagt.
Provade igen och då kom bank-id upp och jag kunde betala.
Se till att inte ha några adblockers eller spårningskydd på, så ni vet att inte det strular.

Så tråkigt att det strular som det gör, man blir ju rätt irriterad. Kommer nog ha samma problem om en månad igen, men då kör jag ett år. Tycker ändå att PrimeVideo har bra saker jag vill se.

Ja, det tyder på att handlaren inte har förberett sig. Använde du Swedbanks kreditkort eller debitkort?

Av Big_R
Skrivet av ztenlund:

Jaså?

Augusti 2020:

"There was an issue processing the payment for your Prime Video membership. To continue your subscription, new EU payment regulations require a payment method authorisation with your bank for each subscription.

Only one authorisation is required per subscription unless your payment method or the subscription price changes.
Your payment method will continue to be charged at your regular billing cycle.

To authorise and ensure continued access to benefits of Prime Video, please click the button below or go to Amazon.co.uk/subscriptions."

Några dagar senare, då jag inte brydde mig om att göra något åt saken:

"We're contacting you about your Prime Video membership. Due to a problem with your designated payment method, we're unable to charge your monthly membership fee and have cancelled your Prime Video membership.

If you would like to join Prime Video again, please visit Your Account to start a paid membership."

För 1,5 månad sedan stoppade jag dit ett kort igen och jag har absolut för mig att det krävde validering.

Jodå. Jag gissar att det är problem med EMV 3DS(2) som från och med 14 Oktober slopas av MasterCard. EMV 3DS kräver bla 2-faktorsautentisering. Det är också skillnader i Mellan 3DS1 och EMV 3DS transaktionsprotokollet. Det kan vara flera olika enskilda eller samverkande fel, tex avsaknad av kundautentisering, avsaknade eller felaktiga värden i transaktioner från handlare/inlösare/betalningsprocessor eller mismatch mellan ett belopp som auktoriserats med 3DS och det faktiska belopp auktoriseras för själva transaktionen. Det kan fungera olika med olika kort beroende på deras setup/utgivare.

Jag lade upp mitt kort nu i oktober och det ar uppenbart att Amazon, eller deras betalningsleverantör inte implementerat dessa regler för amazon.se. Antagligen har man litat till fallback på det äldre 3DS och följer då inte betaltjänstdirektivet PSD2. Svenska storbankerna är i regel bra på att implementera och följa varumärkenas regler vilket ibland ställer till det med parter som väntar till sista stund med att implementera. Det här är heller inget nytt , har kommunicerats i bulletiner, regler och best practices i flera år.

Notera även att UK inte längre följer direktiv likadant som EU när det gäller PSD2 .

Av Big_R

Amazon vill att kortutgivarna gör en gräddfil för dom där inte varumärkenas regelverk följs. Kort på fil för prenumerationer ska valideras med 3DS, inte med att boka en enkronastransaktion för att se att kortet är fungerande. Amazon behöver också följa regelverken. Bra av Swedbank o Handelsbanken att stå på sig för säker korthandel.

Av Big_R

Ja det var längesedan MM gav mig något mervärde, kanske 2012 när jag köpte en elvisp i Gallerian och ett kolfilter i Barkarby. Helt rätt beslut att skära ner. 90% återstår dock kvar att avveckla för kedjan med ” süpermycket galna priser”...

Av Big_R
Skrivet av Solaris:

Du måste ha missat biten "om man ska tro subredditen" och har du trots varit registrerad här sedan 2002 så får man ju förmoda att du även har en viss internet vana. Men du, för att jag är trots allt hjälpsam så har du iallafall dessa efter en snabb googling.

https://old.reddit.com/r/Ubiquiti/comments/m5rw7y/udm_pro_swi...

https://old.reddit.com/r/Ubiquiti/comments/honymh/udm_arrived...

https://old.reddit.com/r/Ubiquiti/comments/j1x5rd/udm_died_af...

https://linustechtips.com/topic/1257516-ubiquiti-failure-rate...

Nu vet jag inte hur mycket av folk postar på Ubiquitis egna forum om sina problem men det skulle inte förvåna mig om Ubiquiti körde rätt hårt med damage control på sitt forum med tanke på vilka längder de gick för att förminska dataintrånget för några månader sedan.

Konstigt argument nu i efterhand, när det var du som började att jämnföra päron och apelsiner som du avslutar med att man måste ha perspektiv. Faktum kvarstår att den ena är en webbpublikation som har ett datorforum, den andra säljer IoT-nätverksutrustning för hemma och enterprisemiljö. Och den senare blev av mer än bara kontouppgifter och det är illa. Riktigt, riktigt illa.

https://arstechnica.com/gadgets/2021/03/ubiquiti-breach-puts-...

Deras hanterande av intrånget är klart problematiskt, framförallt den totala bristen på transparens till sina kunder och klienter och det leder ju enbart till att tilliten till dem har ju fått sig en rejäl törn och bilden av dem har ju krackelerat som följd. Men i slutändan så tror jag inte att Ubiquiti bryr sig nämnvärt om vilka synpunkter vi har utan enbart kommer oroa sig för aktiekursen och hålla sina investerare glada.

Tack, det var intressanta källor du valt ut. Tack också för intresset om mig; Du har rätt i att jag har stor internetvana, det hade jag redan med min första user här på Swec 1999.

Av Big_R
Skrivet av Solaris:

Satt i samma situation till för några veckor sedan då jag började få vetskap om intrånget och allt annat, och helt ärligt så skulle jag föreslå att du tittar på alternativ framför Ubiquiti för stunden av flera skäl än det som har rapporterats om intrånget. Men även att UDMs verkar (om man ska tro subredditen) returneras i rasande fart efter enheterna fallerar pga hårdvarurevisioner, kass firmware eller överhettning. Sedan ska man tydligen bara ha ett års garanti om du köper från någon annan än just Ubiquiti, vilket är ju lite suspekt och kommer säkert kollidera med vissa länders konsumentlagar.

Det låter intressant. Kan du inte posta länk till det där med rasande fart på returer av UDM?

Av Big_R

Ja diskarna måste formateras så har du inte kopia på datan förlorar du den.

Av Big_R
Skrivet av jorgen69:

Ja.Men att han läste upp loggarna.

Säkerställde han att du var du innan han läste upp dina uppgifter? Tex med Bankid.

Av Big_R

Om du kan acceptera mATX så är det väl hyfsat pris på MSI MPG Z490M Gaming Edge WiFi just nu
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5355006

Av Big_R

Ja det hade varit kul att se inläggen man gjorde när man planerade för att uppgradera PII 266an till en Athlon Thunderbird. Men det gamla kontot försvann. Jag har aldrig varit särskilt flitig postare. Det blev iallafall en jäddra skillnad med Tbirden

Av Big_R

Du kan ju börja med att begära en kopia av din data från Spotify enligt artikel 15 GDPR. Görs på https://www.spotify.com/account/privacy/

The download will include a copy of your playlists, searches, streaming history for the past year, a list of items saved in your library, the number of followers you have, the number and names of the other users and artists you follow, and your payment and subscription data.

Jag förstår det som att dom inte sparar data om dina vanor längre än ett år bakåt.