Inlägg

Inlägg som thunderinternet har skrivit i forumet
Av thunderinternet

Bra trådlöst tangentbord med trackball?

Tja.

Är Sugen på ett bra tangentbord med trackball som man kan använda i tvsoffan osv.

Just nu har jag ett Plexgear tangentbord från kjell. Helt ok. Men det har brister.

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datortil...

Trackball´ en hänger sig och ger inte signal.
Knapptryckningar försvinner eller blir en lång radda med bokstäver man inte har skrivit.
Tangentbordet vägrar att fungera i vissa vinklar (idioti då tanken är att man ska sitta med det i knäet.)

Så finns det något likvärdigt tangentbord där ute som kan ersätta mitt nuvarande tangentbord? Får ett frispel på detta när det strular annars är jag ändå nöjd.

Av thunderinternet

fixa automatisk bildförminsking på forum.

Tja.

Sitter och hjälper till att driva ett PHPBB forum och vi har idag en gräns på att bilder inte får överstiga 1024x1280. Detta vill vi ändra på så att alla bifogade filer via img tag blir lika stor som användarens upplösning så att bilder "inte" sticker utanför skärmen så man får scrolla höger.

Någon som har någon bra kodsnutt för detta?

Av thunderinternet

Det enda rätta bör iofs vara att räkna sålda spel kontra det år/månad som man tittar mot. Man bör även ta med i beräkningen att 1miljon spel för 20år sedan måste varit bra mycket mer än 1 miljon idag om man räknar till hur många som har datorer än vad det fanns datorer då.

Tex hur många har inte Lirat en Piratkopia av Doom förslagsvis? Att ens spelutvecklare överlevde då är lustigt men iofs så brann de mer för att ha "äran" att ha släppt ett populärt spel än bara att leva på pengar.

Kommer ihåg att jag lirat MC i tidiga stadium. Rätt roligt om än lite buggar har jag för mig. Har tittat in på senare tid under åren med moddar osv men aldrig fastnat något vidare för det.

Av thunderinternet

Hur funkar Ubuntu idag? Tror jag körde en sväng på 7-8.0 Tiden? Iaf för ett gäng år sedan.

Har en halvhyfsad dator i dagens mått med AMD CPU och GPU.
Mycket smidigt att göra en övergång från XP (erhmm) ?
Funkar stödet för att ansluta diskenheter/mobiltelefoner osv?
Hur är stödet för 3D filmer?
Något man bör tänka på?
Spelar i stort sett ingenting utom UT 99 och det rullade såvitt jag vet perfekt när jag har testat Ubuntu tidigare. Surfar och laddar upp bilder på nätet bara.

Av thunderinternet

Jag tycker det känns trist.
Att Skolan fick Win 95 och Win 98 tätt följt av 2000 tror jag det var och sedan både XP en kort period och senare Vista så har jag märkt vilka bekymmer det var i alla steg. Fär att inte nämna ju mer beroende man blir av datorn.

Jag saknar den gamla goda tiden med datorer som tog en halv evighet att starta. Skoldatorer som startade om sig stup i kvarten och man satt på tidiga internet sidor med netscape och lirade Liero och PC doktorn? och försökte få den att skriva massa dumheter till en.

jag kommer sakna Xp. Jag vet ett tryckeri som än idag kör Win 3.11 Finns inget som är bättre skrivit för just det tryckeriet. Ska man uppgradera så börjar vi inte ens på miljonen utan lägg till två nollor direkt. inte så försvarbart i den tid vi lever idag så de rullar vidare och den dagen tidningen går i graven är säkerligen inte för att win 3.11 är något operativsystem som inte funkar.

Jag kan XP i den mån jag nyttjar det. Känner mig helt utanför i både vista och senare operativsystem. Man har haft ett intresse och rotat en bit ner i djupa systemkataloger. Haft en period när man var kär i ubuntu osv. Hoppar jag till något annat system så blir det idag Linux kan jag säga. Vet flera personer som inte direkt är dator intresserade i den mån mer än att det finns bättre system än den stora skaran använder.

Jag må vara gammalmodig men då Hja hållt Doom levande båden på 3.11, 95, 98, 2000 och Xp så vågar jag nog inte ta nästa steg. Att ME suger skit vet alla men även där har man haft Doom rullande.

Jag spelar det än idag och mappar lite till det när jag känner för det. Riktigt stor skara som anammat det konstigt nog. Jag lirar även den gamla stortitlen Unreal Tournament 99. Bättre spel går inte få tycker jag. Har spela dagens spel och det är få spel som jag faktiskt har gillat sedan dess. GTA visst kul, Minecraft likaså. Men man tröttnar men fortfarande så letar jag upp min katalog och startar upp mina äldre spel. Jag må vara knäpp men Att döda XP idag känns bara som ett knivhugg.

Vet en del som håller på med gamla bokföringsprogram och special program skrivna till maskiner och mätutrustning osv. Tror det är skitsvårt att få de att rulla på nyare datorer. även då PS/2, Com och LPT portarna i princip är döda idag för svensson. Talar vi äldre portar så är det ännu värre. Dock en mindre skara som tur är.
Vet fortfarande folk som springer runt med en floppy i högsta hugg för att flytta några siffror på ett papper mellan sig för att göra ett bokslut i någon liten verksamhet.

Jag kommer nog aldrig att öka mitt intresse så pass. Jag är nöjd med XP.

Av thunderinternet
Skrivet av miklon:

Ni som kör med kameragreppet, är ni nöjda? Är det lätt att ta av och på utan att det försämras med tiden?

Köpte ett och jag tycker faktiskt att det är barnsligt enkelt att ta av och på utan att vara jobbigt eller känns "slappt" i greppet runt telefonen. Rätt skön att hålla i dessutom. Enda nackdel jag märkt är att en instlääning när den ska börja "ladda" från det extra batteriet hade inte varit fel. Tex om telefonen har mindre än 30% batteri kvar själv. istället för att "småladda" sig hela tiden som den annars gör. Den extra stora knappen för kameran är ett sjuktplus! Gillar remmen man fick med så att man inte tappar hela alltet dessutom.

Av thunderinternet

Hårddiskar och fläktar bör man montera helt vertikalt eller horisontellt. Inte i vinkel. Sen om de håller 5 år i vinkel kanske är skit samma då man ändå uppgraderar innan de börjar sjunga på sista versen. fläktarna hade jag inte brytt mig om faktiskt.

Av thunderinternet

Spräckte just glaset framför displaten på min 1020 Kollat lite snabbt och 2k är lite blodigt verkar det som. Kollade igenom någon how to och det verkar rätt krångligt om man tex kolla andra telefoner osv. Suck..

Vad finns det för alternativ?

Av thunderinternet

Vilka minnen som väcks till liv.

Slänger in en bild på mig då.

http://i.imgur.com/OunOWfX.jpg

Av thunderinternet

Haha. Tycker alla säger att de träffas på "dejting sajter" jag tror mig att det är så att folk känt varandra eller letat upp de på tex Fööceböök och sen har det gått därifrån.

Har suttit på ett par sidor och så. Ett fåtal som varit intresserad för att snacka men det har ganska snabbt dött efterdet. Men tittar man lite djupare så ser man snart att samma tjejer återkommer flertal gånger under samma eller snarlika namn och dessutom under flera orter. Oftast online konstiga tider eller "standad svar" som svar.
Så Jag kallar det bara buff och båg. Iaf de som söker någon under 30. Det finns givetvis seriösa personer men i det stora hela är det inte många. Tittar man på statistik över sidorna så Är visst Sverige ett jäkligt stort land än vad det rimligtvis bör finnas folk i sin ålder.

Så Ska man träffa folk på nätet så är det mindre forum och typ bara skitsnack som gäller. Nu kan man säkert lura några F14 om man vill på de flesta sidor.

Tror fan det är lättare att stå och varva motorn vid rödljuset asså.

Av thunderinternet

Skoj att tråden fortfarande lever efter 6,5 år.

Av thunderinternet

Hmm.. Tror det är Relacom som har installerat det där uttaget. Troligtvis någon från manpower eller kanske vad nu det andra heter.

Jäkligt ful installation av uttaget dock.

Av thunderinternet

Nätverkåtkomst som bråkar

Tja.

Tog med min dator till syrran och pluggadein i deras Tompson router från telia. Kommer åt routern men får inte till så att jag kan besöka expressen etc. Har gjort om nätverksinställningarna och startat om alla enheter.
Kör Xp på den burken.

Är säkert ett skitlätt fel men går bet

Av thunderinternet

Jag lyckades på något vänster få fram alfabetisk ordning och bokstav före alla app'ar mm. Hur tar jag bort bokstäverna framför?

Sen vad rekommenderar ni att man drar hem för några appar för en som är helt ny ppå Wp

Av thunderinternet

Jag har med lämnat en recension där så.

Av thunderinternet

Vad ni snackar en massa skit

http://i.imgur.com/6nknxwV.jpg

Innan jag stängde av klockan i viloläge så drog den sjukt mycket batteri. Nu håller det utan problem 2-3dar och då sitter jag och leker med telefonen en hel del.

Några tips på appar man ska dra hem då?

Av thunderinternet

Någon mer än mig som har lite "problem" med att 1020 vill hoppa in i bing lite då och då? verkar som den gör det själv om man lägger ifrån sig den ibland.

Av thunderinternet

Köpte en Nokia Lumia 1020 får den i dagarna så men vad jag testat och känt på andra mobiler så verkar den mycket nice.

Av thunderinternet

Funderar på att köpa en 1020.

Värt?

vad kör ni för abonnemang?
Var köpte ni telefonen?
Någon som kör med det trådlösa laddningsskalet?
Någon som köpt tiil batteripack/stativfästet?

Har för tillfället ingen telefon så börjar bli lite akut xD

Av thunderinternet
Skrivet av Fenix:

Ledordet är "Nödvändig kännedom"

Läs på lite att detta inte längre finns kvar!

Har man ingen behörighet typ BB1 så ska man ej hålla på med sånt man inte får göra.

Det man i stora drag som svensson får göra är att byta glödlampa/lysrör, göra en skarvsladd typ.
Det hela handlar om Respekt för el och säkerhet. Det är bara inte "alltid" att sätta dit ett nytt uttag osv. Finns mängder med saker en Seriös Elektriker ska utföra mer än bara koppla in ett nytt uttag.

Nu så undrar jag om TS har gjort ett par mätningar som bör utföras?

Så som meggning?
Kontinutetsprovning Dvs sann jord?
Gjort jordfeltsbrytartest(nej inte att trycka på knappen)

Somsagt så har du brutit mot Svensk Lag när du har lekt hemmapulare. En elektriker ser rätt så fort om det är gjort av en Elektriker eller någon som köpt grejor på jem o fix.

Vilket enligt mig borde vara olagligt att sälja elmaterial då det är ren skit. Fult dessutom.