Inlägg

Inlägg som bbrolle har skrivit i forumet
Av bbrolle

grattis ,snyggt även om det kommer att ta tid att vänja sig

Av bbrolle

Re: Vad drar min dator i watt?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av pompa_kumla
Hej tänkte kolla om nån vet ungefär vad min dator drar i watt per timma när den bara står? Det är bara 2 diskar inkopplade just nu.

har en server med nästan samma komponenter som drar ca 70 watt ( idle ), en till med samma graffe, e8400 original, 3 hdd , 4 minnes stickor samt 4 fläktar som drar ca 100 watt idle .

Av bbrolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Huddit
Inet pga fraktfritt till oss, bra service, otroligt snabba leveranser och många gånger lägst priser.

+1

Av bbrolle

Gissar kan du göra oavsett . Nvidia är ett företag som går med vinst och har största andelen av marknaden samt ta bra betald för sina produkter. Amd går med förlust och ligger efter Nvidia med marknads andelar samt säljer sina produkter billigt , som betyder bra prestanda x kronan och det är bra oss konsumenter. Sen att det finns knappast att köpa några dx11 kort från AMD tycker jag visar att AMD är desperata just nu. Jag litar på att när Nvidia släpper sina dx11 kort kommer att finnas tillgänglit för alla som vill köpa dem samt dem kommer att ha välfungerade drivrutiner. Har just nu 4 ati kort i olika datorer men det ska bli spännande att se när fermi kommer ut

Av bbrolle

Japp, förra veckan, en 6600gt som inte fungerade. 10 minuter i 200grader. Nu funkar det igen.

Av bbrolle

min server som består av följande komponenter:

Gigabyte GA-73PVM-S2H s775 mATX HDMI, s775
Intel Dual Core E6300 2,8GHz 1066MHz
Corsair 4GB (2x2GB) XMS-2 8500C5D
Corsair CMPSU-520HX 520W
2x80mm samt 1x120mm fläktar
3x äldre hårdiskar
drar ca 60watt med en css server, ventrilo, fil server samt torrent klient.Processor är klockat till 3500mhz.

Av bbrolle

enklaste är motstånd typ https://www.inet.se/datorkomponenter/kylning---moddning/motst... eller tystare fläktar typ https://www.inet.se/datorkomponenter/kylning---moddning/noctu... även om jag personligen tycker dem är lite för dyra. Kör själv med https://www.inet.se/datorkomponenter/kylning---moddning/noctu... vill du behålla dina fläktar och reglera hastighet på dem själv finns alltid fläktkontroller typ https://www.inet.se/datorkomponenter/kylning---moddning/scyth...

Av bbrolle

Ha haft samma funderingar som du när det blev dags att uppdatera min backup lösning till 4 tb , för en arbets dator samt en server . Mina krav var att det skulle gå att uppgradera med storre diskar vid behov, inte finnas på samma ställe som original backupen, diskarna sulle inte vara på hela tiden, samt max 3000 kr. Jag valde att köra min backup genom e-sata och kan koppla dem diskar jag väljer och låter en program som jag startar manuellt syncronisera innehållet i diskarna vid behöv. Lösningen blev att bygga in 4 tb diskar in en liten smidig väska med egen nätdel. Kan lägga upp en bild om det är intressant.

Av bbrolle

synd har ni har så pass usla villkor :
8. Transportskador
Transportskador skall omedelbart rapporteras till vår transportör, vilket för närvarande är Posten AB. Fyll i deras retuformulär eller kontakta deras kundservice via telefon på 020-23 22 21. Kunden kan alltså inte rapportera transportskada till Indomo Online AB och kräva ersättning från denne utan detta måste till fullo ske mot transportören Posten AB. Synligt fel (t.ex. söndertrasat paket) skall omedelbart anmälas till expedierande postkassör/postombud. Dolt fel (då varan är skadad trots att det yttre paketet inte var skadat) skall anmälas till Posten AB högst tre dagar efter mottagandet.'

Om jag beställer från er och ni väljer att levereras med Posten AB, vad har jag med det att göra som kund? Det är era ansvar att min beställning är som det ska vid leverans. Visst, är emballage skadat det är solklart att ska reklameras oss Posten , men dolt fel?? Nej tack.

Av bbrolle

tester och fungerande drivrutiner först.

Av bbrolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrtazz
lol haha, jag skulle säga såhär...
om du inte tänker betala pengarna för en ssd så ska du inte betala för en veloci-raptor heller, kör på en WD black 640 gb så klarar du dig gött, skillnaden från 7200 till 10 000 är inte så värst stor, åtminstånde inte för det priset som raptorn säljs för

EDIT: Du klarar dig åtminstånde på en WD black fram tills dess att ssd har krympit ner i priser som kan konkurrera med raptorn, vilket inte börja dröja allt för många månader tror jag

precis vad jag tänkte, +1

Av bbrolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jookeer
Tro, gör man i kyrkan på söndag. Vi andra vill VETA RMA-statistiken som grund för FAKTA/DATA.

Fattar du skillnaden?

Det finns inga andra, bara du som gnäller, fattar du skillnaden?

Av bbrolle

har köpt 3 samsung ecogreen F2 https://www.inet.se/datorkomponenter/haarddiskar/1tb-samsung-... till en lagrings projekt, extrem tysta, flyttar på filer ca 80 mb/s, tror att wd är lika bra om inte bättre, framförallt vid RMA hantering.

Av bbrolle

Handlar ofta ( företag ) super nöjd . Dags att sortera cpu kylare beroende på socket ? Skulle uppskatta om ni hade pioneer dvd brännare i sortimentet.

Av bbrolle

Byt alla fäktar som stör mot tystare typ Nexus https://www.inet.se/datorkomponenter/kylning---moddning/120mm... . Bättre fläktar hittar du inte för den priset. Annars lägg i motstånd https://www.inet.se/datorkomponenter/kylning---moddning/motst... på alla fäktar . Kostar inte mycket och det blir tystare.

Av bbrolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saturday_sun
Otroligt provocerande. Vad är det med er, varför vill ni ha fula, varma datorer att förstöra era komponenter i? Bara för att går? Bara för att det går att ta en såg och såga i en väska betyder i det att du ska sätta i datorkomponenter. Din dator är ful, ful ful ful. 1 poäng.

Alltid kul med folk som inte läser genom en bygglogg och mening med den och ändå ska göra en helt onödigt inlägg om utseende på en projekt . Postar en screen på mina temps lille vän.

http://i67.photobucket.com/albums/h300/bbrolle/screen-1.jpg

Av bbrolle

Tack för det grabbar, det värmer ghetto mods är ett kreativ sätt att anpassa datorn till sina personliga behöv, men vissa fattar inte det. Orkar inte planera nåt en månad innan och sen putsa på det i en månad till. Hur kan en fläkt ser oseriöst ut ? Att väskan är bara 20cm bred när jag flytta på den tycker jag är väldigt praktiskt med tanke på hårvaran i den.

Datorn vägde 25 kilo!! innan, nu bara 11 kilo utan att göra kompromiss på prestanda . Mitt problem har varit dubbla datorer för samma ändamål, dubbla backup, mm. Jag tror att dem flesta som uttalar sig negativ om såna projekt är dem som aldrig moddar själva . Jag tycker att jag har lärt mig mycket nyttigt som jag kommer att använda i framtida modds . Jag ser väska för vad det är : ett chassi som väger lite, lätta att ha med sig, kyler bättre än förväntad och extrem smidigt att hanterar.

Av bbrolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RzOXz
Tycker det ser aldelles för oseriöst ut, en större västa och riktiga interna fläktar med fläktgaller osv hade varit bättre.

Smaken är som baken=delad . Alla fläktar var planerad på insidan, projektet började med en matx moderkort och tanken va att koppla in ett grafikkort. Sen fick jag för mig att istället använda en atx moderkort samt 2 ati kort i crossfire. Fläktarna fick helt enkelt inte plats då jag byggde in även en dvd brännare och va tvungen att flytta dem på utsidan. Jag håller med att det ser ut lite ghetto, men det gör mig inget. Viktigaste är att det ska blir tyst, lätt att flytta runt samt väl kyld på insidan.

Av bbrolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Exterm
snyggt, seriöst bygge, en del som gjort det förut, men ditt är helt klart lika bra eller lite bättre än många av de andras

Undrar en sak bara varför skriver du alla ord utan sista bokstaven?
"Kylare" i stället för "Kylaren", "Chassi i stället för "chassit",

"del av kylare kommer utanför chassi"? :S

Om du är nyinflyttad i Sverige och inte är van vid språket, ber jag dig bara ignorera denna post, då är det förståeligt. Men i annat fall måste jag bara ha en förklaring, av ren nyfikenhet

Hoppas du inte tar illa upp

Nej du, tack för det, är italienare och glommer bort det ibland, men inte nu längre

Citat:

anders.149 Personligen tycker jag hela galleriet känns fel. Varför tar inte TS och bygger datorn i ett mindre lättare chassi som kommer med handtag. Jobbar du två timmar om dagen (8-10?) så behöver du kanske inte monsterdator under den tiden, vad jobbar du egentligen med?

Jag hade tagit en betydligt större väska om jag skulle få en sådan här ide. Att kylaren sticker utanför chassit är den största anledningen till att jag sätter en 1a på detta. Hoppas du putsar lite på galleriet framöver (och inte lägger upp ytterliggare ett) så kommer nog jag iallafall att höja mitt betyg.

Resultat vad gäller temperaturer och hur allt fungerar vore också trevligt att se om möjligt.

Håller inte med, det är en galleri där man kan posta sina bygg projekt så att andra kan ta del av, har själv fått mycket inspiration av andras och är tacksam för det. Jag ville ha en liten väska som ska flyttas runt på en smidigt sätt, ska kunna koppla många hårddiskar helst genom sata , kommer att göra små ändringar när jag har optimerat luftflöde i den. Har eget företag , bygger nya datorer samt datorservice , mm. Det blir en del virusrensning, komprimering av stora filer, återställning av data,mm. Det är smidigare att en dator med flera hdd inkopplat som kan göra olika uppgifter . Det finns säker många chassi som duger till det, valde att bygga en eget .

Av bbrolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Snowy86
Snyggt, stör mig dock på att CPU kylaren sticker ut hade varit sjukt mycket snyggare och smidigare med en NOCTUA NH-C12P istället

du skulle bara veta hur mycket jag har funderat på det