Inlägg

Inlägg som noob007 har skrivit i forumet
Av noob007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devil May Cry
Spelet är helt klart skumt.
Har en fräsch install av vista x64 med senaste drivrutiner till allt.

Och vad jag än väljer för upplösning 800x600 eller 1920x1080 så får jag 34-35fps.

har bara en sak att säga dig. KÖP ny processor, den flaskhalsar ditt system. sitter med exakt samma och spelar ingen roll om du kör den i 4ghz.. den är för klen, Köp ny till jul och du kommer få enormt flyt! har en kompis som körde på allt på LOW och 1024x1280 , han fick 145fps med 9600gt samt en Q6600 2,40ghz

Citat:

Nu blev jag besviken =( Min dator hänger att med väldigt bra i de senaste spelen tycker jag.. Kan lira COD4 på max inställningar laggfritt, har dock inte testat tex, Fallout 3, COD5 etc. Men datorn pallade inte det här spelet alls, inte ens i lägsta upplösningen.. =( Inte har jag råd att kosta på mig någon ny gamerdator heller som man skulle vilja ha.. Men det får fasen bli en Phenom II när jag fyller år. hehe

Dock har jag ett 360 så får vell inhandla mitt GTA IV till den då.. Har lånat min kusins GTA i någon vecka så man vet ju att spelet är satans kul..

jag säger samma sak till dig, KÖP ny processor + moderkort och du kommer få enormt flyt, din processor är till och med sämre än e2200.

Av noob007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nypifisel
Jag kan ju för er som undrar sammanfatta vad som bevisats här i tråden.

Spelet är grymt processor het där x3, x4 processor nästan verkar vara ett måste för att få något flyt som helst, sen spelar det ingen roll om ni har ett 4870x2 osv.

allt från GF8800-HD4870x2 kommer inte hjälpa er så vida ni inte har en processor med fler än 2 kärnor. (med plats för vissa undantag)

ja exakt så är det! för patchen rockstar kommer släppa tror jag knappast kommer fixa mer än buggar som finns i spelet. det kommer inte att ge någon större fps skillnad, kanske 5-7fps max, det som det handlar om är ju precis det som jag sagt och det som nypifisel sammanfattat, det är helt enkelt så att spelet först och främst kräver en väldigt bra CPU,annars så kan man lägga ner direkt. det är som att jag skulle köpa en ferrari kaross, bilen går inte snabbare för att jag har bara karossen, motorn behövs.

det som krävs för i rangordning gta iv:

1. Dual core CPU på minst 2ghz, har du inte detta kommer du heller inte få höga fps, vilket resulterar att de spelar ingen roll vad för grafikkort du har, något som dom flesta inte förstår.
2. Moderkort - Ett moderkort som kan leverera all prestanda från din processor och grafikkort.
3. GPU - Krävs för att spelet ska kunna ge hög fps och snygg grafik, rekomenderat.
4. Minne - Krävs minst 2GB (ddr2) minne helt enkelt, ju mer desto bättre.

rätta mig om jag har fel.

Av noob007

jamen asså folk fattar ju inte hur sjukt CPU krävande spelet är? folk förstår ju inte att det antagligen är CPUn som flaskhalsar, och för det första så käkar spelet enormt mkt cpu kraft, nästa steg är att ha en bra GPU, men man MÅSTE ha en bra cpu för att det är så cpu krävande, det är ju det som folk inte verkar förstå. Antingen så sitter folk med för dålig cpu som inte kan ta ge full kraft till grafikkortet, eller att det är tvärtom eller båda. det är därför jag inte förstår vf folk gnäller att det är dålig fps, jag tror knappast att gta iv patchen kommer göra någon särskild skillnad när det gäller FPSen! och svar till a.eriksson90, jag tror inte du gjort någonting utan att dom gångerna det flytit bra så har det kanske varit på natten m.m, spelet är inte lika krävande konstant och det beror även på vart man befinner sig. för jag kan med nästan säkerhet säga att är INTE spelets fel att det är låg fps, utan folks kännedom om datorer och hur det fungerar som jämför med crysis. jag har sjlv en budget processor "e2200" och hur jag än gör så kommer jag inte över 30fps PGA av att prollen flaskhalsar när min övriga delar är:

asus p5q-e
Radeon 3850
4096mb corsair 800mhz ddr

PUNKT

Av noob007

Förstår inte varför folk är så förvånade över sina FPS resultat i benchmark...? antingen så har ni för svag processor, för dåligt moderkort som inte ger nog med kraft, eller så kör ni på för tok hög upplösning och view distance, varför förstår ni inte att även fast ni sitter med värsting kortet för 3-4k så kan ni INTE maxxa spelet på högsta inställningar, och spelet KAN se BRA UT även fast det inte är på dom allra högsta inställningar, så förstår inte vf ni gnäller över att ni får dåliga fps fast ni sitter med värstingkort, man ska ju sätta högt på det som är nödvändigt för att det ska se relativt snyggt ut OCH få en spelbar fps som ligger väll mellan åtminstone 30-40fps.

Av noob007

Förstår inte varför folk är så förvånade över sina FPS resultat i benchmark...? antingen så har ni för svag processor, för dåligt moderkort som inte ger nog med kraft, eller så kör ni på för tok hög upplösning och view distance, varför förstår ni inte att även fast ni sitter med värsting kortet för 3-4k så kan ni INTE maxxa spelet på högsta inställningar, och spelet KAN se BRA UT även fast det inte är på dom allra högsta inställningar, så förstår inte vf ni gnäller över att ni får dåliga fps fast ni sitter med värstingkort, man ska ju sätta högt på det som är nödvändigt för att det ska se relativt snyggt ut OCH få en spelbar fps som ligger väll mellan åtminstone 30-40fps.

Av noob007

Jomen på tweakguide.com står det inget om att man MÅSTE ha ett nvidia kort ??

Av noob007

Far cry HDR! hur??

Hej är så att jag försöker få det att bli HDR i gammla spelet far cry, men jag lyckas inte få till det riktigt, är det något extra program/patch man behöver för att få det som dom gjort på bilderna på den här sidan ?? http://www.hardocp.com/article.html?art=Njc4LDQ= , jag har även varit inne på tweakguides.com och gjort som dom sagt där, men jag ser fortfarande ingen tydlig ändring.. vore snällt om nån kunde hjälpa! sitter för övrigt med ett "radeon hd 3850" och maxar allting och har ändrat bort AA som man ska göra för att få till hdr men lyckas som sagt ej =(

Av noob007

Köpa Skullcandy GI elr Skullcandy TI? hjälp

Hej det är så att jag funderar på att köpa ett skullcandy lurar och se om det är något att ha. Dock så undrar jag om det är nån skillnad på lurarna GI och TI? är det bättre bas i TI som det står, eller är det bara reklam för att alla ska köpa dom, spelar ingen roll hur mycket dom kostar, men man vill ju inte lägga ut mer än nödvändigt. Kan någon vara snäll och säga om det nu är någon skillnad ljud mässigt mellan lurarna?

Och ni som inte gillar skullcandy behöver inte skriva.

Av noob007

Okej, konstigt, det starship troopers som är icke FPS fungerar för mig =P

Av noob007

Jag syftar på FPS-spelet. jag har lyckats lösa det nästan själv. det bara blinkar till när det ska bli en "film sekvens" med grafiken. och att det kan blinka till enstaka gång. så har du förslag på vad ja kan ändra så säg till. ska görA edit på det jag ändrat på.

Av noob007

Bildskärms fel i starship troopers! hjälp!

Hej, det är så att jag till och börja med har ett "radeon hd 3850" grafikkort och vill försöka spela starship troopers, men det går inte riktigt som det ska. det ser normalt ut i menyerna , men när det ska bli en "film sekvens med grafiken" så blir skärmen helt blå/grå för en stund innan det laddar fram, eller precis när man ska börja spela på en bana och ibland när man springer så blir skärmen helt blå/grå ibland, vad skulle jag kunna ändra bland inställningarna i global settings för att dessa problem inte ska uppstå?

1 = ja
0 = nej
* = Saker jag ändrat på

Graphics:
{
ScreenXRes: { "1024" }
ScreenYRes: { "768" }
ScreenRefreshRate: { "70" }
ScreenFormat: { "22" }
ShaderQuality: { "2" }
TextureQuality: { "1" }
AAQuality: { "0" }
Shadows: { "0" }
SoftShadows: { "0" }
GraphicsPipeline: { "1" }
GraphicsDynamicLights: { "2" }
EffectQuality: { "0" } *
GraphicsClipPlanes: { "0" }
DisableSM2: { "1" } *
DisableSM2i: { "1" } *
EnableNVIDIAGlowFix: { "0" }
}
Audio:
{
MusicVolume: { "0.2" }
SoundFXVolume: { "0.8" }
SpeechVolume: { "0.8" }
AudioQuality: { "2" }
AudioProvider: { "0" }
Subtitles: { "1" }
UseOggSound: { "1" }
}
Performance:
{
WallDecals: { "2" }
ModelDetail: { "2" }
SmallObjectCullDistance: { "0" }
AdaptivePerformance: { "1" }
BatchedAnims: { "0" }
}
Gameplay:
{
HUDRadar: { "1" }
HUDWeaponName: { "1" }
AutoReload: { "1" }
}
Other:
{
InstalledLanguage: { "0" }
ShadowDependencies: { "1" }
ForcedFSAA: { "0" }
Glow: { "1" }
GlowTrail: { "1" }
GlobalGlow: { "0" }
ParticleGlow: { "0" }
Distort: { "0" } *
Compile: { "0" }
DisplayTimer: { "0" }
HUD: { "1" }
UIMouseSensitivity: { "9" }
LastUsedPlayerProfile: { "DEFAULT" }
DebugOutput: { "1" }
InfoStreamOutput: { "1" }
WarningStreamOutput: { "1" }
DebugStreamOutput: { "1" }
ErrorStreamOutput: { "1" }
InfoStreamLog: { "1" }
WarningStreamLog: { "1" }
DebugStreamLog: { "0" }
ErrorStreamLog: { "1" }
PostProcessing: { "0" } *
GunVisibility: { "1" }
TweakerMenus: { "0" }
}
Editor:
{
EditorVisibilityMode: { "1" }
EditorRotationSnap: { "1" }
EditorRotationSnapAngle: { "15" }
EditorObjectSnap: { "0" }
EditorObjectSnapDistance: { "10" }
EditorGroundSnap: { "0" }
EditorMoveSnap: { "0" }
EditorMoveSnapDistance: { "1" }
EditorNudgeValue: { "1" }
EditorScreenshotOverlays: { "0" }
EditorRotationCentre: { "0" }
EditorBackgroundColour: { "0" }
EditControlsVisible: { "1" }
EditorAnimationMethod: { "0" }
EditorInterpolationMethod: { "0" }
EditorSampleRate: { "60" }
EditorAnimationLooped: { "1" }
EditorShowSolidAABB: { "0" }
RenderAllLights: { "1" }
SaveAllPackages: { "1" }
EditorUseCompiled: { "0" }
EditorLIWWidth: { "0.5" }
EditorLIWHeight: { "0.9" }
}
}

så vore det jätte tacksam om nån kunde komma med ett bra svar.

Av noob007

ops. Glömde skriva. har ett RADEON 3850

Av noob007

Grafikkort fel hjälp.. =S

Hej det är så att jag har ett konstigt fel, Det är så att när jag kollar vilka mhz hastigheter mitt grafikkort har i "everest ultimate" visar det 297mhz i Core, och det visar även "piexl fill rate" , men när jag kollar i ati tray tools visar det 698mhz istället på core =S är det home everest som visar fel eller är det ati tray tools?

Av noob007

Bra ati clockning program!? -vilket

Hej jag undrar om någon kan säga något/några bra överclocknings program för Ati Radeon kort (3850)? när jag söker på google får jag bara fram gamla version från tex 2006, och mitt kort är helt nytt, så måste jag väll ha ett nytt program? =P

Av noob007

CS : Source grafik fel. hjälp =S

När jag ska spela CS source ibland så visar det sig att alla filer inte vill ladda till banan jag ska spela, tex på dust2 så saknas golvet på ett ställe och man ser vita sträck och genom skilnigt och på office så saknas fönster rutorna, vad beror detta på? är det servern som laggar eller är det hårddisken som inte jämt hinner med att ladda? Det står med med röd text i consolen. "error coulnt load blala data"

tacksam för svar!

Av noob007

Unreal tournament 3 Demo vägrar starta!!?

Hej det är så att jag laddade ner "unreal tournament 3" demot för att se om spelet är något att ha, samt om min dator klarar av det. men när jag installerat demot och ska starta spelet så kommer en fel-ruta upp och säger "spelet kan inte staras för att exen filen modifierats" men jag har inte gjort någonting =S vad ska jag göra för att få igång demot??? hjälp

Av noob007

Ändra enhets beteckning Fråga!

Hej det är så att jag har en hårddisk som jag delat upp i två partioner, och beteckningarna nu är "C:" och "E:" , då är frågan kan jag ändra enhets beteckningen "E:" till "D:" utan att data går förlorad? för jag har ingen annan enhet som heter "D:"!

Tacksam för snabba svar!

Av noob007

Windows update problem =(

Hej det är så att "kumulativa internet explorer 7" uppdateringen vill inte installera sig.. kan man hoppa över vissa uppdateringar? det är riktigt störande med den gula triangeln där nere som säger att det finns en uppdatering som behöver installeras.. hjälp!

Av noob007

Telia Fiberlan = Pris??

Hej kan någon här säga vad 100mb och 50mb telia fiberlan kostar per månad? det står nämligen inte på deras hemsidan..

Av noob007

OPS. glömt å skriva det. har ett "RADEON HD 3850"