Inlägg

Inlägg som s.c.s.i. har skrivit i forumet
Av s.c.s.i.

Tack för era svar!

Det är ett relativt högavlönat jobb, och jag tycker absolut att det är värt att betala mer för att bo fint. Så den ekonomiska biten är ingen faktor, så länge det inte rör sig om extremfall. Jag är dock ute efter att hyra lägenhet, inte köpa. Ännu, i alla fall.

Arbetsplatsen är på Stora Essingen, och jag skulle gärna inte vilja ha längre pendlingsavstånd än ~30 minuter. Har som sagt ingen koll på Stockholm eller dess kommunaltrafik, så jag vet inte om detta är ett realistiskt krav. Vad tror ni om det?

Av s.c.s.i.

Bo i Stockholm, vilka stadsdelar ska man undvika?

Jag kommer troligtvis att ta ett jobb i Stockholm inom kort, och kommer då att flytta ner dit. Bor nu i en liten ort i Norrland, så omställningen lär bli ganska ordentlig.

Jag har ingen koll på Stockholm alls, och undrar lite om vilka ställen att bo på man bör undvika. Vi bortser alltså från avstånd till arbetsplats och liknande, utan mer generellt, var man riskerar att bli rånad och nedslagen på kvällarna, vilka ställen som är mer kriminellt belastade än andra osv..
Jag har eventuellt möjlighet att fixa en lägenhet i Högdalen. Hur är denna stadsdel? Det är svårt att söka sig fram till mer "praktisk" info gällande sånt här. Allt är bara diverse reklamtexter från t.ex. kommunens hemsidor, alltså inte särskilt objektivt.

Något allmänt man bör tänka på när man säker boende i stan?

Av s.c.s.i.
Skrivet av KniFF:

Bifogar några bilder då jag tyckte filmen var ovanligt snygg/skarp (100" duk)

Vilken timing att du precis efter inköp av hemmabioutrustning råkar se en film så snygg och skarp att det kändes värt att lägga upp screencaps..

Av s.c.s.i.
Skrivet av AlbinLoan:

Microsofts lön: 3 kronor i timmen

Härligt att du fick med Aftonbladets totalt sanningsbefriade rubrik!

Av s.c.s.i.

Mycket damm i lägenheten

Jag upplever min lägenhet som väldigt dammig, och undrar hur mycket damm som egentligen är normalt. Jag har en del svarta möbler, bl.a. ett svart kaffebord, och redan två dagar efter en dammtorkning så kan man ana damm på ytan, och faktiskt se ett spår om man drar ett finger över det.
Det är likadant i vardagsrummet, sovrummet och köket, men jag inbillar mig att det är lite mindre i köket. Jag har inga husdjur, eller någon annat som jag kan tänka mig bidrar till att skapa extra damm.

Hur ofta tar det innan man börja ana damm på mörka ytor hos er? Vad får anses vara normalt, innan man ska börja misstänka t.ex. fel på ventileringen?

Av s.c.s.i.
Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
Va, är folk dumma i huvudet? Det hade jag ingen aning om.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Ja folk är och förblir idioter.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mikael_Berglund
Men men men men men men....... Fan vad jag hatar mänskligheten....

Citat:

Ursprungligen inskrivet av BorN
Folk är korkade, ingen nyhet!

Jag älskar ironin i att ni kallar människor för idioter i samband med det här inslaget.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mikael_Berglund
Men men men men men men....... Fan vad jag hatar mänskligheten....

För att några personer ett vinklat inslag svarar på en missledande fråga med ett praktiskt resonemang istället för ett teoretiskt? Oh, the humanity!

Och nog för att "experimentet" var löjligt, men riktar det sig inte mot barn, med tanke på ungen som utför det?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KniFF
En blandning mellan Taken och Gran Torino är nog nära sanningen Caine gör en ytterst fenomenal roll, jämförbar med Clintans i tidigare nämda film - kanske t om bättre?

Mycket bättre, enligt mig. Detta kommer säkert att reta upp många, men jag tycker att Clintan inte direkt är en särskilt bra skådespelare. Han spelar exakt samma roll i varje film, inte minst i Gran Torino.

Min Harry Brown-"recension" här;
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=972...
Oerhört bra film.

The Children - 6.5/10

Rätt bra rysare om barn som blir infekterade av någon slags parasit/virus/whatever, som gör dem våldsamma och onda. Lite b-ig ibland, men barnen spelar väldigt övertygande (definitivt bättre än en viss vuxen), och den fick mig definitivt att omvärdera min önskan att få barn i framtiden

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av killawife
Nu gör du mig ledsen, jag tänkte kolla denna ikväll men jag ska nog kolla på ettan först och denna efteråt så blir det nog bra.

Verdict?

Vad i hela fridens namn är den gamla gubbens roll överhuvudtaget, annat än att fungera som en kass "twist" på slutet? Varför skulle han vilja förse 'monstren' med mat? Det hela känns bara så himla långsökt, t.o.m. för att vara en skräckfilm.

Dold text
Av s.c.s.i.

The Descent: Part 2 - 5,5/10

Kan i princip kopiera det mesta från mitt inlägg ovan, med lite modifikation; Jag fullkomligt älskade ettan och hade därför väldigt höga förväntningar på denna, men blev tyvärr väldigt besviken, även om det i sig faktiskt är en hyfsad skräckfilm.

Faktum är, att om det hade varit en helt fristående film, och ettan aldrig funnits, så hade jag nog gett den ett lite bättre betyg, kanske 6/10.

Den är väldigt välgjord och skådespeleriet är bra, men

den saknar det mesta som gjorde ettan så bra, nämligen en bakgrundshistoria, något som gjorde att man faktiskt brydde sig om karaktärerna, samt en betydligt bättre stämning. Uppföljaren förlitar sig i princip helt på hoppa-till-skrämsel, vilket ju känns lite billigt.
Den har även STORA plotholes, vilka säkert är helt uppenbara för alla som ser den, och slutet kändes väldigt slumpartat och meningslöst.

Dold text
Av s.c.s.i.

[Rec] 2 - 5,5/10

Jag fullkomligt älskade ettan och hade därför väldigt höga förväntningar på denna, men blev tyvärr väldigt besviken, även om det i sig faktiskt är en skräckfilm klart över genomsnittet.

Faktum är, att om det hade varit en helt fristående film, och ettan aldrig funnits, så hade jag säkerligen gett den ett mycket bättre betyg, 6,5, kanske t.o.m. 7/10.

Gillade inte riktigt demon-temat (ettan satte ju en religiös stämpel på det, men där antyddes det på att besatthet egentligen var något biologiskt), och verkligen inte att de besatta pratade, à la Exorcisten. På ett sätt gjorde det filmen mindre trovärdig och inte lika skrämmande. Skådespeleriet likaså. Även dialogen och manuset var sämre, och där ettan verkligen kändes som ett upphittat videoband, så saknade uppföljaren denna känsla av realism.

Och naturligtvis är man bara tvungen att slänga in lite comic relief också, i form med fyrverkeriraketen. Varför, varför, varför?

Dold text
Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av marcusnns
Det är en rysare ja.

Tråden handlar om skräckfilm.

Så den är en av de sämsta skräckfilmerna han har sett, eftersom det inte är en skräckfilm? =S

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SAiKoU
The Orphanage
http://www.imdb.com/title/tt0464141/

Say what? Personligen tycker jag att det är en av de bästa och mest stämningsfulla rysarna jag sett.

Av s.c.s.i.

[360] Lokal multiplayer (split/shared screen) för 4p

Letar efter enklare spel (tyvärr inte XBLA p.g.a. ban) som stödjer 4 spelare samtidigt på samma skärm. Är ute efter relativt enkla spel som är enkla att sätta sig in i, och som gärna inte är seriösa sportspel i stil med Fifa.

Spelade det suveräna XBLA-spelet Splosion Man med 3 kompisar i helgen, och det var verkligen hur kul som helst. Så skulle verkligen uppskatta tips på snarlika spel (inte till genren, utan just enkelheten), även om jag förstår att det just är XBLA som är guldgruvan för det jag letar efter.

Det enda jag själv kommer att tänka på, som kan vara värt ett försök, är Sega Allstars Tennis.

Av s.c.s.i.

The Collector - 7/10

Riktigt bra thriller/rysare, även om den ju inte är särskilt unik. Som vanligt innehåller den alla fel som en sådan här film tydligen måste ha, men den är stämningsfull och framförallt riktigt snygg (snygga kameravinklar, klipp, bildfilter och framförallt bra gore), speciellt med tanke på den låga budgeten. Suverän musik också, och bra skådespeleri.

Objektivt är den nog kanske inte riktigt värd en 7:a, men jag älskar den här genren, och detta är klart en av de bättre rullarna i den.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av danielinterius
giftemål/giftermål

Detta hade jag ärligt talat ingen aning om. Det heter ju "ett gifte" så jag tycker att ett R mitt i ordet känns malplacerat. Men man lär sig något nytt varje dag.

Av s.c.s.i.

Triange - 6/10

Riktigt intressant film, men tyvärr halvdant utförd. Svårt att gå in på vad filmen handlar om utan att spoila något, men den innehåller stundvis helt onödig CGI, så dålig att det ger filmen den där olustiga Hallmark-stämpeln. Den är också lite övertydlig, i stil med att karaktärerna pratar för sig själva och förklarar allt, vilket ju känns lite billigt.

Men en väldigt intressant handling gör den absolut sevärt! Utan de onödiga missarna hade den kunnat vara helt klockren.

Av s.c.s.i.

Glasburkar med smalare hals än resten av burken

Finns det någon tanke bakom det faktum att varenda glasburk (sylt, osv) har en smalare hals än resten av burken? Annat än att göra det krångligare att komma åt innehållet, och få konsumenterna att kasta bort det sista, eftersom man måste gegga ner hela handen och knivskaftet för att komma åt det, menar jag?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gelantious
Förvånande att folk fortfarande använder DC.

Vad som är förvånande är att det fortfarande saknas ett fullgott, säkrare alternativ.